пятница, 26 сентября 2014 г.

Slog sodobnega pisarna: glavni značilnosti

Pogosti so dva koncepta urad za dekoracijo: classic "zaprta" (Kabinet-hodnik sistem) in Odprti Prostor (open space). Prva možnost bi lahko vključujejo, na primer, večina javnih institucij v naši državi: dolgih hodnikih, imena na vrata, zasebni uradi in različne "oddelki". Z vidika učinkovitosti dejavnosti, classic urad optimalno ustreza linearno-funkcijska organizacijska struktura podjetja s tradicionalnimi upravni navpično in načine usklajevanja.

Koncept Odprtega Prostora ustvarja demokratične urad, ki je organiziran v precej veliko sobo, ki ne ločijo s trdno steno. Pisarniški prostor je strukturiran, in to ustvarja potrebne funkcionalne površine, medtem ko se pogosto uporablja mobilne in stacionarne urad particije. Z vidika upravljanja, organiziran tako, urad je bolj v skladu s sodobno upravljanje oblik in omogoča nove načine notranjega usklajevanja in komuniciranja. Poleg tega pomanjkanje vrata in hodnike shrani pisarniški prostor.

Veliko podjetij, izberite tretjo - mešano - varianta, na svoj način, ki združuje elemente klasične in javnih uradih.

Kot kaže praksa, v Rusiji v regeneracijo urada okus leader v večini primerov, temeljno vlogo, čeprav pristojni organizaciji delovnega prostora potrebno sodelovanje strokovnjakov, ki zagotavljajo funkcionalnost, reprezentativnosti in ergonomija v pisarni.

V svetu obstajata dva glavna pristopa k oblikovanju poslovnih prostorih: Ameriški in Evropski.

Ameriški pristop je značilna uporaba odprtega prostora, je dinamično in včasih agresivnosti, ki namerno skuša dokazati, upravljanje podjetja. Glavna značilnost Ameriški pristop je zaveza, da uporabite enega od obstoječih stilov "pure".

Evropski pristop k organizaciji urada vključuje tudi koncept Odprtega Prostora, vendar v okviru dovoljeno gladko mešanico slogov pri oblikovanju urad inter'jer. V pisarnah podrobnosti mestnih high-tech mirno sobivajo z ročno izdelana perzijska preproga. Danes strokovnjaki, podvrsta pan-Evropski stil, določenih z državami izvora: nemške, Skandinavske, italijanski in drugi.

Vzemimo najbolj izrazito in stabilno zasnova pisarniških prostorov. Vsi, razen aplikacijo na svojo "zgodovinski dom", so zelo priljubljeni v mnogih drugih državah.

Slog "Manhattan"

Ameriški urad, dobro znano, za Hollywood filmov, lahko povzroči različne reakcije, od občudovanja, da skupaj zavrnitev. Ta slog nastal v 30-s Od XX stoletja, v obdobju gospodarskega okrevanja, saj veliko depresijo. Arhitekti pogosto ga imenujemo "Manhattan" ali "wall street" - imena največjih poslovnih okrožij new Yorka. Smisel življenja je za večino Američanov je, da dela, in kult plačano delo, cepiti v tej državi že od otroštva, seveda, vplivalo na office design.

Na podlagi pisarna v ZDA, kot že omenjeno, je Odprt Prostor odprtega prostora, ki so sestavljeni samo iz zunanje stene in stebri. Ločeno majhne sobe so rezervirane samo za počitek in posredovanjem, kot tudi za višji vodstveni delavci. Drugi člani osebja sit v velikih dvoranah, ločiti, pohištvo, plošče, kot pravilo, visok kot človek. Američani so zelo spretno delo s prostorom, ki želijo izkoristiti dobesedno vsak kvadratni meter.

V pisarni na wall streetu, ne boste videli občutljivo vaze in cvetlični lonci na windowsills. V asketizma ta slog je izražena v odsotnosti presežek. V pisarni preprosto ni postavke, ki niso potrebni pri delu. A hkrati je vse, kar lahko pospeši vaš potek dela in bi bilo bolj udobno in učinkovito. Tukaj je vse, kar je izjemno funkcionalna. Presenetljivo veliko število o'capacious predmetov, stekla in chrome-platirane kovine. Slog "Manhattan" kul in dinamično. Kovinski pooseblja hladno racionalnosti, potrebne za sprejemanje pravih odločitev. Na svoj način "delo", in stekla. Na eni strani je vizualno razširi prostor, in na drugi psihično o'združuje delavcev v enoti.

Kljub zdelo, pomanjkanje okraski, Ameriški stil je zelo zastopnika. Na predložiti prostorov se uporabljajo luksuznih materialov. Pisarne so lahko opremljene z drago, vendar zelo funkcionalno pohištvo sodobne idejne zasnove, ki je opremljen z visoko kakovostno opremo, ki lahko igra tudi vlogo dekorativni dodatki (na primer telefonski prvotno obliko in barvo, lučka v stilu "hi-tech" ali stenske ure v chrome primeru).

Ameriška mentaliteta prevzame hitrost reakcije na dogodke. To je eden od nujnih pogojev za uspešno poslovanje. Steklene predelne stene office v stilu "Manhattan", ki vam omogoča, da vidite vse, kar se dogaja okoli, da meje z zunanjim svetom pogojno.

Vodij uradov, praviloma se nahajajo na posameznika (ponavadi zgornji) nadstropju stavbe, ki se bistveno razlikuje od drugih. Tukaj so dražji dodelavo materialov. Vendar, razkošje v svojem tradicionalnem smislu. Vendar je prvotno organiziran prostor in zelo drago avtorskimi pravicami in izključno pohištvo.

Mnogi Američani so tako zaposleni v lastni hiši, se dogovorite za mala "Manhattan". Velik Studio, z veliko svetlobe in prostora, najmanj pohištvo in veliko Okna so zelo udobna stanovanja za povprečni Američan.

Demokratična Evropa

Urad, ki je okrašena v Evropski slog, praviloma manj monotono kot Ameriški.

Za diferenciacijo delovnih mest v Evropski Odprtega Prostora uporablja svetlobo, včasih pregledni plošči. So dobro zamudite svetlobe, vendar z njimi ni mogoče ničesar videl. Ljudje, ki delajo za te particije, čuti povsem ločeno: vidi soseda, urad pa je lahka in enostavna.

Evropski stil lahko razdelimo v več podvrste, ki se razlikujejo predvsem na načelu izbor pohištva. Na primer, v Skandinavskih pisarniško pohištvo, kot pravilo, svetle barve, pogosto se uporablja naravnega lesa, redke kovine in laminat. V primerjavi z ZDA je malo lažje, ampak tudi v Evropi, pohištvo iz Skandinaviji je "težko". V nasprotju "mirno", "zelena" Skandinavci in podobno Nemci, Italijani, Frenchmen in angleži prevoženih ljubezen laminat (ki omogoča enostavno identifikacijo v pisarni korporativne barve družbe), in tudi kovinske noge ustvariti občutek lahkotnosti. V najbolj čisti lahkotnost, elegance in raznolikosti, so opazili v delih italijanskih oblikovalcev, ki so glavni prispevek k oblikovanju pan-Evropski stil.

Nemški urad je dobro premišljena razporeditev vseh komponent delovnem mestu, naročanje delov, in, kar je najpomembneje, funkcionalnost in ergonomija pohištva. Izrazito racionalnosti in praktičnost SIP'omili prisotnost v nemški inter'Arah veliko število barv. To je, kot so sveže rože na okenskih polic in njihove slike v okras.

Angleški pisarne se razlikujejo preprostost in eleganco. Ko delovna mesta so aktivno uporabo tehnika odprtega prostora. Vendar, sejne sobe in Izvršilne pisarne se nahajajo v ločenih prostorih urada. V klasični angleški Kabinet ponujajo udobje in mir. Tukaj pohištva najboljše ocene dreves, drago pisarniški pribor, slike, vaze, Starine, knjige, preproge. V angleški slog notranjosti'notranjost, ki je lahko videl, ne toliko funkcionalnosti kot temeljitost in plemstvo.

Francoski urad inter'kariera svetloba, svetlo, ne brez dekoracijo v obliki openwork kovinske dele, svetlo oblazinjenje, ogledala in slike v pozlačenega okvirji. Francoski slog prinaša inter'jer nekaj zmede in improvizacije, ampak daje čudovit čar.

Inter'delo v Skandinavskem stilu vsebuje najmanj dekoracijo in okrašena v luči naravne barve na preprost in naravnih materialov. Pisarne so prostorne in odpri, nova delovna mesta jasno organizirano, svetlo siva in bež barve pohištvo in stene, ustvariti pozitivno vzdušje in prispevajo poudarek na potek dela. Skandinavski stil je preprostost in naravnost, ki so med nesporne prednosti.

Italijanski sistem za organizacijo uradov, ki temelji na načelu odprtosti prostora, zagotavljajo veliko možnosti za sanacijo, ki omogoča izboljšanje inter'EP in poskusite uporabiti drug načrt delovnih mest za povečanje njihove funkcije. Skupaj s odprtih prostorov v italijanski uradov, ki jih izoliranih prostorih (Izvršni pisarne, konferenčne dvorane, sejne sobe). Na Splošno italijanski slog, se odlikuje z eleganco, eleganco in visoko kakovost za vse komponente, inter'jer. Dragih materialov, ergonomske oblike, lahek in zračen zavese, slike, vaze, preproge. In prav gotovo tople barve, od temno rjave barve, pohištvo in konča s svetlo bež stene.

Poleg Ameriških in Evropskih pristopov k oblikovanju urad je mogoče dodeliti tudi Japonski pristop.

Izjemno delo in pridnost, Japonski, njihova disciplina, enotnost, disciplino, ki je znan po vsem svetu. Ni čudno podlagi inter'notranjost Japonski slog leži preprostost, logika in harmonijo. Za pohištvo je značilna enotnost oblike in material, nekatere nesorazmernosti in ponavljanje elementov, predvsem gladko površino. Barve se uporablja predvsem svetlobe: bela, bež, krem. Za dekorativni uporabljajo naravne svile in bombaža. Slog pisarne temelji na načelu funkcionalnosti in hierarhije. Vsak zaposleni je delovno mesto v kvadrat, ki je, ki mu je dana v skladu s svojega položaja v družbi. Redno zaposleni sit v prostorni in odprtih območjih, kjer ne obstajajo stene. Na delovnem mestu vodje se nahaja nasproti. Torej, vsi zaposleni so seje face-to-head, ki omogoča, da v celoti izvaja nadzor nad podrejenimi.

Evropski pristop, ki vključuje osredotočanje na osnovno dejavnost podjetja, ki je tudi pomembno, saj je stanje v pisarni morajo odražati vašega podjetja, blagovne znamke.

Na primer, workspace Banka uradi so tradicionalno razdeljena na dva dela. V prvem osredotočena ločeni prostori za višji management. Kul sodoben dizajn tukaj je kontraindiciran: inter'notranjost, okrašena v podobnem slogu, pozicioniranje Banke kot agresivno in mlade, in zato, da je pred kratkim vstopil na trg. Zato, stanje organ Kabinet za boljše prenesejo v stari angleški stil, ki je na asociativnih ravni daje partnerji občutek zanesljivosti in respectability. V drugem delu, namenjene za druge zaposlene, prostor, ki je ponavadi organizirana v stilu Odprtega Prostora. V tem prostoru, ločeno ograjenih območij za srednji vodstveni delavci. In tehnično opremo takih office open področju bi morali biti organizirane tako, da je na eni strani ljudje občutek, kot Združeno ekipo, in z drugo - vzdrževati osebni prostor. Za dosego teh ciljev v Banko, urade, se najpogosteje uporabljajo nizko particije.

V pisarnah pravo družb okolja je zasnovan tako, da dokaže, stabilnost, zanesljivost in konzervativnost. Zato previdno upoštevajte zahteve za inter'notranje zadeve in oblikovanje: strogosti, racionalnosti, polno spoštovanje položaj in status družbe; plus jasno hierarhijo, ki jih je treba upoštevati v celotno strukturo urada. Soba sistemi so bolj primeren, da se zagotovi zaupnost teh pogovorih. Spodbujanje pozitivne, zanesljiva metoda se uporablja trdno pohištvo v klasičnem slogu.

Uradi, inženirskih in tehnoloških podjetij, kot pravilo, je izredno bogata notranja oprema, vendar ergonomsko in kompaktno. Torej idealna rešitev za prostor - načrtovanje-slog, ki je Odprt Prostor z nizko particijo. Estetika tukaj gladko preselila v drugo mesto, in na prvi go udobje in udobje. Vendar to velja le za delavca prostore, za katere Agencija ne preveč pomembno. Vendar office Manager mora urediti vsa pravila. Če je urejena v stari slog ali okrašena v slogu Neoclassicism, je malo verjetno, da bi naredili vtis na obiskovalce. Več pomembne za oblikovanje takih uradov bo stilu "hi-tech".

Pisarne podjetja - udeleženci potrošniških trgov prizadevati pokazati najboljše izdelke. Posledica tega pristopa je enostavno uterovaginal in celo zavestno ekstravagance notranje zadeve''erov. Kot material se uporabljajo predvsem laminat različnih odtenkih, stekla in kovine. Tukaj dovoljeno, svetle barve, nenavadne osvetlitev, uporaba najnovejših modela razvoja. Glavna stvar - poskušal narediti vtis, da ne izgubi stilnih celovitost.

Uredništvo, oglaševanje in PR-agencije pogosteje od drugih podjetij uporablja prednosti open office. Ne, prav tak urad gravitirajo na Ameriški stil. Demokracija v ta podjetja vključena v strukturi šef vedno odprti za ideje in komunicirati z zaposlenimi. Zahteve za pohištvo v pisarnah - ergonomija in funkcionalnost. Na primer, urad za krožnike se lahko uporablja kot particije.

Pisarna v ruski

Rusija le nekaj se uporabljajo v svojih pisarnah odprtega prostora (izjema kot pravilo, Časopisi in revije). Večina enako kot pred uporablja "Sovjetski" različica klasične tip office - veliko sob, ki sedi nekaj zaposlenih. Hierarhijo, ki jo imamo, je, v resnici, samo v dveh položajih: vodja in vsi ostali. Ustrezno organiziran in office. Urad glavo je največji in prostorno. Pri oblikovanju omare ruskih voditeljev, kljub novosti, pogosto prevladujejo tradicionalni klasični slog. "ruski birokratskih office", kot ergonomska kot katera koli druga. Vendar pa je njegova oblika je poudaril trden, temeljito, draga, čas luksuzno. Vsi predmeti, masivni ali se zdi tako. Uporablja dragih materialov, pogosto omare, mize in mize so okrašena z prestižne dodatke, in stenske - slike.

Vendar pa v Moskvi, Sankt Peterburgu in drugih večjih mestih v zadnjih letih z'obstaja veliko menedžerjev, ki želijo videti moderno. Ko se organizira svoje pisarne večina se jih nagiba k Evropski stil. Takšni vodje prevzeti prostore v sodobno in pisarniških stavbah, kjer je veliko prostora in zraka, nastavitev svetlobe, mobile, enostavno reformirane pohištvo z veliko podrobnosti iz kovine, z majhnimi očesi.

Po mnenju strokovnjakov, v Rusiji, kot po vsem svetu, se bo začelo izginjati urad, ki je sestavljen iz številnih majhnih sobah. Bolj obetavna uradov nastala z velike odprte prostore, ki so lahko oblikovani in reconfgured. Sodobni Moskvi pisarniške stavbe so zgrajene v skladu s tem načelom. V takih hiš na vsako nadstropje obstaja nekaj takega kot Osrednji dvorani pri vhodu, storitev vozlišče, zunanje stene, stebri, in vse ostalo je nastala z lastnikom prostora. Tako nov način za uporabo prostora učinkovito narekuje zelo arhitekture stavb.

Vir: NAYADA - sistem predelne stene office

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика