пятница, 29 ноября 2013 г.

Ogrevanje vode v bazenu

Ali bo ogrevanje vode v bazenu in kako to storiti, boste morali razmišljati v fazi design. Brez izjeme, vse segreto bazen so vključeni v poslovni verigi druga oprema za bazene, filtracija in dezinfekcija. Tako bodo vgrajeni grelniki vode boljše z drugimi napravami. Čeprav embed jih v in po zaključku del na namestitev opreme ne bo pustil njih.

V bazenih, obrazuemykh za odrasle, udobno temperaturo za plavanje mora zapustiti 24 - 26 C Celzija. V otroških bazenih, ta številka je višja, in o 30 stopinj Celzija.


solar. atmosfera. ua

Obstajajo tri glavne načine, kako za segrevanje vode v bazenu. Naprava izbor je odvisen od velikosti bazena in količine vode, ki mora biti redno toplote, značilnosti komunikacije v hiši (močna ali šibka, napeljave, kako drago gorivo, ipd.) in donosnost to ali ono ogrevajo iz koristi lastnikov. Lahko izberete pretočni grelniki vode, toplotne izmenjevalnike, priključen na kotel ali sončni kolektorji (solarni sistemi, ki delujejo na sončno energijo).

Razvrsti četrta pot - toplotne črpalke, delo na načelo, da se ne grelniki in kompresorjev. Vendar tak alternativni vir ogrevanja še vedno ne povsem poravnana v naših domovih, nakupa in montaže opreme, ki je precej drag, pogosto delovanju toplotne črpalke upravičeno, ko se segreje velike količine vode, in kadar delujejo v Splošni sistem za oskrbo s toplo vodo doma, ne samo toplo bazenu. Razmislite o vseh sistemih in več.

Pretočni grelniki vode za bazene

Morda lažje razumeli strukturo in dela točno tako kot električnih grelnikov za plavalne bazene. Namenjeni so za ogrevanje neprekinjenim z minimalen padec tlaka. Tako grelniki so zelo kompaktne in se lahko namesti v manjših tehničnih področjih. Gradnja te naprave so izdelani iz plastike, iz nerjavnega jekla ali iz titana. Sami cevni električni grelni elementi so izdelani iz posebnega legiranega nerjavečega jekla.



Zaposlovanje moč električni grelec, je odvisno od'prostornina vode v bazenu. Tako, na ulici bazena zmogljivosti električnega grelca mora biti enaka polovica volumen bazena (v številkah). Notranji bazeni zahtevajo grelniki z zmogljivostjo približno tretjina njen obseg. Pretočni grelniki vode se uporablja kot pravilo, majhne bazene za velike količine, je nemogoče, da bi našli grelec potrebne moči.

Poleg tega v državi, v hiši lahko omejitve porabe ali omejeno napeljave. Grelci za bazeni proizvajajo električno energijo iz 3 do 18 kW. Da je najmočnejši od njih je lahko toplo bazeni'do 36 kubičnih metrov, in notranjo - do 54 kubičnih metrov Toda pred nakupom tovrstne opreme, je treba nujno'bodite prepričani, da izračun stroškov, v nekaterih zmogljivosti, stroški porabe električne energije bo preveč veliko in morda pametneje, da si za drug vir ogrevanja.


nida. com. ua

Plus električni grelci je, da z grelnimi Elementi, je dokaj hitro ogrevanje vode. Priložena enota gori termostat za uravnavanje temperature v bazen in za omejevanje maksimalne temperature. Z grelci, ki je lahko priložena toka senzor, ki lahko izklopite ogrevanje v odsotnosti kroženje vode. Dodatne nadzorne sisteme, omogoča, da se popolnoma avtomatizira proces za ogrevanje in hlajenje vode, malo brigajo zanj, ampak preprosto s postavitvijo ustrezne možnosti temperature.

Plavalni bazen toplotni izmenjevalniki

Načelo delovanja toplotnega izmenjevalnika malo drugačen od tistega, kar električnega grelca. Izmenjevalnik toplote priključena na sistem ogrevanja doma, in medtem ko je električno energijo porabi. Moč in toplotni izmenjevalniki so lahko tako majhne in zelo velike - od 13. do 200 kW. Zato je menila, da toplotni izmenjevalniki - najbolj poceni in tako pogost način za ogrevanje vode v bazenih katere koli vrste. Na primer, če je hiša ima ogrevanje na plin, bo to stalo precej cenejše električne energije. In obsega porečje lahko popolnoma ničesar-omejitve v velikosti tukaj.



Oblikovanje toplotni izmenjevalniki, je dokaj preprosta. On je bučko, kjer tuljave. Na ta tuljavo pomakne hladilne tekočine (vroče vode iz ogrevalnega tokokroga). V zameno tuljave je oprati z vodo iz bazena, ki ga želimo ogrevati. Tople vode iz skupnega grelnega tokokroga v hladilno tuljavo, ki je priložena obtočne črpalke. Svoje delo je pod nadzorom magnetni ventil. Ventil je odvisna od črpalko, nastavljiv termostat. Lastnik celotnega ogrevanja gradnje ostaja le mogoče nastaviti na termostat nastavite temperaturo, ostalo bodo morali nadzorovati avtomatika.

Izbira zmogljivosti toplotnega izmenjevalnika odvisno seveda, v o'prostornina vode v bazenu. Najdaljša in najbolj (ki je, z največjo zmogljivostjo (toplotni izmenjevalnik), uporabe stroja šele v začetku dela - med začetno ogrevanje. Običajno ta operacija traja ur 28, da je več kot en dan. Tako dolgo obdobje je potrebno, da ne povzroči instrument propad. Znano je, da voda razširi, ko se segreje in preveč hitro segrevanje lahko povzroči strukturne spremembe celotne strukture. In tako tiho, počasi in postopoma, izmenjevalnik toplote je čas, da bi gledal toplotne bilance celotnega sistema in spremlja njegovo največjo moč.


nida. com. ua

Izmenjevalnik toplote v sistem vode obtoku zunaj bazen vedno pridejo po črpanje in filtriranje postaje, vendar pred dezinfekcijo sistema (kloriranje vode), ne pokvari podrobnosti o napravi. V močno klorirano vodo in bazeni z morsko vodo, priporočamo, da namestite titana toplotni izmenjevalniki.

Po prvem naprave za ogrevanje bo le še, da se temperatura vode na dani ravni, da je prvi segreje več, vendar je veliko bolj ekonomično za denar. Mnogi strokovnjaki svetujejo, če je priložnost in željo, da se zagotovi bazen obeh sistemov ogrevanja (dvojnik sistem kot glavni in rezerve): električni - za hitre rezultate in izmenjevalnik toplote - za stroške dolgoročno delo.

Sončni kolektor

Bazen se voda lahko ogreva s pomočjo sonca. Seveda, v prostem različico bazena, se segreje in brez solarnih sistemov. In če je bazen zaprt? Ali je pod krošnjami? V vsakem primeru, ko je namestitev sončnega sistema, ali sončni kolektorji, ogrevanje vode procesa v bazenu s sončno lahko več nastavljiv. Poleg tega sistema se lahko uporablja samo za dobavo hiša z vročo vodo.



Rezervoarji so'Združeni v vrsto cevi, bučke ali nekaj veliko zaznava žarki zaslona. V rezervoarji so sestavljeni moduli vsakdo lahko toplote do 30 kubičnih metrov vodo. Za povečanje uspešnosti ali za ogrevanje več o'količina vode v rezervoarju bo treba priključiti več modulov.

Kako deluje na Splošno? Sončni žarki padajo na vakuumske cevi kolektor je običajno črno, in tam se skoraj v celoti absorbira. Žarki, ki se segreje toplota, ki prevoznik v helocopter na temperaturo približno 140 stopinj C. Potem ogrete hladilne tekočine se črpa obtočne črpalke v izmenjevalnik toplote v rezervoar, ki je takoj segreje vodo v mestu Baku. Iz tega ogrevamo vodo se lahko uporablja za pripravo tople vode v hiši, ogrevanje in ogrevan bazen.



V bazenu ogrevalni sistem je lahko zgrajen posebni senzorji in samodejno tri-potni ventil. Skozi njih je voda samodejno preusmerjeni, da se toplotni izmenjevalnik solarnega sistema. Ko temperatura doseže želeno raven, voda bo šel samo mimo izmenjevalnik toplote in dobili nazaj v bazen, dokler temperatura pada in se sistem ne vklopi, še enkrat.

Toplotne črpalke

Toplotne črpalke, načeloma tudi precej eksotičnih način za ogrevanje bazena. Edinstvenost je, da svoje energije se uporablja predvsem za ogrevanje vode, in multi-stage prenos toplote iz različnih toplote prevozniki, ki uporabljajo drugačne predelave na plin, kondenzata, itd.,

Kot vir nizko-potencial toplote (tj. prva majhni meri ogrevanje) se lahko uporablja v industrijskih in očiščena voda, tla toplote in termalne vode, vode iz rek, jezer, toplota, ki je pridobljen iz čiščenje dimnih plinov in vseh drugih virov, ki vsaj nekaj stopinj, lahko segreva vodo in okolje.



Načelo delo teh objektov, podoben naslednjemu. Zunanji plinovod obtočne črpalke delovna tekočina, ki se črpa, na primer, mešanice proti zmrzovanju in vode. Po cevovodu, polaganje v zemljo, te tekočine je nekoliko topleje in se temperatura tal - na primer +7 stopinj C. V tem stanju, pade v izmenjevalniku toplote. V izmenjevalniku toplote, ki se imenuje uparjalnik, delovna tekočina, ki prenaša svojo majhno toplino hladilno sredstvo. Ta hladilno sredstvo je dovolj tukaj, da kuhamo. Vre v električno energijo, plinom in vstopa v kompresor.

Hladilno sredstvo vapor je stisnjen kompresorja na pritisk 20-25 atmosfere. Tako stiskanje temperature močno poveča in doseže 55 stopinj C. Ta energija je lahko usmerjeno k izmenjevalnik toplote za ogrevanje zraka v zaprtih prostorih ali za ogrevanje vode v hiši. Tudi v sistem bazen.



Po tem, ko voda z hladilnega sredstva in hladilne tekočine bo opravljal svojo funkcijo, skozi hlajenje fazi so mimo svoje kroge zaprto zanko, kjer se ponovno srečali, voda pomaga hladilno sredstvo še enkrat, da zavre, in mu pomaga, da se toplotni izmenjevalnik toplote. Tako je glavni delež električne energije porabi tukaj na kompresor. Sprostitev črpalke različnih zmogljivosti, ki omogočajo, da se toplota o majhni'objektov, kot so bazen in zagotavljanje tople vode in ogrevanje za celotno zasebnih hiš in hišic z območja 100-300 kvadratnih metrov


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика