среда, 26 февраля 2014 г.

Bakrene cevi za vodo, sistem oskrbe

Tako kot veliko stvari v tem svetu, bakrene cevi za vodo so tako njegovi zagovorniki in nasprotniki. Tako, recimo, kot pozitivne strani te naprave in negativne vidike njegovega delovanja.

Prednosti uporabe bakrene cevi za vodo

Med prednosti uporabe bakrene cevi za vodo, vključujejo:
  1. Pri delu lotanje bakrenih cevi lahko zdrži visoke temperature in tlaka. Da se ne bojijo ultravijoličnim sevanjem in imajo nizke toplotne razteznosti.
  2. Bakrene cevi ima antibakterijske lastnosti: baker stoletja so jih uporabljali kot material za ustvarjanje pribor in posoda za shranjevanje hrane in vode.
  3. Bakreni izdelki, enostaven za obdelavo in uporablja na katerem koli gradbišču: so dobro izkazal v naslednjih odprtine, kotov in drugih ovir.
  4. Bakrene cevi za ogrevanje in toplo vodo se ne bojijo več odmrzovanje in zamrzovanje.

  5. Ti izdelki so na voljo v široko paleto proizvaja cevi in pribor (fitingi): različne premere bakrene cevi, njihovo obliko in dolžino, kot tudi podobne kazalnike pribor omogočajo oblikovanje in namestiti sistem, ki najbolj ustrezajo zahtevam določenega o'predmet.
  6. Bakrene cevi za vodo z visoko stopnjo zanesljivosti.
  7. Baker ima zelo dolgo življenjsko dobo: ni pokvarjeno, ne stara in nenehno ohranja svojo prvotno moč. Ne po naključju, na primer, bakrene strehe je tako priljubljena.
  8. Vodovodne cevi, bakrene idealno zaščito vode iz okolja: so neprebojna za škodljive snovi, kot tudi za različne pline in vonjave.
  9. Bakrene cevi za ogrevanje in toplo vodo so zelo stroškovno učinkovito: niso tako drage, kot si morda mislite, in glede na njihovo visoko učinkovitost in dolgoročno irreproachable storitev je zelo koristno.
  10. Montaža bakrene odtočne cevi se izvede preprosto in priročno:'enotnost bakrene cevi in varjenje bakra vodovodne je zelo preprosto in učinkovito.
  11. Baker, ki se uporablja za ustvarjanje takšnih cevi je povečana za preprečevanje korozije lastnosti. Kasneje baker proizvode, zajete tanke plasti oksida (patino), ki ne vplivajo na njihovo moč.

Negativne lastnosti bakrene cevi za vodo

Največja negativna lastnost bakrene cevi, ki odbija mnoge potrošnike, je pojem, ki bakrovi oksidi, neizogibno ki nastanejo v procesu delovanja, so strupeni. Strokovnjaki imenujejo ta mnenju je neutemeljen in trdijo, da je reakcija bakra s klorom, netopne snovi tenor, ki ščiti bakrenih cevi in celo podaljšati rok svojih storitev, hkrati pa ne škoduje zdravo'Yu oseba.

Tudi strokovnjaki ne podpirajo skupno prepričanje, da je klor hitro uničuje cevi. Prepričani so, da je to mogoče samo v tem primeru, ko klora bo služil v takšni koncentraciji, da za osebo, ki postane smrtonosna. Zgoraj navedene negativne lastnosti bakrene cevi za vodo strokovnjaki klic bolj psihološko kot pravi.

Naslednja negativna značilnost bakrene cevi je njihova visoka cena. Vendar pa, kot je bilo že navedeno, v njihovo visoko ceno, da je upravičeno. Pomembno pomanjkljivost bakrene cevi za vodo je, da so ti izdelki lov "navijačev" neželeznih kovin. Torej, teh cevi morajo biti zaščitene pred katastrofo: na primer, varno zaklepanje podstrešja in kleti, in da se izključi dostop nepooblaščenim osebam do delovnih mest.

Lastnosti'enotnosti in izkoriščanje bakrenih vodovodnih

Najbolj pogosto s'enotnost bakrenih cevi s kapilarno trdo spajkanje. Mehko spajkanje bakrenih žic v tem primeru omogoča spajkanje (in priporočljivo je, da uporabite samo srebro in bron, vendar ne vodi), da enakomerno razporejene po celotni površini cevi, ne glede na njeno stanje.

Za ogrevanje sedežev z'enotnosti je posebna gorilnik za mehko spajkanje bakrenih cevi: to je lahko propan ali acetylene. Tudi v specializiranih trgovinah prodajajo posebna orodja za spajkanje bakrenih cevi, kot tudi trdna in m'spojke, ki so potrebne za ta postopek.

Čeprav lotanje bakrenih cevi je zasnovan za delovanje od 50 let in zgoraj, vendar, napačna namestitev bakrenih cevi je lahko bistveno skrajša čas delovanja sistema. Torej, če niste prepričani v svoje sposobnosti, ne smete ustvariti baker vodovodne lastne roke, je bolje, da se zaupanje v proces strokovnjakov.

Na primer, namestitev vode, ki preprečuje zvijanje cevi, in gube na krivljenje cevi. Pomembno je tudi, da ko jam uredi bakrene cevi se lahko izvede ne več kot enkrat. Če po spajkanje bakrenih vodovodnih nastala predalčni kljuko, da bi preprečili erozijo je treba odstraniti. Ugotovljeno je bilo, da velik delež puščanje cevi v zgornjem delu je nastala zaradi oblikovanja turbulenco zračni mehurčki v ne oddaljenih Burr.

Ko spajkanje bakrenih vodovodnih še posebej močno pregrevanje materiala, ki lahko povzroči, da spajka preskoči'enotnost bakrene cevi ali izgubo trdnosti izdelkov. Nezadostno ogrevanje tudi prihaja spajkanje preskoči'enotnosti, ki bo v prihodnosti povzroči preboj za cevi. Ne daljavo na spajkalne cevi s časom lahko povzroči sunkovitim trobente.

Pomembno je omeniti, da po namestitvi bakrene cevi v smeri pretoka vode iz aluminija, jekla in cinka cevi naslednje: so koroziji. V praksi običajno namestitev baker vodovodne želijo narediti po namestitvi jeklenih izdelkov. Prehod bakrene cevi, cevi iz nekaterih drugih kovin morajo biti izvedena prek bron, medenina fitingi ali fitingi iz nerjavečega jekla.

Po tem, ko smo pregledali pozitivnih in negativnih straneh bakrenih instalacij, in razpravljali o nekaterih praktičnih vidikov namestitev in delovanje, se morate odločiti: ali v vašem domu bakrene cevi za vodo ali ne. Še posebej to vprašanje je relevantno, ko se odločite, kaj je najboljše cevi za vodo.


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика