понедельник, 25 ноября 2013 г.

Ukrajinski orhideje

Govorimo o orhideje, spominja na Brazilski džungli, tropski Tajska, toplejše ocean Otokih. Pravzaprav, orhideje prosto živečih vrst, ki rastejo v Ukrajini. Seveda, število in raznolikost njihove vrste so nekaj, pa si zaslužijo posebno pozornost. Mokrišča Ukrajina raste več kot 10 vrst iz družine Orchidaceae. Med njimi je nekaj zelo redkih vrst.

V Hammarby barje-Hammarbia paludosa najdemo v sphagnum (Sphagnum angustifolium) mesotrophic močvirja od Volyn in Rivne regijah, kjer raste v plast mahu potiska ven le tanka stebla s cvetovi. Rastlina z nitastih rhizome in letno proizvodnjo izvornih gomolj, ki se nahaja na dnu pecelj. Steblo je tanek, 6-20 cm višina, 2 listov, ki se nahajajo na spodnjem delu stebla, so bež, podolgovate ali podolgovate-ovalna, topi ali nekoliko opozoril, 1 - 2, 7 cm dolžina, v sredini 0, 5-1, 1 cm širina. V axils zgornji listi so napihnjenost, kjer je določena Bulba naslednje leto. Socvetje je neposredna multifloral krtačo, 2-7 cm dolgo, pogosto enaka polovici višina rastlin. Cvetovi so majhni, 2-6 mm v dolžino, rumenkasto-zelena. Letaki so brezplačne, zunanji 2-3 mm dolgo, podolgovate-ovalna, več notranjih povprečna obrnjeni navzdol, in obrnjena navzgor. Listi notranjega kroga suličaste, vodoravno preusmerjeno. Ustnice brez spodbuda, obrnjeni navzgor, ovalna, rahlo upognjeno, 1, 5-2 mm v dolžino, integral, krajše listi zunanji krog perianth, včasih opozoril. Jajčnikov ni ukrivljeno. Cveti v juliju-avgustu. Za vegetativno razmnoževanje Hammarby barje so majhne zaroda zaokroženo ledvice, ki se nahaja na robu papirja. Ta metoda razmnoževanja redkih orhidej v. Zelo občutljivi na spremembe v vodni režim tal. Raste na šote, šaša-sphagnum barja in peči obali jezera, kjer je običajno, gline ali šote, slabo herramie tla, bogata z vodo namočeno. Najbolj pogosto, v polno svetlobo, včasih pa z nekaj senčenje. Pogled, ki pripada tistim, ki pogosto so si jih zbiralci.

LPARs Lesale - Liparis loeselii najdemo v močvirjih različnih vrst: Gozd - šaša-gipsowo močvirje, starofece od Dnieper reke v Zolotonosha regiji, Cherkasy regiji, v Polesie - barje v oz. Nobelovo Zarechnensky regiji Rivne regiji. Obrat je majhna, 8-20 cm visoka, steblo gomolj pokrit razlogov lansko listje. Listi 2, podolgovate, je opozoril, skoraj nasproti, 4 - 11 cm dolgo, postopoma zmanjšal v krilata chereshok. Čopič iz 2-10 Tsvetkov. Bracts filmy, majhna ovalna-suličaste, veliko bark jajčnikov. Cvetovi so rumenkasto-zeleni, zunanje letaki od perianth asiaporn-suličaste, topi, na osnovo z majhnimi ušesi, s 3 rebra, 5-6 mm dolge. Notranji letaki od perianth unbent, uzkolinejnye, z eno veno. Ustnice ovalne, rahlo valoviti rob. Zoženo na bazo, z nebolshom povolny gumb, skoraj enaka drugi letaki od perianth. Cveti v juniju - juliju. Vpervye steblo gomolj, ki se pojavi na 2. leto po kalivost semen, in prvi stanja - na 4-th leto. Včasih je self-opraševanje, ki sposobstvuyut kapljice dežja, vendar bolj pogosto je oprašitev z žuželkami. Odstotek izobraževanje sadje zelo visoko.

Dremluk barje - Epipactis palustris. Najbolj okrasne vrste, v tem rodu rastočih svetlobe mokrišč gozdovi, mokrišča, gozd, travniki, travniki, pogosto okoli tipke, predvsem na apnencu. Trdno drži okupiranem ozemlju, tako da lahko pride na nepričakovano mesto, a vedno na mestu nekdanjega močvirja. Raje svetlobe, lahko vzdržijo pretirano kongestivno hidracijo in nezadostno zračenje tal. Pride v gozd, območje Krim. Obrat z plazi rhizome z dolgimi internodijev. Steblo je do 70 cm visok, nekoliko pubescent v zgornji del, svetlo zeleni ali roza barvi, z veliko rednih listi so podolgovate, do 25 cm v dolžino; zgornji listi so manjši, podobno bracts. Socvetje je raceme s 6 do 20 cvetov z dolgo bracts. Cvetovi so do 2, 5 cm dolgo, povešene; zvit pedicels, zunanje letaki od perianth, z rahlim zelenkasto vijolično proge, notranji bele z roza črtami. Ustnice brez spodbuda, podolgovate, ločena z globoko medpredmetne narežemo na 2 dela: spredaj delež koritasta-konkavni, zunaj rdeče, znotraj z oranžno bradavice, ki poudarja, da iz dna nektar; zadaj delež, široko ovalne, bele, neumen, na koncu nekoliko emarginate, valoviti rob, zmanjšal na bazo v skakalec, ki so jih zasedli kupček, spodnji rob, ki je pobarvana v rumeno. Jajčnika neposredno, pubescent. Dremluk barje je že dolgo cvetenje od junija do konca avgusta. Dremluk raje na pol v senci lokacijo in bogati kislo zemljo, ki ne vsebuje sveže ekološko. Mokar. Dopuščamo mirni vode, raje kraje, kjer plitve podtalnice. Vegetativno razmnožujejo z delitvijo, zgodaj spomladi in po pridelka. Seme razmnoževanje v kulturi ovira. Bo 10-15 let, preden bo rastlina cveti.

Oblikovanje krajine: nepogrešljiv za rastlinske vrste "Močvirje", v prvotna skupina, zasaditve in vaza življenje. Dremluk - obrat za zbiralci in poznavalci narave, saj vedo, polnem sijaju svoje rože lahko samo klečal. Ta Orhideja je dobro uporabiti v kamniti vrtovi, pristanek na obali ali v plitvo vodo, majhen ribnik. Poleg dremluk lahko postavite tradescantia devica, pestra obliki stonecrop vidno, nizko fine sorte gostitelja in praprotnic in pestra oblike nizke okrasne trave in sedges. Vse divje rastočih ukrajinski orhideje, navedene v Red book.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика