среда, 24 сентября 2014 г.

Kako povečati moč keramične ploščice

Kako povečati moč keramične ploščice


Kako povečati moč keramične ploščice Kljub že dosegel vrhove na trgu dodelavo materialov, proizvajalcev keramičnih ploščic, se ne ustavi tam, in še naprej nenehno izboljševanje kakovosti svojih izdelkov.

S stanjem v našem času

Danes, izboljšanje mesta z uporabo keramičnih ploščic ima maso značaja. Mestni arhitekti zagotoviti ulicah nove vrste, z uporabo sodobnih materialov za gradnjo. Eden od najbolj osnovni material je iz keramičnih ploščic. Trajnost in zanesljivost materiala, ki pojasnjujejo povpraševanje za ploščice v primerjavi z zastarele asfalt. Na moč asfalt betona je močno vplivala na temperaturo okolja, na primer pri 20 C je v območju 2, 6-2, 8 MPa, in na 50 Z le 0, 8-1, 2 MPa. Tudi to prednost, keramika v veliko različnih barv in oblik, različnih vrst ploščic, ki pozitivno vpliva na estetski videz pločniki in kvadratov.

Povpraševanje raste in zahteve kupcev. Najpomembnejši izmed njih je povečanje trajnosti na stiskanje, še posebej v prvih dneh po raznovrstnih predelovalnih dejavnostih (če se izvaja na 3-7 dan), ko trdnost ploščic je začasno manjša od nazivne. Ta pomanjkljivost je zelo težko za prevoz strešnikov zaradi zelo visok odstotek bitki. Ta problem je jasno pokazalo na primer z daljnega Vzhoda regijo, je za proizvodnjo uporabo majhnih Amur pesek, ki ne dovoli, da bi dobili potrebne razred drobnozrnatega betona dani za tlakovcev po TU.

Rešitev problema nizke trdnosti

Problem nizke moči takoj po proizvodnji je mogoče rešiti na dva načina. Prvi vključuje uporabo krepitev dodatki, drugi, z uporabo več peska za proizvodnjo.

Ponujamo vam, da razmislite podrobno prva metoda, ki je najbolj primerna za pridelavo na takih območjih, kot je bilo že omenjeno, na daljnem Vzhodu, kjer preprosto ni druge večje pesek. V tem primeru vsak proizvajalec, ki bo prišel do zaključka, da je bolje, da se uporablja kot dodatek za prevoz peska iz druge regije države.

Bistvo predlagane metode za povečanje moči ploščice v zgodnji fazi, takoj po proizvodnji, je izboljšati strukturo ploščice, ki s posebnim polnilom dodali na pesku.

V nadaljevanju študije, opravljene s proizvodnjo odpadki iz keramičnih ploščic. Z ravnopravia zmesi z drugačno vsebnostjo pepela od 0 do 20, je bilo izdelanih vzorcev drobnozrnatega betona kvadratne oblike 20x20 glej Še vzorci so bili obdelani na tipko pod tlakom 20 MPa. Za povečanje realnost preizkusa, da je največ njegova bližina industrijskih pogojih, je bila narejena plesni. Proizvaja vzorcev vsake sestava dovoljeno normalno otrdelost v običajnih pogojih za proizvodnjo (NVU - normalno mokro pogoji), po kateri so bili testirani za vzdržljivost v treh časovnih intervalih. Testi so bili opravljeni v 3, 7 in 28 dni.

Iz dobljenih podatkov je bilo ugotovljeno, da povečanje vodo-cementno razmerje, nadomestilo za naraščajoče povpraševanje po vodi betona mešati z bliskavico, ki se uporablja kot polnilo za pesek (ko je čas osvetlitve je počasi, a ponavadi-mokro sušenja glede na TU), je jasno, povečanje trdnosti izdelka v primerjavi s prvotno. Na 28 th dan moč značilnosti povečanje je neposredno sorazmerna s povečanje deleža pepela v pesek sestavo. Že na zamenjavo peska 15% pepela bomo dobili povečanje trajnosti v primerjavi z originalno betona, 1, 4 krat. Študija vzorci z dodatkom 20% pepela, je pokazala, moč, povečanje 1, 6-krat. Ampak tega le 10% je prišlo le v 1, 2-krat, kar potrjuje prejšnjo ugotovitev o povečanjem moči na stiskanje, odvisno od količine aditiva v strukturi pesek.

Povečanje trajnosti v zgodnejši fazi

Rezultati študije ploščice zgodnji starosti od 3 do 7 dni je pokazala povsem drugačen značaj odvisnosti od stopnje pepela in poveča moč. Pri zamenjavi 10% že tretji dan moč se je povečala za 63%, in pred sedmi dan-povečanje dosegla 82%. Vendar nadaljnjega povečanja vsebnosti pepela, se je odrazilo v zmanjšanju izkušnje. Torej, ko zamenjava 15% peska, betona moč je skoraj popolnoma enaka z močjo prvotno prijavljali betona. Zamenjava 20% peska na bliskavico, se na splošno za posledico manjšo moč kot originalni vzorcev prijavljali betona.

Tako nejasen vpliv pepela na moč ploščice, kot je mogoče pojasniti z dveh dejavnikov prisotni: izboljšanje strukture študiral betona in povečanje števila tumorjev v beton pod vplivom hidravlično aktivno bliskavice. Pri zamenjavi 10% sproži prvi faktor, ko se sproži bliskavica zapolnjuje prostor med zrni v pesek, in s tem povečuje homogenost betona. To vodi do povečanja usklajenosti in zmanjšanje poroznosti. Toda, ko ste dodali več kot 10% pepela bistveno poveča vode zmes, kar zmanjšuje moč ploščice v njeni zgodnji starosti, glede na prvotni sestavi. Ampak za dosego letnik starosti (28 dni) hidravlični dejavnost elektrofiltrski pepel, lahko nadomestilo za poslabšanje in moč letnik ploščice narašča.

To so le nekatere izmed opisanih in predlagala načine za izboljšanje lastnosti keramičnih ploščic. Ta trend povpraševanja in perspektive, ki omogoča, da bi sklep o nastanku v bližnji prihodnosti, nove metode za povečanje trdnosti.

Keramične ploščice in pribor Pojdi na: Okras Keramične ploščice in pribor


Vir: www. materik-m. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика