суббота, 22 февраля 2014 г.

Toplo hišo - jamstvo za zdravje'I. IZOLACIJSKI MATERIALI V UKRAJINI 2006-10-30 14:25:08

Gradnja in rekonstrukcija.

Toplo hišo - jamstvo za zdravje'I. IZOLACIJSKI MATERIALI V UKRAJINI
2006-10-30 14:25:08

IZOLACIJSKI MATERIALI V UKRAJINI

Za izolacijo, v tem primeru se nanašajo na toplotno izolacijskih materialov z gostoto, ki ne presega 600 kg / kubični m Po svoji naravi, se ti materiali lahko razdelimo v tri velike skupine:

• anorganskih materialov;

• umetnih in naravnih organskih polimernih materialov;

• skupaj (na primer, anorganska polnila v polimeru tulec). Ti pa so razdeljeni na: • razsutem stanju; • roll in kabel;

• v obliki izdelkov v pravilni obliki (plošče, bloki, opeke, valjev in pol, valji, itd.). Glavna značilnost toplotno izolacijskih materialov je toplotna prevodnost. Ta kazalnik v svojo korist, je odvisna od gostote materiala. Nižje gostote (z gostoto več kot 40 kg / kubični m), nižja je toplotna prevodnost in boljše izolacijske lastnosti. Na Splošno, ta odvisnost velja za vse materiale, ampak o toplotni prevodnosti je tudi vpliva temperatura, vlažnost in struktura materiala sama. Torej, v posebnih primerih, na enako gostoto materialov kazalniki toplote se lahko razlikujejo. Zato bo v prihodnosti gostoto in toplotna prevodnost, so podane za material v suhih pogojih, toplotna prevodnost pri temperaturi (25 + 5) o sm

1. ANORGANSKIH IZOLACIJSKIH MATERIALOV, EKSPANDIRANE GLINE.

Umetni porozne skupna (gramoz), prejete z granulacijo skrilavca z otekline, ki nastanejo med žganjem. Frakcija 10-20 mm gostota 500 kg / cub. m se lahko uporablja kot t / in nadevi. Če je gostota od 200-400 kg / kubičnih metrov, je toplotna prevodnost 0, 099-0, 12 W / (MK). Proizvodnja je bil zelo pogost v podjetjih Unije, vendar je v zadnjih 10 letih, v SV'v zvezi s svojo veliko energije in spremembe v strukturi gradnje ostal neznaten.

Otekle vermikulit in izdelkov, ki temeljijo na njem. Porozni polnila proizvaja z visoko temperaturo gorenja (otekanje) z enakim imenom rock. Vloge so skoncentrirane predvsem v Rusiji. V Ukrajini rezerve so majhne, so raziskovali, vendar ne Contarini in ne izkorišča. Otekle vermikulit se uporablja kot lahki agregat t / in in ognjevzdržni izdelki, kot t / in nadevi.

Gostota 70-150 kg / kubični meter, prevodnost 0, 04-0, 05 W / (MK). V Kijevu, vermikulit podjetje OOO "Vermikulit" - daje ploščo toplotne in zvočne izolacije "Različico" gostota 300-400 kg / kubični meter, prevodnost 0, 08-0, 10 W / (MK) od uvožene (ruski) vermikulit.

Expanded perlite, perlite materialov in izdelkov. Expanded perlite - porozni polnila proizvaja z visoko temperaturo gorenja (otekanje) z enakim imenom rock. Največji ne samo v Ukrajini, ampak po vsej CIS industrijske rezerve perlite se nahaja v Berehovo okrožju Transcarpathian regiji (v veljavi CT'EP). Perlite surovin, ki so obdelani v skladu s expanded perlite pesek na štirih specializiranih podjetij, ki so zbrana v Kijevu regiji.

Perlite surovine, ki se izvozijo, predvsem v Rusijo, Belorusijo, Litvo. Expanded perlite pesek (frakcija do 5 mm) se uporablja kot lahki polnilo v gradbeni materiali (beton, suhe mešanice, predmeti za visoke temperature izolacija, fireproofing sadra), kot tudi t / in polnila v gradbeništvu in kriogenski tehnologije (izolacijski bloki globoko hladno). Trenutni sestavi expanded perlite na zahtevo stranke. Gostota 70-150 kg / kubični meter, prevodnost 0, 04-0, 05 W / (MK).

Lahko izdelani v gidrofobno. Glavni proizvajalci expanded perlite in perlite materialov in proizvodov: JSC "Kalinowski obrat" Budperlit ", JSC" Brovary rastlin gradbenih konstrukcij", JSC" Obrat "Keramperlit", JSC "Ukrotitelnica". Izdelkov perlite-betonski tlakovci. Ki jih JSC "Brovary rastlin gradbenih konstrukcij" v obliki votlih blokih trdna in velikosti 390 x 188 x 70... 190 mm vbarescue tehnologije.

Uporablja kot glavno steno material za gradnjo hiš in večnadstropnih hišah (stene z izpolnitvijo okvir sistema gradnje), kot tudi dodatno plast izolacije. Gostota izdelkov - od 400 kg / kubični meter, prevodnost 0, 085 W / (MK).

Izdelkov perlcommunity. So izdelani za ekstrudiranje tehnologije v obliki opeke in plošče na JSC "Ukrotitelnica". To se uporablja predvsem kot toplotno izolacijski sloj pri gradnji zidov. Gostota 300-500 kg / kubični meter, prevodnost 0, 07-0, 11 W / (MK). Izdelkov parlotones.

Proizvaja v obliki opeka, plošče in pol jeklenke s pritiskom tehnologije in kasnejše žganjem. Binder - bentonit gline, bentonita v prahu. Uporabljajo ob zid izolacija v gradbeništvu, industrijskih visoko temperaturne izolacije pri temperaturah do 850 OC S. Gostota 300-500 kg / kubični meter, prevodnost 0, 075-0, 11 W / (MK). Lahko izdelani v gidrofobno različico.

Izdelkov perlmodstyle. So plošče debeline 70 in 80 mm So narejene po metodi vlažna pritiskom iz vspuchennogo perlita, tekoče stekla, fosforjeva kislina in Garoua tekočine. Gostota 200-300 kg / kubični meter, prevodnost 0, 06-0, 08 W / (MK). Namenjena toplotna izolacija strehe s sklopko in nosilne stene stavbe. Strukture, pri temperaturi od -80 do + 60 stopinj C. Proizvaja z krepitev prevleke iz papirja. Izdelovalec - JSC "Kalinowski obrat" Budperlit ".

Izdelkov perlcompatible. Dogovorili, da JSC "Kalinowski obrat" Budperlit "z uporabo magnezija v'asucaga. Gostota 200-500 kg / kubični meter, prevodnost 0, 08-0, 12 W / (MK). Suhe gradbene mešanice. Proizvaja z" Banda "( brand "Obrtnik"), trdno "Mix".

Gostota pripravljen gpsopendevice in cementa-pearlitic rešitve na podlagi takšna zmes je 500-600 kg / kubični meter, prevodnost 0, 09-0, 12 W / (MK). Pare IN SATERM. Umetni porozne polnila Pare (ali kremena) delci do 5 mm, ponujajo D.O.O. "Termobudinvest", ki se uporablja kot lahki polnilo v gradbenih materialov in ognjevarnih premazov. Gostota - 130-200 kg / kubični meter, prevodnost 0, 05-0, 06 W (MK). Na podlagi Pare ponuja majhnih gradnikov "Saterm" gostota 300-350 kg / kubičnih metrov in toplotna prevodnost 0, 08-0, 09 W / (MK).


Celični beton. Avtoklav. Izdelana je iz zmesi, ki vsebuje apno, tla, kremenčev pesek in cement. Kot piha agent, ki ustvarja porozne (mobilno) struktura materiala, najbolj pogosto uporabljajo aluminij v prahu. Tehnologija zagotavlja avtoklav obdelavo (visoka temperatura in tlak) prejel betona.

Matrika betona po porezali narežemo na ločenih blokov, potem opravi avtoklav obdelave. Pogosto uporablja v gradbeništvu kot glavni steni materiala monolitno-okvir stavbe, nizka rast gradnje, kot tudi dodatno plast izolacije zunanjih sten. Na žalost včasih nepravilno uporabljajo, ko izolacijo stene stavb od znotraj, ki ne jamči za nevtralizacijo "hladno mostov" na področju tla.

Lahko izdelani z gostoto 400-600 kg / kubičnih metrov in toplotna prevodnost 0, 10-0, 12 W / (MK). Največji proizvajalci - Žitomir tovarne silikat izdelkov, Obukhovsky rastlin porozni proizvodov.

Linije. Domači izolacija, cementa'agocomoo non-avtoklav termalno zdravljenje, ima številne prednosti, ki so bile cenijo šele pred kratkim, v SV'v zvezi z množičnega prihoda na ukrajinski trg uvožene izolacijo, ne vedno visoke kakovosti, ampak vedno drago.


Pena beton je preprosto v sestavi, čisto, relativno poceni, tehnologijo njegova uporaba je preprosta in poznajo lokalne Builder. Zato, ker je krajša, na primer, v primerjavi z sodavice betona, zakristallizovannykh mu hidrirani s'povezave in stalne strukture cementni kamen kazalniki, kot so vlaga, poroznosti, ocenjeno toplotno prevodnost in elastičnost so postopoma zmanjša.

V zaprte pore pena beton je manj prepustnih, in njeno paro prepustnosti, ki je blizu indeksov v opečni zid = 0, 24 mg / m čas. Je PA, in izračunana toplotna prevodnost = 0, 12 VG / mo S pri 12% vlage vsebine, ki so najprimernejša za uporabo v izolacija opečnatih sten, tal nad kleti, po'kongresi in podstrešju, tla.

Za podpornike trdna zunanja izolacija kleti stavbe pena beton je najbolj zanimivo, tako iz gospodarskega in tehničnega vidika. V primeru uporabe pene betona z cement-peščena prevlečeni in pobarvane z fasadne barve je dosežen, poleg tega, da učinkovito ohranjanje toplote, dobro hidroizolacijo.

Toplotna izolacija v tem primeru ustreza naslednje parametre:

• visoka mehanska vzdržljivost na stiskanje, ne manj kot 10 kg / cm;

• nizka absorbcija vode - manj kot 0,5% vol, ko potopljena v vodi za 24 ur;

• trajnost - ne manj betonskih struktur.

Te lastnosti prispevajo k širši uporabi izdelkov iz pene, betona, kot so gazirane beton, ki na isti bezavtoklavnogo obdelavo daje manj moči in povečano nastajanje microcracks, ki na splošno vpliva na uspešnost lastnosti tega materiala. Še posebej učinkovita je uporaba izdelkov iz pene konkretne zunanje stene v stavbah okvir vrsto in v kombinaciji z opeko za nizko stolpnica in za stavbe z višino 13 in 14 nadstropjih.

Penasto steklo.

Porozni material, ki vsebuje odprte in zaprte pore (celice) velikost 0, 1... 5 mm Dobili sintranje mešanico fino mleta, steklo v prahu z gasifier. Lastnosti penasta stekla so odvisne od načina proizvodnje, stekla sestava in vrsta gasifier. Gostota 100-400 kg / kubični meter, prevodnost 0, 07-0, 11 W / (MK).

Značilna nizka absorbcija vode, visoka mehanska trdnost v primerjavi s tradicionalnimi t / in materialov, ogenj-in biostability, skoraj nič staranja. Ukrajinski proizvodnje tam (v Belorusiji, Gomel steklarna).

Porozni stekla.

Začetek uporabe poroznih steklo (ne smemo zamenjevati s penasto steklo! V gradnjo smo se nanaša na čas videz blagovne znamke ta material FOAMGLAS na domačem trgu, v letu 1997. Obseg in obseg porabe FOAMGLAS v Ukrajini, se nenehno povečuje, tudi v gradnjo stanovanj mase, serije. Še vedno mobilnega stekla FOAMGLAS v Ukrajini je ni podobne snovi, poleg tega je zaradi kompleksnosti tehnologije in visokih stroškov opreme, sprejetju te lastne proizvodnje v Ukrajini je donosna.

Medtem, uporaba poroznih stekla, kot je toplotna izolacija izgleda zelo obetavno. Zdaj se je delež prodaje v primerjavi z drugimi toplotne izolacije znaša okoli 12%. Mobilna stekla FOAMGLAS prihaja k nam v obliki plošč in blokov, ki jih debeline od 25 mm do 140 mm

Narejena je iz aluminijevega oksida-silikat kozarec posebne sestave z dodatkom ogljikovega. Rezultat je luč material s strukturo, ki jo sestavljajo milijoni zaprta v viali, ki je napolnjena s plinom. Toplotna prevodnost je za 0, 038 W / MOK.

Mobilna stekla vodoprovidna in ohranijo izolacijske lastnosti v celotnem obdobju delovanja. Materiala ni odporna na temperature deformacije (razlika zunanji temperaturi do-70o C za porozne stekla nevidna); ne vnetljivih, strupenih plinov, ko se ogrevajo in, kar je najpomembneje, parna zapora. Tlačna trdnost glede na vrsto, ki se giblje od 60 do 160 g / km m Z vidika ekologije, mobilnih steklo ne predstavljajo nobene nevarnosti za osebo, ki je brez težav absorbira.

Uporablja mobilnega steklena izolacija za vse vrste streh, ki zagotavljajo trdne Temelje za hydrometry in večjo togost v primeru valovit karton ; za izolacijo votlih sten; zunanje in notranje izolacije. Še posebej zanimivo za njegovo uporabo na toploto-vodenje fasade večnadstropnih stavb. Shranjevanje toplote-zaščita lastnosti je zagotovljena v celotnem stavbe življenje.

To pomembno, in dejstvo, da mobilnega steklo ni podvržena napadu škodljivcev. Cena je rezultat višje, v primerjavi z drugimi materiali - od leta 2000 do 2360 UAH. glede na vrsto, vendar, glede na to, da življenjsko dobo FOAMGLAS enako življenjsko dobo stavbe, cena je v celoti poplačane. Od uvedbe tega materiala na trgu Ukrajine stroški nižji za 20%. S stabilno rastočega povpraševanja, ta postopek lahko traja.

2. UMETNIH IN NARAVNIH ORGANSKIH POLIMEROV PENE.

Izdelki iz polistirena pene je zelo pogosta oblika gradnje toplote(in hladne) izolacija. Razširjenost teh izdelkov zasedajo drugo mesto med toplotno izolacijskih materialov, drugi le z vlakni kamene volne in steklovata. EPS izdelki teploeffekt, tehnološko napredne, enostavne za uporabo, vendar lahko vnetljivih in strupenih za uničenje.

Uporaba temperaturi do + o Z. Tako njihovo uporabo, še posebej za zunanje izolacije stanovanj, bi bilo treba sprejeti ukrepe, da se prepreči izbruh. Polistiren izdelki so narejeni iz suspenzije penjenje polistirena v obliki plošč ali oblikovane elemente.

Obstaja več načinov pridobivanja izdelkov. Pot Bespressovyj. Ena od bolj pogostih danes je tako imenovana metoda "toplotni šok", ko sintranje materiala (ukinitev polistiren), ki se pojavlja v velikih stacionarnih oblike.

Tako doseže polistirena plošče gostote 15, 25, 35 in 50 kg / kubičnih metrov in toplotna prevodnost 0, 034-0, 045 W / (MK) je bil ustanovljen za način, s'enotnost med seboj polistirena granule v krajih svoje ime. Ta struktura z veliko o'premik migreno voidness določa relativno nizko vzdržljivost materiala - p'pet ali šest let (raziskovalni Inštitut za gradbeno fiziko, Moskva).

Ta tehnologija je tradicionalno delo JSC "Irpin obrat" Napredek "MP" Termpek ", JSC" Izolacija "(BC Donetska). Za bespressovyj, ampak živih tujih tehnologij in v bistvu na uvožene surovine delo D.O.O." Izolacija Rogozov "(Kijev regiji ), "Izoteh" (g Kijev), "Ecoterm" (g Točno), "Termite" (g Slavutych), "augur" (g Lutsk).

Tehnologija nove generacije in visoke kakovosti monovaccine surovin, ki omogočajo zmanjšanje obsega Microline od voidness skozi gosto "paket" granul in zmanjša tveganje za zlom plošče v rezultat zagozditvijo v zamrznitev delovanja. Ekstrudiranje način. . Za iztiskavanje z naknadno rezanje plošče so plošče ekstrudiranega polistirena .

Se v glavnem uporabljajo za toplotno izolacijo stene kleti od zunaj, tla, tla z oblikovanjem tako imenovanih inverziji strehe in tla na terenu ", za katere konvencionalna polistirena je neustrezna. Ekstrudirane pene polistirena je 10-krat bolj trpežne od običajnih polistirena, pridobljenih z metodo" toplotni šok ", ima visoko tlačno trdnost in Flexural strength, vendar je njegova cena na ukrajinski trg na 2, 5-3-krat višji od stroškov domačih "thermotank" ekspandiranega polistirena.

Uvoz ekstrudiranje ekspandiranega polistirena lahko gostote 40 kg / kubični m Domača proizvodnja ekstrudiranje polistirena gostoto pene 50-75 kg / kubičnih metrov in toplotna prevodnost 0, 037-0, 045 W / (MK) je organizirana po JSC " Žitomir tovarne silikat proizvodov". Proizvodnja izdelkov iz ekspandiranega polistirena. Izolacijske plošče iz ekspandiranega polistirena proizveden v Ukrajini več kot 20 podjetjih.

Nameščena zmogljivost je približno 2, 5 milijonov kubičnih metrov na leto. Uvoz proizvodov iz ekspandiranega polistirena. Več kot polovica (okoli 70%), uvoz iz ekspandiranega polistirena v Ukrajini je Ekstrudiranega polistirena peno, ki prihaja iz Nemčije (Skrb "BASF"), Madžarska ("Dow Chemical"), Belgija, Turčija in Rusija.

Poliuretanske pene (PPU). Je tog material, vzdrževanje zaprte pore približno 95%. Dobiček mešanje dveh glavnih komponent, od katerih je penjenje agent (različne izocianati)in kodiranja (zaviralci gorenja, in druge). Ploščo poliuretanske pene gostoto 40-50 kg/kubični meter, prevodnost 0, 035-0, 038 W/(MK) proizvaja JV D.O.O. "Polifom" (g Dnepropetrovsk). Obstajajo tudi brizganje in polnjenje izolacijsko peno (NAP "Metallopolimerny", SP "Polifom", JSC "ne-trgovina", , Donetska).

Poškropiti poliuretanske pene se uporabljajo v toplotno in hidroizolacijo streh. Uporablja uporabo mobilnega; visokotlačnih naprav. Po sušenju tvori trpežno površino, ki je primerna za uporabo v obtoku. Ima visoko toplotno in kemično odpornost. Da povečajo odpornost proti UV sevanju lahko zajamejo odsevno barvo ali plast gramoza. Nadev penasto izolacijo se uporabljajo v plasti stene. Z 1 liter zmesi osnovnih komponent, ki jih lahko prejemate, je do 20 l pene, glede na dano gostoto poliuretanske pene. Prav tako so montažne termo-izolirana PUF plinovod elementi

VIR: Kaapstraat

Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика