среда, 2 апреля 2014 г.

Inženiring in projektiranje prezračevalnih sistemov

Naj se ukvarjajo z zasnovo sistemov za prezračevanje in klimatizacijo






Pri izbiri opreme za prezračevanje sistema, morajo izračunati naslednje parametre:
Klimatska naprava zmogljivosti;
Moč grelca;
Delovni tlak je ustvaril oboževalec;
Stopnja pretoka zraka in prečnim področju voda;
Raven hrupa.

Spodaj je poenostavljeno metodo izbor glavnih elementov vhodne prezračevalne sisteme, ki se uporabljajo v domačem pogoje.
Zraka zmogljivost

Oblikovanje sistema prezračevanja se začne z izračunom zmogljivost, ki se zahteva po zraku ali "črpanje", merjena v kubičnih metrih na uro. To zahteva tloris prostorov z explication, ki označuje ime (oznaka) o vsaki sobi ter območje. Izračun se začne z opredelitvijo razmerja zahteva izmenjavo zraka, ki kaže, kako veliko krat v eni uri je popolna sprememba zraka. Na primer, za prostor od 50 kvadratnih metrov, z zgornjo mejo višine 3 m (obseg 150 kubičnih metrov) dva-kratno izmenjavo zraka ustreza 300 kubičnih metrov na uro. Potrebno izmenjavo zraka razmerje je odvisna od namena objektov, število ljudi, energije, goriva in opreme, se določi Škarje (Gradbeni Normativi in Predpisi). Tako, za najbolj stanovanjske prostore, eno zraka, za uradi zahtevajo 2-3 kratno izmenjavo zraka.

Določiti potrebno izhod mora biti izračunana za dva vrednosti izmenjave zraka: mnogoterost in število ljudi, potem izberite večjo od obeh vrednosti.
Izračun izmenjavo zraka v mnogoterih:
L = n * S * H, kjer
L - nazivna izhodna vhodna prezračevanje, m3 / h;
n - normed prezračevanje stopnja: za stanovanjske prostore n = 1, za pisarne n = 2, 5;
S - prostorov m2;
H - višina, m;

Izračun izmenjavo zraka v številu ljudi, ki:
L = N * Lнорм, kjer
L - nazivna izhodna vhodna prezračevanje, m3 / h;
N - število prebivalcev;
Lнорм - stopnja porabe zraka na eno osebo:
v mirovanju - 20 m3 / h;
delo v pisarni - 40 m3 / h;
med vadbo - 60 m3 / h.

Izračun je potrebno izmenjavo zraka, izbrani ventilator ali dobavo in montažo posameznih uspešnosti. Upoštevajte, da odpornost potrebno omrežje je izvedba fan. Produktivnost odvisnost od polnega tlak, je mogoče najti na prezračevanje značilnosti, ki so v tehničnih značilnosti opreme. Za reference: duct dolžine 15 metrov z prezračevalne rešetke ustvarja pritisk pade približno 100 PA.

Tipične vrednosti uspešnosti prezračevalnih sistemov:
Za stanovanja od 100 do 500 m3 / h;
Za vikend - od 1000 do 2000 m3 / h;
Za pisarne - od 1000 do 10000 m3 / h.
Moč grelca

Grelnik se uporablja v prisilno prezračevanje sistema za predogrevanje zunanji zrak v hladni sezoni. Moč grelca je izračunana na podlagi uspešnosti sistema prezračevanja, zahtevana temperatura zraka na izhodu iz sistema in minimalni zunanji temperaturi. V zadnjih dveh parametrov, ki so določene Škarje. Temperaturo zraka, ki prihajajo v dnevni sobi ne sme biti nižja od +18 C.. Minimalna zunanja temperatura je odvisna od klimatske cone in za Moskvo enako -26 C (izračunana kot povprečna temperatura najhladnejšega pet-dnevni teden najhladnejši mesec ob 13. uri). S tem, ko vklopite grelec polno zmogljivost je za segrevanje zraka pretoka za 44 ° . Zaradi močnega zmrzali v Moskvi kratek sistemov oskrbe, ki jih lahko namestite v grelnike z zmogljivostjo manj kot je bilo pričakovano. Ta sistem oskrbe mora imeti sposobnost regulator za zmanjšanje hitrosti ventilatorja v hladni sezoni.

Pri izračunu moči za gretje zraka, morate poznati naslednje omejitve:
Možnost uporabe enofazni (220) ali trifazni (380 V) napetost. Moč grelca nad 5 kW, potrebne 3-fazni povezave, vendar v vsakem primeru, 3-faze prehrana bolje kot obratnih v tem primeru manj.

Maksimalna poraba toka. Trenutni porabi za gretje zraka lahko najdemo po formuli:
I = P / U, kjer
I - maksimalna poraba toka;
R - moč grelca, W;
U - napetost:
220V - za enofazno napajanje;
660 (3 x 220 V) - za trifazni moči.

Temperatura, ki grelnika zraka dana moč, da bodo lahko toplote za dovod zraka se lahko izračuna s pomočjo formule:
DT = 2, 98 * P / L, kjer je
DT je temperaturna razlika med zrakom vstopu in izstopu iz vhodne prezračevalne sisteme, C;
R - moč grelca, W;
L - zmogljivost prezračevanje, m3 / h.

Tipične vrednosti ocenjena moč radiatorja - od 1 do 5 kW za apartmaje, od 5 do 50 kW za pisarne. Če ste uporabo električnega grelnika s toplotno oblikovanje moč ni mogoče, je treba namestiti grelnika vode, ki se uporablja kot vir toplote vodo iz sistema Centralnih ali Samostojno ogrevanje.
Delovni tlak, hitrost zraka v vod in hrupa, dovoljene ravni

Po izračunu pretok zraka in zmogljivost grelnika zraka nadaljuje do oblikovanja zraka-distribucije omrežja, ki je sestavljena iz zračni kanali, oblikovane izdelke (vmesniki, razdelilniki, obrne) in distributerji zračne rešetke ali diffusers). Izračun zraka-distribucije omrežja, začnite s shemo vodi. Nadalje, glede na to shemo pričakujejo tri medsebojno povezane možnost - delovni tlak je ustvaril hitrosti ventilatorja in pretok zraka raven hrupa.

Potreben delovni tlak je določeno s tehničnimi lastnostmi ventilatorja, in se izračuna na podlagi premer in vrsto zračni kanali, število obrne in skoči iz enega s premerom drugo vrsto zračniki. Na daljši progi in še več, da obrne in skoči, močnejši pritisk ustvaril fan. Na premer voda je odvisna od pretoka zraka. Ponavadi je to stopnja mejna vrednost 2, 5 do 4 m / sec. Pri visokih hitrostih, večjo izgubo tlaka in povečuje raven hrupa. Hkrati pritisnite "tiho" zračne cevi velikega premera ni vedno možno, ker jih je težko postaviti na strop nična. Zato se pri oblikovanju prezračevanje pogosto kompromis med ravnjo hrupa, želene učinkovitosti ventilatorja in premerom duct.


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика