воскресенье, 27 апреля 2014 г.

Ali udobno za vas, baby, v moji sobi?

O tem, kako opremiti otroške sobe? Kako bi bilo tako, da malo mojster, je bilo prijetno, da je vzdušje je pozitivno vplivala na razvoj njegove osebnosti, oblikovanje slog, okus, spodbujati ustvarjalnost, telesno in duševno zdravje'Yu?

Seveda, da ne ustvarjajo nepotrebnih težav, lahko kupite pohištvo "za rast". Lahko ustvarite apartma Muzej pohištva iz dragocenih pasem in nenehno spominjajo sina ali hčer o visokih stroških, in kako mora obravnavati: ne dotikajte, "z nogami" ne da plezati. In to je to mogoče, glede na značilnosti značaj in navade vaših otrok, če želite ustvariti čudovito, edinstveno okolje, v katerem je edini lastnik vseh teh "zakladi", ki so v prostoru, ki je v svojem majhnem svetu, v katerem otrok samostojno in s pomočjo odraslih pozna. Otroška soba je prostor, kjer se vaš otrok ne le za spanje, igro, počitek, zabava, ki se ukvarjajo, je tudi kraj, kjer je vedela, da obstaja oseba, ki je lastnik.

Ni'potrebno, da kupite zelo drage stvari. Samo poslušate nasvete strokovnjakov (psihologi, arhitekti, oblikovalci), na glas svojega srca, in, seveda, da se mnenja otrok.

Gradiva na temo

Otroška soba: evolucijo slike od
Otrok v barva: kaj izbrati?
Jaslice
Otroci: 10 sobe v enem
Otroška soba: lahko in ne more
Po mnenju psihologov, če je mogoče, v drugem letu življenja otrok potrebuje, da ima svoj prostor. Ona daje otroku občutek psihološke varnosti in kasneje oblikujejo svoj odnos. Sobe z lastno gradi občutek odgovornosti, self-odvisnost, samodiscipline in igra zelo pomembno vlogo pri razvoju in oblikovanju oseba.

Kaj naj bom pozoren

Na priporočila strokovnjakov, strop v vrtcu to je potrebno, da pokrovček preprosto apna, mavca. To ne pomeni, da bi moral biti samo bela. To je lahko sestavljena, kot so zvezde ali oblaki. Lahko visi igrače. Malo dete pred spanjem z veliko veselje, da bo razmislila o njih.

Stene sobe morajo "dihati", torej za proces, ki je primerno za uporabo papir Ozadja. Uporaba oljne barve, emajli, pralne stene-papir ni priporočljivo.

Barva Ozadja je bolje, da izberemo miren, light tone, načinu mono ali z majhno slika. Možno zdravljenje za preprečitev trak, in na kateri koli ravni.

Glavni zahteve na tla v otroški sobi, da mu je bilo toplo, spolzka, higiensko. Vse so izpolnjene te zahteve, na primer, lepljena parket. Je antistatic, ki je zelo pomembno za zdravje'I otrok. Lepljena tla v lepoto in kvaliteto kot običajne talne obloge in imajo velik izbor barv. Morda uporaba pokritost linolej ali plute. Bodite pozorni na dejstvo, da na tleh ni bilo obdelano z sintetičnih smol in ne malo sloj PVC kože.

Za otroke je najbolje, preproga iz lateksa ali jute podlagi, z naravnimi krpo, antistatic, ne vžge, dobro očistiti.

Najbolj pomembno iz ekološkega vidika, da je v otroški sobi je bila uporabljena, če je mogoče, samo naravne dodelavo materialov.

Zdaj pa še nekaj besed o svetlobi. Razsvetljava določa glede podnebnih sobe. To je treba upoštevati: da m'kdo in prijazno. Vizija je zelo enostavna za nered in to je zelo težko obnoviti. Ostri prehodi iz temne na svetlo, svetlo sijoče površine ali flare - vse to je slabo za vid.

Uporabnost je standard, ki ga sodnik o svetlobi. In ne število svetilke ali zagotavlja udobje in varnost, in pot, v kateri se nahajajo, kaj smo naredili.

Ne uporabljajte odtenki svetilka narejena iz prozornega stekla. So težko na oči. Najvarnejši v tem je lampshade iz mleka, belega stekla. To daje m', ki svetlobo enakomerno prehaja.

Če želite ustvariti prostor za udobje in coziness potrebna vsaj tri vire svetlobe, ki se nahajajo na različnih ravneh.

Lahko uporabite barvne svetlobe kot dekorativni. Vendar pa bi morali razmišljati o vplivu na vsaki uporabljajo barve.

Modra svetloba je povezano z mirom. Vendar v zelo modro navigacine videz obraza.

Zelena svetloba pomirja in ima za komunikacijo, tako da lahko delo za otroka.

Rdeča luč - izboljšuje razpoloženje, mobilizes. Glavna stvar, ki je ni bilo bogatih, sicer lahko povzroči anksioznost in ustvarjajo napeto ozračje v prostoru.

Vijolična svet šteje se, da je svetloba delo.

Z uporabo multi-barvne razsvetljave v otroški sobi naj pam', da ne pozabite, da praksi otrok še vedno potrebujejo dobro osvetljenih običajno svetlobe na delovnem mestu.

Medtem ko delo na Mizi luč naj pade na strani, da bi se izognili bleščečih razmisleka o celotni površini. Priporočena najmanjša moč svetilk na 1 m2 - 100 W

Stikala v sobi so najboljši, ki se nahaja na višini 90-115 cm od tal, otroška lahko ", da upravljanje" razsvetljavo, ki bo dala mu priložnost, da se neodvisni odraslih.

Nam pa iz svetlobe na barvo

Bilo je že dejal, da barva ima velik vpliv na otrokovo psiho, tako da, ko izberete sliko za Ozadje, pohištvo, zavese je treba upoštevati nasvete in priporočila psihologi z upoštevanjem posebnosti vsakega otroka, njegov temperament. Pravilno izbranih barv bo ustvaril občutek harmonije in neustrezne povzroči utrujenost, razdražljivost, protest, nelagodje.

Melanholična bolje, rdeča, oranžna, rumena.

Phlegmatic priporočljivo za rdeče in rumene-rdeče.

Optimistični bo se počutijo bolj udobno v nežne barve vijolične, vendar v majhnih količinah, kot tudi z daljšo izpostavljenost lahko povzroči utrujenost.

Choleric najboljši modra, rdeča in zelena.

Za zelo majhne otroke, dojenčke, bolje pastelnih barvah, ki so pomirjevala učinek, ali odtenki roza, ki je utelešenje naklonjenosti in ljubezni. Ta barva se zmanjša, povzroča zaspanost.

Rdeča je psihoaktivnih excitingly, lahko povzroči motnja hiperaktivnosti, utrujenost, nočne more, v majhno število pozitivno vplivajo na otroke je počasi in phlegmatic.

Kombinacija rdeče in zelene barve ustvarja občutek tesnobe.

Modro je, če v živčni sistem: daljša izpostavljenost lahko povzroči depresijo in utrujenost. Ta učinek se zmanjša modra, ki je povezana z naravo: zrak, vodo, vendar še vedno prisotni.

Green je najboljša barva. Pomaga, da se sprostite in počitek, je analgetični učinek, spodbuja dobro razpoloženje, koncentracijo pozornosti.

- Rumena barva ni tako agresivno deluje kot rdeče. Daje pozitivna čustva, se poveča ostrino vida, ampak je kontraindicirana v overexcited in neuralgia.

- Oranžno - postane razburljiva, vendar v veliko število povzroča utrujenost. Povečuje apetit.

Veliko površin je treba izvajati v svetlobo, nevtralni barvni toni. Če želite to narediti, najboljši slonokoščene barve. Barve, kot je ta, ki povzroči stanje veselje in povečanje učinkovitosti. Pribor (zavese, bedspreads, in tako naprej ) lahko nasičenih barv. Vendar barvo Mizo, če je mogoče, bi morala biti nevtralna.

Za starejše otroke izbrati barve, ki mora temeljiti na barvno teorijo, po starosti Rudolf Steiner. Po tej teoriji, vsako starost je določeno barvo, v kateri se otrok počuti udobno. To ne pomeni, da morate vsako leto palico Ozadje ali barva pohištva, samo lahko dopolnjujejo dekor prostora pribor v ustrezni barve:

6, 7 let - rdeča, temno roza;

8 let oranžna;

9 let - rumena;

10-12 let rumeno-zeleno, zeleno;

13, 14 - zelenkasto-modro, modro;

15, 16 - jasno, modra, temno modra;

17 vijolična.

Upoštevajte, da z razvojem visual perception razvija razmišljanje. In tanjše je dojemanje, več odtenkov razlikuje človeško oko, bolj kot nalašč človeške možgane.

To je že dolgo razumemo, Japonski, zato je njihova tehnologija korak pred drugimi in da je, zakaj so plačati za razvoj otrok je občutek za barve, je zelo pomembna. Japonski otrok umetnosti v šolah učiti vsak dan.

Študij vprašanje barva rešitve v sobi vašega otroka, pam'ne pozabite, da je vse, kar je treba v zmernih količinah. In najprej poslušati zahtevo lastnika sobi, ker barva je priporočljivo za strokovnjake, to ne bo ravno všeč.

Zdaj spregovorimo o pohištva

Zdaj, ko je izbira pohištva je tako velik, da oči teči, da se prilegajo nastavite individualno za posameznega otroka in preprost, in hkrati težko.

1. Pohištvo mora za izpolnitev otroka,-velikost, da se udobno in funkcionalno. Tabelo je treba tik nad komolec stoji v bližini otroka, prostorno in trajnostno, po možnosti z majhno naklon od namizni. Stol ima tudi določene zahteve: noge, kolena ukrivljen pod pravim kotom, da poravnani tla ali na njegovi prop bivanje.

2. Pohištvo je treba varno. Ne kompleksnih, ostri koti, da bi'so komponente. Ona obvezna'mora biti trajnosten in narejeni iz ekološko čistih materialov.

Strokovnjaki priporočajo za otrokov prostor za tako imenovano modularno pohištvo. Kaj je to? Modularno pohištvo je sklop komponent, ki na zahtevo, si lahko sestavite eno veliko konfiguracije.

Velika prednost modularno pohištvo je, da z uporabo elementov, potrebnih, da je mogoče ustvariti niz, ki prav. Uporabljate to številko police, omarice, omare, dolžniško-lastniško, ki mislite, da je to potrebno, in opredeliti v bolj racionalno mesto.

Izdelek je strogo prilagojena drug drugemu, in to pomeni, da vse, kar se ne set je sestavljen, vsi predmeti, ki bodo združeni in prikazani kot ena celota. Poleg tega, prostor, učinkovitost, je tako visoka, kot je mogoče. Obstaja še en pomemben dejavnik. Otrok odrasti, in to hitro. Ideja ustvarjalcev Kabinet pohištvo ravno v tem, da lahko vedno nekaj kupiti ali zamenjati, bistveno shranjevanje družinski proračun. Ni vse pohištvo bo treba spremeniti, vendar le v svojih ločenih komponent.

Varianta preoblikovanje pohištvo. To celotno gradnjo omarice, police, postelje, mize, diapozitivi in plezanje okvir. Vse pohištvo je "raste" skupaj z vašim otrokom. In to je previjalna miza, s časom, postane tabela za igre, potem Mizo ali comp'oternm Mizo. Otroška posteljica z malo se lahko spremeni v velik in po želji iz kavč, lahko zbiranje dve'pogradom.

To bi bilo lepo, če pohištva za otroke ni samo njihova neposredna funkcija, ampak tudi igre.

Tudi če v sedmih'th samo enega otroka, je možno, da ima dve'postelj. To omogoča, da uporabljate prostor v nadaljevanju, se na zahtevo otroka. Če območje otroške sobe omogoča, lahko kupite posebno pohištvo z igro elementov: tobogan, gugalnice, za dopolnitev svoje male športni kompleks, ki bo omogočil, da bo otrok za razvoj športne sposobnosti in raznolike prostočasne dejavnosti. Bo treba nekatere elemente brez okvirjev pohištvo. To blagovno znamko m'kaj je pohištvo pene: suhi bazen, m'telovadba, igre kompleti, ki sestojijo iz geometrijske oblike, m'konstruktor.

Priporoča tudi za opremo otroške sobe za uporabo tako imenovane coniranje način, ko Zbirko, ki je razdeljena v določenih območjih: spalni del, igre, delovni prostor, salon, "telovadnici", itd.,

Gotovo, oprema otroška soba je lahko zapleteno in težavno. Vendar pa težave, te prijetno. In koliko veselja in sreče bo prinesel vaš otrok občutek, edinstveno in čudovito Palačo, ki jih ustvarja vaš trud.

M. Remneva

Vir: "Topel dom"

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика