четверг, 28 ноября 2013 г.

Kako rezanje lesa

Postopek rezanja lesa

Obdelava lesa z rezanjem lahko pride na dva načina: z umikom in brez odstranitve britje. V lesenih predmetov za rezanje lesa, sprejeta predvsem za odstranitev britje. Uporablja metode, kot so žaganega lesa, skobljanje, vrtanje, rezalne in brusilne. Rezanje lesa brez odstranitve britje zgodi, na primer, v primerih, ko škarje, rezano lesa, tanke vezane plošče in med rezanjem vozlov furnirja.

Postopek rezanja lesa z odpravo britja je, da so sile, ki je vrhunske rezalnik je, ki so vgrajeni v telo drevesa in kosi (ločeni) iz njene delce različnih velikosti, ki je lahko dolg, tanek, ličja ali žagovine.

V lesenih predmetov, obstajajo tri glavne točke, kako rezanje lesa. Vsi se med seboj razlikujejo glede na smer rezanja lesa, glede na lokacijo vlakna materiala. Zato, rezanje lesa je mogoče narediti:
1. Na koncu: vlaknin bareresults čez, ki je pravokotna na njihovo naravno smer.
2. Vzdolž vlakna so rezani v vzdolžni ravnini, z rezalno majhno število vlaken poševno.
3. Ledja: rez čez zrnje, ki poteka v vzdolžni ravnini drevesa.
V vseh teh primerih rezalnik je drugačen, da določa in različnih prejema ličja ali žagovine.

Dejavnike, ki vplivajo na kakovost rezanje lesa

Kakovost rezanje lesa je odvisna od rezalna sila, ki je določena s številnimi dejavniki: ostrenje kota rezanja, trdota lesa, širina rezila rezila, vlažnosti lesa, rezanje smer, brušenje noža in sila trenja žetonov in žagovina.

Predelava lesa, podjetje pasem (hrast, jesen, bukev, hruška itd.), kot tudi les, ki je vozlov, kossar, zahteva veliko truda. V inhomogeneity strukture lesa, rezanje je premagati različne vrednosti upor, ki vpliva tudi na kakovost končnega dela.

Vredno je opozoriti, da glede na smer rezanja lesa obliki čipov bo drugačen. Torej, ko opravljajo delo, na koncu bo prišel ven, ni običajno, čipi in žagovina. Ko razrez lesnih vlaken rezultat v traku, kot so čips. Med predelavo lesa po vlaken, dobljenih žetonov, izgleda kot majhna žetonov, in je površina je groba.

Če poveljnik je za delo s topim orodjem, boste potrebovali dodatno moč klikom na orodje. Ko je kakovost dela, kot topim dleto solze in pritisnite, in ne za rezanje lesa. Strokovnjaki znamke, ki v mokrem predelavo lesa lažje kot suh suh les je bolj trden. Vendar, čistost predelavo lesa v mokrem stanju, skozi hairiness izdelka, je nekoliko nižja.

Tudi čistoča obdelavo lesa površina', povezanih z rezanjem smer. Ko razrez lesnih vlaken omogoča, da prejmejo najbolj gladko površino. Če rezanje je narejen čez žito, površine so lahko zagotovi le z ostro rezilo in doseganje zelo tanke ostružki.

Za pridobitev visoke čistosti predelavo lesa pred rezalnik lahko dal ohranjanje linije. Za doseganje čisto površino rezalnik načrtovanje priročnik, strojnega orodja in orodja za boljše dopolnjevanje posebne strojeconomica. Ta ureditev bo omogočila povečanje rezanja, da bi prekinil čipi in jo spremeniti v spiralo. Ste si mora prizadevati, da se doseže manjši čip debeline, kot bo to zagotoviti večjo čistost predelavo lesa.

Praksa je pokazala, da je povečanje nožev, na primer, število zobe krožne žage ali noži na gred planer lahko zmanjša čip debeline in izboljšanje površinskih konča. Bodite pozorni na točnost oznake na natančnost, spoštovanje tehnologije dela.

Tudi na kakovost obdelave lesa vpliva tudi prisotnost napak v materialu, ki je, prisotnost vozlov, kouslaya, svilevatosti itd. Poleg tega kakovost rezanje lesa je odvisna od hitrosti noža, ker povečanje hitrosti vrtenja rezanje del orodje, ki omogoča majhno nihanje čipa vzgoja, ki poveča čistost površinske obdelave.


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика