четверг, 25 сентября 2014 г.

Kako izbrati pravo Zračne zavese

 


Toplotne zavese so namenjene za varstvo ogrevan prostor iz hladni zračni tokovi skozi odprta vrata, vhodna vrata, delovni Windows.







Toplotne zavese so namenjene za varstvo ogrevan prostor iz hladni zračni tokovi skozi odprta vrata, vhodna vrata, delovni Windows. Načelo delovanja teh naprav je preprost: močan ventilator nameščen v notranjosti tančico ustvarja visok pretok zraka, ki tvorijo "nevidna ovira", ki ne omogoča toplega zraka na površini, in hladno, da se znotraj prostorov. Tančico je običajno nastavite nad vrata in ustvari zračni tok je usmerjen navzdol. Te naprave so nenadomestljive v trgovinah, restavracijah, skladiščih, kjer je velik pretok obiskovalcev, ki vodi v pogoste odpiranju vrat. Poleg tega je pravilno izbrana tančico omogoča tudi pozimi, da so vrata vedno odprta in hranite v zaprtih prostorih udobno temperaturo brez dodatne porabe energije. Tančico, je lahko uporabno, in v poletnih mesecih - če je prostor je klimatiziran, "nevidno pregrado" pomaga, da se zrak ohladi (seveda, ko ste izklopili ogrevanje), ščiti pred prahom in žuželke.



Pri izbiri toplotne veils najprej morate paziti na naslednje:

  • Dolžina tančico

  • Zraka zmogljivost ("krvavitev") in oblikovanje turbine

  • Moč in grelno vrsto elementa

  • Sposobnost nadzorovanja tančico (prenosni nadzorni plošči, termostat)

  • Namestitev vrsto (vodoravno ali navpično)

  • Vir toplote (in električne energije ali tople vode)


Dolžina toplotne veils

Toplotne zavese imajo dolžino od 600 do 2000 mm, Najbolj razširjena POMOČI dolžina 800 - 1000 mm, namenjeni za vgradnjo na standardna vrata. Dolžina pravilno izbrana tančico mora biti enaka ali nekoliko večja od širine odprtin, ker samo v tem primeru, zračnega toka, ki bo popolnoma zaprite in ne bo pustil hladnega zraka priti notri. Ob otvoritvi je zelo široko (>2 m), morate namestiti več naprav blizu drug drugega.



Zraka zmogljivost
Odvisnost pretok zraka
oddaljenost od šobe toplotne veils

Uspešnost po zraku ali "črpanje" je glavni parameter koli tančico.

Uspešnost je odvisna od hitrosti pretoka zraka in posledično na optimalno višino. Na primer, za zaščito standardna vrata širina odprtine 0, 8 - 1, 0 metrov in višine 2, 0 2, 5 metrov, ki se želite tančico "črpanje" 900 - 1200 KB. m / h. V tem primeru air hitrost na izhodu iz tančico bo znašala 8 - 11 m / s, in na ravni tal - 3 - 4 m / s. Vendar, veils s tako "črpanje" stroški 15 000 eur 20 000 RUR, zato kupcem, da shranite občasno namestite stroji z manjšo produktivnost, za zaščito odprtin do 1,5 m visoko (blagajniško okno, okno dobave blaga in t. p. ). V tem primeru skozi spodnji del vrat odpiranje bo prodor hladnega zraka, in želeni učinek uporabe toplotno veils bo le delno doseženi. Upoštevajte, da če je tambour uporabo tančico z nizko črpanje je lahko popolnoma upravičeno - dvojna vrata dodatno oviro pred hladen zrak in omogočajo, da uporabite manj drago tančico.

V imenike, razen "črpanje" vedno dal priporočena višina namestitve, komponente za različne modele od 1,5 do 6 metrov. Čeprav višina in mora nedvoumno določene dolžina, širina šob in "črpanje" tančico, v katalogih različnih proizvajalcev so različne vrednosti priporočena višina za podobne modele. Bodite pozorni, da domači proizvajalci, praviloma predstavljajo velike višine v primerjavi s priporočili vodja trgu - podjetja, Frico. Pri izbiri toplotne veils, vas prosimo, upoštevajte, da se malo znanih proizvajalcev v vrstnem redu, da shranite včasih zmanjša širina šobe, zagotavljanje, tako, povečala hitrost pretoka zraka. Vendar ozko zračnega toka, ki je nestabilen in veter zlahka uniči.

Turbine toplotne veils

Druga pomembna točka je design najbolj pomemben del tančico - turbine (centrifugalni ventilator, ustvarjanje potrebnega pretoka zraka). Ustvarite dosledno pretok zahteva eno turbino, ki se nahajajo po celotni dolžini tančico. Motor v tem primeru je pritrjena na strani turbine. Ker se proizvodnja turbine z dolžino 800 mm je tehnološko zahtevna, nekateri proizvajalci uporabljajo tehnične rešitve s Centralno lokacijo motorja in dveh malih turbin na straneh. To nam omogoča, da zmanjša stroške tančico, ampak vodi k dejstvu, da v večjih Osrednji del zračnega toka, ki je nastala "neuspeh". Posledica je, ne samo poslabšanja zaščitne lastnosti pretoka zraka, vendar enakomeren pretok zraka grelni elementi, kar lahko privede do prezgodnje okvare.

V zaključku tega oddelka, želim poudariti, da je "črpanje", ne moči, je najpomembnejši parameter toplotne veils. Stroške tančico odvisna tudi od svojih "črpanje" in dolžino, ob istem času, zelo malo odvisna od moči. In kaj moči, nam bo povedal več.

Moč in toplotne veils


Uporaba visoko zmogljivih
toplotni ščit za zaščito
stalno odprta vrata

Poleg cut-off zunanji zrak, zračne zavese se lahko uporablja tudi za ogrevanje zraka v prostoru. Za približen izračun jih lahko sprejme, da za ogrevanje 10 kvadratnih metrov, ne ogrevanih prostorih, z zgornjo mejo višine 2, 8 - 3, 0 m 1 kW moči. Predpostavljeno je, da so stene in strop prostora, ki imajo dobre toplotne izolacije (glavna stavba), ker toplote začasne strukture (železna stojala, hangarja) je skoraj nemogoče - toplota, ki bo pobegniti skozi tanke stene. Če tančico je treba namestiti v dobro ogrevan prostor, ogrevanje funkcija ni potrebno, in lahko izberete model z najmanj sposobnosti ali tako imenovane zračne zavese brez ogrevanja funkcije. Upoštevajte, da zaščitne lastnosti pretok zraka se določi hitrost zraka in niso zavezujoče njeno temperaturo, tako da je moč tančico je neobvezno, in ni glavna značilnost.

Druga pomembna značilnost zračne zavese s vrsta ogrevanja elementi: Deset ali spirala (kar pomeni, zavese z električnim grelnim elementom, zavese z vodo, ogrevanje, našteta spodaj). Grelec spirala je kovinsko žico, zavite v spiralo. Takšno ogrevanje elementi se uporabljajo v znane domače grelniki - "plošče". Glavne slabosti poševno grelniki so visoke temperature (zaradi majhne površine), ki vodijo do "kurjenje" kisika in nizko življenje. Boljši in dražji možnost - ten. On je grelni element (iz grafita ali žice), ki se nahaja v votle kovinske cevi s premerom približno 1 cm. Prostor v notranjosti cevi, ki je napolnjena z kremenčev pesek z visoko toplotno prevodnost. Kot rezultat, na območju grelni element, ki bistveno poveča, kar zmanjšuje delovno temperaturo. Za nadaljnje povečanje območju okoli Deset cev oživiti kovinsko bar - navzven postane kot miniaturni krog radiator. Ta grelec se imenuje rebra. Finned grelni Elementi so najbolj prednostna možnost grelni element toplotne veils zaradi svoje trajnosti in varnosti za zdravje.

Vse veils ogrevanje tam je ena posebnost - ob odhodu celo zelo močan zavese zrak bo samo toplo, nikoli vroče. Na primer, temperaturne razlike na vhod in izhod za tančico Frico AC210 10 kW ne presega 21 stopinj C. Ta "paradoks" je pojasnil za visoke hitrosti ventilatorja ogrevanje elementov, tako toplotne zavese ni mogoče primerjati s toplotno pištolo ali ventilator grelnika, kjer je v zraku ventilator hitrost je nekajkrat manj, temperatura zraka), zgoraj.

Metoda nadzor tančico

Vse toplotne tančico ima vsaj dve stikali - one vključuje ventilator, drugi - ogrevalnih elementov. Poleg tega, nekaj tančico, imajo dve-ali tri-stopenjski moč regulatorji za ogrevanje in dveh hitrosti ventilatorjev. Daljinski upravljalnik lahko celosten in oddaljene (žične). Vgrajene krmilne plošče se uporabljajo le na malih zaslonih za standardna vrata in okenske odprtine, ali za gumbe bo težko dobiti. Daljinsko upravljanje plošče se uporabljajo z semi-industrijske in industrijski zasloni - ta daljinski upravljalnik lahko namestite v kateri koli priročno mesto.

Poleg konzole lahko nastavite termostat, da onemogoči ogrevalnih elementov (ali tančico) ko se doseže nastavljena temperatura v prostoru.

Včasih, za varčevanje z energijo, industrijske veils v hangars ali skladišča so uspeli do konca stikalo. To stikalo se začne z odpiranjem vrat in vključuje tančico samo, ko so vrata odprta. Za zavese nameščen v običajnih vrat, ta vrsta nadzora ni primerna, saj promocijo ljubitelj in ogrevanje, Grelniki lahko traja do 5 - 10 sekund.

Upoštevajte, da vse na voljo na tržišču toplotne zavese imajo eno, in ponavadi več ravni zaščite pred pregrevanjem. Prvič, Grelniki vseh blodnje omogočena le, ko vklopite ventilator, drugič, v bližini Grelnikov po navadi nastavljen kapilarni termostat, ki se izklopi, ko je ogrevanje z grelnimi Elementi nad mejno temperaturo (običajno 80 do 110 OC).

Vodoravno in navpično toplotne zavese


Vertikalni toplotne zavese

Večina zraka, toplote zavesa je namenjena za horizontalno namestitev na vrhu odprta vrata. Lahko pa, da takšne namestitve ni mogoča ali nepraktično. V teh primerih velja navpični termični tančico, ki je nameščen na strani vrata,. Zato je pretok zraka iz vertikalne v tančico bo usmerjena vodoravno. Vertikalni toplotne zavese, ki se uporabljajo v primerih, ko je višina odprtine manj kot njegova širina. V tem primeru, vertikalni dolžina tančico, bo manj kot dolžina horizontalne toplotne veils, kar bo zmanjšalo njegovo vrednost. Poleg tega za zaščito otvoritvi je dovolj toplotne veils višino 75 - 80% višine zaslonke (hladen zrak prodre skozi spodnji del odprtine, tako da se njegov zgornji del se lahko ne ščiti). Za široko odprtine se lahko namesti vertikalno zavese na vsaki strani, odpiranje.

Strukturno navpični toplotni zavesa je drugačen od horizontalne dodatno opremljenih z enega ali dveh koncih gredi, ki nosi težo turbine. Glede na namestitev, lokacijo, relativno na mapo odpiranja (levo ali desno, ko gledamo od strani sobe), navpično toplotne zavese so levo, desno, in univerzalna (universal vertikalna zavesa se lahko dajo na obeh straneh vrata). Poleg tega, obstajajo industrijske toplotne zavese, omogočajo namestitev v vsakem položaju - horizontalna in vertikalna.

Električne in vodne toplotne zavese

Poleg modelov z električno ogrevanje, tam so zavese z oskrbo z vodo - voda-toplotne zavese. Kakor ime pomeni, vir toplote v takih veils vroče vode, ki se črpa iz sistema Centralnega ogrevanja. Večjo kompleksnost namestitve, vode, zavese, zamaknjena za nižje režijske stroške za uporabo in visoko zmogljiva. Tako veils običajno uporablja v industrijskih zgradbah z velikimi odprtinami. Za vodo toplotne veils treba vozel vezava (obtočne črpalke, itd.) in avtomatizacije sistema, ki preprečuje odmrzovanje grelec v hladni sezoni.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика