четверг, 28 ноября 2013 г.

Kako zgraditi savna?

Ni boljše zabave kot da gre za državo kopel: vonj vroče drva parov, vigor v telesu po polivanjem s hladno vodo! Ampak če savna je postavljena napačno, potem se lahko zabava tudi uniči. V tem članku bomo razpravljali o tem, kako se izognemo napakam pri gradnji kopalnice.

Menijo, ruski kopel, zunanje stene so zgrajene, kot pravilo, iz lesa. Za te namene priporočamo dreves iglavcev - bor, smreka. Ampak ne vsak bor, ki je primerna za gradnjo kopeli. Za kopeli, zgrajena v Leningradu regiji, gradbeniki priporočamo, da borovega drevesa iz Nordijske regije, na primer, v Kareliji. Tam drevesa rastejo v podobnih podnebjih, vendar raste počasneje, kot smo, in les je bolj gosto. Torej, v tej lesa nizka vlažnost zraka in dobički vlage, tako dnevnik, v manjših količinah. Lahko, seveda, red in južni bor (bolj porozne), vendar pa ne bi smeli biti presenečeni, ko po enem letu, spodnji dve kroni v kopeli bo začela gnilobe. Najboljši premer hlodov za gradnjo kopeli - 20-25 cm. Manjši premer, da boste izgubili toplote in debele hlode neprijetno v namestitev in gradbeništvo.

Bolje je, da se prijavite za kopel, posekan v zimskem času, ko je prtljažnik je vsaj vlage. Prijavi mora biti dovoljeno, da se posuši in vlažnih poletnih dostopi težko je dobro, da se posuši. To je treba sprejeti tudi dnevnike iz sredine drevo prtljažnik, zgornji in spodnji, niso primerna za gradnjo kopel. Glede na te točke, nato preko stene bo ostalo manj toplote, in kopeli ne bo gnilobe pod in vzporedno.

Temelj, lahko prav tako povzroči motnje. Glede na tleh, lahko storite bar, pile, ali trak, ki poteka po obodu zgradbe. Pravilno zgrajena Fundacije je zagotoviti, da kopel bo stojalo za dolgo časa in ne zahtevajo prilagoditev.

Vendar, kopalna kad, vendar lahko graditi ne le les, ampak tudi iz gostilne. Stroški takih kopeli ni veliko dražji, tako da predelavo hlodov in njihova vgradnja - delo zamudno in zahteva stroškov. Zunanje stene ščit kopeli iz sendvič plošče na okvir podlagi. Razlika med dvema iverna izpolnite sintetičnih mineralne volne. To pomaga ohraniti toploto v hiši. V primeru ščit kopeli varčevanje in na Temelj. Ker zasnova je dokaj enostavno, lahko namestite poceni pomol Temelj.

Notranja zaščita kopeli ima tudi svoje posebnosti. Običajno zajema stene kopeli, od znotraj, z uporabo aspen, včasih jelše, poplar. Do konca savne uporabiti enake pasme, kot tudi apno-drevo in cedre. Les v teh pasem les vlago-dokaz in ne velja delitev in razkrajanja. Ona ima nizko toplotno zmogljivost in ne segrejemo na visoko temperaturo. Poleg tega, teh pasem drevo ne proizvaja smole.

Pomemben element kopeli je pečica-Kam'Janka. Danes ponujajo veliko različnih peči za kopel. Lahko razmislite, Kam'Yanka finskim proizvajalcem. Bi zanesljivo in priročno peč, ki omogoča, da uravnavajo različne klimatske režimov. Če je izbira padla na električne peči, to je enostavno izračunati svoje zmogljivosti za savne majhne velikosti (količino pare do 10 m3) - 1 kilovata moči na 1 m3 količinah. Pečica-Kam'Janka lahko deluje na zemeljski plin. To bo stroškovno učinkovita rešitev v primerjavi z električnim možnost, ker plin je najcenejši goriva. V primerjavi z lesom'štedilnik na drva-Kam'Janka bo skrajšalo čas potapljanja kopeli, saj toplota pri izgorevanju zemeljskega plina je višja od drv.
Za polnjenje peči kopalnica kamni prilegajo talkohlorit in jadeit. Če kamni so gladko in okroglo, boljši zrak kroži med njimi. Kamni enakomerno segreje in dajejo enakomerno toploto, odporna na temperaturna nihanja in ne razpoka. Električna peč, ki je napolnjena s kamni manjši premer.
Običajno v ruski kopel ne delaš dodatno zračenje. Manjših vrednostih zaslonke pod strop je povsem dovolj za vlago, ki izhlapi, in soba je popolnoma suho. Drevesa'Jan kopel ni tako strogo, kot je v primerjavi s savno in ne zahteva dodatnih prezračevanje.

Za razsvetljavo v sobi bo dovolj in 25 vatov, svetilka mora imeti poseben razred potrebne zaščite za mokre prostore. No, to je mogoče narediti okno, v kopeli, saj naravna svetloba je bolje kot umetno. Vendar, da ne bi izgubili toplote, preveč okno, da ne. V glavnem oknu v kopeli bo velikost 0, 6 0, 7 m

Med gradnjo tla v kopeli je treba upoštevati, da je talne ploščice v sobi je zelo vroče in težko bi hodil je bos. In za umivanje ploščice ravno primerna, kjer so temperature nižje, in dreves'Jan površina iz odvečno vodo lahko gnilobe. Strop v kopeli bo na naslednji način. Za zmanjšanje izgube toplote, zgornjo mejo za zaključek obloge, prevlečena z aluminijasto folijo. Stene je priporočljivo, da zaprete folijo pol.

Pred gradnjo primestnih kopeli je treba odgovorno. Priporočljivo je, da poveri gradnjo kopeli gradbeniki, strokovnjaki. Podlag, nakup in sušenje lesa, gradnjo kopeli - vse mora stati'povezave rezultat dober, in čudovito kopel.

Gradbeno podjetje "letoviško".


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика