вторник, 25 февраля 2014 г.

Osnove krajinskega oblikovanja, pokrajina, krajina, vrt design, landscape design vrt mestu

Osnove krajinskega oblikovanja

Čarovnik za vse znane film "Navadne čudež," je izjavil: nauka o akrobatskom letenju magic je, da bi živeli več živ. Podobne cilje krajinskega oblikovalca, ker se ustvarja iz naravnih materialov - teren, rastline, daleč vrst - v resnici, novi pokrajini. Ampak kot veste, "magic" z zahtevo, - storitev je precej drago, in ne vsakdo lahko povabi krajinski arhitekt vrt vaših sanj. Izgubiti srca, vendar ni vredno. Poznavanje nekaj osnovnih načrtovanje, načela, boste lahko nerazpoznavne za preoblikovanje vljudno zemljišča.

Osnove krajinskega oblikovanja

Izberite slog,

Pred načrtovanjem vrta, bi morali razmišljati o svoji namen: bo ga uporabili stalno ali ga bo cilj, za vikende in poletne počitnice. Glede na funkcije, ki se oblikuje in prostor.

"Eden" v prvi vrsti je treba skrbno pretehtati z inženirskega vidika. Pokrajine začasno prebivanje, lahko bližje naravi, ekološko, ki se združujejo z njim. Tukaj glavna naloga je, da ustvari pogoje za največjo bivanje osebe, ki na soncu in zraku. Vendar v obeh primerih so razlogi, je treba slediti določenim slogom. V nasprotnem primeru bo videti maloestetichnoy packarije naključnih elementov, je zelo daleč od pojma "dobro organizirano krajine".

Na primer, če ste zagovornik stroge naročilo, stop vaši izbiri redno slog. Vam bo všeč, a simetrična postavitev in geometrijske oblike: ravne poti in ulic, cut zelene stene, parter cvet postelj, pravokotne ribniki.

Osnove krajinskega oblikovanja

Ljubitelji udobno enostavnosti primerna podeželskih motivov: najpogostejši unpretentious rastline, navijanje zelišča'kamnite poti, dekorativni elementi iz lesa, pokrita z zelenjem in cvetjem, na stene in ograje.

Arhitekturni stil je primeren mestni nastavljen lastnikov. Velik poudarek je na gradbeništva na vrtu: loki, gazebos, pergole, tlakovane površine, in v primeru izrazit relief obvezna'obvezna prisotnost podpornih zidov in vrt stopnicah. V sajenja poudarja predvsem architectonics, da je, značilnosti strukture dreves in grmovnic. Med rože, kot pravilo, je ljubše velike, visoke rastline.

Danes s'obstaja več in več podpornikov, v Japonskih vrtov s svojimi gramoza ali peska področjih, slikovitimi skalami, ribnike z mostom, Kam'leseni luči, in pritlikavi dreves.

Veliko vrst v ležečem slogu, in je še posebej priljubljena v zadnjih letih vrtovi v duhu divjega lesa. Na njihove oblikovanje so listavcev in undergrowth od rododendroni, praproti ali gozdno cvetje. Občutek neokrnjene narave z visoko travo, se stave nepravilnih oblik z močvirskih rastlin, debel žive meje in skrivnostne jame, zgrajena iz naravnega kamna.

Osnove krajinskega oblikovanja

Glavni slogovno značilnost Sredozemskim vrtom - dekorativni tlakovanje in naprava teras (dvorišče hiše). Obvezna'obvezno končnico so ogromen vaze, kipi, postavljeno ribnik z Cam'lesene deske in stenski vodnjak z olajšanjem plošč. V vrtovih ta vrsta rastline, ki so posajene v posodah in v bližini stene hiše.

Razlogi za lene

Ob robovih zelenic kamni, boste znebili težav za obdelavo robov. Ne bi postelj sredi trate.

Če je vrt ploščice in dal pritlikave iglavce, squealing, počasi rastoče grmičevje in prevračanja, skrbi za njih, bo minimalen.

V majhen vrt ali vrtni vse trave se lahko nadomesti s zajema gramoz.

Število neviht'Yang bo veliko manj, če si dal v vrtu, tla-pokrivna rastlin.

Papir bo mogoče pasivne

Če ste se odločili za slog vaše prihodnosti vrt, nadaljuje na naslednjo stopnjo - merjenje ploskve s trakom. Morate nastaviti konfiguracijo (pravokotne, trapezno ali nepravilna), in označi vse, udarci in kapljice olajšave. Upoštevajte, da je v teku na dan poudarja plot in kako zdrsi senca. Poleg tega je pomembno, da se odloči, kateri deli teren pustite (na primer odraslih dreves in grmovnic)in kaj je bolje, da se znebite (stari štori, gore ruševin ali razpadajoče objekt).

S pomočjo pridobljenih podatkov, risanje na papir sistema v skladu z merilu 1:100 ali 1:50). Poleg velikosti, ki kažejo na načrt puščice smeri Sever - Jug. Če že imate načrte za hiše in druge zgradbe, ki jih je treba črtati na isti lestvici in previdno cut za zunanje vezja (to velja tudi za drevesa, ki jih želite shraniti na mesto). Gibljejo prejeli postavitve, ki so v skladu z načrtom, poberem nekaj dobrega, po vašem mnenju, možnosti namestitve, hiše in struktur, vsak zaželeno, da se zajame na papirju, na primer, barvni svinčniki.

Osnove krajinskega oblikovanja

Se sprašujete, kje postaviti strukturo, sadni vrt, zelenjavni vrt, cvetlični postelj, poti in ribniki, se prepričajte, da zabeležite lokacijo hiše v sosednjih ozemljih, usmerjenost kardinal vseh elementov vrt in, končno, relief mesta in njegove tal. Če vaše nepremičnine, je majhna, ne poskusite stisniti v svoj prostor preveč postelj, paviljoni, vrtne skulpture in več. Pam'ne pozabite, da igrišču je v skoraj celotna širina parcele naredi majhen vrt vizualno širše - kot Palača na tleh v majhno sobo. Omejena pogosto sile, da se poslužujejo metod, ki so vizualno razširiti prostor. Za primer, ki vodi do doma skladbo lahko iz diagonalno ali cik-cak, razkrivajo, da je ena, drugi kotu vrta, in mej območja, za kritje cvetočih grmov, trajnic in dreves. Slika pokritost poti, dekorativni žari, oddanih potiskane sence, majhen rezervoarji - vse te podrobnosti, ki krasijo vrt, brez preobremenitve prostor ekscesov.

Kaj naredi lep vrt?

Izdelani okrasni poudarki - sundial, velik kamen, nenavadno drevo - vrt bolj privlačna. Če ozadju je lepa panorama oblikovanju listov (na primer zaprta krono) bo pomagalo ustvariti drečeći sliko vrst.

Vrt je mogoče načrtovati tako, da je bilo nemogoče določiti njene meje (v tem primeru velikost parcele bodo zdi več). Da bi dosegli ta učinek, delno prekriva pregled Ozadje palice, visoko grmovje ali arch.

Tudi če spletna stran je ravno pristanek bo videti bolj privlačna na različnih ravneh. Zelišča'anist rastline, ki so dani na zadnji višje grmovnice, nato pa - v'creepers in dreves.

To je zelo pomembno, da uporabite možnosti kontrastov. Pokošeno trato še posebej lepo v bližini bujne flowerbeds, tlakovana tla poudarja, vonj cvetja, vodni površini naredi izrazno grobo površino kamnov.

V vsako področje svoj značaj

Naredite načrt, je zaželeno, da se razdeli območje v več delov je precej različna funkcionalna področja. Ta razčlenitev je lažje, prvi, boljši izkoriščenosti ozemlju, in drugič, ustvarja udobje v delovanje. Ločimo naslednja glavna področja: javno - vključuje območje za vnos v sprednji verandi hiše in dvorišče, vrt z cvetlični vrt ali travnik, otroških in športnih igrišč; stanovanjske površine - hiša, prostor za mirno sprostitev, bazen, žar prostor pod krošnjami; vrt in poslovno področje, ki je sestavljen iz pomožne stavbe različne namene. To lahko prostorov za parka, na skednju ali delavnico, kopalna kad, garaže, itd. Večina zgradb so postavili v globino parcele, njene dolge meje, je narejen iz sanitarnih, operativne in estetskih razlogov. Zato je najbolje, če stavb bo treba nahaja ni tako grozno, "placer"in so združeni okoli tlakovane površine - gospodarsko sodišče. To je dobra ideja, da združujejo več stavb v eno ali dve o'količinah in prihranite oba prostora in materialov za gradnjo. Lokacije vseh stavb kompaktne skupine, na enem mestu, vedno izboljšuje sanitarne pogoj mesta in njegove estetske kakovosti.

Označevalni na lokaciji

Ko je načrt izdelan iz na stanja, je treba prenesti na "narava", ki je s točko na zemlji, lokacija glavne elemente načrta. Za to boste potrebovali trak ukrep in merilnik kabel. Z njihovo pomočjo, načrt za prenos zemljišč in označite vrvi, pritrjene kljukice glasno. Pod vrv kopati ozek utor in gosto napolnite s majhne prodnate, s čimer določitev postavitve strani.

Vzdolž poti, preverite, ali je vaša "papir" projekta na terenu. Na primer, ne pozabite, da postelj potrebujejo veliko sonca. Enako velja za ribnik, da je bolje, da se ne skrivajo pod drevesi. Travo je treba tudi sončno svetlobo vsaj nekaj ur na dan, ampak, vsaj zelišč lahko nadomestijo odtenek pokrovnost tal rastline. V najbolj senčnih kotičkih vrtov rastlin odtenek-ljubeč grmičevje, plazeče rastline, dodajte tam khozblok in kompost jamo, prikrito jih iztovarjanja ali dekorativne lattices, prekriti z vinsko trto.

Dekorativni prikrivanje

Tudi mrtvo drevo lahko spremenili v zanimivo podrobnosti poravnave. Dal okoli njega clematis ali kovačnik in izgradnjo krožne klopi. In lahko, Shpilev zgornji del trupa, poskrbi za drevesa, podajalnik ptic.

Grde betonske stene stavb zajema dreves'lesene plošče. Za žarke priložite vodoravne žice in zimzelena rastlina, kovačnik, bršljan ali clematis. Rastline zelo hitro prikrivanje in stene in streho.

Če v betonske stene so razpoke, polni napak podlage in rastlin unpretentious Alpske rastline - bo čudovit cvetlični steno".

Neposredne konkretne track - žalostno spektakel v vrtu. Lahko bi jih bolj lepa, in posadili na robovih undersized creepers.




Vir: popravila stanovanja v smremont. com

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика