четверг, 28 ноября 2013 г.

Kako narediti vitraž s svojimi rokami

Vsak prostor potrebuje nekaj barve za polnjenje. Običajno se take so preproge, Tapete, svetilke ali freske, slike. V tem članku sem želel omeniti še eno dekorativni element, ki lahko naredi svetle naglas barve ansambel - vitraž Okna.

Vitražni okna, sama je v zgodbo ali okrasni sestava, izdelana iz barvnega stekla ali drugih materialov, ki naj v luči. V klasični vitraž kosov barvnega stekla, vklesan na posamezni sliki, s'povezovanje z svinec, baker, medenina profil. Bogatejši teksturo, bolj spektakularno in lep vitraž.

Refracted žarki sonca, se stekla Sijaj s svetle barve, zaradi česar je vsak čas novo. Naslikal v klasični vitražni izvaja s pomočjo posebne barve z žganjem, da ne zbledi in ne zbledi, za dolgo časa. Stroški takega klasična varianta - od 700 USD. na kvadratni meter. Cena vključuje namestitev.

V poznem 19. stoletju dekorater Tiffany izumil novo tehnologijo Skupščine, ki je prejel njegovo ime'I. Ta tehnika vključuje obdelavo vsako ploščo, steklo s folijo, nato pa eno stekla so vgrajena skupaj. Omejitev odgovornosti kovinski okvir, ki je dal možnost, da uporabi takšno dekorativni izdelki ne le kot obarvajo steklena Okna v stenah, ampak tudi, na primer, kot luč ali kot dekorativni strop. Stroške vitraž v stilu "Tiffany" 1000 USD. na kvadratni meter.

Poleg klasičnih, so sodobne metode izdelave vitraž. Eden od njih je proizvodnja z uporabo Ameriške tehnologije, SGO. Na pregledni list stekla se uporablja trdna tla, sestavljena iz več plasti, ki daje izdelek, teksturo in barvo. Risanje na steklo, opravljenih s pomočjo vodi promet, ki je pritrjen na obeh straneh stekla. Ta tehnologija ima nekaj prednosti. Najprej, uporaba stanja stekla kot podlaga omogoča, da ga uporabljate v sistemu Windows. Včasih se to zgodi, potrebujete, ko jih potrebujete, če želite skriti grd pogled od okna.

Drugič, je osnova za vitraž in akrilnih ali silikat stekla. Prvi bistveno zmanjša svojo težo. Pogosto takšne vitraž uporabljajo pri oblikovanju visečega stropa. Tretjič, ta tehnologija omogoča, da ustvarite najbolj zapletenih plastičnih linij v sliki. In zadnji razlog, vitraž je 2-krat cenejši od klasičnih.

Po sodobnih tehnologij proizvodnje vitraž je "fiksiranje" ali "sintranje". Njeno bistvo, ki je sestavljen na trdnih kos stekla zbiranje vitraž modela je narejena iz kosov steklene granule, obarvano steklo, kabli, polnjenje, itd nato se steklo ogrevano v posebni peči t o in pečemo v celovit plast. Kljub zapletenosti procesa, vitražni Okna "fiksiranje", imajo drugačno obliko, teksturo in debeline. To omogoča, da jih uporabimo kot različne oko-lov elementi med'jer: kako particije, mizne, vstavlja v zid. Videz take vitraž je zelo moderno. Morali bi paziti, da ljubitelji high-tech in postmodernism. Stroške vitraž, ki je izdelan v tehniki "fiksiranje" je 700 evrov. na kvadratni meter.

Drugo tehnologijo - "litje", je znano, da nas pod naslovom "Murano stekla". Za proizvodnjo vitraž iz njega uporabljajo kovinske oblike, ki so lajšanje depresije v spodnjem delu. Jih prelijemo staljenega stekla, ki je nato pokrijemo s prozorno steklo. Za razliko od vitražni Okna v tehniki "sintranje" "Murano stekla" slika je omejena na kovinski obliki.

Pesek-blast, graviranje na steklo in ogledala je cenejši prejšnje - od 250 dolarjev na kvadratni meter. Tako vitraž, je stekla z debelino 5 mm, nekajkrat na sliki. Ta metoda daje možnost, da ustvarite motnega sliko, napis, ali da kozarec z globoko olajšanje strukturo. Delo, ki ga opravlja s to metodo, je povezana z kompozicije na "trte-cvet temo", lahko pripravi in abstraktne oblike. To vitraž primeren za klasično inter'jer.

Poleg zapletenih tehnologij, vitraž, je mogoče najti bolj enostavno - film ali lakov, ki psevdokitay. Vendar pa, kot vitražni Okna, ne bo trajala dolgo časa.

Najnovejše tehnologije, proizvodnje stekla razširili možnosti za uporabo vitraž. Poleg običajnega uporabo vitraž za zapolnitev odprtine, je bila pogosto uporablja kot okras za stropov, predelne stene, zasloni, dekoracijo svetilke, senčniki za luči; vstavi v pohištvo ali pulti; ali kot element dekor, v obliki plošč ali trdne površine.

Če ne morete kupiti vitraž, lahko to storite sami.

Proces proizvodnje naslednje: sprejme Odbor z barvo, vzorec in vezja, izdelana z maskaro. Slika naredite rezanje konvencionalna roller steklorezom) barvnega stekla. Naslednji, dal karton stanja transparentno steklo iz peščenca in da "dry" vgradnjo vitraž. Barve stekla dal sličico. Stekla'odklopite naslednjo rešitev: 3 delov peska na 1 del PVA lepilo in 1 del cementa. Lahko jo kuhamo v steklenico iz pod šampon, v katerega vstavite vtič steklenih ali plastičnih cevi premera 4-5 mm. Pred lije robu barvnega stekla v mesto s'povezave z apnom stekla namažite rešitev. Po sušenju bi večjih napolnil prostor med kosov barvnega stekla. S to metodo, rešitev ne bo uhajanja iz barvnega stekla in vitraž, bo točna. Če nameravate uporabiti vitraž kot dekorativni stenski element, prvi v zgornji koti pritrditev jeklene žice z zank. Vitraž za Windows opravljajo na zunanji okvir stekla.

V naših dneh uporabe stekla zahteva uvedbo novih vitražni tehnologij na podlagi celotnega stekla, posebno multi-barvne laminat in vodi profil.

Vitraž, zbranih na tej tehnologiji, se ne razlikuje od klasične eno, da se lahko uporablja ne le v obnovo, temveč tudi reprodukcije vpliv antike.

Ne smemo misliti, da vitraž se lahko uporabljajo le v Cerkvi ali v trgovinah, klubov in restavracij. Svoje edinstvene značilnosti zanimivo za v dom inter'Yeri. Vitraž lahko okrasite okno, ohranjanje njegove preglednosti, in lahko opravljanje svetla točka, ki funkcijo zaščite pred radoveden oči.

Zaradi svoje sposobnosti, posredovati svetlobo, letalo vitraž je lahko čudovit sprejem coniranje, ne kršijo celovitost dojemanje prostora. Opozoriti je treba, da le vitraž, lahko ustvarite v inter'notranjosti posebno vzdušje, nepredvidljiva igra barve.


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика