понедельник, 29 сентября 2014 г.

Kako združiti v območjih naravne in umetne svetlobe

Za nikogar ni skrivnost, da interior design'notranjost ne sme biti samo lepa, ampak tudi praktično. In osvetlitev prostorov in delovnih mest je v dogovoru udobno in privlačno področja dela in ne nepomembno vlogo. Popolna in naravna in umetna razsvetljava, mora biti harmonično dopolnjujejo, povzroča okoliških ljudi, rafiniran občutek za lepoto in prijetno udobje.

Naravna osvetlitev

Naravna osvetlitev je nastala zaradi padca v doma ali v pisarni sončni svetlobi. In, kot veste, fiziološke zahteve, določi, da je za normalno delovanje človeka, samo potrebuje sončno svetlobo. Zato, stavbe za normalno erekcijo skoraj vse prostore, kažejo, da več sončne svetlobe prodre skozi ves dan v sobo, bolje je.

In v resnici, veliko naravne svetlobe državo hišo očarljiv lastniki in ima pozitiven učinek na njihovo zdravje'I. Poleg tega, je tak pristop za uporabo svetlobe, ki omogoča bistveno varčevanje z energijo in zmanjšanju stroškov ogrevanja. Za tako globoko kot je mogoče, naj sončno svetlobo v prostoru, strokovnjaki svetujejo, da uporabljajo posebne tehnike.

Za primer dobre naravne svetlobe v prostoru nastane, ko v sobi za enega ali dva stene so velika Okna: to ponavadi pomaga, da se zagotovi stanovanje je polna naravne svetlobe. Tudi steklom notranja vrata omogočajo svetlobo, iz sobe, da se v hodnikih.

Na Splošno, skrivnost "lova" hiša sončne svetlobe je odvisna od velikosti Okna, njihovo obliko in lokacijo. Torej, enostaven izračun pokaže, da manjše globine sobe in pomoli med okni, je bolje, naravne svetlobe v zaprtih prostorih, lahko računate na. Tudi višje postavitev višina prispeva k dejstvu, da več prostora, je, osvetljeni s sončno svetlobo, je najbolj enakomerno in globoko. Poskrbite, da zavese, žaluzije in rolete niso bile zaprte velik del okno in ni mogel skriti prostor.

Danes modni oblikovalci se v zvezi s tem predlagam, da uporabite zavese le v spodnjem delu okna odpiranje, tako da se prepreči oslepitev svetloba), in v zgornjem delu okna pa je ostal odprt ali rahlo prekrita s svetlobo lahki krpo. Takrat svetloba bo najbolj v celoti prodreti v sobo in poklical prijeten občutek udobja.

Prav tako se prepričajte, da je vaša hiša je ne uporabljajo zelo globoko okno pobočjih, kot so sposobni, da se bistveno zmanjša pretok svetlobe v prostor. In upoštevajte, da je Windows v vašem domu niso bili ovira presežek vegetacije ali različnih elementov, si lahko odloči, da okrasite vaš balkon.

Umetno razsvetljavo

Živimo v takem območju, kjer za udobno bivanje naravne svetlobe ni dovolj. Zato je poleg sončne svetlobe, v vsaki moderni hiši obvezen'mora obstajati in umetnih virov svetlobe prostorov: takšnega kritja, se zdi, vrgel nas je nazaj v Cam'vse starosti.

Vendar glavna razlika umetno razsvetljavo bivalnih in poslovnih prostorov z naravno je, da je umetna svetloba se enakomerno zapolniti soba - ni funkcionalne potrebe. Bolj preudarno in zmerno v oblikovanje umetna osvetlitev prostorov in delovnih mest, da ustvarite lokalni svetlobe pas. Na primer, neposredno ali strani usmerjevalne luči, da shed več svetlobe pas aktivno delo ali prebral, in razpršene svetlobe, da se opredelijo področja sprostitev.

Na Splošno umetne svetlobe v bivalne in delovne površine morajo biti oblikovane na podlagi sobe v hiši je Sončno in kaj več prožnosti v če želite odsoten mislečih, in če neposredno svetlobo, vogali sobe so v senci, in ki deli stanovanje, nasprotno, tako dolgo, kot je mogoče, ki so osvetljeni s sončno svetlobo. Na voljo so štiri vrste umetno razsvetljavo, ki je v kombinaciji z naravno svetlobo, ki daje odlične rezultate.

Prva vrsta umetno razsvetljavo je Splošno razsvetljavo, ki zagotavlja glavni svetlobe v hiši. Lahko je sestavljena iz močan, da lučka v sredini stropa, in sistem je nizek strop ali steno luči. Druga vrsta umetno razsvetljavo bivalnih in poslovnih prostorov stojalo', ki je povezana s funkcionalno razsvetljavo, ki se uporablja za lokalno razsvetljavo različnih conah prostorov. To je najbolj uporabljen način za razsvetljavo, ki je lahko usmerjena tudi akcija in " scatter".

Tretji tip razsvetljava ta vrsta se imenuje naglas: uporabljen je poudariti, da je najbolj pomembna mesta v hiši, in pomemben kos pohištva. Najbolj pogosto naglas razsvetljave dodeli stolpce, bar, slike, niš s vaze, skulpture itd. Četrta vrsta umetne svetlobe - dekorativne razsvetljave, ki se uporabljajo za izdelavo posebno vzdušje in razpoloženje. Viri take pokritosti lahko vključujejo svečo in plamen'I kamin.

Uporabite naše nasvete o tem, združuje naravne in umetne svetlobe v prostorih, in v vaš dom bo vedno lepo in udobno.


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика