пятница, 29 ноября 2013 г.

Gozdnih delavcev in ne samo, merila za izbor žago

- Rusija gozd državo, imamo približno četrtino vseh gozdnih virov na Zemlji, zato je ključnega pomena, beleženje. Govorimo ne le o gozdovih, ampak tudi na konvencionalne vrtne in predelavo lesa v gospodarstvu, ki v naši državi je zelo razširjena, če ne univerzalno. Zato sem ponudba vas, da se o težavi, da bi izbrali pravo orodje za to vrsto dela, in sicer, izbira motorne žage.

Vrsta opravljenega dela, namen, za vse modele lahko razdelimo v tri skupine:

  1. Gospodinjski žago - priročno in enostavno, zasnovan za kratkoročno ne pogoste uporabe, kot pravilo, sezonsko delo. So značilni malo moči motorja in manjše število funkcij.
  2. Univerzalno motorno žago je zmogljiv in enostaven, se lahko uporablja za beleženje in rezanje vej. Imajo zaobljene robove in nemoteno primeru, skrajša ali ravno pokrov verige kolesa, nagib ročaj iz cevi.
  3. Profesionalne motorne žage se uporabljajo predvsem za beleženje, veliko poseben zunanja oblika, več energije (več kot 2500 W), in lahko dela do 16 ur na dan vse leto. Pol-profesionalne motorne žage se uporabljajo kot popravila in gradbena dela in za beleženje. Vendar za razliko od profesionalne, dela, ki jih ne sme presegati 10 ur na dan. V gozdarstvu jih uporabite kot sekire.

Študija trgu

Danes v Rusiji predstavlja modele motorne žage, domače in tuje proizvodnje.

Model obseg motorne žage domači proizvajalci so samo treh blagovnih znamk: Prijateljstvo-4M, Ural TE, Taiga-245. Proizvedeni so na dveh rastlin: Stroj za izgradnjo elektrarne, imenovan po Dzerzhinsky F. E. v Perm in državo enotno podjetje "SBERBANKA" v Biysk. Še posebej omeniti, profesionalni model motorne žage, Taiga-245, ker je največja konkurenca tujih analogi zmogljivost in visoka učinkovitost delovanja. Ampak skozi njena edina pomanjkljivost je velika teža, ima univerzalno vrednost na zelo širok obseg dela. Zanesljiv in funkcionalna enota, opremljena s strokovno anti-vibration system.
Vsi ti modeli so vključeni v skupino profesionalne motorne žage z močjo motorja 2600-3700 W


V trenutku, ko voditelji prodaje na ruskem trgu uvoženih motorne žage, ki jo zastopa take blagovne znamke:

  • Žago Partner (Švedska).
    Našel 4 modeli, s kapaciteto 1, 3-2, 2 kW.
  • Žago Makita (Japonska)
    Našel 3 modeli, s kapaciteto 1, 4-4, 2 kW.
  • Husqvarna Motorne Žage (Švedska).
    Našel 14 model, s kapaciteto 1, 7-5, 7 kW.
  • Žago Stihl (Nemčija).
    Našel 20 model, s kapaciteto 1, 2-5, 0 kW.
  • Motorne žage Jonsered (ZDA).
    Našel 16 model, s kapaciteto 1, 6-4, 9 kW.

Upoštevajte

Zdaj, z večjimi skupinami motorne žage in blagovnih znamk na trgu, smo razumeli. Zdaj ponujajo nekaj točk, ki jih je vredno pozoren, da pri izbiri žago v trgovini.

Zelo pogosto, ste verjetno, da bi bili sami, da je ta priča, ko so prodajalci, ki v trgovinah gradbena oprema, izdelava predstavitev, "manipulirati" nekaj nenavadnega niz tehničnih specifikacij žago. Včasih pozabijo, da pojasni, kaj se dogaja. V nadaljevanju ponujamo Vam nekaj ključnih priporočil, ki jo vodi, jih bodo lahko izberete motorne žage, ki je pravi za vas.

  • Zgrabi žago v roki, ona mora imeti obliko, ki je najbolj primeren za delo, ki ga želijo opravljati. Kaj morate storiti? Za sekanje lesa? Ste razčlenjevanje stavb? Se dogaja, da kupite žaga za drva? Ali vse skupaj? Ergonomska oblika vaše orodje, ki bi bilo primerno.
  • Pomemben dejavnik je motor, motorno žago. Močan motorne žage so izdelane za pripravo gozda v industrijskem merilu. Low-power, ali kmet motorne žage so izdelane posebej za delo v vrtu in gospodinjstvu, so enostavno in priročno.
  • Opomba velikost verige, natančneje, njegov korak. Nizko profil verige s korakom 0, 325'' s sedežem v določiti orodje, ker ustvarja manj vibracij med delovanjem, tako olajšala. Vendar nizko profil verige imajo manjšo uspešnost, kot verige za močan motorne žage, ki so verige igrišču 0, 404 "(3/8"). Produktivnost je večja, vendar je na ravni vibracij, je tudi višje. Te motorne žage so strokovno zapisovalniki.
  • Da bi za poplačilo vibracije, ki se pojavijo, ko operacijski instrument se uporablja anti-vibration system. To je potrebno, da vas na dolgo delo z vibracijsko orodja "ni zaslužila sama bolezen sklepov, vibracije bolezni. Še posebej pomembno je, da svojo prisotnost na profesionalni modeli motorne žage. V najbolj preprostih modelov ta sistem je izveden z nizom trakovi iz gume med stanovanj, rezervoar goriva in ročaji. Na bolj zapletene, se uporablja tudi kovinski pomlad amortizerji.
  • Potrebujete pam'ne pozabite, da motorne žage je orodje za povečano nevarnost. Najbolj nevarna stvar, ko delate s tem orodjem je smeti žago, da operater, ki dela z njim, ali odprite vezja. Varuje vas iz takšne situacije v motorne žage morajo biti zavorne tekočine. Narejen je v obliki ščita-pedal v bližini ročaj za levo roko, v primeru smeti orodje levo roko obstala je in se bo ustavil motorne žage. Za zaščito pred udarom v odprti krog, to se zgodi zelo redko, videl koncu slušalke morajo biti pokriti z zaščitno sektor in vsi lastniki - palica, ki jo imajo, bi moral biti zasnovan tako, da bi vam zagotovili maksimalno zaščito
  • Za zagon motorja motorne žage je bil "prvič" potrebno dekompresijski ventil, bodo zmanjšali pritisk v jeklenkah motorja, zaradi česar je lažje teči. Če želite delati z motorno žago v zimskem času, potem morate ogrevani ročaji in uplinjač.

Seštejemo nad priporočila o izbiri žago, je pomembno poudariti, da pred nakupom, kar je najbolj pomembno, določitev nalog, to je za izvajanje. To je potrebno in v 7-10 let, vaš nakup lahko prinese radost, ki delajo z njim.


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика