суббота, 30 ноября 2013 г.

Delovno mesto bivanje-at-home

Comp'računalnika ne le močno razširili zmogljivosti človeka, povod za nove poklice, prisiljeni razmisliti o organizaciji proizvodnje. Je vplivala na način življenja za mnoge od nas. Vedno večje število ljudi, ki raje, da delo od doma. Kako spremeniti svoj način življenja? In kaj je mesto v nov življenjski slog, ki se dodelijo za "junak priložnosti" - comp'programska oprema?

Prijetno s koristno

Kaj je privlačno delovno mesto doma? Družinsko vzdušje, udobje, ne samo sproščujoče, ampak spodbuja tudi največjo koncentracijo. In tudi ustvarja potrebne čustva. Včasih je ustvarjalna oseba, ki zahteva takšne delovne pogoje, ki se je predstavila tudi v najbolj naprednih office. Na primer, na voljo je različica, ki znanih Agatha Christie, raje pomislite na zgodbo svojih detektivov, ki leži v kadi in poljski jabolka. To se verjetno ne bo v službi. Seveda, če boste poskušali organizirati svoje delo območja v isti sobi s TV, zibelka otroka in srečni lastnik jet sesalnik, imate lahko težave. Po vsem, izoliranosti delovnem mestu je pomemben pogoj za delo na domu, in iz nje.

Ker se je odločila, da opremiti dom comp'teresavance delovnem področju, pogosto smo le pozorni neposredno na comp''yuter. Na vprašanje, "Kam? " Rešen, kot pravilo, v naglici: da je bil na Mizi. Ampak doma comp'računalnika ne morejo kupiti figura. Večina uporabnikov, ki preživijo veliko časa. Šest mesecev trdega dela, in oseba, ki si zasluži kronični glavobol, izkopi držo, vizijo. Ni ustvarjalno razpoloženje. Zdravniki, ki se nanašajo na rezultate žalostna statistika bolezni, ki so že dolgo pravijo, da je delovno mesto, opremljeno z RAČUNALNIKOM'računalnik potrebuje posebne organizacije. Kaj se lahko manifestira na domu?

Prvič, načelo "v simpatijo, vendar ne nori," v tem primeru ne sme biti vodeno ni vredno. Boste morali najmanj šest kvadratnih metrov življenjski prostor, zaprite Okna, da se zagotovi ustrezno osvetljenost na delovnem mestu. Viri svetlobe, poskusite, da položaj levo od comp''yuter. Poskrbimo, da je svetloba, ni bil oster: Windows obesite zavese, dal svetilko odtenek.

Drugič, comp''yuter mora biti dana za delo na njem je bilo enostavno in varno. Za ta namen je treba pravilno, da poberem višina zgornji tabeli. Najboljša možnost - tabela z nastavljivo višino v 680-800 mm Priporočena višina tabele - 725 mm Tudi prilagodite višino stola tako, da je z nogami udobno nastanjeni pod mizo in ni zaspal. Zaslon je treba odstraniti iz oči 60-70 glej Položaj zaslona, se šteje za pravilno, če stoji navpično ali ga iz vertikalnih nazaj v kotu 5-7 stopinj. Oči raven mora biti v sredini ali na višini, ki je enaka dve tretjini razdalje od spodaj na sredini. Da izpolnjujejo vse te zahteve, nekateri proizvajalci comp'računalniške mize opremiti svoje posebne monitor police-stojalo, po višini nastavljiv. Tipkovnica lokaciji stran od roba namizni da roke ni visi v zraku, in so bili leži na mizi, ker se razteza od ščetke. Končno, prepričajte se, da nič ne bi moglo odvrniti pozornost. Bližnji mizi, ne kraj, svetlo in sijoče predmete, ki lahko ustvari blesk na zaslonu monitorja.

Comp'uterna "praznik"

Seveda, teoretično comp'računalnik lahko postavi in na kuhinjski mizi, vendar je malo verjetno, da bo korist Vaše zdravje'Yu in kakovosti dela. Ob upoštevanju priporočila znanstvenikov in želje uporabnikov, proizvajalci so ustvarili posebne računalniške'utern kapitala.

Comp'računalniška tabela razlikuje od običajnih namiznih s posebnimi oddelki za monitor, sistem blok, predali pod tipkovnico in miško. Te "malenkosti" dovoli, da bi delovnem mestu, kompaktna in priročna. Za primerjavo: poskusite postaviti vse elemente comp''yuter na običajni namizni. Boste videli, kako nestrpno so "jesti" prostora. Toda, kot pravilo, je potrebno postaviti preprosto ne le vse komponente comp''yuter, ampak veliko perifernih naprav - tiskalnik, optični bralnik, regulator napetosti, in čisto proč od greha številne kable. Končno, miza bi morala zagotoviti dobro prezračevanje vseh delov comp'računalniški sistemi, ker, njihovo pregrevanje, so nestabilen ali se celo poslabša.

Če je za funkcijo vse comp'utern mize podobno, na področju barvi in obliki zelo različnih. Najbolj zanimive elemente, ki je odstopala od kanonično obliko. Ta trikotni kotu črke l in poligonske tabela. V teh modelih, vrh, kot če obdaja oseba, ki iz različnih zornih kotov in zato se uporabljajo bolj učinkovito na najbolj oddaljeni točki lahko ostanutsya brez truda, in zaslon je prav pred lastnik, ne nekje na strani.

Pri oblikovanju tabel, si lahko ukvarjajo z najbolj "extreme" in neverjetno modelov, stekla in kovin, kot če je vzet iz strani znanstvena fantastika revije. Vendar pa, kljub temu se je zdelo, izmišljotina, to elegantno oblikovalec stvaritve imajo element zdrave rationalism. Vzemimo za primer, kit je namenjen za delo... leže. Zdi se, da v vsakem vrata ne plezanje. Medtem, znanstveniki so dolgo z'ugotovi, da je človeško telo je veliko bolj naraven položaj, medtem ko stoji ali leži kot ponavadi sedel. Seveda, težko je sprejeti misel, da je morebiti v prihodnosti bodo ljudje ležijo na delovnem mestu. Toda veliko ljudi je že aktivni uporabniki Interneta, ki lahko preživijo ure, da potuje preko Omrežja, ne vstajanje iz postelje. In za to kategorijo comp'računalniška številke tak model, seveda, Nakhodka.

Nekateri proizvajalci comp'računalniške mize izvoli načelo prostega modularni spremembe. V tem primeru se predlaga, da se pripravi tabelo potrebno konfiguracijo več naključna spremenljivka blokov. Podobne opreme, ki je enostaven za "fit", ne le za obstoječe inter'er, in pod določeno konfiguracijo comp''yuter.

Prav tako moramo omeniti, da se comp'utern mini ur. So zelo kompaktne in se prilega v vsak, tudi najbolj nabito polni sobi. Ampak, očarala z velikostjo stati, ne smemo pozabiti, da je namenjen izključno za delo na comp'računalnik. Malo je verjetno, boste lahko za enostavno pisanje ali kontaktne informacije literature, ki mora biti vedno pri roki. Če mislite, da bi resno dolge ure dela na domu, in ne poteka in denarja kupi "polnopravni" comp'računalniški Mizi.

Nekateri modeli comp'računalniške mize in police so izdelane tako, da je njihova višina in delo nosilce enostavno prilagoditi. Seveda, lahko izberete pohištvo na določeno velikost. Vendar, ko govorimo o "raste otrok organizmov, sposobnost, da spremenite, pravijo, višina zgornji tabeli se lahko poda v prihodnosti iz mnogih resnih težav.

Druga stvar, - kolesa, ki so opremljene s pisarniškim pohištvom. Vožnja comp'utern kapitala prilagodljivost. Glavna stvar je, da kolesa so zvočni posnetki, drugače pohištvo v najbolj odgovorni trenutku lahko "escape".

Dobro sit?

Poseben stol za delo na računalniku'računalnik doma, ne obstaja. Najbolj primeren za vlogo pisarniški stoli in naslanjači.

Tako kot v primeru s tabelo, ki je glavni pogoj za "sedeže" - udobje in varnost za zdravje'I. V prid temu pogosto žrtvujejo vse estetske vidike. Sodobna stol za delo na računalniku''yuter je precej zapleten mehanizem. Zaželeno je, da je nazaj je anatomsko obliko, ki upošteva strukturo človeškega telesa. Stol mora biti dvižno-rotacijske, nastavljiv po višini in nagibni koti sedeža in nazaj, kot tudi razdaljo nazaj iz sprednjega sedeža. Večinoma semi-soft', ki dihanje premazom. Drage italijanske modelov na spremembo sedeža nasloniti na 3. sedež rake se samodejno spremeni za 1 stopnjo, spet v strogo v skladu z zahtevami ergonomija.

Proizvajalci pisarniškega pohištva ponuja široko izbiro različnih modelov stolov - od najpreprostejših, da ogromen "predsedniški" sedeži v vrednosti tisoč dolarjev, kot je, na primer, italijanski fotelj iz usnja in mahagoni lesa. Geografija podjetja tudi zelo široko, Rusija, Italija, Nemčija, Tajvan... Kupci poskusi, da ne vplivajo na udobje: za hišo, praviloma dražji in udobno naslanjači, kot za delo v pisarni.

Vir: www. ovd. ru

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика