воскресенье, 23 февраля 2014 г.

Različne etnične slog.

Zdaj v modi "etno" ne bo ime slog v ožjem pomenu besede. Njegove posebnosti so eksotične maske in fetishes, tkanin z okras v obliki petroglyphs, pohištvo z oblazinjenje pod leopard, kalbasi na policah, Zebra kože na tla, in drugih eksotičnih čudeže. Ta stil se imenuje primitivna, etničnih, narodnih, eksotične, kolonializma, ampak klasične lastnosti Velikem slogu pa niso navedeni.

Oblikovanje teoretiki menijo, da beseda "etnično" je ustrezno tukaj najmanj. Ker v vsakem slogu, skratka, ki se kaže nacionalne značilnosti, in je nastala skoraj vsak od njih, znotraj katere koli etnične skupine, kot so Kitajski, Japonski, ruski, itd. V resnici, nobeni od obstoječih stilov v filozofskem pomenu besede, se lahko imenuje etnične, ki so nastale v procesu evolucije, delno na novo in so izenačeni z drugimi narodi. Izraz "folklore" ("folk") se pogosto zamenjuje s "podeželja" (država).

Beseda "primitivne" sposodil iz umetnosti in oblikovanja, med''erov je precej negativno connotation, kot je, vendar pa, in "kolonializma".

Gradiva na temo

Afrika v inter'Yeri
"angleški vasi" v Moskvi, apartma
Vzhodne modrosti v notranjosti'Yeri
Slog različnih Narodov, ali Narodopisje v notranjosti'Yeri
Vendar, etnične slogu v notranjosti'notranjost vključuje ozračje s pomočjo nacionalnih barvah, značilen za tradicijo ljudi, kulture. Tako, na primer, Sredozemsko design s svetle barve, veliko smalt in keramike, ki sije gilded pribor in tkanin v isti ukrep, ki ga lahko imenujemo etnične, in Japonski minimalism ali Skandinavskih naravnosti, nemški pragmatičnosti ali Indijski "pravljico".

Etno kaže v malih stvareh. Japonski zavesa rdečih Kitajskega, Afriške maske, perzijska preproga, grobo dreves'Jan pohištvo, kolonialne prsih, Rotanova stol ali svetlo Mehiški odejo, bo zapolnila toploto v hiši in da ga edinstveno nacionalni značaj.

Zakaj sodobni človek tako blizu, etno? Utrujeni od preveč informacij in poudarja, da je zavest si prizadeva, da korenine, izvor zunaj družbene in kulturne stvarnosti. Postal priljubljen zaradi svoje enostavnosti, učinkovitosti in preprostosti, to je slog, ki obsega nekaj skritih, neizkoriščenih na dnu vsake duše. Psihologi temu pravijo atavism je jasno, starost pam'spomin krvi.

Afriški stil dolgo priznan kot najbolj eksotične vseh etničnih področij. On prinaša inter'jer nemirov vroče strasti, vznemirjenje neznano kulturo, močno energijo na Črni celini. Afrika je tako daleč od nas, tako v dobesednem in prenesenem smislu, da svoje slike in motivi za dolga stoletja vznemirja naše domišljije.

Afrika v inter'Yeri je naravni slog minimalism, preprostih oblik in grobe teksture. Njena osnovna barva je barva. Bogata in toplo, spominja na vroče puščave in savan. Vsestranski paleti je zgoščeno okoli cvetje, ognja in zemlje: ochre, oranžna, opeke, ogenj rdeče in vsi odtenki rjave, peščena, rumena in terakota do barvo charred lesa. Bleščečo črno se uporablja, vendar le za dekor, meje in posameznih kosov pohištva. Živahne barve, ukrivljeno obliko in nenavadno teksturo ustvari občutek za realnost s čarobno pooblastila.

Ena od glavnih prednosti Afriške etnične stil priziv v okolju prijaznih materialov: lesa, keramike, pluta, usnje, bambusa, rattan lanenih tkanin, tkanin iz bombaža, viskoze. In še Afričani uporabo v svoje domove, najbolj neverjetnih elementov, jajčne lupine, fangs in kremplji divjih živali, školjk, rib'ACU lestvice, nato pa'I ptice, želve, lupine, kože, kače in krokodile.

Pohištvo - drevesa'Jan ali bambusa, okrašena z fretwork, kovanega železa ali ratana, težke in velike, kot če je z primitivnih orodij. Tu poglej ekološko mize, zofe in naslanjači, tkane iz iste rattan vlakna, abaka, voda hyacinth, palm lubje, postelje iz bambusa, stojala, police iz palmovega listja, in vklesan dreves'leseni ali tkane iz prožnih trto zasloni.

V dekoracija pohištva, ki jih uporabljajo kože divjih živali ali preproge vseh vrst rastlinskih materialov in lesa, barvanje v duhu jama umetnosti. V nadstropju je urejena z volnene preproge s tradicionalno Afriško sliko.

Končni videz takšne inter'notranjost da, seveda, tradicionalnih obrti, ki na prvo mesto in povezana Afriški stil. To kipci in Kam'lesene vaze, maske in batik, grobe keramike in dreves'lesene škatle, Tom-Toms in cevi, etnične orožja, britney spears, daggers, noži in živalskih kož.

Vendar, reprodukcijo malo hišo Afriki, je pam'zapomniti nekaj pravil. Prvič, predmet Afriške dekorativne in uporabne umetnosti povpraševanje prostora: apartma je tako polno njih, se lahko spremeni v brezosebni Muzej. Zelo dejavna tudi v svojo plastično Afriške kiparstvo v velikem številu začne deluje depresivno. In drugič, ne pozabite, da je veliko predmetov, eksotične inter'notranjost je atribut verski kult, zato jih uporabljajo v korist trgovini, jih obravnava s spoštovanjem.

Že od antičnih časov beckon nas daljnega vzhoda države, kot so Japonska, Indija, Kitajska. Od srednjega veka elementi skrivnostno kultur od časa do časa, prodrejo v Evropski inter'jer. Danes smo doživlja nov razcvet Vzhoda v oblikovanju, bewitching znova in znova plemenitih in eleganten minimalism Japonska, prefinjeno filozofskih "Kitajski eno, življenje-potrditi sočno Indiji.

Med Azijske ethnostyle še posebej priljubljen Japonski, s svojo brezhibno barvne kombinacije in jedrnati obliki. Pravijo, Japonski inter'notranjosti ima terapevtski učinek: zaprla vrata za njim, in vse neprijetne ostaja zunaj. Minimalno pohištvo in drugi gospodinjski predmeti, najmanj dekor - vse to poteka in spreji pozornost.

V Državi vzhajajočega sonca poseben odnos do narave: to je vtkana v inter'rnu koncept, in Japonski slog, povezanih z naravnimi barvami, svetle barve z odtenki, bež, bela, smetana, mleko. Diskretno svetlobo, ton, značilne za Japonsko pohištvo, površino, ki je ponavadi gladka, teksturirane. Tkanine, preveč, smetano in belim, predvsem naravnih : bombaž in svila.

Na Japonskem, v državi z visoko gostoto prebivalstva, gospodarno glede na prostor, ki je povzročil domače tradicije s prostori, brez pohištva, ki služijo popoldne dnevna soba in spalnica v noč. Veliki odprti prostori, ki so omejene samo potrebne strukturne elemente, kot so stene, tla in strop, in včasih podporni stebri ali stene.

Notranji prostor v hiši v Japonski nima stacionarnih stene, je razdeljena tako, premičnih pregradah, zasloni, tekstil ali papirja zavese. Lahek in prenosen particije, praviloma imajo okvir iz lesa, v katerega ste vstavili kvadratov steklo, Mat ali rižev papir. Japonski pravimo jim "Shoji".

Na tatami tla lay - flat, da imajo 5-6 cm, debel, napolnjena s slamo riž in zaprti v lupini iz masivnega vlaknenih pletenice. Na robovih Mat je obrobljena z ozkimi temno traku z majhno skromno ornament. Svetloba Japonski inter'jer primerna m'kdo in več - žarnice, ki je za popolno doživetje, ki ga lahko postavite v odtenkih rižev papir.

V okras uporabljajo tradicionalni motivi - hieroglyphs, listov, cvetov, stebla bambusa podružnice Sakura, ptice Raj, in materialov, iz rastlin, slama, juta, sisal, bambusa. Japonski inter'karieri dopolnjuje jedi za čaj slovesnosti in tradicionalnih ribjih jedi, škatle, kiparstvo, okrašena z elementi ponavljajoče vrstice Japonskih pagodas.

Razdeljen na jasnih kvadratov "miren" Japonski inter'EP z nizko klopi, enostavne tabele, prevleke in predpražniki nasprotni bogati Kitajski dekoracijo. Na Kitajskem, kjer prevladujejo svetle barve - rdeča, zelena, zlata, in bogati vzorci - zmaji, vsako masko, svetilke, itd.,

Drugo nižinske Kitajski slog je njegova " znanost " : oblikovanje inter'jer jasno ustreza stari Kitajski nauk o Feng Shui. Vse postavke tu so zbrani v posebni sestavi skupine, je stopil v eno ali drugo geometrijske sliko. Se strogo simetrično, v parih ali v obliki treh del kompozicije. Zasloni in zasloni, omare in predalniki, stol nazaj, pokrovi škatle prekriti s freskami in vložki, ki prikazujejo pokrajine ali tradicionalne teme "cvetje in ptice".

Na mize v pladnji so kamni rastejo bonsaj, melodične ton visijo povsod zvonovi in "glasba vetra" (votle cevke različnih dolžin, ki visi na niti), mala uvajanje fontane - notranji svet področjih, naseljen z zvoki in žive stvari, ki, v skladu s Feng Shui, naj se razprši zlo energije in privabiti dobre. Široka vrata, ki so drug proti drugemu, s'združiti inter'EP z zunanjim svetom, in vrata v obliki kroga ("obdobje") simbolizira popolnost bitje in opomin, da so "vrnili v Nebesa" - stanju prehodov.

Poleg Kitajski slog - tradicionalni inter' " za pagodas in Cesarski apartmaji ali neprijazno dekoracija Budistični samostani, obstaja ločena, smer, v okras umetnost - chinoiserie, z drugimi besedami, "Kitajski. Obvezna'Eskov atribute sloga - tankega porcelana z kobalt-pobarvan in lakirano pohištvo, okrašena z naslikal CTICK in mandarine v narodne noše. Barve - temno modre barve, bogata rdeča, skrivnostno jade in mlade turkizno.

Čudovito Indijski inter'jer stoji sam. Zato je menila, da je Indija je uspelo priti vseh naravnih in klimatskih značilnosti, ki so samo na našem planetu. Ta kultura je več starih, od Kitajske in Japonske, je bilo upravičeno obravnavati kot Raj na Zemlji. Vse prečudovite narave in Sončen optimizem od Hindujci se je odražalo v umetnosti okrasitev hiš.

Indijski inter'er je predvsem nemirov barv. Tukaj boste našli bogato cyan, maline, pomaranče in bolj mirno, značilne za Vzhodno barv - modre in rdeče-rjave barve. Ta slog je aktivno združuje toplih odtenkih, s hladno.

Značilnost inter'notranje zadeve - enostavno preoblikovanje podrobnosti hiš: nizki stoli in mize, openwork zasloni, polkna in vrata so pogosto spreminjajo svoje vloge. V centru pohištva sestava je široko kavč. Drugo m'pohištvo - stoli, naslonjači - Hindujci ne priznavajo. Skrite pol-prozorno krošnjami, se dviga veličastno nad soba, obdan z drevesi'leseni stoli, ki prikazujejo različne živali.

V Indiji kot geometrijske okrasnih motivov, zlasti v krogih različnih velikosti. Krog simbolizira sonce, ki v tej državi že dolgo čaščenja. Na Splošno dekoracijo prostorov obstaja veliko različic symbolization sončni svetlobi: ravne črte sevalnih straneh, svetle pike na stene in zavese, različne archaic podobo nebeškega telesa. Vse to pripelje do inter'jer izredno udobje, skupaj z tradicionalni Indijski vonj kadila.

Drug pomemben različnih etno obstajajo vse vrste variacij na arabski temo, Mavrska, Berber, Maroški stilov. Islam se je pojavila v VII. stoletju, v o'Združenem nerazvite plemen Arabci in se obrnil, ki jih v eno najmočnejših Narodov, ki je osvojil ozemlja na Bližnjem Vzhodu, Severni Afriki in na Iberskem Polotoku.

Medtem ko Muslimanske kulture je vplivala na kulturo osvojili narodov (Rimljani, Egipčani, Perzijci, Rimljani) in ustvaril je svoj edinstven slog, ki Kristjani so bili imenovani "slog Saraceni". Šotor-pokrito arhitekturo, neskončne Arabesque, keramični mozaik, sočno barve, veliko število m', ki zastori, preproge in blazine, fine srebrni nakit in modni hookahs ustvarite posebne barve sonca in "začinjen" stoletno kulture na Arabskih Vzhodu.

Paleta Arabski slog je edinstvena kombinacija topli toni ochre, terakota, peščena, bela nasprotju z kobalt-modra, vijolična, rdeča, ultramarine blue in smaragdno zelena. Okna, vrata, oboki, pogosto naslikal v svetlo modri barvi, s strani s rumene ali bele stene. Druga najljubša varianta - okna, polkna in vrata, okvirji iz temnega lesa izrezljane, urejena z nacionalnimi ornament.

Stropi so pogosto naslikal beli in stene so urejeni v toplih barvah, z Beneško ali tradicionalni Maroški mavca - ploščic in naravnega kamna. Tadelakt je mešanica peska, apna, zemljo in pigmenti, ki dajejo mavca odtenkov, od temno rjave do svetlo tobak.

V spodnjem delu stene Arabski mojstri pogosto uporablja barvne ploščice, ki se nahaja v geometrijskih mozaik z najbolj nenavadne in zapletenih vzorcev. Mimogrede, keramičnih ploščic je tradicionalni material za Maroko, Tunizija in drugih Arabskih državah: še pred invazijo Rimljanov je stal in kamini, fontane, bazeni, tla, in celo pulti. Spol v Arabsko hišo, praviloma iz ploščice terakota tone.

Značilna lastnost dekor na fasadah stavb in inter''erov - Arabesque, bizarno, geometrijske in cvetlični ornament. V monotono ponavljanje istega segmenta slika, ki je podlaga za okras odraža idejo newreminder, ki predstavlja neskončnost. Hvala Arabists, stene izgledal luksuzni perzijske preproge, ki se pogosto uporablja tudi za dekoracijo Arabske hiše.

Podoba perzijski preprogi postala utelešenje dekorativne umetnosti srednjeveški Iran. Preproge je redka lepota barv in zapletenih vzorcev. Tekstilne v "arabski" inter'Arah ustvarja vzdušje'kakovost, udobje in intimnosti. Strinjam se, da je težko predstavljati zbornice v Palači Scheherazade brez veliko število materialov, postelja, zavese, Zavese, bedspreads, blazine in preproge.

Vendar pohištvo v Muslimanskih življenju odigral zelo obrobno vlogo: sit Arabci raje na preproge in blazine, in za spanje namesto dreves'lesene postelje uporabljajo preproge in svilene tkanine Otomanski. Namesto omare, ki so jo uživali stenske niše z vrati. Tabele so bile nizke in majhne, bogato okrašen rezbarije, s steno iz lesa ali glasno bakra.

Nepogrešljiva lastnost mnogih nomadskih ljudstev, ki so že dolgo skrinje. Arabci okrašena drevesa'lesene rezbarije, slike in kovanega železa okraski.

Iz souks od Marakeš in Tuniziji, vam lahko prinese kos arabski barva: osvetlitev iz mete z obarvano steklo, žarnice, usnje kamele na kovinski okvir, keramični lonci, vrči, vaze, hookahs, nacionalni bobni in usnjeni stoli. Verjemite mi, da ustvarite domače vzdušje v teh državah ni tako težko: glavni delo v slogu bodo stvari same, namočeno v sonce, dihati, morja in puščave, ki je napolnjena s toplino človeške roke.

Ethnocraty

Da bi za svoje lepo prostorno stanovanje ali hiša se naselili sedanje etno, nudimo svetovanje.

Notranje urejanje na področju etničnih slog, ki ne vključujejo uporabe koli Ozadje, običajno stene so pobarvane v določeno barvo ali ometane. Ta stil prevzame teksturirane stenske obloge posnemajo naravni materiali in spominja nekoliko krekirana gline ali kamna.

Windows videti najboljše dreves'Yana ali naravne barve.

Načrtovanje, najboljši free, usmerjene okoli dnevni sobi, v "organiziranemu kaosu".

Coniranje se izvede z uporabo več tla, mobilne particije, pleteni ali dreves'lesenih oken in zavese.

Razsvetljava v etnično inter'Yeri bolje, da ne dim, ki ustvarja skrivnostno somrak utripanja.

Tla so lahko določeni z keramične ploščice, kamen, grob širok deske, ali bi preproge. Ustrezno pohištvo je preprosta in laconic oblike - ne za nohte, barve in gilding. Bo videti veliko stvari, ratana ali bambusa. Integrirani v inter'EP in stvari preproste, tudi grobo, obdelan les, kot če je počena od časa do časa.

Glavni stilnih breme leži na dobro izbran okrasni detajli. Glavna stvar je, da se počutijo dobrodošli vzdušje, ne bojte se, da eksperimentirate in ne izgubi občutek delež.

Besedilo in foto: Diana Grosjean


Vir: www2. iž-dom. webstroy. ru

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика