среда, 26 февраля 2014 г.

Samodejno namakanje, škropljenje, namakanje, kapljično namakanje, dežni

Naše delo
    +38 (044) 223-25-08

    +38 (067) 445-08-25

    ab * zabudova. kiev. ua
    Nalaganje...

    Nalaganje...

    Samodejno zalivanje

    Dež na urnik. Samodejno zalivanje

    Danes samodejno zalivanje na primestnem območju ni več razkošje, temveč nuja. Pametno in dobro koordinirano delo takega sistema ne le izvzema lastnikov iz časa igral s zalivanje pločevinke in gibke cevi, ampak tudi zagotavlja zdravo in dolgo življenje vrt.

    Alla BYCHKOVA POSEBEJ O GRADNJI, Pogodbe Avtomatski namakalni sistem, voda, avtomatski namakalni sistem

    Nekateri lastniki prepričani, da želite porabiti denar za namestitev avtomatski namakalni sistem (TSA) - samo dodatne stroške. To izjavo lahko šteje za veljavno le v tistih primerih, kjer je mesto, ki je precej majhen, lastniki živijo tu, leto in zelo radi fizično delo. Ampak, če obsežnih vrtov in urejanje okolice vložil veliko denarja, nima smisla, da shranite o namakanju. V vsakem primeru, naprava TSA bo cenejši kot strokovni krajine, lepota, ki jih je treba podpreti. Po mnenju strokovnjakov, poleti, dnevno zalivanje treba 3-5 litrov vode na kvadratni M. To pomeni, da samo za travnik območja deset hektarjev dnevno bo treba do 5 kubičnih metrov, vlage, je treba vodo cvet postelj, drevesa, grmovje. Na veliki parceli je nemogoče zagotoviti ustrezno in enotno namakalne cevi, poleg tega pa s tem načinom namakanja tal površine trdno skorjo, ki omogoča dihanje, težko koreninskega sistema rastlin. Rezultat stoji slabo razvit in pogosto bolan. Kaj so prednosti sodobnih TSA nad antiquated načine skrbeti za vrt? Tukaj seznam:

    1. škropljenje znebite trdega dela;
    2. čas je, da izpirati cel vrt;
    3. shranjevanje vode;
    4. zagotavlja enotno namakanje;
    5. bo rešila problem namakanja v vseh vrstah tal;
    6. ne bo kršijo zasnova krajine, sistem je skoraj nezaznaven.
    7. v zimskem času, vodo iz sistema prehaja skozi drenažni ventili, ali, če ni določeno, celoten sistem lahko enostavno pihamo skozi s stisnjenim zrakom in miren zime v vsakem zmrzali;
    8. prisotnost TSA povečuje stroške lastništva zemljišč.

    Anatomija TSA

    Samodejno zalivanje sistem je kompleksna strojne opreme (elektronskih in hidravličnih), in tudi dodatne naprave za namakanje, tal in rastlin. Splošne sheme organizacije, je naslednji: voda iz vodnega vira s pomočjo hidravlične namestitev se prenaša skozi cevi za zalivanje naprave (ki so brizgalk in brizgalke), s sedežem v nekaterih krajih na vrt. Vir vode za upravljanje sistema lahko karkoli: primeren in tudi s črpalko in mirovanju vode. Glavna stvar je, da se zagotovi, da je tlak v dežni v območju od 2 do 4 bar. Vrsta vir odvisen, potrebuje črpalka in dodatni filtri za čiščenje. Če voda priteče iz vodnjakov, je potrebno potopne črpalke z visokim tlakom (od 3 do 6 ATM. ). Za vodo iz vodnjakov ali odprite rezervoar vode primerna samodejno tlaka črpalke. Uporaba vode iz posebne valovita cev iz plastike, ki je ni stisnjen na padec tlaka, ali kovinske cevi. To bo koristno za filter očesa z nepovratni ventil. Po priključitvi črpalka se samodejno zažene, ko tlak v vodovodnega sistema. V zimskem času, vode iz črpalke je izpraznjena. Filtri, seveda, občasno preverite in oprati, če je to potrebno. Cevi za TSA izbrali, različnih velikosti, da zagotovijo vodo tudi v najbolj oddaljenih območjih, in s'združite v eno hidravlično omrežja, ki o'združuje vnos vode in filter za čiščenje vode in zalivanje točk. Običajno v sisteme, ki uporabljajo poceni polietilenske cevi (HDPE): so vredne zaupanja, se lahko kosajo z močnim pritiskom do 12 ATM. ), Vzdržljiv in enostaven za namestitev. Polaganje cevi se lahko povišana ali pod zemljo. Prva možnost je cenejši, ampak zunanji plinovod se bo končalo, ko se gibljejo skozi vrt, košnja trave, in samo pokvari izgled mesta. Podzemni sistem je pomembno prednost: večina njegovih elementov, enote in mehanizmov, ki so skrite v globino 25-40 cm od površine. Ker pa se sistem nahaja v območju tal zmrzovanje v zimskem času je potrebno ohraniti.

    Avtomatski namakalni sistem, vodo

    Srce TSA - nastavite, elektromagnetni ventili, ki se samodejno odpre dostop do vode iz debla v sajenja cev in nato - v dežni. Odpiranje ventila nadzor pre-programirana krmilnik, na katerega se želite povezati senzor za dež in vlago, - da bo prilagoditve ekipa. Obstaja pa še ena možnost: krmilna enota je nameščena na steno in s'poveže z ventilom kabel. Poleg tega ventil lahko deluje v ročnem načinu. Ventili so po možnosti zaščiten pred ekstremne temperature, vendar je povečalo pritisk jih ne strašljivo. Zamašitev niso kritične, ker so ventili, opremljena očesa filtri. V zimskem času, ventil sistem razstaviti ali udarec.

    Možgani TSA

    Učinkovito delovanje celotnega sistema zagotavlja elektronsko krmilno enoto. Ta naprava, ki je majhna škatla z LCD zaslonom in gumbov na prednji plošči se vklopi in izklopi posamezne postavke v skladu z zahtevano namakanje režima, ohranja namakalnih programov (kateri dan, ob kateri uri in kako veliko krat, da se voda) in lahko deluje v avtomatski in ročni način. Vir napajanja - gospodinjski AC moč, vendar v obliki majhnih baterij, ki ponuja zaščito pred padejo v nezavest. Rezerva moči je potrebno za shranjevanje programov v pomnilnik'ATI naprave (običajno mesečno), ampak za celovito delo opreme ni dovolj. Kontrolna enota deluje enako dobro v zaprtih prostorih in na prostem. Krmilnik (programer) - eno napravo napaja iz baterij, ki lahko nadzoruje poljubno število ventili, regulatorji.

    Obstajajo konstruktivne rešitve, ko magnetni ventil z'povezan na krmilnik skupaj. Te tako imenovane multimode ventili. Določene so na pipo, v hiši ali na ulici in se povežite na cev. Tudi jim za pomoč kable lahko povežete senzorje za vlago in dežjem. Taki ventili imajo LCD zaslona, prilagodite glede na individualne potrebe rastlin in omogočajo programiranje dan in čas namakanja. Namenjeni so za upravljanje šest kanalov (6 programov). Za uporabo za živila, notranje baterije, goriv močne sončne celice, ki lahko proizvajajo energijo tudi v oblačnem vremenu, ali navadne baterije (en LR61, na primer, dovolj za celo sezono). V zimskem času, te naprave bodo odpravljene. Multimode ventili funkcijo v kombinaciji z avtomatskim razpršilnik vode, ki se odpre eno vrstico po drugi, blokiranje nerabljena.

    Drug pomemben element sistema - ura vodo. Ta naprava vam omogoča, da izberete pogostost in trajanje namakanja, nekateri modeli omogočajo, da določite, za zalivanje dni in najbolj primerno času. Odvisno od izbranega modela parametri so programirani na lestvici ali gumbi in LCD-zaslonom. Za krmilnik, krmilnik ali časovnik se lahko povežete senzor tla vlaga in dež.

    Brizgalk

    Avtomatsko zalivanje sistemi, zahvaljujoč design brizgalk, lahko opravlja dve vrsti namakanje brizgalk in kapljično. Prvi način je potrebno za zalivanje rastlin s plitvo koreninskega sistema in namakanje velikih površin. Za razliko od zmogljiva letala, ki prihajajo iz cevi, sprinkler m'kot, kot so naravne padavine, moistens tal in rastlin, ne boli listi, stebla in cvetje.

    Preprosta iz vidika montaže - prenosni brizgalke. Za njegovo namestitev ne potrebuje podzemnih cevi-o, te naprave, ki se lahko nahajajo kjerkoli na mestu, imate samo, da dosežejo tam cev želeno dolžino. Prenosni brizgalk razlikujejo po načinu namakanja in je razdeljen na statično, rotacijski (mobilni telefon), pulz in niha.

    Enostavnejši v oblikovanje in cenejše kot druge prenosne brizgalk - statični, ki spray vode, ki je pod tlakom skozi ozko zarezo. Mehanizem vrtenja je odsoten tukaj, statična brizgalke, majhen polmer zalivanje - 2, 7 5 metrov glede na oblikovanje injektor tako dežni zagotoviti namakanje sektorju, od 25 do 360 (najbolj pogosto uporabljene šobe z namakanje sektor 90, 180 in 360 stopinj ). Poceni modeli uporabite šobe s strogo določeno namakanje sektorju, spray dražje je to urejeno. Nekateri modeli omogočajo, da "spray" pravokotne površine, na primer, dežni AVR (BOSCH); 15SQ, 15EST (RAINBIRD, NAANDAN); PL-1706, 1806-1808 (DEŽ-STAR); Swing Nihanje Sprinkler-M (UNIFLEX). Obstajajo tudi šobe za namakanje ozke in podolgovate parcel (15SST, RAINBIRD in NAANDAN; LCS515, RCS515, HUNTER).

    V rotary brizgalk, namakanje sektorju se nenehno spreminja zaradi mehanizem vrtenja glave. Glavna prednost teh naprav je sposobnost, da se namakali velike površine. Tako namakanje sektor rotacijsko glavo, se lahko prilagodi steplessly od 30 do 360 stopinj (pie-pie brizgalk Tanga in Sambe Mambo TM GARDENA). Primer kombinirane naprave - model Margarite podjetje UNIFLEX. To je enostavno pride iz statično (namakanje zemljišč 1 x 20 m) v mobilni (namakanje zemljišč 165 kvadratnih Metrov, ki je krog s premerom 14, 5 m).

    Rotacijski sprinkler Hozelock 2520 opremljen s plastično podlago. Dvojni način Enota: močan tok optimalen za zalivanje trate, m', ki spray - za namakanje cvet postelj. Značilen primer preproste in poceni rotacijski sprinkler - model 8-427610 GRINCLA. Namakanje področje urejajo rotacijo vsakega od treh šobe. Povezava škropilnica v verigi več potrošnikov pripraviti dve vtičnici. Ohišje je izdelano iz shockproof ABS plastike, določen na vrhuncu.

    Znano je, da vodo, travo in deli zapleteni obliki je zelo težko. Je potrebna uporaba več dežni z različnimi obseg in namakanje sektorjih, ali jih premaknite na novo mesto. Za razliko od običajnih dežni, novo begutachtung na sprinkler "Aquacontour" (GARDENA) bo zagotovila natančno in enakomerno namakanje parcel kompleksne konfiguracije, s površino do 380 kvadratnih m

    Impulz brizgalk - enaka rotacijski, vendar je njihova zasnova pa je takšna, da je voda vrže ven pogoste dele impulzov. Prvič, aparati b's jet daleč, in ko je prišel na rob sektorja, spremembe smeri in namakali bližnji okolici. Prednosti takega sklepa - visoko območje. Impulzni spray BRIGADIR 84750 je namenjen za krog-sektor namakanja s polmerom do 5 M. Odpornost na veter doseže zahvaljujoč majhni kot spray, in plastično vrha, zaljubljen v tleh. Funkcija impulz GARDENA sprinkler 00827-20 - stojalo v obliki stojala, ki je enostaven za namestitev v desno točko vrta. Naprava je nastavljiva za namakanje zasebnega sektorja, in okoli kroga. Namakanje v območju - 30-490 kvadratnih m, razpon - od 3 do 12, 5 m

    Načelo delovanja nihanje brizgalk vrtnice'asny latinski koren je prva beseda, ki pomeni "swing." Njihov namen je, namakanje velike pravokotne površine z nizko etažah - trate, cvet postelj, ležišč, itd., Najpreprostejša oblika brizgalk je kovinski ali plastični cevi z luknjami (šobe), ki se nahajajo v enem, manj pogosto dveh vrstic v vzdolžni smeri. V kovinsko različica te cevi ukrivljen ustvariti fan potoki vode za večjo pokritost območja vzdolž širine. Na letenje tanki curki so razdeljeni v majhne kapljice in enakomerno porazdeljeno zemljišč namakalnih. Ponudbe skladu s'skupaj z delovno površino s posebno mehanizem, in povzroči, da zaniha od strani do strani.

    Avtomatski namakalni sistem, voda, dežni Tudi v najpreprostejša naprava za nastavitev polmera namakanje in integriranega očesa, filter, ki preprečuje vdor velikih delcev in zamašene. V nekaterih dragih modelov, ki so nameščene cevi iz medenine. Tudi modeli so včasih opremljene z mini-timer, ki vam omogoča, da nastavite namakanje v obdobju od 5 do 120 minut (na primer v model gardena Aquazoom 350 / T GARDENA); to osvobaja lastnik, ki imajo nadzor. Mimogrede, v zgoraj omenjeno napravo se lahko pretvorijo geometrijo namakanje: obseg je prilagojen za kota curka iz vertikalnih, in za povečanje ali zmanjšanje širina jet navijači imajo poseben mehanizem, ki ščepec na šobi. Obstajajo tudi možnosti namakanja v eno smer samo (90 stopinj), samo navzgor, zavrtite za 180 stopinj. Nihanje GARDENA sprinkler Vario 50 je namenjena za zalivanje, kvadratne in pravokotne površine, ki segajo od 5 do 50 kvadratnih m, Širina namakanje, ki se giblje od 2 do 5 m in nastavljiv zalivanje razpon je od 2, 5 in 10 metrov, Višina naprave, spremenite prek priključne postaje.

    Pop-up brizgalk

    Za TSA z podzemnih cevi, ki se uporabljajo skrite zalivanje naprave. Večina od njih so sestavljeni iz telesa v obliki stekla, pomočnik za krmo cevi, in zložljive steblo z šoba-šoba na koncu. Če tlak ni, potem drsna palica, katerih dolžina je 10-30 cm, se nahaja znotraj vrh prisionero terenu. Ko voda pin dvigne, potem pa je sledil pozdravni s prilogami. Najbolj pogosto se uporabljajo radialni in rotacijski curek. Fan zalivamo takoj vse namakanih površin tanke curki; rotacijski - en kompakten jet, dosledno gibljejo v okviru predpisanih omejitev. Ta metoda ima večji obseg in varčnejše z vidika porabe vode.

    Za pravokotne kvadratov najbolje zložljive nihanje sprinkler posebna oblika. Na primer GARDENA R140 (537 01). Interval namakanih enota kvadratnih od 12 do 140 km. m, razpon - od 3, 5 do 16, 5 m, širina brizganje od 3, 5 do 8, 5 m

    Zložljive GARDENA sprinkler S80 (01569) je namenjen za zalivanje področja do 80 cm. M. Območju svoje namakanje, ki se giblje od 2, 5 do 5 m, in sektor škropljenja - 5-360 stopinj. Za namakanje velikih površin priporočamo uporabo rotacijske GARDENA sprinkler T200 s zalivanje razpon do 8 metrov in površine 200 kvadratnih metrov. m ali T380 s zalivanje obseg do 11 metrov in površine 380 kvadratnih m V območju NELSON ima tudi številne serije zložljive rotacijski brizgalke tipa z različnimi razponu od 9, 6 do 22 m (PRO 5500, PRO 6000, PRO 6500, PRO 7000, PRO 7500).

    Natančno, da spusti

    Poleg tega, da "dež" TSA je lahko tudi kapljično (ali točke) namakanje, je zasnovan tako, da koren namakanje rastlin z globoko koreninskega sistema. Ta način namakanja, je bistvenega pomena, v krajih z linearno razporeditev rastlin (mejice, poti) ali posajena na težavnem terenu (pobočjih, terase in drugi ) Kapljično namakanje sistem, je to: zalivanje naprave-droppers ali vgradili neposredno v glavno cev (namakanje linearni etažah), ali vodovodu navzdol iz podzemnih hidravlični sistem za vsako kulturo. Na vrsto namestitve droppers so tulko (s sedežem v poči cevovodov) in koncu (so pritrjene na koncu ali s strani cevi). Z obvladovanjem - nastavljiv (dovoli, da spremenite pretok vode od 2 do 100 l / h) in neregulirani (proizvedene z porabo vode, 2, 4 in 8 l / h), vendar z design - in dismountable. Poraba vode in pogostost določba ureja krmilnik in številko, ki je visela droppers je določena z značilnostmi skrbi za posamezne pridelke. Za zalivanje cvetja pobral modeli z majhno porabo vode (do 2 l/h)in za namakanje sadja dreves, uporabite kapalko z pretok 4 do 8 l/H Število točk vlage korenin vzpostaviti in glede na tip tal.

    Obstajajo naprave, v kateri se lokacija za zalivanje točk so podani. To, na primer, Dripline (RAIN BIRD) je enota z vgrajeno droppers, ki se nahajajo v odebelitev cevi na razdalji 30 cm od drugega. Poraba vsakega spustilnik - 2, 3 l/h s cevi, premer 16 mm, Ta sistem ima visoko stopnjo zaščite pred onesnaževanjem in zelo priročno za zalivanje rastlin na pobočjih. Kapljično namakanje sistemov, ki segajo od proizvajalcev, kot so Bosch (ATB 100), Gardena, Uniflex, (Aquasun, Aquaprogram, Aquamanager), Rain Bird (Serija RW;), "Rosinka" (G. Izhevsk). Zanimivo pripravljeni nastaviti samodejno kapljično namakanje GARDENA (model 1266), rezervoar za vodo, cevi, priključki, droppers 36 rastline, črpalke in transformator z timer, ki je uporabno za samodejno zalivanje rastline na terasi ali lončnice v času počitnic.

    "Pribor"

    Za TSA uporabo polietilenskih cevi s premerom 25 in 32 mm, Za cevne povezave in elementov sistema - ustrezne priključke. Cevi GARDENA odporni proti UV-žarkom in zmrzali. Priključki GARDENA zanesljiv in enostaven za uporabo, zahvaljujoč posebno vpenjanje strukturo.

    Cevi, ki se uporabljajo v sodobni TSA, so izdelana iz PVC in so večplastne strukture. Najpogostejša cevi, 3-, 4-, 5-plast. Več plasti, močnejši cev. Garancijsko obdobje za 3-plast cevi, če ravna pravilno - 2 leti, 5-layer - 7 let. Še posebej priročno pri delu cevi, ki se ne zvije. Na primer, izdelkov GARDENA s posebno zunanjo oblogo SkinTech; serije Star, ki je GF z vzdolžno polimer vstavi v stene; serije pet-plast stene-vgrajena cev in Supraflex tukaj HOZELOCK, ustvarjene z uporabo zaščitene tehnologije MEHKO & FLEX.

    Avtomatski namakalni sistem, vodo Za površinsko kapljično namakanje se uporablja zlasti gibljive cevi - (DT-025 iz RAIN BIRD, ki se imenuje tudi "špageti"). V cev za zalivanje mestih, luknjanje luknje in jih vstavite v kapljično serije XB PC. V teh sistemov in se uporabljajo tako imenovane jok cevi. Narejene so iz porozen material, črna, ki gleda vode se je po vsej površini. Imajo take cevi in na površini in pod zemljo. Te cevi so v razponu GARDENA (model 01968-20). Cevi, popolnoma opremljeno, oprema so na regulator pretoka vode.

    V sistemih avtomatski namakalni sistem uporablja tako imenovano jedro cevi-brizgalke, ki so namenjene za zalivanje rož, cvetlični postelj in ozek razlogov. Nižinske teh izdelkov je, da curki pretepel majhno fontane. Tri cevi so luknje na eni strani samo, zato je pomembno, da bodite pozorni na svoje mesto, ko o na namakanih ozemlju.

    Proizvajalci in vrednost

    Na ukrajinskem trgu obstaja veliko podjetij, ki proizvajajo blago za avtomatsko namakanje. To je predvsem tujih proizvajalcev: GARDENA, BOSCH, GF, HOZELOCK, LOVEC, RAIN BIRD, UNIFLEX, NELSON, RACO, CLABER, BRIGADIR. Jih nudi najbolj celovito paleto profesionalne naprave za različne uporabe pogoji. Stroške ASP na Splošno odvisna od številnih dejavnikov: velikosti območja, na teren, vrsto sajenje, vir vnos vode in tako naprej, Poleg tega pa so stroški opreme bo moral plačati za načrtovanje in namestitev sistema je precej zapleteno zadevo, ki je bolje, da zaupa strokovnjaki, še posebej, če govorimo o organizaciji podzemnih namakanje. Ocenjeni stroški opreme za območje 10 hektarjev - 1500., da je, Deluje na namestitev sistema je 70-80 % nabavne vrednosti opreme.

    Črpalka za avtomatizacijo

    Za organizacijo namakalnih sistemov v področjih, vse bolj se je začela uporabljati samodejno črpalke postaja (ANS), ki lahko zagotovi nemotena oskrba z vodo za dom in vrt. Takšne naprave se uporabljajo za vodno ekstrakcijo iz vodnjakov, izvirov, površinskih voda ali za povečanje tlaka v cevi lokalne oskrbe z vodo.

    Črpalke postaja je sestavljena iz tlačno črpalko, prepone tank (ali akumulatorje s kapaciteto vsaj 20 litrov in samodejno blok z manometrom in rele, on-off stikalo. Zbirni zmogljivosti zaprti kovinski zabojnik, je razdeljen na dva dela z membrano. Na eni strani posode, ki je napolnjena z zrakom pod pritiskom v drugo črpalka potiska vodo. Rele je nastavljeno zgornjo mejo tlaka, ki stisne zrak v membranski posodi, in tako je voda iz vodovoda. Takoj, ko je nastavljena tlaka ni dosežena, je črpalka izklopljena in jo lahko uporabite, voda, shranjena v rezervoarju. Če je poraba vode majhna, vsaka črpalka pravočasno vključene, ne bo, bo voda, dobavljenih iz posode pod pritiskom. Vendar, ko tlak pade na spodnjo mejo, ki se določi na stikalo, črpalka preklopi na enkrat. Tako, črpalke postaja zagotavlja tlak, potreben za veliko naprav, zmanjša število začne črpalke (kar daljša življenjska doba) in ustvarja v membrane tank na zalogi v več deset litrov vode, ki se lahko brez težav uporabljajo tudi, če izključite napajanje.

    Najpomembnejši parameter, ki so značilni za črpalne postaje, uspešnosti, ki meri v litrih na uro. Modele na trgu, imajo različne zmogljivosti (od 2400 do 7900 l / h, pritisk na dvig vode na višino 40 do 58 M. enota je kompaktna, črpalne postaje, teže, ki običajno ne presega 35 kg, odvisno od tega, kako nameravate uporabiti. ANS zastopane v našem trgu je veliko blagovne znamke: GARDENA, WILO MARINA, GRUNDFOS, ESPA, AL-KO, DAB, NOCCHI, KSB, ELPUMPS, EUPOMATIC, itd


    Vir: http://www. zabudova. kiev. ua

    Комментариев нет:

    Отправить комментарий

    Яндекс.Метрика