пятница, 1 ноября 2013 г.

Igre, ki so igrali oblikovalci 2008-12-03 12:07:15

Gradnja in rekonstrukcija.

Igre, ki so igrali oblikovalci
2008-12-03 12:07:15

Nakup stanovanja v novo stavbo, naredi svojo ureditev in popravilo nujno potrebuje. Nekoga, ki prihajajo težav obljubljajo veliko prijetnih minut za nekoga, da postane razlog za dvom in iskanja. Če odprete sijajno arhitekturo in oblikovanje publikacije, je obvezna'bo menijo, da je načrtovanje apartma je v bistvu nadaljevanje temo visoke mode. Tudi, ko design motiv ni hiše ali počitniška hiša, in tipičen apartma v običajnih plošča hiša, in v tem primeru, oblikovalci ' fantazija ne pozna meja.

Umirjeno in rafinirano Japonski slog ali etnično motivi različnih plemen in ljudstev, krajine in floristic ugotovitve ali kislina-mestni Združenje vseh teh dobrot ponudil, da zastopa tudi na področju 70-80 cm. m

Snobbery - diagnozo, in ne poklic

Ko pade prvi val navdiha, lastnik nov apartma se spušča iz nebes na zemljo. In potem je upravičeno, zdaj ključnega vprašanja: koliko bo umetnih Raj? Ali res potrebujemo starinski kamin ali kos oljčnih nasadov z slap v dnevni sobi? In glavna stvar - da bi komu zaupala izvedbo del in kako se preveri strokovnost oblikovalec?

Imam veliko prijateljev, ki so preživeli, in obdobje, krilati, in časi težki, razočaranje odnos z homebrew inter'Mimi "couture'". Ob priča uspe popraviti svoje prijatelje, mnogi se odločijo, da zaupa le nasvet, ampak narediti vse, kar sami. In le nekaj hvaležni za poklicnih oblikovalcev, ki so sposobni razumeti željo stranke in, da bi projekt za dejansko izvajanje ukrepov. Zakaj se to dogaja?

Poklic oblikovalec na Zahodu je zelo dolgo časa, njihove storitve so še vedno pomembna, kot predstavniki drugih storitev poklicev: odvetniki, družino psihologi, stylists. Visoka raven življenja, se vedno nanaša na civiliziran, priročno rešitev za vse domače težave, tako da ne pravilo "vedno in povsod nasvete od strokovnjakov."

V Rusiji, kjer je trg šele oblikujejo, pa je situacija drugačna. Iz prvih let tržnih sprememb domačih oblikovalcev nadaljeval okus elite, ki ima veliko priložnosti. Strokovnjaki pravijo, da obstaja veliko nadarjenih, izvirnih in prejel Evropsko izobraževanja oblikovalcev. Vendar zahtevki za večino potencialnih strank, - imetniki tipičen majhnih stanovanj - so tuje in nerazumljivo.

To je mogoče soditi po priljubljen program "Stanovanjski problem", ki je zelo demokratično. Na primer, kažejo, ureditev sobe za zakonca veteranov, ki so v veličastnih Cesarskih slogu z obilo monogrami in gilding. Ja, to je zanimivo, in kot lastniki zadovoljni. Predstavljajte si, je eden od dveh področjih, v katerih starejši par, ki so verjetno, da živite po vseh preostalih let. Torej, ali se bo udobno in prijetno, obdan z agresivnimi barvami? Res Sijaj, zlato je res v sozvočju z atmosfero spalnici?

Isto trdi, vzrok in trendy področjih v etnični duha, preveč stilizirane, preveč živahni, preveč overwrought, za več let, da služijo majhen prostor za Sedenje sedem's, p'pet ljudi.

Razlogi privlačen spektakularen design strasti jasno. Prvič, to je tako med'karieri lahko upravičila visoka cena. Drugič, kot je bilo že navedeno, zunanje učinke v čast elite, je želel poudariti, status in da zajame domišljijo goste. Želja, da provokacijo, izvirnost v kaj ni bila propaganda umetnost za umetnost, zaradi je značilno veliko ruskih oblikovalcev, ki poskušajo, da pokažejo svojo pripadnost Bohemians.

Da Zahod je super, ampak v Rusiji stražar

Če se odločite za uporabo storitve oblikovalcev, najprej poskusite Manager', da mora telefon znanec. To je zelo preprosta: pokliče na telefonsko številko kateregakoli projektantski Biro, na drugem koncu linije languid glas, premor. Nato z dotikom manjše malomarnosti vedno povem, da je Agencija zagotoviti celotno paleto storitev oblikovanja, od začetne skice do popolne podpore popravila in dekoracijo dela.

"Mi zaposlujejo najbolj izkušenih oblikovalcev, ki so sposobni ponuditi vse najbolj priljubljene glasbene odločitve...", Ampak vse to govori, je le vrh ledene gore težav, ki jih zaznajo šele, ko neposredno komunikacijo. Vedno amazes nespremenjena snobbery "Profi", katerih visoke estetske težnje seveda razumeti njihove neizobraženi strank.

Namesto premišljen in natančna odnos do posebne potrebe, kot je običajno v Evropski praksi, in mentor tone, parada ambicije. V stanovanju naročnika v nevarnosti, da postane testni poligon za najbolj zapletena, vendar se ločijo od življenja fantazije. In če demokratične bonton Zahodni oblikovalci nimajo čast, ne rečem, o želji, da si izposodi nekaj priljubljenih ideje.

Miselnost in zmožnost Evropskih bistveno razlikujejo od ruske stvarnosti. Pogosto v življenju Evropske ogroženim stiske in težave, ki živijo v različnih starosti in družinsko okolje. Zato, velike, oko-lov inter'a kariere, ki zagotavljajo maksimalno odprt prostor, primeren za zasebno oddih, preveč pogosto, ne za nas. Na žalost, stroški take rešitve, bo kupec vedel o tem kasneje. Na primer,'iacovos, da skupna kuhinja in dnevna soba ali samo v'Združenem kopalnica - ne najbolj priročno rešitev za veliko družino, ki je prisiljen živeti v eno sobno stanovanje.

Enako vprašljivo izgleda prednost prostorne dvorane, obdan s čudovitim zastekljena vrata in narejena vitražni Okna, praktično odpravo soundproofing. Seveda, te napake je mogoče izogniti, če pravilno Usmeriti vnaprej. Ampak v tem je problem: mnogi oblikovalci so obsedeni z modne zamisli, in ne s študijem individualne značilnosti in potrebe naših strank.

Nihče oblikovalec ne delujejo proti volji svoje stranke. Nevarnost je narobe poklicne izpostavljenosti. Morate, da oblikujejo lastno načrtovanje in umetniškega koncepta in strokovno zaupanje podrobnosti.

O slogu trdijo

Kaj stilov, po mnenju strokovnjakov, je danes v modi, zakaj se raje oblikovalci?
Eden vodilnih in najbolj priljubljen je še vedno klasična. Morda razlog je v običajnega in vsestranskost tega sloga. Vam se zdi malo dolgočasno? Morda, ampak m'ki, diskreten dizajn na koncu utrujeni, manj kot druge, bolj agresivno stilov. Poleg tega služi kot dobra osnova za druge glasbene narave.

Kot je znano, gradnje objektov zahteva velike naložbe. Pred kratkim popravilo, ki je šel 50% cene. Po nenadne rasti cen na promet nepremičnin, stroške projektiranja, se ne zdi tako veliko. Vendar pa, le nekaj ljudi, ki si lahko privoščijo, da preživite $ 20 tisoč evrov za posodobitev inter'jer vsake tri do štiri leta. Zato, ne glede na to, kako zabaven in izvirno se zdi, da sodobni trendi, prednost uravnoteženo klasike popolnoma upravičena.

Druga priljubljena smeri v sodobni ruski design fuzije. Njegova glavna značilnost je kombinacija heterogenih elementov v enem prostoru. To eclecticism, kompromis z hitre, lačen in je za okus. Oblikovalci pravijo, da je načeloma možno je kombinirati nezdružljive stvari. Sodobna kuhinjska oprema je lahko "prijateljstva" z tradicionalni ruski samovar, in lepe francoske slušalke nenadoma postane v sozvočju z etnično nakit iz Egipta. In še takih poskusov nevarno: zahtevajo občutek delež in pametne razsvetljave.

Neporažen zdi se, da je rešitev v Skandinavski slog je jedrnat, funkcionalno, brez posladek. Del svoje priljubljenosti stojalo'je povezana s pojavom omrežij IKEA trgovin. Mimogrede, je skupno prepričanje, da je samo tukaj, da dejansko kupiti najbolj modnih in cenovno ugoden, ni res. Poceni tukaj različne diskontirani stvari, ki jih ne moremo trditi za pohištvo - veliko postelj in predalniki, mize in stoli. Vendar pa, naši oblikovalci ne morejo ponuditi enake izobilju pripravljeni, udoben in potrebne najde. Verjetno podoben pojav je začasna, in Skandinavskih moda enako bo potekal. Vendar trendi so pomemben.

Danes ni pomanjkanje informacij. Prvič, obstaja veliko publikacij, ki ponujajo posebne tehnike in estetske rešitve. Drugič, design, svetovanje zagotavlja različne podjetja, ki se ukvarja s proizvodnjo ločene elemente notranje zadeve'notranje zadeve: kuhinja enota, vgrajen pohištvo, vrata, itd., Če želite iti po poti pridobivanja zasebnih posvetovanja, glavni problem stranke gre za sintezo posameznih elementov znotraj enega prostora.

Na primer, v obnovo vgrajeno pohištvo, ni izključeno problem, povezan z okvirji vrat, in na vgradnja okenskih pobočjih nekaj neskladnosti z dekorativnimi elementi na stene. Vse to mora biti določeno vnaprej. Skratka, predhodni osnutek vedno potrebna. Tehnično usposobljen, in preprosto izobraženi ljudje so sposobni, da pripravijo sami. Če pa ste v dvomih, poiščite pomoč oblikovalec vredno.

Najpogostejša varianta storitev oblikovanja - priprava zasnove projekta. Glede na obdelavo načrta agencije ponujajo več različic sodelovanje. Eden izmed najlažjih je, da ustvarite načrt, - risbe različnih prostorov glede na zmanjšano (ali porušena) stene, svetovanje na coniranje in razporeditev pohištva, navodila za razsvetljavo in dekoracijo materialov.

Upoštevajte, dobro pristojni oblikovalec, praviloma, ne enega, ampak več možnosti za vsako odločitev, in potem samo eden od njih je odobren s strani naročnika. Za tak model storitev boste morali plačati od $ 10 $ 30 na 1 cm. m prostorov. Zato, če površina apartmaja je približno 100 kvadratnih m, projekt pa bo stal od $ 1 milijon $ 3 tisoč eur, odvisno od zahtevnosti rešitev.

Bolj specifične, pogosto imenovan kot ekskluzivno oblikovanje projekt obsega razvoj bolj podrobna in natančna skice. V tem primeru pripravijo podroben načrt sten, stropov, razsvetljavo in druge Oblikovalec zadolžen za izbiro posameznih dekoracijo in pohištvo, raziskujejo v podrobnosti namestitev sanitarne tehnike in električnih naprav. Najnižja cena je $ 50 na 1 cm. M. Vendar pa je ta znesek le okviren: plačilo za sporazum. Po poročilih, "strop" - o $ 300 na 1 cm. m

Ko opravljajo izključno dela, ne pogosto rezervirana za tipično apartmaji, pa je vprašanje, o tako imenovani nadzora. Zakaj je to potrebno? Za primer, vse načrte, ki jih je odobril in pogodbene stranke, ekipa pričela z delom. Kot kaže praksa, pot od črpanja do določene inter'jer težko.

Včasih so delavci preprosto ne more razumeti, "velikega oblikovalca koncept - tam je še naprej treba v nekaterih vrtnice'yasneniyah. Včasih so nepredvidenih inženiring zapletenosti, ni izključena možnost in Frank gradnje smeti. Skratka, avtor je nadzor, ki je potrebna za nadzor in rešite vse težave, ki nastanejo v procesu popravi težave. Kot pravilo, oblikovalec preverjanja'predmet enkrat na teden, stroške teh storitev, je v razponu od $ 40-50 na obisk.

Prizadevajte si, iskati, najti in ne predajo

Torej, ali je ali ni, da zaprosi za pomoč, da oblikovalec? Odgovor morda ne bo tako preprosto. Mnogi res vedo, kako narediti svoje. Če jaz ne razumem, vaš estetske potrebe. Če imate informacije o načelih ustrezno načrtovanje prostorov, in tudi o tehničnih zmogljivosti in dodelavo materialov. Če, končno, imajo domišljijo, da si predstavljamo, kako bo videti realizirane ideje. Če ste sposobni, da bi se izognili največja skušnjava je, da objemu brezmejna, ki vodi v zlom harmoniji prostora, preobremenitve in eklektična, med'jer.

Ta dejavnost je lahko v primerjavi z delom po meri. Obstaja način, ki je enostavno za izposojo na straneh modnih revijah; posebne vzorce in tine, ki izvajajo rezanje. Ni nobenih težav z materiali. Vendar, kot je škoda, ko končni izdelek ne ustreza prvotni namen!

Vabljeni oblikovalec je tudi niso imuni iz napak. Na žalost ali na srečo, to poklic, ki vključuje veliko stvari: sposobnost razumevanja strankine potrebe in njenih dejanskih potreb; sposobnost, da bi našli optimalno rešitev, in pojasnijo svoje prednosti; zavest, da vam omogoča, da oceni izvedljivost uporabe posebnih materialov in opreme. Poleg tega je, kot oseba, ki je stranka mora zaupati, da je ne samo, da se opira na okus oblikovalec, ampak tudi mu daje dostop do svojega doma, denar sklade.

Tako dobro oblikovalci iskali. Ne zaupajte naključnim oglasi, ne zanašajte se na srečo. Priložnost za spoznavanje laik na domačem trgu je zelo velika, velika in odhodkov inženiring načrt poskusa.

Če jih priporoča specialist, ki jo imate, je, da poslušate koristnih nasvetov, revij, strokovnih svetovalcev, specializiranih trgovin in podjetij. Ampak glavna stvar je, da se zanesete nase, na svoj okus, pameti in estetski okus - to je bolj zanesljivo zavarovanje pred skupna napaka in pomaga, da prihranite vaš denar.

VIR: http://www. m-2. ru

Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика