понедельник, 24 февраля 2014 г.

Sem zgradil stoletja? 2008-10-15 11:45:18

Gradnja in rekonstrukcija.

Sem zgradil stoletja?
2008-10-15 11:45:18

Seveda, on ne bo dala nasvete o barvo fasade ali vzorec krošnje nad verandi in recimo, da rečemo, da je ogenj izbruhne, in tam so glasni sosedi bo oviral njegov miren tovariši. Vendar oblikovalec lahko, poleg tega mora vedeti vnaprej.

V svojem Arzenalu cilj postavitev gradbenih norm in pravil. Kako izbrati debelina stene? Razdaljo do sosednje stavbe se lahko gradijo? In celo, kako veliko snega pade pozimi, v območje, kjer ste zgraditi hišo? Ti in stotine in stotine drugih razlik, meni, da je avtor projekta. Ker po dokument je njegov podpis, kar pomeni, da je odgovoren za zagotavljanje, da je bila stavba zasnovana po vseh standardih. Kaj je potrebno upoštevati oblikovalec v svoje delo? In zakaj je pomembno, da temeljijo na pravilih?

Iz južne gore do Severnega morja...

Zdi se, da je na Severnem stanovanja bi morala biti nizka, čepenje, da mrzel veter ni prišel prav po njem; z majhnimi okni in vrati, manj plemenitih stopinj šel skozi njih; z miniaturni sobe, ki so lažje toplote kot velik apartma-depresivno sliko. Vendar južnem hiše predstavljene z ogromno Windows, prepustnih veliko sončne svetlobe, loki, balkon, visoki stropi, v besedo, vzorec prostor. Takšne slike nariše domišljijo, ko gre za obračunavanje podnebnih območjih v gradbeništvu.

In, seveda, podnebje - prvi, meni strokovnjak, pobral projekta. V zbirk gradbenih norm in pravil - Škarje - je opisano vse dele naše države. Poleg tega so ti dokumenti upoštevajo ne le temperaturi, ampak tudi moč vetra in znesek sneg, ki pade v zimskem času. Sodobni materiali omogočajo graditi navzven enaka hiše v Krasnodar ozemlju in, na primer, v Chukotka.

Interno vsebino projekta, seveda, bo zelo različne glede na izdelane izolacije sistem. V preostalem delu leta fantasy, ni omejena. Torej, v Osrednji Rusiji stavbe z ogromno Windows od tal do stropa ni nič nenavadnega. Stavbe, v zimskem času, ljudje ne trpijo, pred mrazom, poleti pred vročino. Razen, seveda, oblikovalec je delal na vesti.

Naslednji, ki upošteva inženir - posebnost tal. Ta kazalnik je tudi stojalo'je povezana z klimatskih značilnosti lokacije, ki jih morate vedeti na globino tal zamrzovanje in projekt Fundacija pod to oznako. Drugače, Temelj hiše pod vplivom zmrzali in thaws bo počasi, a zanesljivo uničeni in deformirana.

Točka na zemljevidu

Zdaj, recimo, da je lokacija hiše v globalnem pomenu, in vse je jasno. Nadalje, inženir mora biti pravilno umestiti v okolje, ki sosednjih stavb. On ve, da višje stavbe, večja bi morala biti razdalja do najbližjega o'predmet. Kakšna struktura je naslednja, je prav tako pomembna.

Seveda, v sodobnih mestih, je dragocen vsak kos zemlje, ampak le na prvi pogled se zdi, da v takih pogojih morajo biti učinkovito uporabljeni vsak centimeter. V mestu ali okrožno zemljišč Odbor preprosto ne bo dal dovoljenja za gradnjo hiše v nevarnih pogojih. V Škarje razdalja do najbližjih stavb so zaščitene z natančnostjo do enega metra.

Na primer, iz stanovanjske hiše ali javnih stavb, garaže, ne sme biti manj kot 10 metrov. Če ob predvidenem gradbišču je veliko parkirišče ali garaža polja na 101 (Škarje vse izračunane z natančnostjo enega! ) In več avtomobilov, hiše, je mogoče graditi ne bližje kot 35 metrov.

V primeru, da v šolah, vrtcih in bolnišnicah ta razdalja poveča večkrat. Vse meritve se izvajajo iz Okna prihodnosti izgradnji stene garaže. Organi Članice, sanitarno-epidemiološki nadzor strogo slediti, da bi gradbeniki ne odstopajo od pravil, niti meter. Pomembno je, da v primeru požara, če bi, Bog ne daj, da se zgodi, ogenj ni razširil na sosednje stavbe.

Kakšne hiše?

Škarje imenuje "Nakladanje in vpliv" pomaga inženir za štetje, koliko "pull" prihodnost doma z vseh svojih prebivalcev, pohištvo, pipe, kamini... Iz teh kazalnikov so odvisne od funkcije namestitev Foundation, kot tudi izbira materialov, ki nosijo struktur, zlasti razred betona.

Gradnja hiše so dveh vrst - okvir in blok. V prvem primeru vse obremenitve, zaznava nosilnih konstrukcij - stolpci in zidaki, ki se opira steno. V drugem, je tovor, ki se prevaža po steni. Stene drugem nadstropju temelji na steni prvi, in tako naprej, ki se prekrivajo, je prav tako hranijo na stene.

Ne moremo reči, da je eno od teh metod, ki so bolj zanesljiv kot drugi. Samo, ko je okvir gradnji hiše načrtovanje je več brezplačno. Torej, si lahko razstavite in premikanje notranje stene (niso), če je lastnik prostorov bodo želeli, da dajo svoje sobe na nov način.

Okvir ali blok konstrukcija je samo stvar okusa. Če obremenitev na nosilna struktura je zasnovana pravilno, hiša ni v nevarnosti, potopitev, razpoke na stenah in druge težave, ki lahko prinese unaccounted težo.

Udobje z minimalnimi stroški

Ne glede na to, kako močno so stene, hiša ne sme biti le varno, ampak tudi udobno - najprej toplo. In tudi, če stroškov za vzdrževanje nekaj udobje in minimalno. To se izračuna po enačbah. Vse sodobne projekte, je obvezna'potrebno razdelek "energetska Učinkovitost", v kateri kazalniki so izračunani poraba na 1 m? odvisno od tega, kako dobro vaš dom je izolirana. Poleg tega je pomembno, izolacija, ki niso le stene in strehe, ampak isto vodo cevi.

Sem prepričan, mnogi so opazili v zimskih naslednja slika: sneg, vendar cevovoda, ki je trak, širine enega in pol do dveh metrov, kjer zeleno travo, in včasih rastejo unpretentious cvetje mati in mati v pravu. To ni anomalija narave, vendar le slaba izolacija cevi.

Prebivalci bližnjih hiš plačati za to, ne za sezono s'bila lepota vaš žep, saj kilovatov energije, ki bi moral iti za ogrevanje prostorov, je izgubil, preden doseže stavbe. Inženirji, ki so oblikovanje ogrevanje, klic, da "toploto" in poskusite, da minimirate, ob izračuna vse možne vire izgubljamo toplote. Kot je za zelišča, zima se še ni pravi čas.

Hej, vi tam!

Tišina je tudi pomemben del udobje. Malomarnosti oblikovalec v tej publikaciji, je preobremenjeno, za prebivalce hiše, zgrajene brez izolacije, živčne motnje, glavoboli, nespečnost-z eno besedo, vse "čare" življenja, med večno hrupa. Kaj lahko ustavi ljudi, ki uživajo mir in, kako je to treba upoštevati v projektu?

Oblikovalec ve, da ravni hrupa v bivalnih prostorih ne sme presegati določene točke. Tudi zagrmelo motorjev na obroč cesti ali drugo zaseden avtocesti pod Windows domov lahko nevidna, glede na njeno fazi projekta, in izbrati primerna varianta zvočno izolacijo.

V državi, hiše, seveda, manj hrupa. Vendar pa, kot pravilo, živijo ljudje, ki so še posebej cenili tiho. Lahko draži niti kapljice dežja na strehi ali razburjanja ptice, ki so se odločili strehe. Vendar ni treba več odstranovani dogodkov. Na primer, materiale, na podlagi Kam'lesna volna, ki se pogosto uporabljajo za toplotno izolacijo podstrešja, in imajo drugo funkcijo - zvok. Tako v državi, v hiši, nič ne bo preprečilo, da uživajo v miru ob najmanjših stroških.

Ki pa nadalje določijo v gradnjo hiše, tako da je zvočna izolacija med tlemi. Dobra možnost, na primer, je plavajoča tla. Set je tako. Na tleh je položen vlaknastih toplotno izolacijo (bolje, da se sprejme nonflammable in odporna na deformacije izolacija na podlagi Cam'lesna volna) je zelo minimalno debelino 25 mm Vzdolž oboda sobe je iz elastični trak - gume, plute ali enako izolacija z Cam'lesna volna. Izkazalo se je, da Odbor ali laminat, ki niso neposredno soočeni bodisi z steno ali strop. To pomeni, da če, na primer, žig na tla, zvok se prenaša preko stropa v sobi pod ali vsaj bo komaj slišno.

Prebivalci hiš, apartma, žal, manj srečni. V takih projektov ni vedno upoštevati soundproofing tla. Torej, ko sosed stranke, zamenjave pohištva ali najhujše - popravilo-shrani naša ušesa." En način - da poskrbimo zase: za namestitev visečega stropa in dal mu je plošča za zvočno izolacijo. Po vsem, samo zgornjega nadstropja ne bo porabljen za zvočno izolacijo tal manj, da vam nagajati s svojo hrupa, razen če ste z njimi o tem ne strinjam.

Skrb o nekom

Fizični občutek udobja (toplota, tišina) je pol bitke. Obstaja tudi psihološki dejavnik. Znano je, da se v prostorih z nizkimi stropi ali manj 2, 5 metrov-oseba počuti, kot da je na vrhu od njega nekaj, stiskalnice. Strinjam se, da je težko živeti v hiši, če je občutek nenehno opravlja. Zato, projekt določena najmanjša zgornja meja višine, ne glede na to, kako veliko stranko o'predmet, da ga shranite na število materialov...

Višina sobe, je odvisno od podnebja. Na primer, v sredini traku in na Jugu Rusije (Škarje ta območja se skriva legenda področjih: IA, IB, Iك, IA in IVA) pa ne sme biti manjša od 2, 7 metrov Severno mali hišni Ljubljenčki na nižje ravni, do 2, 5 metrov. Standardi zagotavljajo tudi višina od tal do dolžniško-lastniško: ne manj kot 2, 1 meter. Sicer za premikanje po hiši ali stanovanju je prav nevarno.

Poleg tega, znanost, se izračuna tako, očitno, malenkosti, kot je višina handrail in zaščito balkonov. Center gravitacije osebe, ki je v regiji solar plexus, tako lastnik povprečne rasti vse varovala, je treba nad to točko.

Mimogrede, na balkoni. Med njimi, kot nesoctitinae loggias, po gradbeni standardi lahko privoščite rezidenti daleč iz vseh regij v naši državi. North (ali I in II klimatske regije jezik Škarje) v tej zvezi se šteje za neugodne. Presodite sami: če je povprečna temperatura julija 12 - 16 C pri hitrosti vetra 5 m / s, oblikovanje balkon je brez pomena, - skupaj z dodatnimi svežega zraka iz ulice v stanovanje bo hladno.

Kot diha hišo?

Kaj bi lahko preprečili nas počutili kot doma, udobno? Zamašen sobi ni ugodno za pravilno počitek po napornem delovnem dnevu. Svež zrak je ne samo, da odpre Okna na stežaj odprta. V hladnem vremenu, dolgo zračenje ogroža mraz. Poleg tega toploto v prostor je na ulici - torej, kjer prihranek energije?

Tako zrak v hiši je treba posodobiti s pomočjo prezračevalnih sistemov. Koliko zrak, ki prihaja ven in koliko gre skozi odprtine? Izračuna oblikovalec s formulami, vedoč, da so poleg številk je udobje doma. Če je pravilno načrtovanje prezračevalnih sistemov, je vedno možno najti kompromis med toplo in čist zrak.

Upamo na najboljše, toda pripravimo se na najhujše

Morda je najhujše, kar se lahko zgodi v hiši požar. Ni naključje, gasilske službe, so pozorno spremljali, tako da je v vsakem projekta izpolnjevala vse svoje recepte.

Tudi, ko v najbolj poenostavljeni projekta je zgrajena država hiši, se strinja z njimi, kje na strani se nahaja stavba, njeno višino, oddaljenost od sosednjih objektov'objekti, gradbeni materiali... Kaj je že govorimo o tenement hišo, ki je zasnovana za več sto družin. V takih hiš nujno'treba upoštevati prisotnost ognja-petelin, vnaprej razvila načrt evakuacije, zagotavlja zasilni izhodi, po stopnicah. Gasilci niso dobrodošli vnetljivih izolacijski materiali, na primer, različne fasade filmov, in v nekaterih primerih lahko celo prepove njihovo uporabo.

Tako v fazi projekta je potrebno upoštevati, da je izolacijski material je bil vnetljivo. Vodilna v proizvodnji incombustible izolacija Cam'lesna volna ROCKWOOL podjetje. Ogenj skozi ta material, nikoli ne bodo vrgli iz enega nadstropja v drugo. Poleg tega pod vplivom visoke temperature izolacija na podlagi Kam'lesna volna ne oddaja strupenih snovi. Kot je znano, glavni smrti v ognju stojalo', ki so povezane z zastrupitvijo z izdelki gorenja.

Tako, negorljivo in nestrupeno gradbena, zaključna in toplote-izolacijski materiali, neposredno lažje varno evakuacijo ljudi in premoženja.

Teorija za prakso

Osnovne zahteve za gradnjo hiše niso spremenile, saj gradnjo stavb v Cham'leseni stoletja - stanovanja bi morala biti toplo, prijetno, varno in varno. Samo danes, vsi ti pojmi so izražene v številkah in formule.

Oblikovalec nima pravice niti za korak nazaj, malo iz stroga pravila. Vendar mora imeti možnost in čas, da se prilagodijo na spremembe v gradbeništvu, saj gre naprej: materiali in tehnologije niso tisto, kar so bile za 10 ali 15 let nazaj.

Na žalost, mnogi predpisi niso bile posodobljene od sredine sedemdesetih let. Ampak, da je gradnja kod so zelo pomembni, vendar je dejstvo, da za njih danes odločila na najvišji ravni: razvoj je Zakon o tehničnih predpisov v gradbeništvu, ki bo upoštevala večina sodobnih tehnologij.

Inženir je vedno odgovoren za hišo ustvaril svoj načrt. Počne vse, kar je mogoče razviti resnično zanesljivo in varno gradnjo. Tudi v prihodnje, je veliko odvisno od gradbeniki, storitve vključene v delovanje hišo, in iz nas, državljanov, ker je tudi najbolj popoln, iz tehničnega vidika gradnje zahteva dober gostitelj. Vsak projekt je namenjen predvsem za pametne ljudi, ki so sposobni oceniti, da je hiša zgrajena za njih že stoletja, in ti zidovi se bodo služijo več kot eno generacijo.



Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика