понедельник, 24 февраля 2014 г.

Energetsko učinkovite hiše prihodnosti 2008-10-15 11:48:52

Gradnja in rekonstrukcija.

Energetsko učinkovite hiše prihodnosti
2008-10-15 11:48:52

Kako bo videti na dom preko pol stoletja? Vse od naše sodobne, gledal hiter razvoj tehnologije, je težko zamisliti, apartma prihodnosti. Živo zdi čudno, arhitektura, nenavadni materiali in oblikovanje rešitve, elektronski deli, gledal mikroklime, osvetlitve in čistočo prostorov...


Ampak pragmatično strokovnjaki, ki nas opominjajo, približno en dejavnik, ki nedvomno bodo v naslednjih desetletjih vplivajo na videz in vsebino naše domove. Kot je znano, zaloge vseh vrst fosilnih goriv je bil vztrajno zmanjšuje, in v naslednjih desetletjih, bo energija vedno dražja, kar povečuje stroške za ogrevanje domov. Zato je jasno, da je glavni trend razvoja bo na razvoju stavb, v katerih funkcionalnost in udobje v kombinaciji z energetsko učinkovitost in okoljsko prijaznost. Tako, da analizira najnovejšo inovativnih projektov na področju gradbeništva, je mogoče z zadostno natančnostjo napovedati, kaj se bo doma, jutri.


Stene z razuma
Brez dvoma, sodobne visoke tehnologije bo vse bolje, da se v stavbo, kot jih je že osvojil zraka in avtomobilske industrije, in celo gospodinjske aparate. Logični razvoj takšne integracije stavbe in microelectronics bo postal tako imenovani "pametne" stanovanj. Njegova glavna značilnost - sposobnost za upravljanje skoraj vseh procesov v hiši z enim comp'računalniška omrežja.
Primer skoraj končal koncept digitalnega doma tam "hiša prihodnosti" (Prihodnje Življenje Hiša), je zgradil IBM v Zürichu. Rešitev vključuje domače omrežje ima dostop do Interneta, SV'komunikacija s satelitsko oddajanje in sistemov, ki so povezani prek brezžičnega kanalov gospodinjskih aparatov.
Pravice intelektualne kuhinja te hiše skladbe poraba gospodinjskih aparatov, ki omogoča zmanjšanje stroškov za energijo na minimum. Zaradi sončne plošče, postavljene na strehi in na travo.
Tudi v odsotnosti lastniki takih stanovanj, ki bo poskrbel za največji možen prihranek energije. V tem primeru, je potrebno temperaturo v notranjosti objekta bo treba ohraniti vsaj na varno raven. Ampak neposredno pred prihodom lastniki s pomočjo časovnika ali pokličite na mobilni telefon, se temperatura dvigne na udobno raven.
Tudi koncept "e" hiša določa uredba o podnebnih območjih v skladu z zunanjo temperaturo in optimizacijo razsvetljave glede na čas dneva posamično za vsako sobo.
Posebno mesto v "Hiša prihodnosti" IBM je namenjena ohranjanju zdravega mikroklimo v prostorih. V vsaki sobi je klima z ionizer, ki omogoča udobno vlažnost ravni. Kot je znano, premalo ali preveliko vlažnost imajo škodljiv učinek na zdravje'jaz sem človek.
Ionizer deluje v povezavi s sistemom za nadzor podnebnih in, če je potrebno, se odpre okno, da izpolnite hišo z svežega zraka. Sistem je povezan na strežnik hydrometeorological center in lahko samodejno vklopi ogrevanje, ko je napovedal, hlajenje.
Po mnenju strokovnjakov, trenutno, oprema "pametne" avtomatizacija državo hišo ali velika apartma bo stal od 8 do 150 tisoč dolarjev, odvisno od obsega tehnične rešitve in kompleksnosti sistemov. Na koncu, seveda, take inovacije, ki bo postala še bolj dostopna.

Pametni dom Prihodnje Življenje Hišo iz IBM


V harmoniji z naravo
Mnoge sodobne novosti na področju gradnje želi poselitve prinesel vsaj morebitno škodo za okolje. Primer hiše, ki bo v prihodnosti nam omogočajo, da živijo v sožitju z naravo, in hkrati ne odvzame sami običajnega udobje, so tako imenovane home "nič energije" (zero energy house) ali "pasivni" doma (pasivne hiše),'delo s skupnim izrazom "energetsko učinkovita hiša".
Koncept "pasivni" hiše - enega najpomembnejših prebojev v gradbeništvu. Ta hiša ni odvisna od zunanjih virov energije. To je mogoče zaradi racionalne rabe energetskih virov in energije v hiši in okolici ozemlju. Sili ogrevanje (v primeru dolgo Morozov), oskrba s toplo vodo, oskrbo z električno energijo, pasivne hiše, se opravijo na račun energije, naravnih virov. Poleg tega je največja uporaba toplote iz naprav, kanalizacije, naravno toploto prebivalcev na hišo. Najbolj naprednih projektov celo menijo usmerjenost kardinal in the wind rose. Te toplotne izgube ni izvedljiv zaradi konstrukcijskih lastnosti stavbe, uporabo tehnologije za varčevanje z energijo in visoka učinkovitost delovanja toplote-izolacijski materiali.
Prvi "pasivni" hiša je bila izgradnja Centra za Usposabljanje za študij okolja (Ohio, ZDA). Projekt se nenehno boljše - razvijalci izračuna do leta 2020, da bi stavbe do podnebne nevtralnosti, kar pomeni, da ne potrebuje zunanjih virov, energije in vode.
Drugo hišo "nič energije" Steklo & Bedolla Hiša v Chicagu zgradili Ameriška družba Zoka Zola. Tukaj so bili uporabljeni, če ne vse znane rešitve: sončno energijo baterije in sončne teploelektro, veter in geotermalna energija vira toplote (v zimskem času) in hlajenja (poleti). Skrbno ciljna področja in okno proti soncu, pri čemer se upoštevajo spremembe višine nad obzorje v različnih obdobjih leta. Poleg tega uporablja učinkovito in trajno izolacijske rešitve.
Enako načelo največje prihranke energije zaradi ne - uporabljajo v nov stanovanjski kompleks "Solntsegrad". Trenutno se dana v obratovanje v Vzhodno od Moskve, na 2 km od kapitala. Ena njenih značilnosti je linearna arhitekture v okrožju. Ta edinstvena lokacija hiše, ki se nahaja pod kotom 15 stopinj, da se vsak drugi in nenehno pokriva sonce. Windows je zasnovan tako, da je maksimalno izkoristili naravne osvetlitve.


Vsak Joule
To je enostavno videti, da koncept "pametne" in "pasivni" hiše so usmerjeni predvsem v celovito energetsko varčevanje. Rešitve izumil veliko - od "zelena" strehe, kjer je plast rastlin pomaga stavbe za toplo pozimi in hladno poleti na sončni kolektorji na strehi in na fasadi stavbe.
Vendar pa je najbolj racionalen način za zmanjšanje porabe energije v hiši je uporaba vgrajene toplotne izolacije rešitve. Stavba je zdelo, oblečeni v krzno plašč iz visoko učinkovito toplotno izolacijskih materialov, ki omogoča ohranjanje ugodnega temperature brez ogrevanja.
Dober primer, ki prikazuje vse možne kakovosti izolacije, zgrajena na Danskem Raziskovalno Središče ROCKWOOL Skupina, vodilno podjetje na svetu za proizvodnjo raztopin negorljivo toplotno izolacijo, na podlagi Kam'lesna volna.
Med gradnjo objekta uporabljene inženirske rešitve, povsem izključiti možnost " hladno mostov". Toplotne izgube ò drastično zmanjša z izolacijo Kam'lesna volna. Tudi v Središču uporabljati tri-slojna okna z nizko toplotno prevodnost in organizirano naravno prezračevanje, optimizirana z uporabo comp'računalniške sisteme. Te odločitve pomagali ustvariti eden od najbolj energetsko učinkovitih stavb na svetu.
Splošno znano in še en velik projekt, gradnjo in delovanje pasivne hiše. Finski okrožno Viikki v Helsinkih je ekološko čista območja podeželskih tip območja 1132 ha Izgradnja demonstracijskih energetsko učinkovito daljinsko Ekoviikki je bila izvedena v skladu s programom Thermie Evropske skupnosti. Tukaj je dolgotrajno testiranje učinkovitosti tehnologije za varčevanje z energijo v realnih pogojih za uporabo izkušenj za gradnjo "pasivni" hiš po vsej Evropi.
Med gradnjo soseske so bile uporabljene sodobne sistem recikliranja in rekuperacijo toplote, solarni kolektorji za pripravo tople vode sistemi, avtomatiziranih sistemov življenja podpora in učinkovita toplotna izolacija ò. Poraba energije v stanovanjih ne presega 15 kw u. h/m3. Eksperimentalni rezultati dokazati, da tudi v težkih okoljih, na primer energetsko učinkovite hiše zagotavlja udobje za tiste, ki živijo v njih.

Energetsko učinkovita hišaEnergetsko učinkovita hiša


Prihodnost je zgrajena danes
Zato, tehnologij in materialov, ki vam omogočajo izgradnjo energetsko učinkovitih in stroškovno učinkovit dom je nova generacija je že dokazal svojo učinkovitost. Gospodarske notranjo primernosti gradnje takih stavb je tudi ne v dvomih, še posebej za praktični Evropejci. Po izračunih strokovnjakov ROCKWOOL, stroški ogrevanja in vzdrževanja stavb se lahko zmanjša za dva-do trikrat vlaganje v kakovosti toplotne izolacije, so majhni v primerjavi s stroški hiši. Vse to pa kaže, da je hiša v pol stoletja bo, kako smo graditi danes je toplo, udobno, nobene škode ne žep lastnika ali okolje.


Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика