воскресенье, 27 апреля 2014 г.

Pohištvo za 16

Novo šolsko leto je za vogalom, in zdaj je čas, da skrbijo za napravo baby "urad". Kako bo udobno, je najbolj pomembna stvar - health'jaz sem vaš otrok! Poleg tega je zanimivo, funkcije, delovnega prostora, motivira otroka do znanja in učenja je v začetku, da poda bolj zabavno...

- Od prvega dne v šoli hrbtenice in vizualne organov otrok začne izkušnje večje kupe. Zato je zelo pomembno, da pravilno organizirati doma prostor za prakso. Vaš otrok se bo verjetno se strinjate, da je prostor mora biti delovni prostor z Mizo, police za knjige in dobro razsvetljavo, " pravi pediater Olga Malysheva.

Resno dimenzije

- Pohištvo za "urad" učenec je zaželeno, da izberejo večnamensko modularno zasnovo, ki je enostaven za reflow, spreminjanje dolžina, širina, število polic stojala in škatle) in mobilne naprave (če je vse pohištvo je dal na valjih) - svetuje oblikovalec Liliya Valeeva. - Najpomembnejše je, da so se odločili za pohištvo, pam'ne pozabite - to je treba ", fit", da vaš otrok! Brez barve in design tehnike ne bo pomagalo, da bo okolje udobno, če dimenzije ne ustrezajo dimenzije otroka.

Tiho

Seveda, najbolj pomembna stvar v delovnem območju študenta pisalno Mizo. To bi morala biti izbrana v skladu z določenimi pravili!

- Ker naše otroke na Mizo, ki preživijo veliko časa, tudi majhne nevšečnosti lahko povzroči veliko utrujenost, - pravi Olga Malysheva. - Zato, da je nedotakljivo pravilo: delovna površina mize Zobov'pleteno trajnostnega in dokaj prostorno, in tabele - nastavljiva po višini, bo to pomagalo študentov za ohranjanje dobre drže. Dolžina pulti morajo biti približno 80-120 cm, širine, ki ne manj kot 50-70 glej Medclassic udobno spi na mizi višina 65 cm, mladostnika bo udobno na višini 72 cm in več.

Mize za otroške sobe so opremljene v eno ali dve nogi, z roll-out mize in eksperimentalno - nenavadne oblike in vsebine. Tabela je lahko v celoti dreves'lesena in krita s lesa ali plastike. Bolje je, če koti ne bo oster.

Pohištvo geometrijo

Pomembno je, da oblikovanje pohištva za prakso cheered gor. Preproste pravokotne mize postopoma dopust v preteklosti, je sedaj v veliko povpraševanje, trikotne, trapezno, v obliki kapljic, krog in drugih ergonomska oblika z zaobljenimi vogali. Najbolj optimalno obliko bife strokovnjaki menijo, tabela G-obliki (kotni), z zaobljenimi zarezo in ena, ki se nahajajo na dnu pisma "G" omare (morda roll-out). Dolgo del v tem primeru je namenjen za pisanje, in kratko - comp''yuter.

Če je tabela, je normalno, tradicionalnih oblik, comp''yuter ni zaželeno, da se mesto (v tem primeru je razdalja od oči otroka pred zaslonu se bo veliko manjši, kot je običajno - 50-70 cm). Za comp''yuter zahteva posebno udobno uro ali posebne comp'računalniška miza, ki je najbolj priročno, položaju na delovnem mestu.

- To je kategorično zanika, da bi otrok naredil domačo nalogo na comp'oternm mizo! - Pove, Olga Malysheva. Ni najbolj ugodne učinke na vizijo in poslanstvo, in telo dobi utrujen hitro.

Vedno na vrhu

Prav tako je pomembno, da izberete pravi stol za razrede. Kakovost pa je stoli drago, in otroka, ki še naprej raste. Ne bi prekinil svojo glavo in nakup udobno delovni stol, višino sedeža in naslona, ki je nastavljiv po višini. To je še posebej pomembno, če je hiša ima dva otroka - vsak od njih lahko prilagodite višino sedeža stola glede na njeno rast. Imejte v mislih, da je stol mora biti dovolj elastično in toga.

Če želite preveriti, ali je sedež prilagodite v višino, lahko tako: dal otroka tako, da so stopala ravno stal na tleh. Če med stegnenico in golenico nastala pravim kotom - višino sedeža, je pravilna. Če kota je oster - stol bo otrok majhen, če kota se topi - velika.

Na levi strani pravilo

Preverite, ali pravilno mesto za Mizo v vrtcu. Prvič, tabela ne more biti dan pred okno. Vsakdo ve, da je svetloba, naj pade samo na levi (seveda, če je vaš otrok ne levičar! ).

Vi lahko postavite vir svetlobe, na levi in zadaj, vendar v vsakem primeru, primeru - potem mizi bo popoln Mrk. Tabela stoji pred oknom, ni najboljša rešitev: sončni žarki so se odraža iz svoje površine, skozi oči utrudijo. Če ni druge možnosti, nato odprite tabelo, bi morala stati na razdalji, ki ni manjša od 15 cm, in v idealnem primeru - pol-meter.

Ne postavite na mizo tako, da vaš otrok med lekcije, ki so bile s svojo nazaj na vhodna vrata pritisnete psihološko in ne morem osredotočiti.

Znanje je svetloba

- Razsvetljava v prostoru, je treba tako naravno, kot je mogoče, - svetuje zdravnik-okulist Arseniy Vorovskoj. Vendar pam'ne pozabite: če je otrok delaš domačo nalogo v večernih urah pod umetno razsvetljavo, glavno pravilo - na eni namizne svetilke, malo! Obvezna'se prepričajte, da so v istem času in zgornji del svetlobe, in luč na mizi. Namizne svetilke morajo biti prilagodljiv nosilec prilagodite kota svetlobe.

- Ne uporabljajte v pediatrične lučka manjšo velikost in svetlost kot v preostali apartma, vizija najstnik potrebuje predvsem veliko svetlobe, in shranite to ne sme biti! Osnastki soba žarnice, lahko uporabite "halogenske luči", ampak z zrcalni učinek, in posebno hladno z izboljšano prepustnost svetlobe. Prepričajte se, da je neposredna svetloba ne hit v oči med razredi ali branjem, bi morali obravnavati neposredno knjigo ali zvezek.

Kot Krovu

- Vaš otrok bo zagotovo vesel, če nastavite v bližini svojem delovnem mestu majhne izbrišete ali skrilavca s držalo za kredo in oznake v osnovni šoli otroci radi igrajo v šolo, " pravi otrok psiholog Ekaterina Strezhevoy. - Otrok bo lahko tudi pišete na Odboru za delo, ki mora biti opravljeno, in to bo moje veselje, da erase že opravljena. Ta preprost ritual mu bo pomagala, da se sprostite malo in postopoma preiti na naslednjo lekcijo. Na Krovu lahko tudi razpored razredov in postopke - to bo pomagalo, naj se bolje organizirati, na primer, ne pustite pripravo revizijskega dela, za zvečer, ko bi prišel domov utrujen potem ko je igranje za šport).

Skrivnost v omari

Ne šolarja in brez police za knjige, zvezke, knjige, - število vsako leto bo samo rastejo. Skladiščne površine so lahko predstavljeni in priročno mobilna stojala za kolesa, ki se lahko popolnoma zonirovat prostor ločen, na primer, delovno območje od lovske sobe), dostop do zraka in svetlobe. Stojala in police lahko opravite tudi zgolj dekorativno funkcijo, če ti dajo vaze, slike v okvirjih, modni nakit in Spominki, ki bodo navdušili vaše otroka. Zanimivo rack pritrdi na nosilec, ki omogoča, da flip it, spreminjanje dekor prostora, ali na stojalo v obliki celic, kot je sistem predali iz prozorne plastične), kjer je vse vsebine, ki so se komaj vidno.

Orientacijski tek

Pri izdelavi delovnega prostora, v pediatrične izogibajte se preveč svetlo, agresivno toni - delujejo na živčni sistem excitingly, ne smete uporabljati nejasna, "dirty" odtenki - jih, po mnenju psihologov, izzove depresijo. To je dobro za otroka "urad" zelena - povečuje učinkovitost, in modra, ki spodbuja aktivnost možganov. To je dokazal, da je najboljši način za delo, primerne odtenke svetlobe lesa, kombinacija rumene in bele barve.

- Dobra ideja, da okrasite stene v bližini Mizo, kaj usposabljanje, tematske plakate ali geografske karte, " pravi oblikovalec Liliya Valeeva. - V Splošnem, zaradi česar prostora za pouk, se posvetujte najprej z vašega otroka, da bo imel več svojih željah - to je odvisno od tega, kako študent bo udobno in zanimivo to, v tej sobi.

Vir: Moskovsky Komsomolets

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика