воскресенье, 28 сентября 2014 г.

METODIČNA priporočila za organizacijo zbiranja, prevoza, obdelave in uporabe gospodinjskih odpadkov







ODOBRENO
Sklep Ministrstva za stanovanjske in komunalne storitve Ukrajina
07. 06. 2010 N 176

 

METODIČNA PRIPOROČILA
o organizaciji zbiranje, prevoz, predelava in uporaba gospodinjskih odpadkov


1. Splošne določbe


1. 1. Metodična priporočila o organizaciji zbiranje, prevoz, predelava in recikliranje gospodinjskih odpadkov (v nadaljnjem besedilu - Metodološka priporočila se nanašajo na organizacijo ustrezno zbiranje, prevoz, predelavo in odstranjevanje odpadkov (v nadaljnjem besedilu : RO).

1. 2. V vsakem kraju z zbiranjem, transportom, reciklažo, izkoristek PV priporočljivo za eno redne podlagi sistema v skladu z državnimi predpisi in normativi.

1. 3. Zbiranje, prevoz, predelava in recikliranje PV, je priporočljivo, da ustvarite racionalno, učinkovito, ekonomsko učinkovito, pravočasno in redno, in zagotoviti nadomestne sheme za zbiranje in prevoz RO.

1. 4. Izrazov, uporabljenih v smernicah so, ki se uporablja v smislu opredeljena v zakonodaji Ukrajina "Na stanovanjske in komunalne storitve", "O izpolnjevanju naselij" in "Za odpadke", odlokom Kabinetom Ministrov Ukrajine 10. 12. 2008 N 1070 "O potrditvi Pravil za dodeljevanje storitev na prevoz gospodinjskih odpadkov".

1. 5. Metode in sredstva za zbiranje, skladiščenje, prevoz, predelava in odstranjevanje PV je priporočljivo izbrati ob upoštevanju sestave in lastnosti odpadkov, njihov letni obseg izobraževanja, klimatske razmere v regiji, je treba za sekundarno energijo in materialna sredstva, organska gnojila, ekonomskih dejavnikov in druge zahteve. Zdravljenje PV v skupnosti (vasi, mesta, mesto) se določi potrdi lokalna vlada pravila dosežek, sistem sanitarne čiščenje in lokalnimi programi za zdravljenje PV.

Med volilnim lokalne vlade ali lokalne državne uprave ureditev sanitarnih čiščenje je priporočljivo, da dajejo prednost predloge, ki zagotavljajo večjo stopnjo predelave ali recikliranja PV.

1. 6. Lastniki ali najemniki, uporabniki, vključno z najemniki, hiše, parcele, v skladu z zahtevami zakonodaje, pogodbe s pravno osebo, ki v skladu z uveljavljenimi postopek, opredeljen z izvajalcem za izvoz PV, se plačila teh storitev ter zagotovitev ločenega zbiranja PV.

1. 7. Zbiranje, prevoz, predelava in uporaba PV se izvaja z upoštevanje higienskih pravil in predpisov in okoljske zakonodaje.

1. 8. V naseljih, Ukrajine, je priporočljivo organizirati stalno volilne kampanje je relativno varna, v sanitarnih in spoštovanju okolja za ravnanje z RO in da je treba zavestno organizacijo uvedbo ločenega zbiranja komponent PV.

2. Zbiranje gospodinjskih odpadkov


2. 1. Trda, težka in popravila odpadkov posameznih sestavin trdnih odpadkov


2. 1. 1. V naseljih zbirka trdna, popravila in kosovni odpadki se priporoča za posodo in basecontainer sheme.

2. 1. 2. Blok diagram, trdne, težke in popravila odpadki se zbirajo ločeno v zabojnikih različnih velikosti, ki se nahajajo v kontejnerski terminal.

Posodo ploščadi mora imeti nepremočljiva prevleka, z obveznim ureditev svojo krošnjami kletko za omejevanje dostopa živali, da so ti predmeti in ograjenih zelenih nasadov.

Platforme za zabojnike na kolesih, je priporočljivo, da opremiti ploščadi s ceste in ograjo (meja) z višino 7 do 10 cm, ki izključuje možnost, da roll zabojnikov k.

2. 1. 3. V večstanovanjskih stavb z odpadki odstranjevanje trdnih odpadkov, ki se zbirajo v posebnih cisternah s prostornino do 40 l, na kolesih, ki se nahaja neposredno v smthing kamero, ki, po vnosu prevoz in kraj, v kontejnerski terminal in trdnih odpadkov preobremenitve v mirovanju embalaži, dani na mestu.

Po pridobivanju pozitivnih izkušenj za ločeno zbiranje za izboljšanje učinkovitosti njenega izvajanja priporočljivo zaprtje odstranjevanje smeti v apartmajskih hiš.

2. 1. 4. V območjih individualne stanovanjske gradnje, kjer obstoječega cestnega omrežja je težko za nastanitev posodo strani, trdne odpadke v enodružinske hiše, in njihovih posameznih sestavnih delov, zato je priporočljivo, da zbirajo, v embalaži s prostornino do 0, 24 m3, ki se nahaja na parceli za eno družinske hiše.

Na parceli enodružinske stanovanjske hiše, lokacije zabojnikov določi z lastniki ali najemniki, uporabniki, vključno z najemnikov eno družinske hiše, parcele. Minimalna oddaljenost od postavitev zabojnikov za ograjo Croft druge samostojne hiše mora biti vsaj 6 - 8 m v skladu z zahtevami sanitarnih predpisov in norm.

2. 1. 5. Za zbiranje trdnem, razsutem stanju, popravila in odpadkov, kot tudi posameznih sestavin trdnih odpadkov je priporočljivo, da uporabite model tovarniške proizvodnje kovinskih ali plastičnih posodah, ki so dovoljeni za uporabo v Ukrajini. Priporočljivo je, da uporabite posode, opremljene s pokrovčki in z napravo, odprite pokrovček s pomočjo noge. Zahteve za dajanje kontejnerjev, kontejnerskih mest in njihove velikosti, ki ureja sanitarna pravila in norme.

2. 1. 6. Za Sestavljanje posameznih sestavin trdnih odpadkov, zato je priporočljivo, da uporabite posode s posebno odprtino pokrov snaps, ali zabojnikih, ki so zaprtega tipa.

Nevarnih odpadkov v sestavi gospodinjski odpadki se zbirajo ločeno od ostalih vrst odpadkov glede na zahteve iz 34. členom zakona Ukrajine "Za odpadke", in je treba ločiti v fazi zbiranja ali sortiranje in se prenesejo v specializiranih podjetij, ki so pridobila licenco za delovanje na področju nevarnih odpadkov, upravljanje.

2. 1. 7. Za zbiranje trdni odpadki, ki ne vsebujejo organske snovi, in posameznih sestavin trdnih odpadkov, ki nastajajo v večstanovanjskih stavb, podjetja, ustanove in organizacije, predmeti z izvedbo, se lahko uporabljajo pod zemljo in napitsad posode.

Pod zemljo in napitsad posode morajo biti postavljeni prosto za inženiring, komunikacije lokacij predmetov iz dosežek, v bližini stanovanja, hiše.

Podzemne komoro, kjer posode morajo biti opremljeni v takšnem zgornjo mejo, ki ne bo posegala s pešci in v prometu.

Priporočljivo je, da zagotovi pogoje za mokro čiščenje podzemne senat, odstranjevanje odpadkov, odmrznjeni in dež vodah. Da bi preprečili pretok deževnice v podzemnih komori, v kateri posode so priporočene ureditev njen vrh konkretne kap obrazec za profil.

2. 1. 8. Preobsežne in popravila odpadkov v sestavi RO je treba zbirati ločeno od drugih vrst PV.

Preobsežne in popravila posodo za odpadke s sistemom priporočljivo je, da se zbirajo, v embalaži s prostornino več kot 2 m3 (v nadaljnjem besedilu - shranjevanje hopper), ki se lahko namesti, ne le na posodo platforme, vendar v posebej določenih prostorih, dostopnih na vhodu posebni prevoz.

2. 1. 9. Na posode za zbiranje trdnem, razsutem stanju, popravila, nevarnih odpadkov in posameznih sestavin trdnih odpadkov je priporočljivo, da se uporablja informacijsko tehnologijo, ki omogoča vizualno, mehanska trdnost, odpornost na različne vremenske razmere, o:

ime organizacije, v kateri lastnine, ki je v posodi v zgornjem levem kotu na sprednji steni posode.

pogled PV - v sredini na sprednji steni posode:

v zabojnik za zbiranje stekla - Steklo;

na posodi za zbiranje različnih vrst papirja Papir;

na posodi za zbiranje različnih vrst plastike "Plastične mase";

na posodi za zbiranje organskih snovi, ki so v sestavi trdni odpadki - "Hrana odpadkov" (v dveh vrsticah);

v zabojnik za zbiranje nevarnih odpadkov v sestavi gospodinjskih odpadkov je "Nevarni odpadki" (v dveh vrsticah);

na posodi za zbiranje trdnih odpadkov (če ni uvedla ločeno zbiranje) - "Mešani odpadki (v dveh vrsticah);

na posodi za zbiranje kosovnih odpadkov, - "Velik-velikost odpadkov (v dveh vrsticah);

na zbirni posodi popravila in odpadki - "Popravilo odpadkov" (v dveh vrsticah);

v primeru zbirko sestavin trdnih odpadkov (papir, steklo, plastika), v isti posodi - "sekundarne surovine" (v dveh vrsticah).

Napis mora biti izvedena s pomočjo kliše v velikih črk, barva, ki je v nasprotju z barvo posodo. Za embalaži s prostornino do 0, 75 m3 priporočljivo je, da višino črk besedila - 50 mm, širina 30 mm, debelina črte, črke - 5 mm. Priporočeni interval med črkami - 10 mm, razmik med besedami - 12 mm, line 14 mm. Priporočeno število črk v vrstice - 11. Za posode, večje zmogljivosti naj bi se povečala velikost črk besedila, medtem ko je ohranjanje razmerja. Uporaba oznak priporočljivo za preprečevanje rozmazane in kaplja.

Je priporočljivo, da se uporablja za posode druge informacije in slike, ki določajo vrste PV, ki so bili zbrani.

2. 1. 10. Priporočena barve zabojnikov:

siva je za zbiranje trdnih odpadkov (če ni uvedla ločeno zbiranje);

oranžna - za zbiranje kosovnih odpadkov;

bela je zbirka popravila odpadkov;

rumene za plastiko predelava odpadkov;

zelene za steklo zbiranja;

modra - za zbiranje papirja;

rjava za zbiranje organskih snovi, ki je v sestavi gospodinjskih odpadkov;

rdeče - nevarnih odpadkov zbiranje v sestavi gospodinjskih odpadkov;

modro - v primeru zbiranja posameznih sestavin trdnih odpadkov (papir, steklo, plastika), v isti posodi.

Stene in pokrovi, kovinski zabojniki za zbiranje PV in njihovih sestavnih delov, zato je priporočljivo, da barve odporne barve. Slika posode je priporočljivo vsaj dvakrat na leto - spomladi in jeseni.

2. 1. 11. Pranje in dezinfekcijo posod in skladiščenje lijake, ki se izvajajo v skladu z zahtevami sanitarne pravila in norme.

2. 1. 12. Priporočljivo je, da ne gorijo PV v zabojnike in posode za platforme v povezavi z okoljskimi in nevarnosti za zdravje. Na področjih za individualne stanovanjske gradnje z ogrevanjem na trda goriva posoda platforme, zato je priporočljivo, da opremiti cisterne z vodo za gašenje lokalnih požarov.

2. 1. 13. Z namenom zagotovitve sanitarni in epidemije dobro počutje priporoča, da se prepreči odpadki živalskega in rastlinskega izvora v posode za zbiranje gospodinjskih odpadkov, še posebej na področjih za individualne stanovanjske gradnje. Zahteve za ravnanje z živalskimi odpadki je opredeljen v členu 352 Zakona Ukrajine "Za odpadke".

2. 1. 14 določiti potrebno število posod za zbiranje trdnih, težka in popravila odpadkov mora temeljiti na število ljudi, ki uporabljajo kontejnerji, pravila za dodeljevanje storitev na prevoz gospodinjskih odpadkov, urnikov dela vozila. Skupna prostornina posod za zbiranje trdnih odpadkov sme presegati dejanske količine komunalnih trdnih odpadkov za 25 odstotkov.

Število zabojnikov, morate določiti na podlagi formule 1 (enote ):











Nb =



QDMHtK1K2



CK3



kjer Nb - potrebno število zabojnikov, Kos,

QDMH- največja dnevna količina vsake vrste PV v delu naselja, za katero se izračun izvede, m3/dan

t - pogostost, prevoz posamezne vrste RO, dni,

K1 - dnevni nepravilnosti dejavnik izobraževanja vsakega tipa RO,

K2 - koeficient ob upoštevanju števila zabojnikov v popravilo in v rezerve

C - kapaciteta enega zabojnika, m3,

K3 - koeficient polnjenje posode.

Najvišji dnevni znesek za izobraževanje posameznega tipa PV QDMH priporočljivo je, da določite, pod formulo 2 (m3/dan):












QDmax =



Qm365



K1



365 - Tkr



kjer q - dnevne količine posamezne vrste PV na enega prebivalca, m3/dan

m - prebivalstvo,

K1 - dnevni nepravilnosti dejavnik izobraževanja vsakega tipa RO,

Tkr - število nedelovnih dni na leto posebej opremljenih vozil, ki opravljajo zbiranje in prevoz za vsako vrsto dram.

Priporočamo naslednje koeficiente: K1 = 1,4; K2 = 1,05; K3 = 0, 9.

Za odobrene ocene števila posod za ločeno zbiranje posameznih sestavin trdnih odpadkov v formuli (1) vrednost QDMH- maksimalno dnevno izobraževanje PV - priporočljivo je, da zamenjate vrednost QD - najvišji dnevni znesek za šolstvo ločeno komponento, za katero se izračun izvede, je določena na podlagi morfološke sestave PV.

2. 1. 15 Basecontainer sheme, priporočene za uporabo v območjih individualne stanovanjske gradnje, ki je omejilo možnost prevoza s posebej opremljenim vozilom, njihove manevriranje.

Trdni odpadki za zbiranje basecontainer shema je priporočljiva v naslednjih načinov:

lastniki ali najemniki, uporabniki, vključno z najemnikov enega-družinskih hiš, zemljišč, parcel, ki prevažajo trdnih odpadkov v svoje smeti smeti v določenih urah dneva in imate, da jih naloži neposredno v posebej opremljenih vozil;

lastniki ali najemniki, uporabniki, vključno z najemnikov eno družinske hiše, parcele zbiranje trdnih odpadkov iz plastike (polimernih) paketih (torbe) s prostornino 120 l, 150 l, ki bi in ga namestite ali v bližini svojega doma, ali namenske (maj - posoda) mesto osebje, ki je posebej opremljenih vozil, neodvisno obremenitve teh paketov (vrečke) v posebej opremljenih vozil.

2. 1. 16. Lastniki ali najemniki, uporabniki, vključno z najemnikov enega-družinskih hiš, zemljišč, parcel lahko kupite plastične vrečke (vrečke) za zbiranje PV neodvisno skozi distribucijske mreže ali jih kupite v izvajalca storitve za odpadke.

Če pogoji iz pogodbe je določeno, da lastniki ali najemniki, uporabniki, vključno z najemnikov eno družinske hiše, parcele zbiranje gospodinjskih odpadkov le v plastične vrečke (vrečke), kupljene od izvajalec storitev na prevoz gospodinjskih odpadkov, potem pa:

na paket (vrečko), ki so pripravljeni na logotip in podatke izvajalec storitev na prevoz gospodinjskih odpadkov;

izvajalec storitev na prevoz gospodinjskih odpadkov lahko zavrne obremenitev v posebej opremljenih vozil paketih (torbe), kjer ni logotip in podrobnosti.

Za zbiranje trdnih odpadkov, zato je priporočljivo, da uporabite plastične vrečke (vrečke), izdelani iz polietilena visoke trdnosti in opremljene z enkratno zaklepanje - string, ki izključuje drugo odpiranje пакетf.

Plastične vrečke (vrečke) s trdnimi odpadki je potrebno kravato.

Popravilo odpadkov, če je to mogoče, je priporočljivo, da paket v posebne plastične vrečke (vrečke), da bi se izognili prah.

2. 1. 17. Za zbiranje in začasno skladiščenje majhnih količin odpadkov iz gospodinjstev uporablja volilnih skrinjicah, določitev in obračun, ki je v skladu s sanitarnimi predpisi in normativi.

Naslikal urns je priporočljivo, da vsaj enkrat letno v nasprotju svetle barve, ki ne krši splošne estetike predmetov z izvedbo ozemlju. Volilnih skrinjicah je treba uporabljati na način, ki zagotavlja njihovo mehansko vzdržljivost, informacije o:

ime ali oznaka organizacije, v katerih premoženje je glasovanje polje v zgornjem desnem kotu vsake strani volilnih skrinjicah,

ime ali oznaka organizacije, ki zbira in RO prevoz volilnih skrinjicah v sredini vsaki strani volilnih skrinjicah.

2. 2. Tekoči odpadki


2. 2. 1. Na področjih za individualne stanovanjske gradnje v odsotnosti centraliziran vodo in Kanalizacijo, sisteme za zbiranje tekoči odpadki, ki se uporablja kot pravilo, pit latrine z redno odstranjevanje nakopičenih tekoči odpadki, lokalne čistilne naprave, kjer se tekoči odpadki, ki nevtralizira sedimentation in biološko obdelavo.

2. 2. 2. Glede na posebne pogoje različne možnosti zbirka tekoči odpadki, ki se uporabljajo kot greznice in lokalne čistilne naprave. Izbor možnosti za zbiranje tekoči odpadki, ki ureja sanitarne norme in pravila, in je odvisna od hidrogeoloških razmer na območju ene-družinska hiša, naravne vremenske razmere, prostorsko načrtovanje zahteve, potrebe v gnojil, tam Croft dovolj prostora, itd..

2. 2. 3. Prostornina tekočih odpadkov je odvisna od prisotnosti ali odsotnosti vodo, sanitarno-tehnične opreme enodružinske hiše.

2. 2. 4. Latrine je treba oblikovati v takih enodružinske hiše, kjer se je prostornina tekočih odpadkov, ne presega 1 m3/dan in obstaja možnost, njihovo predelavo v parcela.

2. 2. 5. Prepovedana je uporaba greznice brez dna, ki filtrov v tla neprečiščene odpadne vode.

2. 2. 6. Prepovedana je uporaba greznice na področjih za individualne stanovanjske gradnje, kjer je Osrednji oskrba z vodo in ravnanje z odpadki.

2. 2. 7. Priporočljivo je, da zamenjate greznice uporabo septične naprave za čiščenje up majhne količine odpadne vode (do 25 m3/dan). Oblikovanje greznic se izvaja v skladu s Škarje 2. 04. 03-85. Oddaljenost od doma, da septic tank je lahko od 5 m do 20 m oddaljenost od septic tank na dvorišču (pitne) ter ne sme biti manjša od 20 m

2. 2. 8. Za zbiranje in obdelavo tekočih odpadkov se lahko uporablja stranišča, neprekinjeno delovanje, namenjene za skupno recikliranje (kompostiranje) organske snovi, ki je v sestavi gospodinjske odpadke zbirajo ločeno, in tekoči odpadki.

3. Prevoz


3. 1. Trdnem, razsutem stanju, popravila, nevarni odpadki, posameznih sestavin trdnih odpadkov


3. 1. 1. Prevoz gospodinjskih odpadkov se izvaja s posebej opremljenim vozilom.

Posebej opremljenih vozil, za prevoz trdnem, razsutem stanju, popravila, nevarni odpadki, kot tudi posameznih sestavin trdnih odpadkov, zbranih med ločenim zbiranjem (v nadaljnjem besedilu : vozila) priporočljivo je, da barve v oranžno.

3. 1. 2. Na vozilih je priporočljivo, da postavite logotip prevoznika in napis vrste PV, ki se prevaža.

3. 1. 3. Število vozil je priporočljivo, da se izračuna glede na količino vsake vrste, RO, prevaža, pogostost pošiljke in delovanje vozila.

Pri določanju potrebnega števila vozil, ki jih je priporočljivo upoštevati: podatki o dejanski razvoj stanovanjskega Sklada in podjetja, ustanove, organizacije, tehnično pripravljen vozil, oddaljenost od objektov za zdravljenje PV in drugih lokalnih razmer na posameznem območju.

Število vozil priporočljivo je, da določite, pod formulo 3 (ar. ):











Npu =



QDmax



BKRef



kjer Nca - potrebno število vozil, enote,

QDMH - najvišji dnevni znesek za šolstvo PV glede na neravnem akumulacije, m3/dan

B - zmogljivost vozila na delovni dan, m3,

KRef - koeficient uporabe voznega parka za ponudniku storitve na izvoz gospodinjske odpadke.

Pri določanju učinkovitosti vozil, je priporočljivo, da se upošteva obseg vsak tip PV izvajajo na let, način nakladanje in razkladanje vsako vrsto RO, razdalja prevoza za predmete, ravnanje z RO in delovne hitrosti.

Zmogljivost vozila za delovni čas dneva priporočljivo je, da določite, pod formulo 4:








B = n qm3,




 

kjer n - število letov vozilo, ki prevaža RO,

q - obseg PV izvajajo na let, m3.

Število letov vozila za delovni čas dneva priporočljivo je, da določite, pod formulo 5:




























n =



[T -



l0



]



v0



tn+


lc2

+ tp


v

kjer je T dolžina delovnega dne, h,

l0 - nič prevoženih kilometrov (oddaljenost od garaže do storitev na tem področju), km

v0 - povprečna hitrost predložitev vozila, km/H,

v - operativni vozila, hitrost, km/H. to je uporabno, če želite določiti eksperimentalno ali sprejme z izkušnjami,

tn - obdobje polno obremenitev vozila (vključno s prenosi iz enega zagona na drugo in pristopov za posodo strani), vključno z,

lc - povprečna razdalja prevoza odpadkov, km

tp - datume raztovarjanja posebej opremljenih vozil, ur.

Povprečna razdalja prevoza vsakega tipa PV, je priporočljivo, da določite način: uporaba načrta poravnave je priporočljivo, da izberete področja, ki so pritrjeni na posebne prostore za zdravljenje PV, in nato v skladu z načrtom poravnave, je priporočljivo, da nastavite geografski centri teh področjih in ugotoviti, povprečna razdalja med centri in ustrezne objekte za zdravljenje PV.

Skupno število prevoženih kilometrov, je priporočljivo, da se določi glede na povprečni promet razdalje za vsak tip PV med koncu nakladanje in razkladanje točk, iz rok-čas nalaganja vsakega tipa PV in nič prevoženih kilometrov, ki pa je odvisna od oddaljenosti področju zbiranja iz garaže.

3. 1. 4. Trdnem, razsutem stanju, popravila, nevarni odpadki, kot tudi posameznih sestavin trdnih odpadkov, zbranih med njihovo ločeno zbiranje, je priporočljivo, da načrtovanje prometa-redni ali vložitev sistemov.

Za načrtovanje rednega sistema je priporočljivo, da redno nudijo prevoz posamezne vrste PV iz ozemlja vzdrževanje pogostost in način urnik.

3. 1. 5. Za pravilno organizacijo dela na prometnih vsakega tipa PV, je priporočljivo, da opravite spletno stran ankete service.

3. 1. 6. Glede na prostornino posameznega tipa PV, proizvedena na mestu in storitev shema Skupščina vsak tip PV (zabojnik ali basecontainer), priporočljivo je, da se vzpostavi urniki dela vozila.

3. 1. 7. Urnik dela je priporočljivo, da se določi, glede na obseg posamezne vrste elektronapajalne postaje, ki so oblikovani, razdalja do kraja storitev, ki so na voljo količina, vrsta transportnega sredstva in njihovi uspešnosti, je treba za obvezno skladu s sanitarnimi predpisi in normativi dostave vsako vrsto PV.

3. 1. 8. Na področjih za individualne stanovanjske gradnje, kjer je čiščenje je možno na basecontainer sheme, delovne načrte vozil, je priporočljivo, da se, glede na jutro in večer, za udobje lastnikov in / ali najemniki, uporabniki, vključno z najemnikov enega-družinskih hiš, zemljišč, parcel.

3. 1. 9. V primeru, da zbiranje PV za basecontainer shema subjekti, ki zagotavljajo storitve na področju ravnanja z odpadki, je priporočljivo, da objavijo preko množičnih medijev urnike za prevoz posamezne vrste PV iz ozemlja v območjih individualne stanovanjske gradnje. V primeru sprememb na grafih prevoz odpadkov iz območja območjih individualne stanovanjske gradnje je priporočljivo, 10 dni, da se razkrije, spremembe v množičnih medijev.

3. 1. 10. Pot je priporočljivo, da razmislite o zaporednem vrstnem redu gibanje iz enega v drug predmet so storitve v en proizvodni ciklus, tj. pred koncem nalaganja vozila, ki je priporočljiva za razvoj v sodelovanju s stranko za vsako smetarski tovornjak.

3. 1. 11. Pri razvoju poti za vozila, priporočamo, da razmislite:

podroben opis predmeti, ki so predmet storitve;

obsega oblikovanje posamezne vrste RO na vsakem objektu;

število in zmogljivost posode, njihovo lokacijo;

status dostop in razsvetljavo;

podroben opis področja storitev, intenzivnost prometa na ulicah, postavitev blokov in dvoriščih.

3. 1. 12. Na področjih za individualne stanovanjske gradnje v primeru zbiranja PV za basecontainer sheme, čas, porabljen na poti, priporoča se namestitev za čas, na določenih lokacijah, odvisno od tipa vozila, brigade in drugih dejavnikov.

3. 1. 13. Razvili pot vozila vzdrževanje oddelek je priporočljivo, da preverite in po tem, da bi ustrezne prilagoditve.

3. 1. 14. Pot je priporočljivo, da odraža stališča usmerjanja diagram v merilu 1:2000 ali poti zemljevidi vozila, kjer dosledno navaja naslove stanovanjskih stavb, podjetij, ustanov in organizacij, v primeru zabojnik za zbiranje sistemov - število kontejnerskih mest, število namestitev mesta za shranjevanje, kesoni, število kontejnerjev ali shranjevanje lijake, ki so ustanovljene v teh postavk, če basecontainer shemi Montaža - število enodružinskih hiš ali krajih, kjer paketi so shranjeni trdnimi odpadki, pogostost za prevoz po dnevih v tednu, in podroben terminski načrt.

3. 1. 15. Za bolj učinkovito uporabo vozil za prevoz posamezne vrste PV in zagotavlja pravočasno in kakovostno izvajanje nalog, kot tudi nujne ukrepe za pravočasno odpravo kršitev normalno delovanje, je koristno zagotoviti operacijski upravljanja vozil za prevoz posamezne vrste PV je z uvedbo tehnologije GPS za sledenje.

3. 1. 16. Namen pravilno in varno izvedbo pogodbenih obveznosti za zbiranje in prevoz odpadkov iz gospodinjstev v območjih individualne stanovanjske gradnje je priporočljivo, da obvesti lokalne oblasti o ulic, cest, dovoznih poti na področjih za individualne stanovanjske gradnje, ki ni v skladu z zahtevami predpisov, standardov, pravil o vzdrževanje ulic in cest.

3. 1. 17. Kosovni odpadki obremenitev, ki je nevarno in lahko povzroči škodo na posebej opremljenih vozil, za prevoz odpadkov, je priporočljivo, da posebna motorna vozila.

Za prevoz shranjevanje lijake, je priporočljivo, da uporabite težka bunkerages, opremljeni s posebnimi dvigala.

3. 1. 18. Smsdbadapter postaja je koristen, če je razdalja od zbiranja do objektov za zdravljenje PV, ki je večja kot 20 km, ustrezno študijo izvedljivosti.

Postaja je priporočljivo za centralizirano preobremenitve PV, ki vam jih iz zbiranje mesta, v težkih posebej opremljenih vozil.

3. 2. Tekoči odpadki


3. 2. 1. Prevoz tekočih odpadkov je priporočljivo posebej opremljena vozila - vakuumske kanalizacije stroj, v skladu s sanitarnimi predpisi in predpisi, ki jih ne kasneje kot dva dni po sprejetju naročila lastnika ali najemnik, uporabnik, vključno najemnik samostojnih hiš, zemljišč.

3. 2. 2. Da bi preprečili onesnaženje transportnih vozil in tal, onesnaženost osebje med razkladanjem greznice in prevoz tekočih odpadkov, blatom, cisterne za prevoz se lahko naložijo, izpraznjeno in očiščeno. Najbolj učinkovit način prevoza je pnevmatski cesspool tank tovornjaki, ki zanič uncleanness skozi cev, padla v cesspool. Med delovanjem je potrebno uporabiti zaščitna oblačila.

3. 2. 3. Uporaba gosta tank promet, za druge namene in operite v tistih mestih, kjer oprati vozila drug namen, je prepovedano.

4. Obdelava


4. 1. Glavni dejavniki, ki vplivajo na izbiro metode obdelave PV lahko:

sestavo, lastnosti, število PV, metode njihovega zbiranja;

lokalne pogoje, - prisotnost lokalnih podjetij, ki se lahko obdelajo posamezne komponente PV;

možnost uporabe koristnih lastnosti komponent PV;

kapitala in drugih začetnih stroškov in obdelavo PV;

obratovalni stroški za predelavo PV vključno vrniti zneske za stroške proizvodov obdelave.

4. 2. Med obdelavo RO priporočljivo, da se pripravite PV za nadaljnjo uporabo ali zlorabo s briquetting, magnetno ločevanje, drobljenje in mletje, itd.

4. 2. 1. Briquetting PV, je priporočljivo, da opravi na posebne stiskalnice s posebnimi tlaka ne manj kot 20 kg/cm2.

4.3. Sortiranje PV

4. 3. 1. Med sortiranje PV priporoča mehanska distribucijo odpadkov glede na njihove fizikalno-kemijske lastnosti, tehnične komponente, blago indeksi s ciljem priprave PV za njihovo predelavo, recikliranje ali odstranjevanje.

4. 3. 2. Sortiranje je smotrno, da se izvedejo na sortiranje komplekse s kasnejša predelava.

4. 3. 3. Priporočene metode mehanizirane sortiranje RO:



























Black metalElektromagnetno ločevanje
Neželeznih kovinEkstrakcija s pomočjo izmenično magnetno polje; elektrodinamične zdravljenje;
PapirPnevmatski ločevanje frakcij hitrost volna-pretok zraka; topolovka in odlaganje drobnih frakcij;
Tekstil"Suho" izbriši na valjaste zasloni (viličar); ločitev uporabo trajnost (za razliko od papirja), medtem ko je lizanje in brušenje;
Sintetični filmPnevmatski ločitev hitrost volna-pretok zraka; ločitev uporabo trajnost, medtem ko lizanje in brušenje; elektrostatično ločitev;
SteklaMokro separacijo v cikloni; ločitev v pogon naprav z štedilnik razmislek o elastičnost in balističnih lastnosti.

 

4. 3. 4. Uvod in pregled sistemov se smiselno izvajati vzporedno z uvedbo ločenega zbiranja odpadkov, saj je treba za izboljšanje kakovosti in stroškov soglasje za obdelavo posameznih delov RO.

4. 4. Biološki recikliranje PV

4. 4. 1. Med biološko obdelavo PV, je priporočljivo zagotoviti recikliranje organskih snovi, ki je v sestavi gospodinjskih odpadkov in biološko razgradljivih, pod kontrolo procesa in uporabo mikroorganizmov, ki tvorijo stabilno organskih odpadkov in metana v odsotnosti kisika (anaerobni razgradnji). Biološko predelavo RO priporočljivo, da so kompostiranje, anaerobna razgradnja organskih snovi s tvorbo bioplina ali kateri koli drugi postopek obdelave odpadkov, ki so biološko razgradljive.

4. 4. 2. Kompostiranje je priporočljivo, da menijo, naravno aerobna razgradnja organskih snovi različnih vrst bakterij in gliv, ki izhajajo organski odpadki, kot so hrana in vrtnih odpadkov, pa v ronchopathy materiala, ki se imenuje kompost. Kompostiranje PV se lahko izvede s področja kompostiranje ali kompostiranje v bobaraba in kamere v pogojih nadzorovati notranje okolje, mehansko mešanje in prezračevanje.

4. 4. 3. Kompostiranje PV učinkovit, če je vsebina v PV organskih snovi, za več kot 25 %, kar je zlahka razgradi, in zagotavlja, da potrošniki kompost.

Za kompostiranje fit takšnih sestavnih delov gospodinjskih odpadkov:

trdni odpadki iz živilskih odpadkov, komercialne zapise, ki niso onesnaženi z nevarnimi snovmi; naravna vlakna (bombaž, lan, volna); lesni oblanci, žagovina, ki niso obdelani z antiseptično les, lubje, sekanci, šote; sadovnjaki in rastlinski odpadki, odpadli listi;

tekoči odpadki, tekoče, povezane z kuhanje; odpadki iz domače živali (krave, prašiče, koze, konji, ptice in druge živali);

za kompostiranje ni primeren takšne komponente gospodinjskih odpadkov:

trdne odpadke, plastiko, steklo, kovine, odpadni proizvodi iz sintetičnih vlaken, usnja in gume; pepel, pepel, žlindra; ocene iz gospodinjstva plot, cigaretne ogorke, itd.;

nevarni odpadki - olje, bencin, barve, pesticidi, sredstva za dezinfekcijo, itd.

4. 4. 4. Kompostiranje je smiselno, da se izvajajo po predhodnem sortiranje ROS z odstranitvijo kovin, stekla, polimerni materiali, kamni, itd.

4. 4. 5. Kompost iz PV lahko najdete aplikacijo, v zelenem in v rastlinjakih kot biogorivo.

4. 4. 6. Anaerobni razkroj organskih snovi, z nastajanje bioplina, je priporočljivo, da razmisli kompleksne mikrobne mineralizacija, v kateri organskih snovi brez zraka, ki se spremeni v plinasto metan (CH4) in ogljikov dioksid (CO2). Ta proces lahko razdelimo na tri glavne faze: hidroliza, nastajanje kisline (kolotolina fazi)in metan (methanogen fazi). Produkti presnove vsaka faza je podlaga za naslednjo fazo.

4. 4. 7. Glavni konstrukcije anaerobna razgradnja je razumno domnevati, digester. V digester je priporočljivo upoštevati kapacitivni struktur, ki se imenujejo reaktorji, ali cisterne, metana-cisterne za vrenju organskih snovi, v kateri procesi so vse bolj intenzivne ogrevanje in mešanjem naložen substrat s Mature spojenim podlage.

4. 4. 8. Bioplin se lahko uporablja neposredno na kraj prejema, s čimer nadomestilo stroškov električne energije in goriv iz drugih virov.

4. 5. Priporočljivo je, da ne bi za predelavo PV, odpadkov, nevarnih sanitarne pogoj (veterinarski odpadki 1. razred nevarnosti; ravnanje z odpadki-in-preventivno ustanove; veterinarski zaplembo; odpadki frizerski).

5. Odstranjevanje


5. 1. Termična obdelava (sežig) odpadkov je dovoljeno le v določenih podjetij in predmetov.

5. 2. Gorenja PV

5. 2. 1. Gorenja RO je priporočljivo za pridobivanje energije, in sicer toplotna ali električna.

5. 2. 2. Gorenja PV je priporočljivo, da se izvede po predhodno sortiranje na razvrščanje objektov (postaje).

5. 2. 3. Gorenja PV rešiti samo za energetske namene,, ki je, zajem in izkoriščanje toplote in električne energije.

5. 2. 4. Varstvo atmosferskega zraka pred onesnaževanjem s produkti zgorevanja, ki jih priporoča ustanovitvi posebne diouloulou in plin-čiščenje opreme z upoštevanjem zahtev zakona o zagotavljanju zdravstvene in epidemije dobro počutje in zaščito naravnega okolja.

5. 2. 5. Za stopnjevanje zapisovanja vlažnost v dovod zraka, praviloma ne sme biti več kot 40 - 45 odstotkov. Če je vlažnost v dovod zraka preseže stopnjo, preden požaru : priporočljivo je, da se posuši z uporabo dimnih plinov iz peči za sežiganje.

5. 2. 6. Gorenja PV, praviloma se izvaja v posebej opremljenih sežigalne peči, kjer je temperatura izgorevanja je manj kot 1000 C do 1300 C.

5. 2. 7. Za varčevanje z gorivom in najbolj učinkovito delo peči je priporočljivo, da jih izkoriščajo okoli uro.

5. 3. Piroliza PV

5. 3. 1. Pirolizno, praviloma opravi s kemične razgradnje toplote v odsotnosti kisika, kar povzroči nastanek različnih ogljikovodikovih plinov in podobno ogljika ostane.

5. 3. 2. Na pirolizo priporočljivo, da služijo compostelano del PV, ki je nastala po procesu kompostiranja in osip compostelano del.

5. 3. 3. V procesu pirolize, običajno priporočljivo, da se vključijo:

sušenje PV bobnasti na temperaturo 60 - 70 C; dimnih plinov iz pirolize bobna se uporablja kot sušenje agent;

piroliza PV, da je njihova toplotna obdelava brez dostopa zraka pri različnih temperaturah: nizki temperaturi (450 - 600° C), srednetemperaturnogo (do 800° C), visoko temperaturo (nad 800° C);

hlajenje trdna zakoksovanie izdelka, skladiščenje in odlaganje;

odstranjevanje (sežig, zdravljenje itd.), plinska piroliza izdelkov in plini, ki ogreti pirolize in sušenje bobni;

čiščenje in vrnitev v obtoku proces vode dodeljevanje in uporabo smolopodobnyy izdelkov;

reciklaža sekundarna toplote vse izdelke.












Direktor Oddelka za pomemben dosežek,
javne službe
in mesto električnih prevoz





O. P. Ignatenko




 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика