вторник, 29 апреля 2014 г.

Svetlin 2008-12-23 15:16:48

Gradnja in rekonstrukcija.

Svetlin
2008-12-23 15:16:48


Živeti v hiši itak super. In živeti v lastni hiši z podstrešje je še bolje, ker je bolj udobno, bolj praktičen in bolj romantično. To zelo moderno Zračni Windows.

Pregovor'I na nered, da je nemogoče, da pokvari olja, v zvezi s strehe lahko parafrazira tako; streha strešna okna ne bo prišlo. "Več je bolje.

Poševno ali navpično?
Okna v mansardi se lahko navpično (stene, sluha in Zračni) ali nanosom.

V prvem primeru je treba za posebno napravo truss konstrukcijo za namestitev. Kot rezultat, v sobi z'so ogromen pobočja, s'jesti" svetlobo.

Nagnjena streha okna vam omogočajo gori okvir okna desno v ravnini strehe. So zamudili, do 40% več svetlobe kot vertikalno.

Prvič se je ideja za zmanjšanje okno neposredno v streho predlagal, danski inženir Vellum Cannesu, Rassmussen leta 1941. Načrt je bil imenovan Velux (ve - prezračevanje in lux - svetloba) in jim dal'I blagovne znamke in podjetja, ki po nekaj časa, začetek množične proizvodnje strešnih Oken.

Od takrat, konstrukcija strešna okna nenehno izboljševala, razširili število modelov in proizvajalcev, od katerih ima vsaka prispevala k razvoju pojma kaj.

Izboljšana in dodatna oprema. Rolete zmanjšanje ravni hrupa v dežju in služijo kot dodatno oviro pred nepooblaščenim dostopom. Teploperedacha neto Voile, ki se nahaja na zunanji strani, ščiti zgradbo pred pregrevanjem, še posebej, če je Windows obraz Jugu. Viseče zavese različnih barv in žaluzije učinkovito dopolnjujejo med'jer.

Z vidika izražanja inter'notranje zadeve in Exter'notranjost stavbe nagnjena strešnih oken je skoraj vedno bolje. To se ponavlja, naklon strehe, medtem ko je navpično steno nasprotju z ravno pobočju, privabljanje nepotrebnega pozornost. Občinski zakoni pogosto omejitev zadnji, tako, da ne moti obstoječih arhitekturnih ansambel, in nato v obnovo in posodobitev podstrešju prostor, strešna okna postala edina možna rešitev.

Primerjati tako iz vidika ekonomske izvedljivosti.

Svetlin

Za vertikalno naprav, okno v strehe z naklonom 30 stopinj bo treba naslednjih materialov: 1 - razdalja del 2 - ProBar'er, 3 - izolacija, 4 - garalar'EP; 5 - contrace; 6 - zaboj; 7 - strešni material; 8 - obrnjena fasadni material ; 9 - podpora za vezavo previs; 10 - konec deske; 11 - kapuco plesni; 12 - sleme barih; 13 - trak križišču; 14 - dolina barih; 15 - odvajanje vode sistem; 16 - okvir okna (steklo območje 0, 7 m 2); 17 - montažna pena; 18 - okraskov za pobočjih; 19 - okenske police; 20 - okenske police; 21 - mavčne plošče; 22 - zaključna materialov.

Vse te elemente je treba kupiti, da bi o'CT, dvigalo in gori. Očitno je, da je izvajanje te seznam del, ki bo ne enega, ne dveh delovnih dneh.

Svetlin

Če želite namestiti svetlin potrebujete: 1 - polje z okenskega okvirja (steklene površine 0, 7 m 2); 2 - skupaj hidro-in toplotno izolacijskih materialov; 4 - okno plače, 5 - mavčne plošče; 6 - zaključna materialov.

Dve izkušeni monterji bo namestitev strešnih oken za 2-3 ure na notranji dela, bo treba še 1, 5-2 ur, a skupaj ne več kot en delovni dan. Stroški vgradnje dela bo znašala približno 80 C. E.

Prasowa stroškov svetlin brez plače je odvisna od njegove velikosti. Večje velikosti, cenejši kvadratni meter (400 C. E.), ki je nekajkrat višja od povprečne stroške okno, namenjeni za vgradnjo v vertikalne okenske odprtine.

Vendar pa primerjava končne cene s stroški, steno, okno, bomo dobili rezultat, ki dokazuje, da očitno ekonomske izvedljivosti svetlin v primerjavi s sluhom ali Zračni z zmanjšanjem času namestitve.

Poleg tega, vertikalna okna dajejo dvakrat manj svetlobe, kot podstrešju, in lahko imajo težave s hidroizolacijo.

Design
Podstrešju, tla imajo lahko različne arhitekturne in načrtovanje rešitev in funkcijo.

Večje strmine od zadnjega kotička, več prostora bo v mansardi.

Podstrešju, tla se lahko, ki jih je projekt v prvi ali z'biti kot problem dodatne življenjski prostor v hiši, ki je že zgrajena.

V prvem primeru, lokacija Oken v mansardi, kot pravilo, vizualno HC', ki je povezana s o'kratko in jedrnato-prostorsko strukturo stavbe. Drugi mansardi okno ne ponovite ritem Oken na fasadi in reševanje lokalnih težav v pokrivna in dovod svežega zraka v bivalnih podstrešju.

Pri določanju število polj v podstrešju, in njihovo lokacijo, morate vedeti nekaj pravil.

Skupna površina Okna morajo biti najmanj 10% tla v mansardi.

Okno višine nad tlemi ravni je odvisna od njegove zasnove in osebne preference lastnikov. Običajno oči ravni osebo, ki sedi se nahaja na nadmorski višini 1, 2 M. Zato, če spodnjem robu okna je na višini 0, 9-1, 1 m od tal, zagotavlja pregled nad okolico.

Svetlin

Optimalno vgradnjo višine strešnih oken: nižja horizontalno - 0, 9 m od tal, zgornji - 1, 9 M. nižja je design, lažje je, da uporabite (če je ročaj odpiranje je na vrhu).

Instrumenti ogrevanje bolje, da namestite neposredno pod oknom, odpiranje, nato tokove toplega zraka preprečuje kondenzacijo na Oknih.

Zgornji in spodnji horizontalni pobočjih bi "odpri" v sobo, sicer zoži svetlobnega toka. Poleg tega, nižja mora biti pravokotna na ravnino tal, in na vrhu - vzporedna z njo.

V mansardi je občutek, da bi povečali vseh svojih izraznih in netradicionalnih glasnost. Če je mogoče, se izogibajte stene, in za razporeditev funkcionalnih območij za uporabo split ravni postavitev naprave z mezzanines, stopnišča in balustrades.

Tehnične zmogljivosti
Če v mansardi je nestanovanjskih prostorov z vodoravno strop - hodnike, stranišča, garderobe, shrambe in drugih - za svoje dnevne svetlobe, je priporočljivo, da se uporablja tako imenovane light predorih.

Ti so nameščeni na streho in pogled na njegovi površini, kot svetlin, vendar so sončni svetlobi skozi aluminija valovite cevi z visoko stopnjo refleksije. Na stropu predora pomeni, stropne svetilke, le namesto umetne svetlobe "izžareva" dan. Eden je dovolj, da luči razpršene svetlobe 9 m 2 kvadrat. Komplet vsebuje: zunanji okvir, kaljeno steklo, hidroizolacijo plače, prilagodljiv odraža cevi in navezanost.

Krepitev arhitekturni izraz fasade in inter'jer bo vertikalne zavese Windows povezan z nagnjeni elementov. Cornice okno se razteza kritje v obsegu, ki postanejo vidne korake verandi, pod oknom, na steni hiše. Eden od listov - vertikalno ali nagnjena, da shranite, lahko bi gluh.

Sodobna tehnologija je tako razširila, ki omogočajo, da se razporedi v nagnjenem ravnino strehe polno balkon. Spodnji listi strešni balkon s kozarcem vpliv odpornega stekla je preoblikovala v sprednji steni ograjo, ki je dopolnjen z lateralno delov iz kovinskih palic.

Proizvajalci strešnih Oken tudi za pridobivanje sončne plošče, velikosti, ki se nanašajo na velikost sistema Windows, tako da ga lahko uporabite samostojno sončni kolektor.

Električni pogon in daljinsko upravljanje omogoča nadzor okenskih mehanizmov v daljavi. Uporaba daljinskega upravljalnika ali preprosto stikalo okno samodejno zapre, žaluzije pripravi, in "pajalusta, sarrette in Samarka", ali obratno.

Poleg tega na dotik, nadzor vam omogoča, da povežete okno mehanizme za sistem "Pametno hišo", ki glede na program bo zaprite okno pred dežjem ali nižje žaluzije gledati v opoldne toplote.

Izbira podstrešje okno
Preden kupite Windows, morate ugotoviti, naklon strehe, razdalja med špirovci in velikost prostorov, za katere ta Okna so izdelana.

Da bi se izognili tehnološke napake in dodatnih stroškov zaradi prilagajanja projekta in namestitve, je bolje, da zaupa strokovnjaki. Vendar pa obstajajo nekatere tehnične težave, ki razvijalec je sposoben obvladovati sami.

Tako, vodoravna razdalja med špirovci je treba 6-12 cm širši okno polje. Kot strešna Okna so izdelana proizvodnje ni pod dimenzije vrat in na dimenzije sprejel vnutren standard, morate najti najbližje tipična velikost potrebnega za projekt korak kotička.

Če je razdalja med špirovci ožji od širina izbranega okna, ena od rešitev je, da zmanjšanje truss noge, pre-krepitev obodu je bilo kršeno, design, in namestiti okno v razširjeni luknjo v strehi. Za montažo se uporabljajo dodatnih trakovi. Ta "kirurški poseg" treba je prerazporediti skupna obremenitev strehe, ki je bil namenjen za zmanjšanje strapline na sosednjih kotička.

Na manjšem igrišču, več mora biti okno (urejeno osnutek - ne manj kot 15 stopinj). Upoštevanje tega pravila vizualne področju fenestration ostaja na enaki ravni. Za potrditev tega, da lahko psihično ali grafično oblikovanje okno odpiranje o konvencionalnih navpična višina 1, 5 m, dvigne nad tla v mansardi na 0, 7-0, 9 m

Za strehe z nizkim naklonom strehe, obstaja posebno plače, ki povečujejo kota nagiba letala okna glede na naklon strehe na 10 do 15 stopinj, in boljši pregled. Vendar pa je za strehe z naklonom več kot 35 stopinj njihovo uporabo nepraktično, saj se v tem primeru zmanjša razsvetljave in kota zmanjša.

Strešna Okna so lahko nameščeni na strehi vseh materialov. Za tesen primerni za različne vrste strešne kritine razvili dve vrsti plače: za profilirane kritine višina do 120 mm (včasih imenovano o'capacious: valovit karton, keramičnih, cementnih-peščena, kovine ) in ravne kritine ( bitumen strešnik, šiv kovinski strešniki, strešni skrilavec). Oblikovanje plač preprečuje vdor vlage v pod-streho prostora, ki tvorijo okoli okna svojevrstno korito.

Upoštevajte, da stroški plače za njega streho 20-30% višje kot za stanovanje.


Nameščanje svetlin



Oglejmo postopek namestitve, na primer, alu Okna VELUX v naravno visoko profil skodle.

Minimalna paket je sestavljen iz dveh sklopov elementov, Pakiran oziroma v dveh kartonskih škatlah: več - okvir, ki je nekoliko nižja od plače. Proizvajalci strešnih Oken se priporoča za vgradnjo za uporabo dodatnih materialov za hidro-in toplotno izolacijo. S tem se bistveno poenostavi namestitev in zmanjšuje čas, da ne omenjam, znatno povečanje zanesljivosti enot v standardnih izhod na streho.

Korak 1
Svetlin
Okenski okvir z dvojno zasteklitvijo izvleček iz okna polje. Vijak za pritrjevanje kote vijaka v tehnološki utori v vogalih polje. Nastavite v streho odpiranje dodatnih letve lestvica z zaboj. Zaslonke mora biti širši okvir, 45 mm

Korak 2
Svetlin
Vstavi okvir okna na vratih. Če želite popraviti svoje oglišča in stranice z vijaki. Prilepite v okno, okvir okna in okno zaprite. Če želite prilagoditi obračuna polje in temeljito, da zaklenete polje. Cut trakovi prodajne pole, da prosto umakne plast krovstvo, hidroizolacije. Postaviti nižje vodoravna vrstica hidroizolacije, dvigovanje zabojev.

Za sklenitev navpično strani trakovi hidroizolacijo z nožem in spenjač. Dal zgornji vodoravni trak hidroizolacijo in bi ga v okviru glavnega plasti strehe; Noe hidroizolacijo. Med okna in strehe plast HYDR izolacije iz bara-drip.

Korak 3
Svetlin
Cut glavniki profiliranih strešne kritine kritje, če so bližje kot 13 cm do okna škatle.

Nastavite nižje vodoravna vrstica plače (1), gospodarstvo jo trak (2)

Korak 4
Svetlin
Namestitev je stran od navpične del plače (3) in navpični prijem podblanc (4), nato pritisnite vertikalni letve (5) in zaprejo horizontalno pokrov (6).

Namestite zgornji horizontalni element plače (7). Trdno pritisnite corrugation up strešne kritine in bend znotraj navpičnimi robovi.

Korak 5
Svetlin
Rez z nožem v obliki vala strešne kritine navpično pena tesnilnih mas (razdalja od roba strešne kritine material za okna škatle je treba 30-60 mm) in horizontalno pena tesnilnih mas (razdalja od roba strešne kritine material za zgornji del vodoravne škatle, ki mora biti v območju od 60 do 150 mm).

Korak 6
Svetlin
Vstavi okvir okna v okence in preveri kakovost opravljenega dela.

Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика