суббота, 22 февраля 2014 г.

Mnogo obrazov ruske hiše

Tradicionalni ruski hiši, praviloma predstavljajo bruto šumovit hiše brez naborki in primitivno notranjega načrtovanja. Vendar pa takšna predstava je znamka - rusko arhitekturno tradicijo, je precej bogatejša in bolj raznolika.

V ruski tradiciji, drevo zavzema pomembno mesto v nekaterih gradbenih materialov. Tako so zgradili in komorni Kam'Yana, in stene so opečne zgrajena, vendar velika večina posameznih stanovanj še vedno ustvarja iz lesa. V Rusiji je stal na tisoče dreves'lesene cerkve, domišljijo edinstveno palače iz lesa, celo cesti - in so pogosto tlakovana dreves'lesenih kolov. Drevesa'Yana, skratka, bil je država koristi skoraj vse je bilo v gozdu pas.

Najbolj pogosto se pri gradnji uporabljajo iglavcev, kot so bor in jelka, v kateri les je gosto, smol in manj izpostavljeni gnije od listavcev. Les, posekan ponavadi pozimi ali zgodaj spomladi, ko odvečne vode v sod malo les je manj nagnjeni k krčenje, gnil in upogibanje. Hlodi za hišo stavbe v Rusiji pobral običajno debelino približno osem vershoks (35 cm), ki v premeru, za nižje kron log - debelejši, do 10 vershoks (44 cm).

Konstruktivno podlagi log hiše je bil dreves'leseni okvir, ki je sestavljen iz vodoravno zložene druga na drugo, dnevniki - krone. Značilnost tega modela je, da ko je naravno sušenje in krčenje razpoke izginejo med krone in steno postane debelejša in monolitno.

Do krone ter adjoined drug z drugim, v vseh sosednjih prijavi na spodnji strani je bil izbran z vzdolžnim utorom, in na vogalih slike SV'komunicira posebne vrubkamy. Najpogostejši so bili rezanje "v skledo" in "tačko". Ko kabina "v Skodelico" dnevniki'novalesa, tako da koncih so delovali ven, tako da vogalih hiše je bilo varovano pred zmrzovanjem. Kabina "tačko" dal priložnost, da povečate velikost dnevnika, kot "grad", pritrjevanje prevleke, bilo narejeno na zelo koncu dnevnik.

Nižje krono kočo, ki je temeljila na nizko Podlago - drevesa'vse (na primer od mrtvih štorov) ali Kam'vse. Na tleh je bila narejena semi-dnevnik ali cut debele plošče, je bil, ki se nahajajo pod zemljo, ki je bila v shrambi. Russkaya izba, kot pravilo, so sestavljali eno "mir", ali prostorov; v Patsany (p'petič, stenske notranje zadeve particijo) imamo dve sobi. Včasih v kmečki koči, razen objektov, in je bil hladni sobi, ločeni od topli del verandi. Pogosto verandi ni Gornitsa, ampak preprosto stojalo - šumovit kašča-skedenj. V tej hladni sobi so bile sprejete v središču Rusijo na Severu, iz očitnih razlogov, so skoraj nikoli srečal. Razlikovala hiše različnih regijah in razporeditev peči je središče in težišče hiši. Peč je lahko desno od vhoda v nasprotnem kotu, blizu stene ali z določeno vrzel - vse to odvisna od sprejetih v določenih območjih tradicije. V Osrednjih regijah Rusije pečici nastavite v kotu od vhoda. Iz ali opeke, ali še posebej trdno gline, in na ločenem Temelj, ki ga ni Pokotilo hiši.

Opozoriti je treba, da iz tanke brevnyshek ali pol-log zgornja meja v koče s'le redko se je pojavila v XVIII stoletja, do prostor notranjo sobo v hiši so šli pod zelo streho. Tako je bila hiša toplo, streha je narejena iz zelo trpežne in ne zamudite hladno. Pogosto na strehi je bil glavni Breza tla, na vrhu, ki je dal gosto Savel'Jan. Manj pogosto, streha je bila pokrita z deske ali letve - široko in dolgo čipov. Windows v svojih sodobnega razumevanja tudi s'pojavil relativno pozno. V starih časih, okno je bilo normalno počutje v kabini, ki v poletnih mesecih je bila odprta, in v zimskem času zaprta, sljude ali mokro krpo, tako da zelo malo svetlobe. Šele s prihodom gospodinjski stekla začel z'biti tako imenovani "rdeči" odpri ta okvir, stekla, in, praviloma, okrašena z vklesan platbands.

V ruski Severni

Zgoraj tradicionalne ruske izba je povprečno varianta, bolj značilno za Osrednje regije. Vendar, naši ljudje so dolgo rozslabsya na veliki ozemlje iz Črno na Belem morju; in pod Ivan grozno začetek širitve in Sibirije. Obvladovanje nove dežele, Rusi uporabljajo prejšnjega priprave na individualne stanovanjske gradnje, vendar lokalnih razmer, je bila spremenjena v gradbeni tehnologiji prednikov.

Ruski Sever v tej zvezi je zelo zgovorna, in najprej se nanaša na lastnosti, kot tudi ostro podnebje. Zimski mraz in pogosto kul spomladi in jeseni so bili prisiljeni graditi kapitala in, seveda, resno izolirati domov. Če v Srednje ali južne regije iste živali na kmetiji ali shrambi, bi zlahka pripisali strani, blizu Arktičnega kroga, je ne izvajajo v zimskem času, ker ni živine ali zrna v mrazu ne bo treba. Od tu in značilnosti Severne domov.

Hiša ruske Severne so pogosto zgrajena vrsta prostorov pod eno streho o'novalesa hiša, skedenj, skladišče, in dvorišče je z skedenj. Tako hišo v nekaterih krajih imenuje "Koshel", in to je zelo priročno za življenje v hladni sezoni.

Jasno je, da za takšen objekt mora veliko gradiva, in res hiše-prodaja sprva pričakovano velika. In ker v Severni gozd, dobra ruševje je bilo veliko, zgradili velike hiše, prostorno, pogosto v dveh etažah. Bolj natančno, če govoril v ruščini, v dveh stanovanj (beseda "tla" je isto Evropske izposojanje). Na dnu ohišja, ki je bil imenovan kleti, se je ohranil material: žita, kumarice, in tako naprej, je Živel na drugem nadstropju, v sobi, ki je bila visoka, tj. višje podklet. Ta prostorna hiša je bila razdeljena v moški in ženski polovice.

V veliko svetlo ženskih oddelkih - sobe - ženske tkanino in šivanje in vezenje. Žrtve teh prostorov, kot črno in belo; pogosto v isti hiši je soba s peči in dimnikov in peči brez dimnika.

Zajeti taka hiša z odbori in skodle, in dran je bila narejena gladko in elegantno. Na Splošno, eleganco in lepoto objektov - ena od posebnosti ruske Severu. To je bilo še posebej velja domovih bogatih lastnikov, ki imajo sredstva za najem dobro, Plotnikov, kot v Severnih regijah je bilo več kot dovolj, kot dokazuje tako zamaknjenim pam'spomeniki dreves'lesene arhitekture.

Prostorna in visoka kmečke hiše so bile okrašene z zavitimi konj, vklesan rolete in okno predpasniki; bilo storjeno, teras in balkonov s ograje, balusters. Včasih ne gredo domov in se sprašujem.

Notranjost konča tudi običajno narejene iz lesa, vključno s pohištvom sob: mize, klopi, skrinje. Namizna je tudi cut iz enega kosa, javor ali bliskavico, se sekira (kasneje jedi, ki so bile izvedene). Z javor izrežemo vedra in žlice, si smuči. Z drugimi besedami, drevesa, je bil obdan z rusko prebivališče na Severu, od rojstva do smrti.

Sibirski različica

V Sibiriji, ruske ljudi, ki so bili zgrajeni v veliki način, kot zemljišča je veliko, in energije naseljencev prišla v ospredje. Označbe na lestvici med prvih levi še vedno izgnana "v globino Sibirski rude" Decembrists. Tukaj je tisto, kar je zapisal eden izmed njih: "Tako lepo, svetlo, velike hiše, z elegantno notranjost nikjer v celotnem Rusijo. Prijavi cut in whittle v tako spretno, da je v hiši so stene trdne, sije in raduyutsya izpada lesa curki ".

V Sibirski dreves'lesena hiša zaseda posebno mesto peč, ki je bila "breadbasket" hiše " (očitno, v globinah Sibirije peči je bil še bolj pomembno kot v Osrednji ruske stepe).

Do konca XVIII stoletja, so uporabljali pečica, toplses v črni barvi, ki je nato začel dati način, da se "naplo" peči, s cevjo in ventilom-zapah na podstrešju. Pečico nastavite na desno ali na levo od vhoda vrata. Za spust pod zemljo v bližini peči se je nahajala "golbez" - škatla s pokrovom, kasneje vhod v podzemno postal loputo v tleh. Nad vhodna vrata iz peči na steni polaganje na mansarda: tukaj spal skoraj vsi člani družine pa'th, in še nekaj oblačil.

Sprednji del hiše pred peči so ločeni z ograjo ali zaveso. Tu se je nahajala "cut" - neke vrste kuhinjo. Vogale v hiši je bil imenovan: Kutny, pokore, dan in spredaj (rdeča, Saint). V Svetem kotu združene široke klopi, običajno pritrjena na steno, se je takoj stal zgolj viscoline in očistiti mizo. In, seveda, v Sveti kotu je bil nahaja-tempelj z ikonami.

Prvi v Sibirski hiša eno sobo, kjer vso družino'živel sem pozimi. V poletnih šel spat v populyarno zaboj ali na skedenj. Vendar v XIX. stoletja v domovih Siberians'je že več stanovanjski prostori: prichoski, spalnica, Ben. V zgornji sobi je bilo pogosto peči, ponavadi "nizozemski", vzdolž sten stal klopi, police ali omare z različnimi pripomočki. Obvezna'vedno je bil bife izdelave, pogosto z izrezljane noge, pokrita s prtom ali preproga. Stene sobe so bile še posebej čiste whittle v, včasih so celo podrgnil z voskom, zvezka za Sijaj in lepoto. Kasneje stene začel prilepite več kot s platno Ozadje ("Ozadje"), in pohištvo je pobarvan modro ali rdeče oljne barve. Tla temeljito oprati z žgane peska, čiščenje, in je bila pokrita sešiti slike, glasno na robu majhne nohte. Na vrhu slike so bile zajete v dveh-treh plasti tkane preproge, ki je služil kot merilo bogastva v hiši. Meje v sobo, je ležala skrbno zarezane ali pobarvane. Najbolj pomembno moralno center in element med'jer bil "svoloc", strop žarek. "Matica hiša ima," je dejal Siberians.

Nikjer v Rusiji ni bilo cenjeno na čistočo in red v hiši, kakor v Sibiriji. Tla, mize, mize, stene in stropi so nenehno oprati in strganje. Stari verniki Transbaikalia pred prazniki še oprati zunaj svojega doma od vrha do dna.

Južni ruski stanovanj

V južni provinci Rusije razlikujejo v svojih posebnosti pri gradnji individualnih stanovanjskih objektov. Jasno je, da je dal dreves'lesene hiše; vendar pa, ta bogastvo gozda, kot na Severu, ni bilo. In zato je cena dreves'leseni gradbeni materiali so visoki. Ko proizvajalci začeli množično natsa gozdovi na južnih provinc, ta problem je postal bolj pereče. Posledica tega je bila nizka in zaprto koča, zgrajena z lastniki, na načelu gospodarstva.

Običajno je bila hiša, ki se uporablja (v nasprotju s Severa) izključno za stanovanje, in vse druge gospodinjske stavb, skednji, lope, in tako naprej - je bil posebej. Poleg tega je precej dolgo časa ostala navada, da Stoke peči, slame o-č -, ki varčujejo z gorivom.

Tako imenovani "dimljen planinskih koč", ki je obstajala v južnih regijah Rusije za dolgo časa, dokler na koncu XIX stoletja, ko so prebivalci Osrednje in Severne regije, ki so prišli Stoke peči v beli barvi.

Vendar, na Jugu je dolgo živel in zelo uspešno in delavnih moških, zlasti Kozakov, ki si ne želite, da bi se njihovo dobro počutje odvisno od prisotnosti ali odsotnosti lesa. Za to so uporabili izkušnje bližnjih sosedov - Rusi, ki v živo, kjer je obilo gozdov ni bilo opaziti, in začel graditi, ne dnevnik stavb, in tako imenovani wattle in daub stene so bile narejene poganjkov grmov in več plasti gline. Ta material je bil okoli v izobilju, zato je bilo mogoče, da ne shranite in gradijo velike hiše. To je v teh hišah so živeli najbogatejših ljudi v stepe Jugu Rusije. Vendar, ukrajinski izkušnja ni bila sprejeta na slepo: načrtovanje in oblikovanje je narejen "lokalni" spremembe. Na primer, če je v ukrajinski domovih tla so lončena, v južni ukrajinski koče so bile lesene.

Lekcije potomci

Moram reči, da je ruski tradiciji dreves'kamen gradnje ni ostal v preteklosti - razširjeni obliki, da obstaja in povpraševanje tako daleč. To tradicijo je obogaten sodobnih tehnologij, vendar glavna načela oblikovanje hiši je ostala nespremenjena. V ruski zavesti hiša ni bila nikoli samo zavetje pred vremenskimi vplivi, to odraža družbeno in kulturno raven ljudi, ki živijo v njem. Na drugi strani ruske hiše ekološko stojalo'asuvas lastniki z naravo, krajino, in to nalogo je shranjeno v homebuilders in danes.

Socialno tradicijo tradicionalne ruske arhitekture, spretno njihovo uporabo, je eden od načinov premagovanja estetski standard, anonimnost regionalnem razvoju.

Seveda, nihče ne zanika, funkcionalnost teh objektov, ker v Rusiji je vedno pametno, skupaj korist, uporabnost in lepoto. V tem pogledu, uporaba lesa ni presenetljivo, saj je bil in je še vedno najbolj naraven in neškodljiv gradbeni material. Les je enostavno obdelana, in ima zelo bogato dekorativne funkcije. Velika prednost je nizka toplotna prevodnost. To je razlog, zakaj je dnevnik hiše so vedno bolj pogoste v predmestja, in njihov delež še narašča.

Ena od komponent ponovna oživitev tradicionalne ruske arhitekture je obnova tesarstvo spretnosti, izdelave, v svojem času, če ne izgubi, nato temeljito pozabili. Zdaj dreves'lesene hiše postavili strokovni tim, sestavljen iz strokovnjakov, ki imajo ne le tradicionalne obrti, ampak tudi sodobne izgradnje.

Zlasti, trenutno mizar ne bo povlecite na dno venci desaturase dnevniki - kot drevesa'lesene stavbe, ki se uporabljajo izolacijo, je mogoče omejiti premer hlodov, na primer, 22 cm. Sodobna oprema omogoča izraža elementi okvir z veliko natančnostjo, in posebne impregnacije, ščiti zgradbo od gliv, plesni in ogenj. Poleg tega trenutno z'nova drevesa'leseni gradbeni materiali, ki ne bi bila prej zaradi pomanjkanja visoko precizne opreme. Ta krog lesa, profilirani žarek in, verjetno, najbolj moderno dreves'kamen gradbeni material - lepljen les. Ko shranite dnevnik konstrukcij, je prišel k nam iz globine stoletja, novih materialov znatno povečali možnosti dreves'lesene hiše, gradnja.

Skratka, rečemo, da je tradicionalni ruski dreves'lesene hiše, je pomembno stopnjo nacionalne kulture. Ustvarjalno sprejemanje izkušnje naših prednikov, razvoj izvirnih načel oblikovanja posameznih stanovanj smo se naučili, kako ustvariti okoljsko varno, funkcionalno dokončanje in ekspresivno sesekljan dom, ki izpolnjuje vse potrebe današnje homeowner.

Stanislav FRID

STROKOVNO MNENJE

Kljub dolgi zgodovini dreves'lesene hiše, gradnja, še vedno obstaja stereotip, da drevesa'lesena hiša ni kraj za stalno bivanje, vendar le, hiše, arhitekturna rešitev, ki je omejeno le z finski standardi, ali "lov hiše". Vendar je razvoj tehnologije omogoča gradnjo lesenih objektov za različne namene (kopel-hiše, vile, hiše, hotele, pisarne, cerkve) in različne arhitekturne sloge (tradicionalne ruske arhitekture, koče, okvirjanje, in tako naprej ).

In še enkrat želim opozoriti na prednosti naravnega lesa pred "Kam'Jana box". Zdravo'sem v novih dreves'leseni hiši!

Sergey Golovanov, Generalni Direktor "Glasnost"

Gradiva na temo

Drevesa'leseni hiši: kdaj je najboljši čas za izgradnjo?
Les angleški koč
Hiša za Severne širine
Hiša iz lesa: pogled na podrobno
Drevesa'leseni hiši. Pregled trga
Vir: Podeželju ankete

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика