воскресенье, 28 сентября 2014 г.

Voda: problemi in rešitve 2008-10-08 14:25:21

Gradnja in rekonstrukcija.

Voda: problemi in rešitve
2008-10-08 14:25:21

Pogovorimo se tudi malo vode. Ona je bila na našem planetu pred ljudi, in tam je vsak razlog, da verjamem, da je v njeno življenje se je pojavila. Sama po sebi, voda nima hranilne vrednosti, ampak je velik del živih organizmov. V rastlinah vsebnost vode do 90%v odraslega človeškega telesa - 60-65%. V resnici je voda okolje, v katerem se nadaljuje vse procese življenja. Voda uravnava telesno temperaturo, pomaga pretvoriti hrano v energijo in rids telo strupov in odpadkov.

Po mnenju znanstvenikov, 97, 5% vse Zemlje voda je slana voda morij in oceanov, in le 2, 5% ostane virov sveže vode. Glede na to, da 75% sladke vode je zamrznjeno v gorski ledeniki in polarne <klobuki>, 24% je podtalnice, 0, 5% vlage, razpršeno v zemljo, se izkaže, da se na rek, jezer in drugih površinskih voda organi, ki imajo malo več kot 0,01% svetovne zaloge vode.


Kljub svoji na videz preprosta kemična sestava, voda - eden od najbolj skrivnostnih snovi na Zemlji. To je dovolj, da se spomnimo, da je edina kemikalijo, ki je v stanju našega planeta hkrati v treh državah združevanje - plinasta, tekoča in trdna. Torej, brez vode, naše življenje bi bilo nemogoče. Ko pa se je poraba nekatere težave se pojavijo. Voda iz vrtina ali vodovodnega sistema zahteva predhodno zdravljenje. Prisotnost v vodi raztopljenih mehanski delci, pesek, rjo in colloid snovi, ki vodi do hitrega poslabšanja sanitarni izdelki, za zamašitev cevi. Raztopljeno železo in mangan zagotavljanje pitne vode rumeno barvo in železnih okus. Seznanjeni belkasta prevleka na površinah za kad in umivalnik, kot tudi neizogibno obsega v čajniki in aparati za ogrevanje vode, ki je rezultat ogrevanje vode, ki vsebujejo soli kalcija in magnezija.

Sama po sebi, to ni popoln seznam nevarnih snovi, ki predstavljajo izzive za vodo potrošnikov. Voda iz konvencionalnih virov vode, prvič, morate za razkuževanje, in potem jasno. Ampak obstoječe metode niso neškodljive. Če na primer kloriranje (dekontaminacija) je nastala okoli sto strupenih organoklornih spojin.

Vendar pa lahko že zdaj obstajajo načini za čiščenje, ki omogočajo, da bi vir vode za vse kakovosti na ravni, ki je skladna z najstrožje standarde.


Na standarde kakovosti vode, ki vključuje:

  • Splošno fizika-kemijskih lastnosti;
  • senzorične lastnosti;
  • bakteriološke in parasitological indeksi;
  • radiološki znaki;
  • vsebina anorganske nečistoče.


Za <bližnji> kemična analiza vode (20-25 parametrov), potrebujete vsaj 3 litre vode. Zagotoviti, da voda je varna za pitje, ni dovolj, da je jasno, peska, Muti in drugih opustitve. Iz vode, ki jih želite izločiti in drugih raztopljenih v njej nevidne snovi. V kolikšni meri boste morali očistiti z vodo? Nekateri verjamejo, da je voda mora biti čim bolj čiste, drugi - ki mora vsebovati določeno količino microelements. Kot vedno, se zgodi, resnica leži nekje v sredini. V najbolj civilizirana držav za pitje uporabljajo obratno osmozo vode, ki se na lastnosti, blizu ledeniki se topijo v vodi.


Vode je pomembno ne le doma, ampak tudi v živilski industriji, v restavracijah, saj neposredno vpliva na kakovost proizvedenih izdelkov in pripravljenih jedi. Prav tako ne pozabite na drage opreme, ki pogosto ne uspe zaradi slabe kakovosti vode. To se zgodi v kotel-hiše, stanovanjski objekti, domovi ostarelih in sanatoriums. Na podlagi teh in drugih razlogov, večja podjetja in ustanove prednost verjamem, da je pridobivanje vode sistemi za čiščenje.


Oprema za čiščenje vode se ne razlikujejo le po svoji zasnovi, ampak tudi na načela delovanja. Najpogostejša jekla mehanske, kemijske adsorpcije in membrane metode čiščenja. Ko mehansko čiščenje je odstranjevanje vode (mehanski delci, pesek, rjo in colloid snovi. Ko voda prehaja skozi kovinsko mrežo ali skozi vlakna. Eden od učinkovitih filtrirnih elementov v ta metoda čiščenja je polnila Filter Ag, očisti vodo iz mehanske nečistoče, opustitve in oksidiranega železa.

Kemično čiščenje pomeni Dodatek coagulants in kasnejše sedimentation in filtriranje vode.


Na adsorpcijo metoda temelji na sposobnost oglje, ki absorbirajo različne <prekomerno postavke>: klor, organska gnojila, pesticidi, herbicidi. Odstranjevanje organskih nečistoč, klora in hlororganika dobro uveljavljena filtri z sorbent Calgon Ogljika. Običajno so določeni v zadnji stopnji v integrirani čiščenje sistema, vendar lahko s temi filtri in neodvisno.


Ko membrane čiščenje metoda (povratne osmoze) kot filter element se uporablja membrana z pore premera 3-5 angstroms. Čiščenje poteka skoraj na molekularni ravni, ker pore membrane omogočajo le vodne molekule. Glede na uspešnost membrana, da ti filtri lahko uporablja v apartmaje in počitniške hiše, in v proizvodnji. V vseh teh tehnologij ima svoje prednosti. Vendar pa za najboljše rezultate, je pogosto potrebno odločiti za kombinacijo različnih metod čiščenja sistemov. Običajno filtri združi 2 ali več načinov, na primer, mehansko čiščenje, ionska izmenjava, sorpcijo.

Precej pogosto v vsakdanjem življenju se pojavlja <težko> voda, instrumentation'ATN, ki na grelne elemente opreme, bela bloom - lestvici. Za rešitev težav, ki jih povzročajo sodobni filtri z sorbent AquAmerica. To sorbent je povzdignjena absorbira lastnosti, zaradi katerih je čisti vodi bolj učinkovito kot druge ionsko izmenjavo smolo.


Sorbents Terminator in GreenSand zasnovan za odstranjevanje vode iz raztopljenih nečistoč iz železa in mangana in vodikovega sulfida. Dodatna izpiranja se lahko izvede kot vir vode in obdelan (v slednjem primeru, produktivnost filter je povečalo skoraj za tretjino! ).

Za vodo, združuje zgoraj nečistoč, obstajajo filtri na osnovi ionske izmenjave smolo AquaBlend. To sorbent ima visoko sposobnost absorpcije, kar odpravlja trdoto soli, in tudi raztopljenih in neraztopljenih v vodo železa.


Filtri s temi sorbents zagotavljati visoko stopnjo očiščenja, priročen in učinkovit kot v apartmaje in počitniške hiše in mala podjetja. Mnogi sistemi zdravljenja, ki so popolnoma samodejni nadzor in je namenjen za round-the-clock način delovanja, kar je še posebej pomembno za neprekinjeno proizvodnjo. Tako smo na', ugotovil, da so sodobne metode vam omogočajo, da popolnoma čisto vodo, pred škodljivimi elementi vsakega kakovosti. Potrebujete le kompetentno pristop k vprašanje izbire onesnaženja, kontrola opreme in izberite sistem filtrov, ki je najbolj primerna za vaš konkreten primer.


Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика