суббота, 22 февраля 2014 г.

Rus dreves'Yana

Rusija je ponosen mojstrovine dreves'lesene arhitekture, verjetno, ne manj kot Egipt za svoje piramide.

In prav je tako. Lepota in harmonija celo najpreprostejši dreves'lesene stavbe, ustvaril kvalificiranih obrtnikov uporabo sekira in preprosta orodja, pretrese dušo. Ni čudno, Spominja preteklosti, govorimo o dreves'lesene gradnje kot visoko umetnost. Ampak danes dreves'lesene stanovanjske gradnje, kot je celovit pojav, ki ima svoje značilnosti in se razvija v Rusiji ne obstaja.

Škoda, saj je ljubezen do lesa in dreves'lesene stanovanjske značilen za človeka.

Gradiva na temo

Drevo v dobi high-tech
Drevesa'Jan razpoloženje
Drevesa'leseni hiši: kdaj je najboljši čas za izgradnjo?
Les angleški koč
Drevesa'leseni hiši. Pregled trga
Rusija je država, samo dreves'Jana z nazepam'nepozabno časa, dokler XVII stoletja. Drevesa'Yana izgradnjo turisti ne samo v vasi, ampak tudi v mestih. Razlaga je preprosta: v naši gozdni robovi drevo je najbolj cenovno ugoden gradbeni material, v resnici samo ena. Zato, srednjeveška arhitektura razvili v poenoten način, prehodu iz generacije v generacijo tanke spretnosti kombinacijo funkcionalnosti in izjemne lepote dreves'lesene stavbe. Iz XVII stoletja nov gradbeni material, opeke začel obkladek drevo mest. Postopoma dreves'Yana stavbe levo v vasi in naselij v gozd in gozdni-stepe območjih, kjer in sosednjih še vedno z hiš sodobnih gradbenih materialov.

Shranjene pam'spomeniki ljudskega stavbarstva, pogosto edinstven, je mogoče najti v različnih delih Rusije. In jasno kaže, da je vsaki regiji je bila narejena v tradicionalno arhitekturo svoje funkcije.

Na primer, v Severni, okrasitev fasada hiše carving, ki se uporablja za sekajo geometrijske vzorce. Dnevi so kratki, amalasuintha, igro svetlobe in senci je malo, in če ornament ni izrežite, ga ne morejo videti. Vendar na Jugu, nasprotno, reliefi narejen neprostye, večstopenjski, za nit, viden zaradi padajočih senc. Na Severu je ne rad okrasitev hiš kiparskih elementov, recimo z živalskimi glavami, in raje geometrijski motivi, in izplačanih več pozornosti obdelavo brisače in fascijo odborov, in v Volga - to je točno nasprotno.

Očitno je, da izbor "oblačiti" hišo in njegov načrt je bil, ki jih narekuje narava regije in lokalne kulturne tradicije. Vsak del je imel razumne utemeljitve, kot v poganskih časih več in verskem smislu. Skupno vsem regijam, je bila presenetljivo nežno razmerje do narave, sposobnost, da se prilegajo harmonično v krajino kot samostojne hiše in naselja na Splošno, da ustvarite edinstven arhitekturni in naravnega okolja.

Središče te medij, praviloma je bilo pokopališče, Cerkev - dekoracijo in dominira vasi. Cerkev kot center lepote in duhovnem smislu, ki se osredotoča na večino hiš. Naselja so nastala običajno brez vnaprej določenega načrta, brez posebne arhitekturne zasnove, in še vedno impresivna premišljen funkcionalne in umetniških izbira kraj uspešno postavila sistem ulice in steze, celovitost in ekspresijo stavbe.

Čeprav vas je bila zgrajena v skladu z značilnostmi območja, znanstveniki, vendar pa, obstajajo tri glavna načela Severni razvoj: brezplačno, osamljene in zasebnih, v smislu ulici. Vsaka tehnika je osnova za razvoj različnih lokalnih možnosti, zaradi prevladujoči poklic prebivalstva, lokacijo naselij, na obali jezera ali reke, skupaj ravne ali ovinkastih cestah), kulturne tradicije. Najbolj razširjena v razvoj podeželja in uličnega sistema.

Edinstven modularni element stare ruske hiša je bila zaboj - dnevniki v štiri stene. Če je potrebno, da se prijavite parabolica drugo - hiša razširili. Veliko hiš, imenovano "dvorec" je z besedo "zbor". Praktično vse do izrezljano fasadni elementi, ki jih sekira. Naši predniki že dolgo je opazil, da je les pod piha sekira, kot če corked in absorbira manj vlage, in tako postane bolj odporen na propad. Danes vemo več p'pet ducat vrst hiš, najenostavnejša jih je chetyrehstennoy, ki je najbolj pogosta - patsanka. Patsanka je pravokotne strukture, deljeno s križa steno v dveh delov: življenje s pečico, dobro osvetljeno in velikih, in senca, s'dovali stanovanj z gospodinjskimi prostorov. Za stavbe, za hišo na dvorišču, hlevov ali skednji, ponavadi si naklada dnevnikov.

V Severni stanovanja pogosto igral v drugem nadstropju. Prvi je bil visoko pod zemljo, ki je bil imenovan kleti. Kadar zime so dolge in zasnežene, ki je bila tako visoka, kot je mogoče dvigniti stanovanjski del nad zemljo in ustvari dodaten prostor za shranjevanje blaga in živine. Za izolacijo prostorov na stropu, vedno je bila prelita zemlji plast masti. Tla je bil izdelan iz dvojno: črna in čista, med katere izkopa in backfilling. Peč je bila sprejeta za namestitev na drevesih'lesene podpedia. O'Združenem dreves'leseni deli z notranjim arhitekturo hiše v eni harmonično celoto, ruski štedilnik je bil utelešenje doma, udobje in toplino.

Kot je čas mineval. Stoletja po stoletju spremenili način življenja ruske ljudi, in spremenila struktura dreves'lesene stavbe. S'pojavil doma, opremljene zgornje sloje, podstrešja in dolžniško-lastniško. In potem v bližini velikih mestih in industrijskih in kulturnih centrov - začela oblikovati primestnih rekreacijskih območij. Po novih stanovanjskih dreves'Jana struktura je bila ustanovljena in novo kulturo in državo: iz večer čajanke verande in paviljonov, dolge sprehode in plavanje v vodi. Država hiši, in podeželskih naselij, ki so ga tradicijo dreves'lesene hiše, gradnja in sodobnih arhitekturnih trendov, povezanih s posebnimi nalogami, kulturnih trendov in modnih smernic. Revolucija izbruhnila prejšnjega stoletja, če ne prekine arhitekturne tradicije ruskega dreves'lesene hiše, gradnja, ga udaril trudnootdelema škode. Učinki, ki jih opazimo.

Ljubezen staršev domovih

Čeprav govorimo o dreves'lesene hiše, gradnja, kot sestavni pojav prezgodnje reči, da je v Rusiji to gradbeništvo tehnika se ne uporabljajo, seveda nemogoče. Posameznih dreves'lesene hiše in vasi na svetu tem času izmišljena, mešanica pristnosti in inovacije. Strokovnjaki pravijo, da je Rusija zdaj samo določa načela za nizko rast stavbe kot take, in nekateri, ki so priznani za vse metode sodobne dreves'kamen gradnje je treba še razviti. Ampak, če v elite nepremičnine iz lesa materiali nekateri trendi arhitekturni slog, čeprav je bil že pokazal značilnosti hiše in vasi, v segmentu cenovno dostopnih stanovanj, in to je večinoma še vedno ni zelo priljubljen, smo plošča-okvir gradnje prevladuje arhitekturne anarhijo.

Na žalost, izjemne domače arhitekturne dediščine na področju dreves'lesene stanovanjske gradnje, tradicionalnih metod in tehnik oblikovanja naselij, danes se ne uporabljajo v celoti. In razlogi za to so, verjetno, ni ekonomska, ampak duševno. V letih Sovjetske moči korenito spremenilo ruske ljudi. Zdi se, da zdaj vektor naših duhovnih moči je namenjen predvsem na zagotavljanje neodvisnega in zelo udobno življenje, in to se odraža ne samo v arhitekturi bivalnega prostora, ampak tudi na oblikovanje njegovega okolja. Torej prvi znak moderno državo, hiše ali vasi je visoke ograje, ki jih je težko videti, ne, kaj užitkov slog, in tudi stavba sama. Smo zelo različni, na primer, Finci, ki med seboj niso zaprta prodajali, in si prizadevati, da se ustvarjajo v mestih in na mestih, celostno dreves'Jan arhitekturno okolje. Vse vrste hlevov, kabine, ograje vrtovi in zelenice, platnene strehe za avtomobile - vse, kar je v njih so narejene iz lesa. Ta lepo narejen "drevesa'leseni" prostor ustvarja edinstven občutek, toplino, udobje in naravno.

Za Evropskega državljana na ozemlju zunaj domačega lastništva je kot, če njeno nadaljevanje - Evropski odprta za svet in mu zaupa, je skrbno in z veseljem oblike bivalnega okolja, ki se mu je ne omejeno na stanovanje. Ruski človek, hkrati pa vodi po načelu "Moja hiša - moja trdnjava", in vse, kar je za ograjo, meni, kot kdorkoli drug.

To je deloma posledica visoke nasilje v naši družbi, še vedno strogo razdeljena na zelo bogate in zelo revne, delno nizko stopnjo kulture hitro premožni ljudje.

Kakorkoli že, danes strokovnjaki pogosto opomba pomanjkanje okusa in ukrepi dreves'vasi arhitektura - Robin deli, odpravnine dekor, kaj so naši predniki niso bili nikoli videl.

In še - nepazljivosti ali malomarnosti do okoliškega prostora. Kot pravilo, design na izbrani parceli je brez upoštevanja posebnosti arhitekturne krajine in geometrija stavbe okrog. Oblikovanje taka ločena malo svetu še nikoli ni bila značilnost ruske dreves'lesene arhitekture in je oster kontrast na Evropske izkušnje, ki smo začeli aktivno razvijati v okviru gradbenih tehnologij, vključno z lesom.

Vendar pa strokovnjaki menijo, da preprosto s kopiranjem tujo tehnologijo in izkušnje tradicionalne ruske gradnje, ni veliko smisla. In praksa kaže, da to mnenje, da je upravičeno. Danes smo videli zelo veliko dobrih hiš, zgrajenih s sodobno tehnologijo dreves'lesene hiše, gradnja, vendar je grobo prekinil stanje arhitekturno-krajinski "tkanino".

Oživitev kulture dreves'lesene arhitekture, ki je vedno ustvaril posebno, edinstveno življenjsko okolje, morate razumeti, in občutek temeljnih stvari, in prvič, obseg in razsežnosti razvoja, ustreznosti domovih ali skupine domove v različne krajine. Zelo zanimivo, v tem smislu, izkušnje iz Finske, kjer se sodobno, nizko-rast dreves'Yana stavba je nastala v okviru nacionalnih programov.

Toplo svetu drevo

Za razliko od Rusiji, na Finskem, les je bil glavni gradbeni material do sredine devetnajstega stoletja, in le redko se pridružili ruski Imperij prekinil to tradicijo. Čeprav je v sredini XX stoletja drevo je popolnoma izrinila iz pomembnih položajev v finski gradnje za trg, danes pa smo priča zmagoslavno obujanju tradicije dreves'lesene arhitekture. V tej državi obstaja več nacionalnih programov za izvajanje lesenih materialov v masovno gradnjo, in se nanašajo tako primestnega in mestnega stanovanjskega razvoja. Nacionalna ideja je preprosta: za oživitev in izboljšanje tradicionalne stanovanjske dreves'Jan je coredo in s tem bistveno izboljšajo kakovost življenja vsakega posameznika v družbi. Storiti za to so številni, od zelo previdni, odnos do gozdne vire, in strog arhitekturni razvoj v drevo, vključno z razširjeno uporabo majhnih arhitekture, kot je bilo že omenjeno.

Čeprav je ena največjih nacionalnih programov, imenovano Moderno dreves'leseni mesto", ki zajema različne vrste stavb - od enodružinske hiše v pokrajini, da drevesa'lesene hiše v novih urbanih skupnostih. Zanimivo je, da z uporabo sodobnih tehnologij in metod gradnje, finski oblikovalcev in poskusite, da bi dobili čim bližje, da stare arhitekturne tradicije. V stari finskega mesta bomo videli, tesno skupaj drevesa'lesena hiša v enem ali dveh nadstropjih so se vrstijo vertikalno ali horizontalno usmerjenih Odbora in okrašena z kontrastne barve klasične podrobnosti. Fasade hiš ločena le z majhno ograje z vrata ali vrata. Velika gostota dreves'lesene stavbe ustvarja lep intimni prostor, v katerem živijo udobno in srečno.

Ustvariti harmonično "drevesa'na" okolje je mogoče zato, ker izgradnjo oblikovalci dela v skladu s sprejetimi na konkurenčni osnovi Splošnega načrta za gradnjo. Splošni načrt je razvil v podrobnosti. To določa označbo mesta, vrsta objekta, določena za pristanek dreves potrebnih protihrupnih ograj, prostor za gibanje pešcev, avtomobili in tako naprej, je Tudi razvijanje seznam zahteve za gradnjo na Splošno, in, če je potrebno, ločeno za vsak del. Lahko ureja vrsta strehe, maksimalno višino ograje, ravni čiščenje talnih od površine tal, itd

V razpravo Splošni načrt vključuje ne samo strokovnjaki in uradniki, ampak tudi predstavniki javnosti, ki je tisti ljudje, ki živijo ali bodo živeli na reševanje ozemlju. Na žalost, smo lahko samo sanjali o takem razvoj master načrtov, in o mnogih drugih stvari. V Rusiji še vedno ni regulativni okvir ali virov - rastline, moderni gradbeni materiali, dobro usposobljeni strokovnjaki na koncu. In brez tega je nemogoče, da spodbuja množično gradnjo drevesa'lesene hiše.

Vsekakor pa je doživetje previdni odnos Finci, da arhitekturne tradicije in se spretno kombinacijo inovativne tehnologije bi bilo treba preučiti in sprejeti. To bi bilo neumno, da zavrne iz že uveljavljenih naši sosedje metode stanovanjske gradnje novih lesnih materialov. Praksa kaže, da v naši državi takšne tehnologije uspešno uporabljajo. Na primer, tehnologijo lepljenih nosilcev - eden od sodobnih materialov, je izjemno konstruktivno lastnosti. Počasi, vendar še vedno uveljavljati v ruski zemlji je razširjena v tujini, predvsem v ZDA in Kanadi, frame-plošči gradbeništvo metode, ki zagotavljajo okoljske dreves'leseno ohišje za nizko-dohodek delu prebivalstva.

Strokovnjaki menijo, da je ruski dreves'lesene stanovanjske gradnje bo razvila v globalno ključ in hiš iz masivnega lesa (hlodi, tramovi, vključno s plastičnimi), bo mirno sobivajo s ploščo-okvir. To je jasno, da bo prevladal. Seveda, da je treba za proračun primestnih stanovanje je zelo visoka, vendar imam srce ruski človek Evropski stil nastanitev, ni zasnovana za stoletju, in samo 50-70 let, je težko reči.

Na Splošno, naše compatriot ni vse, kot tudi v takšnih priznani mojstri dreves'kamen gradnje, kot naši Severni sosedje. Kaj Finn v veselje, je majhen prostor v hiši, nizki stropi, skoraj popolna odsotnost dekor - številni Rusi zdi preveč uporabno.

Kljub bližini in podobnosti v klimatske pogoje, smo zelo različne. Finn študij na nizko-ključ narave Severu, da preživijo izraz najmanj orodja in barve, kot če želijo, da se sprejmejo, da se spoji z naravo v eno, da postane tiho tetiva opomba življenja.

Rusko - široko, nemirni, ki ga potrebuje, da odkrito Izrazijo svojo ljubezen do sveta, in hkrati, da se dokazati, sebi, in tako je glasno pel hvalnice arhitekturne pesem. Visoko tla, prostorne sobe, rezljani balkoni in zabaven turrets je naše potrebe.

Kaj naj rečem, tudi koča ruske bil vedno prosalennoj in smartened ne slabši od drugih stolpi. Najverjetneje je, da bo to še naprej, in v nekaj desetletjih bomo videli (in strokovnjaki, tako upam) moderno "drevesa'Jan" Rusija v svoji neponovljivi lepoto.

Galina MALIKOVA

svetovalec: Irina PREHODA, St. Petersburg state University in arhitekture

Vir: Vse podeželja lastnine Leningrada regiji

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика