суббота, 30 ноября 2013 г.

Značilnosti uporabo črpalke v drenažo mreže zasebnih hiš

Kot je znano, je v zadnjih nekaj letih v Rusiji, še posebej v bližini velikih mest, je boom individualne stanovanjske gradnje. Poleg tega, za razliko od prejšnjih let, postavili ni lahka, sezonsko strukturo in kapitala hiše, ki imajo na voljo vse, kar je potrebno za popolno udobje. In če je priklop na plin, elektrika in voda so bolj ali manj jasno, da drenaža resno razmišljanje, ne vseh. Medtem, to je zapleteno vprašanje, za katerega ne obstaja nobena Splošna rešitev - vsak primer je treba obravnavati posamično.

Za običajen državljan kanalizacije stvar za samoumevno, vendar za mesto ni bil utopil v neurju odtoki, deluje vse kompleksen sistem urban. Torej, ko mestnih prebivalcev o načrtih za izgradnjo države, hiša, postane neke vrste "Terra Incognita" in pogosto naredi temeljne napake, popravki, ki zahteva veliko denarja in časa.

Najprej se pojavijo težave, tudi za komunikacijo, in karakteristike opreme, brez katerega sodobno drenažni sistem, ki bo učinkovito delo le ne bo treba. Nič ne naučimo iz lastne grenke izkušnje, da je bolje, da se obrnejo na strokovnjake, ampak da bi razumeli, kaj se dogaja in bi lahko nadzor nad procesom, ni treba inženir, to je povsem dovolj, šolsko znanje.

V tem kratkem pregledu bomo poskušali podati nekaj nasvetov o izbiri optimalne karakteristike opreme in številna priporočila za novice lastnik država hiši. Upamo, da vam bodo pomagali razumeti, zapletenosti in kompleksnosti to občutljivo temo.

Ko dogovoru mestu, ponavadi na voljo in odvodnjavanja, Kanalizacije in protipožarni sistemi. Treba je omeniti, da to ni enako kot. Imajo veliko skupnega, poleg tega pa lahko deluje v kompleksnih, vendar pa naloge, ki jih opravljajo različne.

Primeru drenaža - normalizirati vlaga območje, za zniževanje ravni podtalnice, da bi optimalno platformo za izgradnjo in pristankov. Poleg tega, pravilno drenažni sistem ne bo omogočil, da poplave ali deževja, stavbe ali skladbe, ki so bili poplavljeni.

Na kanalizacijski sistem je odgovoren za odstranjevanje gospodinjskih odpadkov vode iz kadi, stranišča in gospodinjski aparati. Po pravilnega zdravljenja, kanalizacijo lahko delno izpusta v drenažni sistem.

Odvodnjavanje naprava je precej zapletena zadeva, čeprav na voljo za laika. Na to vprašanje, obstaja veliko koristi, ki podrobno, kako in kaj storiti. Lahko rečemo, da drenaža je sistem podzemnih cevi (ali "možganov" na strokovni jezik), odvajanje odvečne vode v odtok zbiralnika. Upoštevajte, da sodobni, tako imenovani "linearno drenažni sistem", rečem, "LOVEC", opremljeni s posebnimi filtri, ki ne omogočajo sistemu, da se salivate in pustimo, da se ne brez čiščenje odtočnih dolgo časa. Če ne želite, da uporaba cevi, lahko naredite mehko drenaža - organizacija kanalov s pomočjo sodobne netkanih materialov, na primer - "Tekton".

Če želite uspešno nadzorovati raven podtalne in površinske vode, in če je potrebno, da se iztisne presežek vode iz kleti in jame, morate uporabiti drenažnih črpalk. Zdaj je izbira je zelo velika, vendar je izbor in namestitev takšne opreme, ki ima svoje značilnosti.

Za začetek je pomembno, da se zavedajo, da takšne črpalke so črpanje močno onesnažene vode. Zato, enota mora imeti dovolj prost prehod v trdno vključitev, ne poškoduje mehanizem. Imenovani vodno okolje je precej agresivno, lahko vsebujejo precej ostra, kemikalije (npr. gnojil, na primer), to je črpalka, ohišje, vse komponente in deli morajo biti odporna proti koroziji in imajo zadostno mehansko trdnost, - ker vključenosti (pesek, majhno kamenje, veje in t. p. ), lahko škodo, ki niso dovolj močni, da gradivo. Naloga odtočno črpalko - črpalka za vodo, nato nivo vode je spremenljiva in je v nekaterih trenutek, voda v črpalki ne bo. Zato je dobro sodobne črpalke morajo imeti zaščito proti suhi tek - samodejno izklopil, če ni vode. Dobro, to je zelo pomembno, da je enota je enostavno priklopite in odklopite, ni zahtevajo zapleteno vzdrževanje, ni bil "muhasta" (izpadov električne energije iz mesta - običajen primer), služi za dolgo časa in ni potrebno posebno znanje za uspešno delo z njim.

Tako, osnovne zahteve za črpalke na Splošno, smo ugotovili. Premakniti na podatke.

Za pravilno izbiro, najprej se moramo odločiti, kdaj in kako boste uporabili črpalka. Denimo, da drenažni sistem že imate. Padavinske in površinske (tj. deževno in sezonske karte poplavne vode) vode, ki se odvajajo v javno kanalizacijo ali dobro odcedimo, vendar je redno treba črpalka odvečno vodo. Na primer, morali izgubiti odvečne jame v kleti, ali za praznjenje bazena, ribnik, ali je nenadna nesreča (zelo težka nalivu poplavljena kleti, poči cev, razen če ga je našel podobne življenjske situacije). V tem primeru je smiselno, da kupujejo kompaktna črpalka, ki je z lahkoto prenašajo, z relativno majhnim brezplačno vozovnico (če smo prepričani, da voda ne vsebuje veliko vključkov).

Takih gospodinjstev črpalke morajo izpolnjevati številne kriterije, - morajo biti lahka in kompaktna (to boste morali, da jih premaknete iz kraja v kraj in nekje za shranjevanje, enostavno povezati, enostavno storitev, in, seveda, biti dovolj močna. Ponavadi so te črpalke iz nerjavečega jekla, vendar je zelo dober model in plastike, npr. GRUNDFOS tip KS. Glavna prednost črpalke iz kakovostne plastike, - njihovo relativno lahka teža in cena. Tudi, imajo nizko raven hrupa. Niso zelo močne (prostornino ne več kot 3 l / s), vendar je to dovolj, za občasno uporabo, da iztisne vrt, ribnik, vodnjak, za odpravo posledic malih gospodinjskih nesreč. Opozoriti je treba, da te črpalke delujejo le v razmeroma hladno vodo (od 4 do 40 C), tako, da črpalka vroče iztoka jih ne morete.

Iz nerjavečega jekla črpalke težje, vendar imajo večje učinkovitosti in lahko deluje v širokem temperaturnem razponu (od 0 do 50 C), in nekateri modeli (GRUNDFOS tip A) je vzdržati kratkoročno zelo vroče (do 70 C) vode, ki omogoča, da jih uporabljajo za likvidacijo nesreč na progah vroče vode in ogrevanje in Kanalizacijskih sistemov, zlasti za odstranitev "sivo" (ne fekalne) odpadne vode, na primer, iz pralni stroj ali pomivalni stroj.

Vredno je omeniti, da je premer trdnih delcev v tekočini za vse te črpalke ne sme presegati 10 mm. Dobili večji delci črpalka zaščitene očesa filter. Priporočljivo je, da namestite črpalka za kratka (2-3 cm) nadmorske višine. Ta drobni delci ne bo zlepi črpalko, in da se usede na dno.

Drenažna črpalka je opremljena s plovnim stikalom, ki lahko vklopite in izklopite samodejno, odvisno od nivoja vode. Če je potrebno, lahko namestite dve črpalke, od katerih eden je rezerva in je vključen v primeru, če prvi ne črpalka voda je bila teče. V tem primeru, tri float priključen na krmilno Omarico, ki se v zameno omogočanje, onemogočanje, črpalke, in v primeru nujnih overflow - alarm obvestilo.

Torej, z vrstami črpalke smo se odločili. Zdaj morate izbrati poseben model. Morate vedeti, jakost toka, črpa vodo. Tukaj je preprost način približati izračun ta parameter.

Praviloma vseh glasnost sveže vode (Qo) je nastala količine padavinske vode (Qgp), glasnost deževnice (Qg) in količina odpadnih voda (Qст) (če je odvajanje prečiščene odpadne vode v drenažni sistem), in se izračuna po formuli:

Qo = Qgp + Qg + Qст [l / s]

Z vidika strokovnjakov, količina padavinske vode je neznaten. Za naše namene, tudi približna ocena:

Za peščenih tleh: Qgp = L% 0, 008 [l / s],

Za glinenih tleh: Qgp = L% 0, 003 [l / s],

kjer je L dolžina drenažne cevi (m).

Intenzivnost pretok deževnice se izračuna po formuli:

Qg = in% x% S če

i - nazivna dež intenzivnost, l / (% m2),

x - koeficient pretoka

S - povodje, m2

Približati bo dovolj, da se naslednje vrednosti nominalni intenzivnost padavin:

Za navaden in = 0, l 014 / (% m2)

Za gorski teren in = 0, 023 l / (% m2).

Pretok koeficient merimo opravljanje runoff deževnice povodju. Za udobje, lahko uporabite naslednje tabele:

Tabela. 1























PovršinaPretok koeficient Phi
Strehe stanovanjskih hiš in nepremočljiva površinah kot so asfalt, beton površin ali površin z konkretnih sklepov1,0
Površine s sklepi, ki je napolnjena s peskom ali travo0,8
Gramoz0,6
Vrt ali podobnih ploskev0,1

Tako je, glede na količino sveže vode, ki jo je enostavno izbrati model črpalke, glede na dejstvo, da njegovo delovanje presega ocenjene najvišji znesek. Kako preseči? To je določeno z zmogljivosti plinovodov, ki jih lahko naučijo iz druge tabele:

Tabela. 2




























Premer cevovodal / sm3 / h
DN502.28
DN653.312
DN804.215
DN100725

Da je, zmogljivost črpalke ne sme biti manj kot v tabeli vrednost za izbrano cevi premera. Če iz nekega razloga ne želite opraviti izračun samostojno, lahko uporabite poseben program na izbor črpalke WinCAPS / WebCAPS, ki jih lahko najdemo na Internetu ali iz prodajalci trgovin specialiteta. Črpalka model smo opredelili. Za začetek, posebne priprave niso potrebne, ampak ker črpalka je precej zapletena tehnična naprava, preden funkcijo spet vklopite treba upoštevati število pogoji:

  • - Preverite nivo olja v olje kadi črpalke;

  • - Če želite onemogočiti napetosti in preverite brezplačno vrtenje pogonske črpalke;

  • - Tri-faza črpalk je potrebno zagotoviti, da je lopataste črpalke se vrti v pravo smer (za to je omogočilo kratkoročno omogočilo, da brez vode);

  • - Prepričajte se, da je črpalka je popolnoma potopljen v vodo;

  • - Zagotoviti, da se zaporni ventil, če je odprt;

  • Preverite namestitev stikala za plovec.


Nobene škode, če bo poskrbite tudi, da je v črpa tekočino so brez velikih in dolgih vlaken delci, ki so lahko rezultat cedilo, na vstopu v črpalko.

Sodobne črpalke so zelo zanesljivi in imajo veliko stopnjo varnosti. Vendar, če ne upoštevate priporočila proizvajalca in ignorirati navodila, celo zelo zanesljiv mehanizem lahko uspe. Na srečo, je vredno omeniti, da je večina nenadne izzivi lastnik črpalka je sposoben rešiti samostojno - posebna tehnična pismenost ni treba. Za lažje Obračanje v izrednih razmerah, lahko uporabite naše tabeli:

tabela 3




























NapakaRazlogOdprava
Motor se ne zažene. Spali ven varovalko ali starter motor se takoj izklopi.

Pozor! Ne poskusiti, da začnete!
A) izpadov; kratek stik; pojav tok puščanja na zemljo kabla ali motornega navitja.

B) zgorela ven varovalko.

V) pogonske blokirana z umazanijo.

G) Motor se izklopi stikalo za plovec.
Uporabite kabel in motorna, preveriti ali popraviti usposobljen električar.



Če želite zamenjati varovalko.





Sperite krilnega.





Prilagodite / sprememba plovnim stikalom.
2. "Times New Po kratkem delovanje sproži zaščito motorja ali termični rele. A) prenizka nastavitev sistema vrednot, zaščita pred preobremenitvijo ročna motorna starter.

B) kritično nizek padec napetosti.

V) pogonske blokirana z umazanijo. V vseh fazah višja vrednost porabo toka.
Če želite prilagoditi nastavitve sistema zaščite, glede na parametre, ki je naveden na napisni ploščici.



Merjenje napetosti med dveh fazah. Dovoljeno odstopanje: + / -10%s.



Sperite krilnega.

3. "Times New Črpalka deluje, vendar ne zagotavlja potreben pretok. A) pogonske je blokirana z umazanijo.

B) Napačna smer vrtenja pogonske.
Sperite krilnega.





Preverite smer vrtenja in po potrebi zamenjajte povezovanje dveh fazah.
4. "Times New Črpalka deluje, vendar ne za oskrbo z vodo.

A) Črpalke odtočnih cevi ali ventil blokirana z umazanijo.

B) Zelo nizko raven tekočine.

Na Hit zraka v črpalko.
Pranje črpalka ali odtočnih cevi.





Potopite črpalka na črpa tekočine ali nastavite položaj plovnim stikalom.



Odstranite zrak iz črpalke, ki je, da jo dvignete iz vode, vklop in ponovno deluje, da se potopite nazaj v vodo.

Za čiščenje črpalka iz blata, v sodobni modeli enot, zagotavlja možnost umika stanovanj Fundacija. Ampak, če je bilo nekaj nenavadnega, in jih ne boste mogli spopasti s problemom na svojem, bodo morali zaprositi za servis. Veliki proizvajalci dajejo jamstvo za najmanj dve leti,.

V zaključku naš kratek pregled, treba je dejal, da je sodobna tehnologija ne samo naredi življenje veliko lažje, ampak tudi, ki lahko zagotavljajo optimalno rešitev vprašanja, ki je pred nekaj leti zahteval precejšnje dela in kapitala stroškov. Osuševalnih in namakalnih državi področjih - to je od opravljanje takšne težave. Z uporabo mehanizmov in tehnologij XXI stoletja, sodobno posestnik ne more samo ustvariti dostojnega udobje na svojem majhnem ozemlju, ampak tudi to je zanesljivo, da se zaščitijo pred vsako sezonske vremenske šok. Upamo, da naš materialni bo postala to mogoče, pomoč.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика