четверг, 24 апреля 2014 г.

Zaščito materialov pred vlago. Silikonski repelenti agenti

Znano je, da vpliva na okolje negativno vpliva na trajnost zgradb in konstrukcij. Varstvo je ta učinek je eden od glavnih izzivov za tiste, ki gradi in deluje v različnih zgradb in objektov. Glavna pozornost je namenjena boju z vlago, ki se v praksi izvaja na dva načina - hidroizolacije in vode prehranjevanju zdravljenja.

Ti dve metodi med seboj razlikujejo. Hidroizolacijo je, da ustvari na površini materiala, ki je zaščiten vode in pare-dokazilo film, ki služi kot ovira za vdor vlage v materialu. Hydrophobization zagotavlja materialne zdravljenja s posebnimi kompozicije, močno zmanjšujejo njegovo sposobnost, navlaženo z vodo. To električno energijo, plinom in prepustnost zraka materiala, ki se vzdržuje. Spregovorimo o hydrophobization bolj podrobno.

Tanek hidrofobni premaz (včasih debelina ene molekule, tako imenovani. Monomolecular pokrov) prejmete kot rezultat obdelave materiala, emulzije, raztopine ali pare vodo-nepropustno agent, ki je močno povezana s površino materiala, ki je zaščiten in preprečili vdor vode v pore materiala. Vendar ne zaradi dejstva, da so pore blokirana, rezultat vzgon vode iz por.

Kot gradivo-za-nepropustno agenti se uporabljajo sol nekaterih kovin (aluminij, baker, cirkonij) in maščobnih kislin, silicijev-fluor-organske spojine, površinsko aktivne snovi.

Najbolj razširjena vodo-nepropustno agentov na podlagi organosilicon spojin (siloxane ali silikona'enotnost). Te snovi so porozne strukture in ne more, da se prepreči vdor v material, vodne molekule v obliki pare (tj. ne ovirajo "dihanje" material). Delujejo le v primeru, ko vlage je prisotna v obliki mikro-kaplje in kapljice, ki vodi do nepremočljiva učinek.

V praksi se najbolj pogosto uporablja silikonski repelenti agenti, ki so učinkovito in tehnološko nepremočljiva snovi. Kot svoje osnove se uporabljajo:

  • Alcolate kalij
  • Gdresource od siloxane
  • Alcokey
  • Hidroksi-ki vsebujejo siloxane (gume).

Voda-repelentov, ki temelji alcolate so topna v vodi kalijev'povezave. Prihajajo v obliki visoko-alkalne raztopine (pH = 14), v kateri 50-60% vode, ostalo - travnik z alcolate kalija v razmerju 1:1. Prisotnost alkalno visoka koncentracija zahteva pazljivo ravnanje tega materiala. Te vode-repelenti so najcenejše in se ponavadi uporablja v fazi proizvodnje gradbenega materiala, na primer, so dodali skupaj z vodo v cementa rešitve. Njihova slabost je, da zahtevajo zelo natančno doziranje, da se prepreči nastop na material sol efflorescence (barvne ali belkasta sol madeži na površini materiala).

Morate imeti v mislih, da včasih namesto alcolate kalij ponujajo alcolhal natrija, ki je cenejši. Uporaba alcolate natrij, vendar pa je v nesposobno uporaba lahko privede do zmanjšanja moči gradbenega materiala zaradi nastajanja kristalni hidrati, ki rastejo v notranjosti materiala, uničiti. Poleg tega alcolate natrijev sposobna oblikovati nesmesovany "efflorescence na površini gradbenih materialov.

Drugi silikona-nepropustno sredstva (ki temelji gdresource siloxanes, alkoxyl in gume) se ne imenuje "skupaj", vendar so dražji. Njihovo dostave se izvaja v obliki sto odstotkov osnovne snovi (silikonski), ki je razredčenih s topilom ali izopropil ali etilni alkohol, uitspan, toluen, ksilen, bencin in tako naprej), preden ga uporabite. Za uporabo vode kot topila, ti vodoodbojen agent je včasih prevedena v emulzijo. Vendar, v tem primeru na učinkovitost vodo-nepropustno zmanjša.

Tehnologijo za obdelavo silikona-nepropustno agentov omogoča tri načine njihove uporabe:

  • Površina hydrophobization. V tem primeru površina materiala je koncentrat, prediluted delovne strukture (2-10% aktivne snovi). Uporabi se lahko izvajajo na kateri koli način: z brizganjem, zalivanjem, namakanjem, s čopičem ali valjem.
  • O'capacious vode prehranjevanju zdravljenja. Obdelava se lahko izvajajo tako v fazi priprave gradbenih materialov (na primer, dodajanje snovi za pakiranje vode)in z impregnacijo način končal materiala, vključno s prisilno vbrizgavanje snovi pod tlakom skozi luknje ("luknje"), izvrtane luknje v material.
  • V kombinaciji hydrophobization, v kateri material je izpostavljena, in o'capacious, in površinske obdelave. Ta način je najbolj učinkovit.

Poleg glavna funkcija je zaščita pred vlago - silikonski-nepropustno zastopniki dajejo dodatne uporabne lastnosti materialov. Nekaj teh lastnosti je posledica zaščito pred vlago, drugi del, ki je neodvisen od koristnih učinkov, ki jih povzročajo reakcije, ki se pojavijo v rezultatu hidroizolacijo. Te dodatne lastnosti vključujejo:

  • Poveča trdnost, odpornost proti zmrzali in korozijska obstojnost materialov.
  • Povečanje plastičnost, mobilnost in tehnologije, gradbenih materialov, kot so ometa in malte. Izboljšanje učinkovitosti gradbena dela.
  • Povečanje antisweet in čas shranjevanja gradbenega materiala, vključno s cementa, v kateri silikona-nepropustno agenti so dodane v fazi mletje klinkerja.


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика