вторник, 30 сентября 2014 г.

Čisto vodo

Voda je ključnega pomena za človeka in vpliva na njegovo zdravje, in ni presenetljivo, t. za. oseba, ki skoraj za 70% je sestavljena iz vode,. Z uporabo vode odstranijo iz telesa škodljive snovi, ki so fizikalno-kemijskih reakcij, povezanih s presnovo, izhlapeva s površine kože, je voda vključena v termoregulacija. Vodo, ki je prinesel več dobrega kot škode, je treba čisto. V naravnih pogojih v vodi vedno vsebuje različne snovi in predmetov, to je posledica dejstva, da v procesu kroženja vode v stik z zraka in tal, in se raztaplja v opozorilu kemijskih spojin in bakterije. Voda vsebuje raztopljeni kisik, ogljikov dioksid in vodikov sulfid. Za vodo analize so velikega pomena tako fizične lastnosti, kot turbidity, barva, vonj in okus. Dobra voda bi morala biti pregledna, so brez barve, vonja in ne imajo izrazit okus.

Vode, kar je prisotnost v njem od razpada izdelkov organskih snovi: soli amonijevega, nitrati in nitriti. Te snovi so del fiziološke odpadki človeških in živalskih. Vendar pa v nekaterih primerih te snovi so lahko prisotne v globoko arteški vodnjaki, in v tem primeru, njihova prisotnost ni dokazov onesnaževanja vode. Pomembno ta indikator vode, kot prisotnost organske snovi. Vrednost tega kazalnika je posredno določena z oksidacijo vode. Oksidacija čiste vode 2-4 mg. / L. Za analizo vode glede na kemično sestavo so določene standarde, tudi o varnosti vode, kar odsotnost ali prisotnost patogenih mikrobov. Pogosto vode za analizo na prisotnost saprophytic bakterij Escherichia coli.

Na zdravje ljudi vplivajo na vodo, minerali. Če voda vsebuje veliko mineralnih snovi, ki jih lahko povzroči prebavne motnje, izgubo apetita, zmanjšano učinkovitost, poslabšanja kroničnih bolezni. V prisotnosti železa v vodi so kršene njene fizikalne lastnosti. Pomembno merilo pri analizi vode je togost. Trdota vode je odvisna od razpoložljivosti karbonati, bicarbonates, kloridi in sulfati kalcija in magnezija. V trdi vodi začeli tvorijo netopne usedlin, kalcija in magnezija Mila, ki se odlagajo na vlaken izbrisljivi stvari in povzroči draženje in suhost. V trdi vodi je slabo kuhati, prispeva k spreminjanju velikosti.

Visoka vsebnost elementov v sledovih v vodi, vodi tudi do motenj v telesu. Če pitne vode, vsebuje visoko količino fluora, je to lahko povzroči zobno sklenino, madeže in razpoke. Tudi osebe z uporabo takšne vode se lahko razdeli fosfor-kalcij presnovo, kar vodi do deformacij kosti šibkosti. Če vodo nasprotno zmanjšane količine fluorida, ki spodbuja nastanek zobnega kariesa.

Zato, pitna voda naj ne bo motna, so barva, vonj in poseben okus, bi morala voda vsebuje mineralne snovi in microelements z fizične potrebe človeka, voda ne sme vsebovati strupenih in radioaktivnih snovi v koncentracijah, ki so nevarna za zdravje in življenje, vodo, mora biti varen za ljudi epidemiološki.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика