понедельник, 29 сентября 2014 г.

Zvočno absorpcijskih materialov 2006-12-21 13:56:36

Gradnja in rekonstrukcija.








Zvočno absorpcijskih materialov
2006-12-21 13:56:36

V območjih, kjer je obsežno območje odprtega opeke, omet, beton, ploščice, steklo, kovine, vedno dolgo, da se sliši odmev. Če v takih prostorih, ki imajo več virov zvoka (njun pogovor, glasba, industrijski hrup), neposreden zvok, se prikaže na svoje glasno prvi razmislek, ki vodi do promiskuiteta govora in povečana raven hrupa v prostoru. V večini primerov je to nezaželeno. Torej, v dvoranah, na železniških postajah in letališčih, v večjih trgovinah, postaj podzemne železnice in drugih podobnih področjih čas post zveneče (luna), ali odmeva, je treba, kot je minimalno, kot je mogoče. V dvoranah, ki so izdelani posebej za poslušanje (predavanja, gledališče, kino in koncert), odmevni čas ne sme biti večja in ne manjša od določene meje. Preveč odmevni čas vodi v izkrivljanje zaznavanja govora in glasbenih del. Nasprotno, je premajhen, da "dry" hall "netochnosti" slišni zvoki. Za zmanjšanje ali odpravo odmevni čas prostorov v njegov zaključek se uporablja absorpcijskega materiala in konstrukcij (svyatogorie).


Iz akustičnega vidika svyatogorie lahko razdelimo v naslednje skupine:

  • porozni (vključno z vlakni);
  • porozni s perforirano zasloni;
  • resonance;
  • večplastne strukture;
  • umetna ali o'capacious
.

Porozni svyatogorie narejen v obliki plošč, ki so pritrjeni na varovalnih površin neposredno ali sorodnika, svetlobe in porozne mineralnih kos materiala - kamen, vermikulit, kaolin, žlindra, itd., s cementom ali drugimi at'arachim. Takšni materiali, ki so dovolj močni in se lahko uporablja za zmanjšanje hrupa v hodniki, čakalnice, stopnišč leti javne in industrijske zgradbe.

V območjih, kjer je za nastop v toplotni odvodi, preden'povečane zahteve, ki veljajo posebej obdelani optični materiali. Surovine za njihovo izdelavo so lesna vlakna, mineralna volna, steklena volna, sintetična vlakna. Ti izdelki so tudi narejena v obliki ravne plošče (stropna ali stenska plošče) ali curvilinear in o'capacious elementov. Površina vlaknenih toplotni odvodi je obdelana s posebnim porozne barve, neprodušno (npr. Acutex T) ali je pokrito z dihanje tkanine in umetnih materialov, kot so Lucrecia.

Trenutno, vlaknenih svyatogorie je najbolj uporabljajo v gradbeni praksi. Ne samo, da se je izkazalo, da je najbolj učinkovit od akustičnega vidika v širokem frekvenčnem območju, ampak tudi zadovoljevanje povečane zahteve, preden'so za oblikovanje stavb.

V vlaknenih sorbents energijo, odvajanje nihanja zraka in se vrti v segrevajte je na več fizičnih ravneh. Prvič, kot rezultat, v'Ascot zraka, in to je zelo veliko v interfiber prostor, vibracije delcev iz zraka v notranjosti absorber vodi v trenja. Poleg tega je trenja zraka na vlaken površina, ki je prav tako visoka. Tretji, vlaknin RUB proti drugemu in, končno, izguba energije zaradi trenja kristalno vlakna sami. Ta pojasnjuje, da je na srednjih in visokih frekvenc je absorpcijski koeficient vlaknastih materialov je v 0, 4... 1, 0.

Spomnimo se, da je koeficient absorpcije zvoka? enakega obravnavanja ne vpliva (absorbira v notranjosti in šel skozi) od površine energije zračnih valov na polno energije, ki vpliva na površino. Oba koeficienta absorpcije večino gradbenih materialov, glej tabelo 1. Vlakneni-porozne materiale se uporablja predvsem za izboljšanje akustične lastnosti v kinodvorane, gledališča, koncertne dvorane, studios, učilnice. Poleg tega se uporablja za zmanjšanje hrupa v vrtce, šole, bolnišnice, restavracije, pisarne, in trgovalne sobe, čakalnice, čakalnicah, industrijske objekte.

Za povečanje absorpcije pri nizkih frekvencah je potrebno povečati debelino porozne vlakneni materiali ali zagotovi zračne reže med absorber in odraža design.

Vlakneni svyatogorie brez slike ali zunanji sloj tkiva uporabo z zunanjo zaščito pred mehanskimi poškodbami, iz perforirano materiala (SoundLux, les, vezan les, omet Odbor).

Med zaslon in vlaknenih materialov omogočala dihanje tkanine za preprečevanje emisij vlaknenih delcev. Design s perforirano dno material omogočajo, da bi dosegli dovolj veliko, zvočne absorpcije v širokem frekvenčnem območju. Frekvenčni odziv zvočne absorpcije urejajo izbor materialov, debelina, velikost, oblika, korak luknje. Svyatogorie z perforiranih kovinskih zaslonu dobro uveljavljena kot vandalizmu premazi.

Absorpcija porozne in vlaknenih materialov, ki s perforirano zaslon je pomemben znak. Prototip takšnih struktur je Helmholtz resonator, ki sestoji iz zraka votlino z'povezani z luknjo z zraka v prostoru, na primer, glinaste posode, ki so vgrajeni v steno, odprt prostor z luknjo. V takih resonators dušenje zvoka se doseže v ozkem frekvenčnem pasu, v bližini naravne frekvence resonator.

Za pridobitev visokim koeficientom absorpcije zvoka (0, 7... 0, 9) v širokem območju frekvenc uporabljajo večplastne resonančne strukture, sestavljene iz 2-3 vzporedno zasloni z različnimi perforacija s zračne reže za različne debeline.
Vpija zvok modelov z veliko pritiskov v regiji nizkih frekvenc je izdelan v obliki plošč, ki so sestavljeni iz tanke plošče (les, vezan les, gips Ploščo), nameščena na okvirju. Ploščo se nahajajo na določeni razdalji od zaščito površin. Pod vplivom zvočni valovi plošči se bo nihajo. Naključje naravne frekvence plošče in da frekvence, zvok valovi bodo opazili pojav odboja (absorpcijo), od teh valov. Če med plošče in širše strukture postaviti učinkovit pri srednjih in visokih frekvencah vlaknenih sorbents, boste dobili širokopasovne povezave, ki vpija zvok strukture. Brez uporabe takšnih struktur je težko doseči optimalni odmevni čas v koncertne in gledališke dvorane, kjer se je uporaba le učinkovito m', ki porozne in vlaknenih sorbents utiša dvorani na srednjih do visokih frekvencah in zapusti precej hrupno na nizko.

To je treba spomniti, da je v okolici veliko o'glasnosti zmanjšanje učinkovitosti odmevni čas ali raven hrupa zaradi vpliva dodatne zvočne absorpcije se zmanjša. V takih področij je pomembno, da uporabite drugo obliko sten in stropov. Tako uporaba ni ravno, ampak coffered tokov in pilastri, različnih oblik ali predstave (balkon) na stene poveča absorpcijo (pri nizkih frekvencah zaradi oblike, površine, na srednje visoko - na račun bagatoukladnist odseve, ki prihajajo od oddaljenih delih stene in strop). Poleg tega, ta vodi do več diffusely zvočno polje, ki ima ugoden vpliv na akustični klimo v prostorih.

V primerih, ko absorpcijskega materiala, ki se lahko uporablja za ne-nosilnih konstrukcij (na primer, če so prosojne) ali njihovem območju ne zadoščajo za doseganje želenega učinka uporablja izvenkrmni umetni ('capacious) svyatogorie. Najbolj pogosto je ravno ploščo vlaknastih materialov, prekriti s porozno barve, pokrit s tkiv ali HC'yasnen v perforirane pločevine. Tako, umetno svyatogorie Buffl švedsko podjetje Ecophon imajo velikost mu s posebnimi kavlji za obešanje. Takih modelov akustično zelo učinkovit, ker visi navpično, absorbirajo zvok obeh površinah. Če ti korita je prekinjena, tako da v smislu obliki zaprtih oblik (kvadrati, trikotniki, in tako naprej ), absorpcije poveča zaradi resonance absorpcija v zraku med navpične plošče.

Pri izbiri tega materiala, poleg akustične zahteve, je treba upoštevati obratovalne pogoje predpostavka. Zato je treba imeti v mislih takšne lastnosti materialov, kot sta voda in ogenj odpornost, mehanska trdnost, dobičkonosnost, biostability, možnost sekundarne barve, odstranite prah in pranje.

Vodilne blagovne znamke zvoka-dokazilo materialov in struktur predstavljeni v ruskem trgu:

  • Ecophon (Švedska) - stropov, stenskih plošč, umetnih svyatogorie na podlagi vlaken;

  • Akusto (Finska) - stropov na podlagi vlaken;

  • Rockfon (Danska) - stropov na podlagi bazalt vlaken;

  • Humanet BM (Rusija) - ne obdelujejo akustične plošče na podlagi bazalt vlaken;

  • Zvok Lux (Rusija) - stenske plošče iz kovine perforirano trak in bazalt-vlaknenih toplotni odvodi,

  • TIGI KNAUF (Rusija) - perforirano mavčne plošče stropnih plošč PGH;

  • AMF, OWA (Nemčija) - stropne plošče iz različnih vlakneni materiali;

  • MAPPY (Italija) - pena porozne absorbira listih in imajo različne oblike prednje površine (za žarek razpršenosti odraža valovi)
.

Na koncu je treba opozoriti, da je prisotnost v dvoranah m', ki sedeži, okraski, zavese, preproge poti, gledalci se poveča skupna absorpcije, kar je treba upoštevati pri izbiri zvočno absorpcijskih materialov za zaključna.

Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика