четверг, 25 сентября 2014 г.

Hiša XXI stoletja. Drevesa'lesena, steklena ali celuloze?

Za zasebni hiši, gradbeniki in gradbenih materialov trgu post-kriznem letu 2010 je leto napredka in inovacij. In, vse povezano s posledicami - pozitivnih in negativnih. V vsakem primeru, veliko tistih, ki so začeli graditi svojo hišo za tri leta prej pritožil, da je zdaj veliko stvari bi naredil drugače, ali bi se uporabljala drugih materialov. Na drugi strani pa veliko tega, kar danes dojemamo kot inovativno, ne zdrži preizkus časa. Ker je oblikovanje in sten v hiši je nekaj, kar bi moralo biti dobra novica za prebivalce zanesljivost in ne povzroči težave že desetletja.

Drevesa'lesene hiše, gradnja, je danes na razpotju. To je manj in manj spominja dreves'Yang v tradicionalni pogled. To je bil podprt program, ki je potekala konec novembra, IV'Kongresa Kongres Združenja dreves'lesene hiše, gradnja, in sestavo njegovih udeležencev. Zlasti na prireditvah, ki jih v obdobju pred krizo, in se pogovarjala o ročno rezanje, in skrivnosti tesarji, in težave, woodworkers, nato se je pozornost preusmerila na montažni les, okvir hiše in lepljene konstrukcije. Letos glavni trend je bilo tudi montažne gradnje in prenos stanovanjske gradnje, v industrijskih tirih, toda med razpravljali o vprašanjih so bili dodani na odpornost materialov, ki so prispevali za velike požare lansko poletje) in energetsko učinkovitost gradbenih konstrukcij (in sedanje, in zadnja zima potrdi ustreznost to temo).

Zunanje iskanje v smeri, na s'Kongresa Kongres je predstavljala predvsem s sosednjimi državami, Finci. Ne morejo se imenujejo konservativci. Zdaj so drznejši in bolj očitne združiti materiale, ki se ne bojijo, da razglasi dreves'pijan je tudi p'antipoverty z monolitnega betona okvir in zunanje stene, plošče, okrašena drevesa'lesene plošče. Razen zunanje stene, les, Kongresni udeleženci nameravajo storiti joists in strešni sistem na podlagi dolgo dobo lepljene konstrukcije ("house-Koncept Sodruzhestvo").

Vendar, v drevesa'lesene stanovanjske gradnje se uporablja več in več kemikalij: industrija ponuja nove zaviralci gorenja, antiseptiki, toplotno-izolacijski materiali na osnovi poliuretansko peno. In to je tudi trend časa.

Če odvrniti od tega, kar je rekel na s'vožnjo, in da se pritoži na Evropske izkušnje, trend je enak: zasebne stanovanjske gradnje postaja tako rekoč vse manj dreves'lesena. Finci, ohranjanje tradicionalnih videz dreves'lesene hiše, postavitev stene drobnih lesa, toplo celuloza EKOVATE, za katere proizvodnja je odpadni papir. Vogalih tej hiši včasih vložki so narejeni iz lepljenih nosilcev (Rantasalmi Oy). Glede na to, da koči iz ulice, ne bi nikoli uganil, da to ni dnevnika in les, okvir hiši. In, strogo gledano, hiša, zgrajena s to tehnologijo, lahko zagotovo rečemo, da drevesa'leseni - ker v proizvodnjo učinkovita izolacija za stene se uporabljajo celuloznega materiala, ki je prav tako narejen iz lesa. V regijah Evrope z bolj "humane" podnebne lahko opozoriti, in drugi trendi. Glavni trend Britanske in nemške hiše-gradnja razstave v zadnjih letih - les-uokvirjena design z velike površine zasteklitev. Uspeh v razvoj takšnih struktur predvsem nemška podjetja: Baufritz, Osko-hiša, KUH.

Od proizvajalcev, od bolj tradicionalnih dreves'lesene hiše v Evropi, zdaj zahteva skladnost z normativi porabe energije, ki ustreza razreda "A" (mimogrede, to ne velja le za hladilniku). Rezultat tega je, da zagovorniki hiše z ekološko živo lesa (natančno sušen les) so prepričani, da njihova kaprica postaja vse dražje in dražje. In če hišo iz lepljenih žarek pa je sedaj postala užitek nedemokratičnih, lesena hiša v Evropi je posebna pravica elite in bogati esteti.

Dajmo se vrniti v Rusijo. Ena od novosti v zadnjem letu, ki je omeniti, - "drevesa'vse opeke", patentiran kompleks "Zidu". Surovin za njeno proizvodnjo, so robovi plošč iz iglavcev pasem (bor, smreka, macesen, cedra), skrbno posušeno. Glavna razlika dreves'leseni opeka iz klasične žarek - velikost (650 x 190 x 60 mm), ki omogoča gradnjo koli od njih načrtovanje količinah. Prednost je, da ga ne potrebuje dolgih pripravah, - v delu, lahko gredo rastlinske kakovosti in suhega lesa. Očitno tudi v pogojih pomanjkanja gozda ta tehnologija ima veliko prihodnost.

Sodavice beton, armatura in človeški dejavnik

Če Evropejci želijo živeti v drevesa'lesene hiše, vendar ne vedno lahko privoščite, v Rusiji stanje je ravno nasprotno: po podatkih javnomnenjske raziskave lani, prebivalci naše države vedno bolj raje Kam'lesene hiše, natančneje, hiše s stene iz penasta betona. V Rusiji, gospodarske dreves'lesene hiše si lahko privoščijo skoraj vse potencialne hiša-lastnik. Medtem, kakovost demokratični segment dreves'lesene hiše, gradnja, ki vključuje uporabo dnevnik, priročnik za predelavo surovega lesa iz bližnje žage, listi, veliko od želenega. Ta okoliščina naredi prihodnje lastnike stanovanj, da dajejo prednost pred drugimi tehnologijami in materiali. Žal, takšna izbira ni vedno upravičena z vidika korelacije "cena - kvaliteta".

Zlasti predstavniki podjetja WLAN RAZVOJ in storitev prodaja končnih projektov) je ugotovil, videz številne uporabnike, ki raje hiša sodavice betonskih blokov, ampak zunaj je okrašena z lesom. Eno danes najbolj priljubljena projektov "poslovanja" razred spominja dreves'lesena hiša-znanega finskega proizvajalca dreves'lesene hiše, vendar ne prevzema stene iz sodavice betona in zunanje končna soočajo opeke.

"Sendvič"-plošče in "karbasnikov" smo, za razliko od Evrope je počasi, a zanesljivo izgublja tla. In kadar je verjetno, da niso vsi proizvajalci priljubljenih poletnih hiše v dobri veri. Veliko vprašanj iz predstavnikov sanitarne lahko pokličete se uporablja pri gradnji nekaterih vrst plošče OSB in horacemann polistirena pene. Vendar homeowners se ne mudi, da gredo v njih. In nekateri, ki aktivno uporablja danes v ruski dacha gradnje in les-okvir stanovanjske gradnje materialov v Evropskih državah je preprosto prepovedano.

Različne izolacija, dane na trg, seveda, spodbuja razvoj zasebne stanovanjske gradnje. V hiši, pravilno, z izolacijo iz pene ali mineralna volna plošče je mogoče živeti vse leto. Vendar pa sodobni materiali so njihove šibke točke. Prvi je, varstva okolja, požarne in privlačnosti za glodalci in mrčesom. Ena od novosti v zadnjem času - ecowool, ki je zdaj in v Rusiji, in v tej zadevi so že poskusili veliko anonimnih proizvajalcev, od katerih jih veliko ogrožanja materiala. In nekaj zasebnih razvijalci, ki si drznejo za nakup ruskimi kolegi, se pritožili, o invazijo glodavci, in v slabo oprijemljivost, in na usedanje materiala v steno sendviči. Idealen materialov, žal, ni zgodilo. Poleg tega trčenju z človeškega dejavnika v proizvodnji ali gradbišča je včasih ti škodljivi.

Kot rezultat, danes v Rusiji popular visoke kakovosti zgradili hišo iz sodavice konkretno: v očeh potrošnikov so "temeljito" drevesa'leseni, ni odvisna od človeškega dejavnika, kot okvir in cenejše kot opeke.

Projekt izmenah

Izpolnite kratko anketo trendov v zasebno stanovanjsko gradnjo, smo upoštevajte, da sprememb ne vpliva samo materialov in tehnologij, ampak tudi za načrtovanje in inženiring odločitve. Natančneje, glavni izdelka v povpraševanju na trgu ready-made design odločitve - ne klasično poletno rezidenco in ne koči za stalno prebivanje, kot neke hiše-hibrid. Ta hiša je zgrajena v počitniški vasi, vendar je na voljo v vsakem trenutku leto in je primerna za celoletno delovanje.

Glavne zahteve, preden'so bodoči lastnik, hibridni doma: compactness, učinkovitost v gradbeništvu, samostojnost, varnost in energetsko učinkovitost. Te učinkovitosti zagotavlja enostavno arhitekturno rešitev (npr. strehe kompleksne konfiguracije je način, da neposredno dvokapno, in pritličje s garaže - attached platnene strehe za avtomobile), energetsko varčnih materialov in inteligentnih sistemov električnih grelnih, ki so v odsotnosti lastniki ne dajo domov, da zamrzne, vendar ne več. Ognjevarne navojna, zgrajena-utopil v oknu zaslonke hiša s stene, iz plina-betonski bloki, skupaj z GSM opozorila o poskus penetracije zagotavljajo zaščito pred "nepovabljeni gostje". Zahteve za varnost, udobje in gospodarnost delovanja narekuje priljubljena in načrtovanje rešitev: ne preveč visoki stropi, odprtega prostora, načrtovanje, kompetentno pisno v prostoru dvojno višino dnevne sobe po stopnicah.

Glede na zgoraj navedene zahteve v zasebni hiši, naj ne pozabi na arhitekturo. Za človeka bogati doma, je vse ostalo o'predmet zasnovan tako, da poudari okus in socialni status. Kaj pa gospodarstvo, ki želi biti ekonomična, zahtevne demokratične materialov, preproste postavitve in "polje" oblike? Kako voditi diametrically nasprotni zahteve za skupni imenovalec? Oblikovalci predlagajo za izgradnjo kompakten in racionalno vikend, vendar zagotavljajo stranka z veliko priložnosti za "zmago" nad velike površine zasteklitve in bogata tekstura dekoracijo na fasadi. Dodatno dekor zdaj ni pozdravil, in smo v zadnjem letu je videl, ko je preučil priljubljena oblika rešitve, vendar ne spreminja uspeh skupnih rešitev, tako tradicionalnih ("omet + kamen")in nepričakovanih ("drevo + opeke"). Hvala za sodobne mavčnih sistemov in materialov, je vse večje popularnosti dekorativne omete. In če običajno človeško oko arhitekturne razmerja, običaji in zakoni, so opazili, da se je izkazalo, da je res dobro.

Mnenje strokovnjakov: stava na okolje, toplino in udobje

1. Spreminjanje preferenc potrošnikov v zvezi z ekologijo, varčevanje z energijo, ogrevanje, varnost in udobje države hišo?
O tem, kaj zahteve uporabnikov storitev, ki jih prvič slišal v letu 2010?

2. Obstaja mnenje, da je v hiši treba dreves'Jana, hiše, za stalni življenje - Kam'lesena. Kaj steno materiali in vrste gradnje zasebnih hiš za stalno prebivanje in počitniških hiš imajo največ možnosti v drugem desetletju XXI stoletja?

3. Način nakupa nove zasebne hiše, bo najbolj značilna za najbližjo prihodnost: nakup pripravljen za nov dom, naročila na gradnjo "na ključ" na že kupljeni parceli, samo-upravljanje gradnjo hiše ali "nedovoljene gradnje"

Denis Malyshev, komercialni Direktor podjetja "les Izdelka":

1. Če govorimo o preferencah kupcev v letu 2010, nato pa, po mojem mnenju, se praktično ni spremenila, saj je naš dreves'lesena hiša v celoti ustrezajo navedena merila. Nedvomno, s'novih naprednih tehnologij na področju ekologije, varčevanje z energijo, ogrevanje, varnost in udobje države hiši, ampak, da jih uporabljajo vse v tako kratkem času je nemogoče. Verjetno obstaja nekaj primerov novosti pri gradnji dreves'leseni hiši, ampak to je več strank-eksperimentatorji.

2. Ne pomeni, da je konzervativen, ampak, po mojem mnenju, drevesa'lesena hiša ne bo nikoli zapustiti trg državo stanovanjske gradnje. Morda jih boste lahko pridobili nove oblike, vendar obliki dejavnik, ki bo ostal enak. Po vsem, glavni razlog za stabilnost prodaje dreves'lesena hiša je svojo okoljsko prijaznost, toplino in energijo, varčevanje, hitro Montažo, zanesljivost in odlično vrednost za denar. In glede na dejstvo, da se vsako leto dvigne tarifne stopnje za glavne nosilce energije, tako hiše kot prej bo povpraševanje v naslednjem desetletju. Danes praznujemo vse večje priljubljenosti lepljene konstrukcije - prilepljena na kvadrat žarek in lepljen les.

3. Smo celotno storitev, podjetje, ki oblikuje, proizvaja in gradi, vam priporočamo, da bi delo v eno podjetje. V prihodnosti lahko kupec ne razumem povsem, kaj izzivi se bodo soočili v procesu izgradnje hiše, in da je odločitev na koncu bo rešil iz nepotrebne dodatne stroške in vam bo omogočilo, da shranite čas. Glede na to, da je trenutno največje povpraševanje, zemljišč, parcel v koči naselij brez gradbenih delih in brez uredbe gradnje, se lahko predpostavlja, da v večini primerov bo to hiša na končni projekt s pogodbo.

Sergej vitogo, Generalni Direktor družbe "Rosstroy":

1. Z delom na trgu nizka rast stanovanjske gradnje za deset let, smo že lahko povzamemo nekatere rezultate. Seveda, življenje gre naprej, in želje kupcev za izboljšanje vseh kazalcev udobno bivanje v predmestju. Zamenjajte stare tehnologije pridejo nove, hoja v korak s svetovno čas: to je rezervni sistem in neprekinjeno napajanje, alternativnih energetsko učinkovit in okolju prijazen sistem ogrevanja in zraka okrevanja, itd na trgu tudi s'novo energetsko varčnih materialov in bolj učinkovitih tehnologij.

2. Glede na hišo, da pride na počitek v poletnih mesecih, vam ni treba celoletno vzdrževanje v njem udobno pogoji. Hiša za stalno živijo kažejo ravno nasprotno: mojstri potrebno udobje pogoji za vse leto. In potem se ljudje odločijo na podlagi različnih dejavnikov, od finančnih, časovnih in konča na osebne preference tega ali da material ali tehnologije. Prihodnost homeowners, je treba razumeti, da je glavna merila za izbor so sredstva in čas. Glavno vprašanje: koliko vlagati in kako hitro bo mogoče v celoti uporabiti hišo za udobno bivanje. Kot je za tehnologije in materialov, je bolje, drugi se uveljavili po teh kriterijih montažna hiša in hiša sodavice betona.

3. Bodoči kupci predmestnih hiš, mora razumeti, kaj jih plačujejo za to, kaj je izdelek in kaj kakovosti, ki ga bodo prejeli na koncu, in kdo bo nosil nobenih jamstev'asana pred njimi. Trendi v razvoju bolj civilizirani državi stanovanjski trg ni mogoče pod Splošno razumevanje vprašanje. Zakonodajne spremembe, v začetku drugega desetletja zvest predlogov bank, povečanje stopnje in obsega gradnje in povečanja kakovosti in znižanje stroškov. Življenje v predmestju, bo na voljo več ljudi. Slika na državo trgu, se lahko bistveno spremeni.

Philip URBAN

Vir: Podeželju ankete

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика