среда, 26 февраля 2014 г.

Prezračevanje stanovanja

Ko gradimo hišo, je nujno'nujno zasnovan naravno prezračevanje sistema ali zasebna počitniška hiša ali apartma nebotičnik. Dovodni zrak se izvaja skozi vrzel med Windows ali odprta Okna, balkonska vrata in okna, polkna, in ekstrakt zraka skozi vstajajo hiša prezračevanje.

Vendar so časi, ko hišo ali stanovanje, naravno prezračevanje sistem ne spopadanje s svoje funkcije ali morda ne dela dovolj učinkovito. Med glavnimi razlogi za motnje naravno prezračevanje - namestitev kovinsko-plastičnih Oken, ki se tesno zaprite vse vrzeli (če je v okvirih sistema Windows ni, ki z mikro prezračevalni sistem). "Lahko odprete okno in prezračevanje", boste rekli, ampak če se hiša nahaja v hrupno in umazano mesto, blizu ceste, polno izpušnih plinov in škodljivih snovi, ali zelo hladno vodo, - pogoste naravno prezračevanje, da onemogočajo smislu namestitev Okna z dvojno zasteklitvijo ( varstvo pred hrupom, prahom, umazanijo, hladno).

Če Windows absorbirajo kondenzata ali hiše je vedno zamašen pomeni, prezračevanje ne uspe, in morda brez naprav dodatno zračenje ne, ne. Osredotočili se bomo na prezračevanje, da je vključevanje v stanovanju za več svežega zraka iz ulice.

Vrste prezračevanje

Najlažji način za izboljšanje naravno prezračevanje - vgradite v steno ali okenski okvir vstopni ventil.


stroy-točko. ru

Zaradi razlike v tlaku in temperaturi zraka iz ulice bodo prišli v stanovanje. Taki ventili so običajno opremljeni z zaslonko, s katero lahko prilagodite število klicev air. Vstopni ventili, ki so prav tako lahko za zmanjšanje ravni hrupa in delno v jasni zrak.

Veliko težje se dogovorite mehanske (obvezno) prezračevalni sistem, ampak dobro njo, in še posebej v večjih stanovanjih bo še veliko več.

Med mehansko prezračevanje je najpreprostejša možnost je nameščen na polje ventilator.



Težave se lahko pojavijo, če je lastnik je bo dal Okna z dvojno zasteklitvijo. V okviru fan bodo morali bi škatla zapleteni obliki, apartma skozi prezračevalne odprtine lahko dobili hladen zrak.

Več postopno rešitev je vgradnja mehanskih dobava in prezračevanje " - tip ali monoblock.

Monoblock in kup prezračevalni sistem

Monoblock prezračevalni sistem predstavlja eno zvok-dokazilo okno, ki vsebuje vse bloke sistema prezračevanja.


vent-cg. ru

Obstajata dve vrsti monobloc sistemi za preskrbo in dobavo in izpušnih plinov. Slednje se lahko namesti s vgrajen izmenjevalnik toplote, ki omogoča varčevanje z električno energijo. Je ogreje zrak zaradi toplote odstraniti (izpušni zrak). Vendar pa je v takšnem sistemu in minuse: zrak ravnanje sistem z rekuperacijo toplote je veliko dražji od sveža namestitev, zahteva veliko količino zraka v vodi, in pogosto nikjer spanja in se skriti v stanovanju, poceni prenosniki lahko oberste, ko je zunaj temperatura pod -10 C, zaradi posebnosti sistema delovanje diši kopalnice in kuhinje, lahko začnete, da lebdijo po vsem stanovanju. Tukaj potrebujejo svetovanje in posebnih projektov.


vashdom. ru

Monoblock enoto za dovod je dobro, ker je zelo kompakten - majhna velikost in nizka raven hrupa, ki vam omogoča, da jih postavite na balkonih in v stanovanjskih območjih. Sistem je lahko služijo 500 kubičnih m / h, ki se nahaja v trupu višina le 22 glej, Vsa oprema, ki se vzpostavi in nastavljen na samem, tako da je raven produktivnosti je tudi povečuje. Namestitev traja le nekaj ur.

Tip-nastavitev sistema prezračevanje - a veliko bolj kompleksna formacija. Glavna razlika med monoblock v tem namestitev je načrta iz ločene dele: samodejni sistem, glušnik, ventilator, filter, itd., Ti sistemi so nameščeni v posebnem prostoru - prezračevalni komori. Dobro, da je takšen objekt lahko opremljeni z vsemi prostori (stanovanja ali penthouse in hipermarket). Za minuse - večjih dimenzij in obvezna'potrebno inženiring izračuni. Tip-nastavitev vnosa prezračevanje mora biti uravnotežena z kapuco in se ne porabijo veliko električne energije.

Urnik, pravila

V izračun v načrtovanje in namestitev doma prezračevanje naj bi pam', da ne pozabite na nekaj pomembnih načel. Pretok zraka mora krožiti okoli apartma v pravilnem vrstnem redu. Svež zrak je treba najprej priti v vaši dnevni sobi (spalnica, dnevna soba, otroška), nato pa v hodniku in nato v kuhinjo in kopalnico, uletuchivayas v izpušnih barvah.


rfclimat. ru

V okviru tega programa se bo mogoče izogniti trenutni diši iz kuhinje in stranišča v druge prostore. Ne smemo pozabiti, moči svojega izpušno prezračevanje: območje, ki se pomnoži z višino stropov - to bo njena povprečna produktivnost na uro (na primer 60 sq m x 2, 5m x 1, h = 150 kubičnih m / h). Če se učinkovitost delovanja prezračevanje veliko več, potem izpušno prezračevanje bo začeti veliko slabše za delo od sosedov, zgoraj in spodaj (zaradi prevelikega pritiska zraka lahko pride do sosedov).
Ko je montaža stojala pam'upoštevajte, da je to precej umazane posle (uporablja udarec pralni ali diamantno vrtanje). Prezračevalni sistem je bolje, da nastavite končna poskrbijo za stene in tla.

Izbira prave namestitev

Med parametri za izbiro vhodne prezračevalne sisteme, obstaja nekaj ključnih: uspešnost - 200-300 kubičnih m / h za eno-spalnica in dva apartmaja, 350-500 kubičnih m / h tri in štiri-sobna stanovanja.
Statični tlak odvisno od dolžine in konfiguracije voda, razpoložljivost dodatnih čiščenje filtrov. Za dva ali tri apartmaja želeno enoto za dovod s polno statičnega tlaka ne manj kot 400-500 OP.


ihe. ru

Hrup je opredeljena na več lokacijah: na vhodu (strani odsesovanje zraka, izpuh zraka in hrupa ohišja. Zadnji parameter, ki kaže, kako glasno bo delo nastavitev v sestavljeni obliki. To je še posebej pomembno za tiste, ki nameravate namestiti prezračevanje v prostoru. Za zmanjšanje hrupa na izhod v novo namestitev, namestite lahko zvok attenuator dolžina ne manj kot 900 mm

Če govorimo o popoln komplet domače oskrbe enota, ki je v večini, z a priročen daljinski upravljalnik z zaslonom, ki prikazuje temperaturo in način delovanja. Za udobje, sodobnega prezračevalnega sistema se zagotavlja in različnih avtomatizacija z desno funkcije: ekološke sanacije filter, števce (ki jih lahko spremenite načini za dneve, tedne), povezava možnost, da se comp''yuter in sistem "Pametno hišo", alarm, onemogočanje in omogočajo, in drugi.

Zelo pomembno možnosti čiščenje zraka. Ponavadi na vhodu pretok zraka nastavite filtre za grobo čiščenje zraka, razreda G4 (zaseg veliko prahu, poplar dezintegratorjev, krzna živali). Glede na kraj, kjer hišo in kakovost zraka na prostem morda potrebovali dodatne filtre. Na primer, filtrom razreda F7, ima najmanj 80% vseh atmosferskih delcev prahu.

Post oskrba objekta, tako da, potem si od časa do časa, da služijo njo -, da spremenite filter in za spodbujanje za popravilo.


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика