четверг, 28 ноября 2013 г.

Orodja za merjenje v gradbeništvu

Na Splošno, vsi orodja, ki se uporabljajo za meritve v gradbeništvu, ki so razdeljene v dve veliki skupini: instrumenti za merjenje dolžine in orodja za merjenje kotov. V tem članku obravnavamo osnovne modele, ki se najbolj pogosto uporabljajo za gradnjo in popravilo dela.

Ruleta

Ta vrsta instrumenta za merjenje dolžine je trak tanko, prožno, jekla, vgrajeni v plastično ali kovinsko ohišje. Kot pravilo, dolžina tega trakom, ki je v razponu od 100 do 1000 glej Orodij velika dolžina, običajno opremljena z jeklenimi ali plastični ročaj, ki je v obliki črke U. Ruleta se pogosto uporablja za merjenje dolžine rectilinear površin.

Folding

To orodje se nanaša na predmete, namenjene za merjenje dolžine navpično in vodoravno podlago. Členkasto je sestavljen iz 10 segmentov, ki imajo dolžino 10 cm in vsak vezane skupaj s posebnimi čepi. Takšna orodja so običajno narejeni iz kovine, plastika in les, m'vseh pasem. Za izboljšanje vsak artikulacije naoljen stroj olje.

Stavbe ravni

Če želite preveriti vertikalni in horizontalni smeri v gradbeništvu ravni, ki se uporablja. Sestoji iz nekoliko ukrivljene steklene cevi, ki je nameščena znotraj alkohola. V največji del cevi so dveh črt, ki označujejo navpični smeri.

Na drugi cevi med vrsticami je mehurček: prikazuje pravilni vodoravni smeri. Da bi dosegli dobre rezultate, dolžina gradnje ravni, mora biti med 40 in 80 glej tam so prilagodljivi stavbe ravni, kot tudi bolj udobno in sodobno lasersko ravni.

Prilagodljiv ravni

Prilagodljiv ravni lahko kot industrijske proizvodnje in ustvarili svoje roke. Če obstaja potreba, da ustvarite "doma" prilagodljiv ravni, da je mogoče iz upogljive cevi, ki je podoben sistem notranjega infuzijo. Ta raven je neprekinjeno pregledovanje okno, za katere ni nujno, da se natančno izmerite točen znesek, nalijemo vodo, v orodje.

Naklon

Pri gradnji pobočje, ki se pogosto uporablja za določitev vertikalne točnosti stene, stene, stebri in koti na polaganje. Načrtovanje tega orodja je sestavljen iz sinkers, seveda clendragree obliki, in kabel.

Gon

Kvadrat je glavni instrument za merjenje kotov v gradbeništvo in zaključna dela. Je zelo priročen in enostaven za uporabo. Vendar pa, kljub svoji enostavnosti, na območju obstaja več vrst, ki se med seboj razlikujejo po nekaterih funkcij.

Gon konvencionalna

Normalno območje je lahko ustvarjena iz kovine ali lesa. Vendar pa, kot je les vlago nabrekne, prednost kovinskih instrumenti za merjenje kotov. Priročno, če je dolžina stranice površine ne manj kot 90-100 glej

Erunok

Erunok je orodje za merjenje kotov, ki predstavlja kvadrat, sestavljen iz dveh plošč. Ena plošča je nameščena pod kotom 45 stopinj. v sredini drugega. Ta kvadrat je pogosto uporabljena za določitev kota 135 stopinj.

Malka

Malka je orodje, ki se uporablja za prenos kotov brez njihovo natančno stopnjo izboljšanja. To orodje je sestavljeno iz dveh plošč iz lesa, pritrjena na tečaj.

Gon-Centrostal

Gon-Centrostal uporablja za iskanje center delov, ki imajo valjasto obliko. Orodje je sestavljeno iz vladarji omejeno na sredini trikotnika je osnova. Ta kvadrat je uporabljena za cilindrične površine, in nato postopno premakne v središče, v katerem navede želeni velikosti, kot je premer kroga.


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика