суббота, 30 ноября 2013 г.

Žlindra-betonski zid

 


Ker stene hiš nimajo pomembne obremenitve, ki jih lahko gradijo tako ni zelo močna, čeprav, in trajnih materialov, kot so žlindra. Na nižinske žlindre betona in drugih podobnih materialov je, da so sestavljeni iz poceni komponent (žlindre, žagovina, opeke, požar itd.), ki so proizvodnjo odpadkov. Mešana s cementom in vodo, teh materialov, ki tvorijo tako imenovano svetlobno betoni.







Žlindre-da-uporabite jasno zemlje, glina, pepeli, nezgorelih premoga in drugih tujih vključitev. Moč in prevodnost tekačev v veliki meri odvisna od njene granulometric sestava, tj. razmerje med majhna (0, 25-5 mm) in veliko (5-40 mm) deli žlindra skupni. Za velike žlindra beton je bolj enostavno, vendar manj trajne. Majhne, nasprotno, bolj gosto in toplote,-izvajanje. Za zunanje stene optimalno razmerje med majhnimi in velikimi deli žlindra, ki je s 3:7, 5:5. Za notranji ležajni stene lep, žlindra uporabo v večjih količinah. Žlindro iz frakcija več kot 10 mm v sestavi betona teža particije ne vključujejo. Za povečanje trajnosti betona približno 30% žlindre zamenjati pesek. Kot vezivo betonska mešanica se uporablja Portland cement z dodatki apna ali gline, dodajte zmesi večjo prožnost in udobje pri montaži.

Žlindro, ki je pripravljena ročno, na naslednji način. Na prvi mešanica cementa, peska in žlindra. Nato dodamo mešanje z vodo apna ali gline. Apno ali gline, testa, mešana z drugimi komponentami, spet premešamo. Mešanico je treba uporabiti v 1, 5-2 urah. Žlindra-betonske stene postavili, z uporabo plezanje opaž. Narejena je iz plošče v debelini približno 2 sm (slika 18)sestreljen v ščit (2). V opažne plošče krepjat na nepremični stojala (5) debeline 10-15 cm, Stojala za oblikovanje dveh straneh postavili zid z a obdobje od 1-1, 5 m in od zgoraj, da imajo poleg horizontalnih distančniki (4) ali privijte priključki (7). V notranjosti plošče vstavite začasno distančniki, in med delovnih mest in ščiti-klini (6).

Na opaž plošče se lahko določi in brez stojala. V tem primeru nižja plošče povezani s prečnimi trakovi za rebrasti premerom 10-12 mm ali tankih cevi z dvosmerno navojna spojka matice (ko se gibljejo opaž razredi ali cevi ekstrakta, in na vrhu je nepremične vodoravne stranske plošče). Shlakobeton kup plasti debeline 15-20 cm. Vsako plast enakomerno tamped in stickout. V roku 1-3 dni (odvisno od temperature zraka) opažev je odstranjena, in šel ven shlakobetona steno v roku 7-10 dni zaščitite pred neposredno sončno svetlobo, skriva se iz katrana papir. Ko je vreme suho konkretne občasno navlažimo. Zaključek (mavca) betonske stene izvesti 3-4 tednih po svoje erekcije. V tem času, žlindra popolnoma suha, in si pridobijo potrebna moč.

a) z navzkrižno bari; b) z vezi: 1-beton; 2-shield vodoravno; 3-pločevine; 4-strut; 5-urni polov; 6-klini; 7-kovinsko palico (spojnik); 8-vodoravna vrstica.

Žlindra-betonske stene so lahko izdelane iz pred-zgrajen. So enostavna za izdelavo lastnih. Če želite to narediti, uporabite leseno sekcijska oblike, izdelan v obliki škatle brez dna. Notranje stene oblike tapecirate stanja kovinski ali plastični. Blok velikosti narekuje, debelina stene, širina odprtine in stene, enostavno prenašanje in zlaganje. Oblikovani bloki dopusta za 2-3 tedne pod krošnjami. Ko suho in vetrovno vreme prvih 5-7 dneh so se občasno navlažimo.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика