понедельник, 29 сентября 2014 г.

Zaščito hiše pred strelo

Strele trenutno res močna: lahko doseže 200 000 amperih na napetosti do 100.000 voltov. Tam so bili primerih, ko se za nekaj sekund na istem mestu je zadel nekaj deset strele. Ampak majhne višine hiše (ne višjo kot 7 metrov in površine 150 kvadratnih metrov ) strela ni tako grozno : se lahko brani, postavitvijo svoje roke lightning rod, in bolje - strele.



Naloga strele v hiši je zelo preprost. Za izpolnjevanje zadrgo na pristop na streho hiše in poskusite spremeniti svoje začetne smeri je, da strela lahko drsijo ob steni hiše in pojdi v deželo. Torej, vse strele je sestavljen iz treh glavnih delov: strela, uporabo in ozemljitveno stikalo. Strele izpolnjuje strele, elektrode je tokov v varno smer, in ozemljitev extinguishes je v tleh stolpcu. Za zasebne domove, možnost zaščite, ki je dovolj.

Klasična strele je kovinski pin, strel gor nad strehe slemenske na nekaj metrov. Ampak včasih, določitvi priključnih potrebne višine, vsi ne morejo privoščiti, ali je pokvari pogled na hiše, tako strele preoblikovala v kovinski vrv, napeta, skupaj s strehe slemenske ali kovinsko mrežo rebrasti razmik celice 6-12 m več O tem naslednjič.



Začnimo z ozemljitev in uporabo

Vse strele dirigent mora končati dobro ozemljitev. Možno je, da začnete zaščito pred udarom strele. Ozemljitev so kovinskimi predmeti, po možnosti s površino več, da je pokopan v zemlji, - zaželeno je, globlje. To lahko debele cevi kovinske površine (ali več'Združeno skupaj vogalih). Zakopanih predmetov v globino, ne manj kot 80 cm, vendar ne na globino tal zamrzovanje, tj. 1, 5-2 m V tleh lahko pokopati tudi največji kos žice očesa debele žice, nazaj staro kovinskih postelj, debele pločevine, iz železa, stari kovinski sod, itd.,



Ampak to se zgodi, da je tudi v zelo dobra ozemljitev tok skozi nekaj tal je šibka - na primer poleti, v sušnih obdobij ali na peščenih tleh. Da tla v delovnih - žično za strele - država bo pomagalo vode, ki je, je, je zaželeno, da se zemljišča v območju tal je bila vedno vlage. Lahko preživijo v mestu podzemne vode runoff s strehe ali vložena na tem mestu odtoka vode iz ponora, namerno navlažimo tla pred nevihto, lije nazaj nekaj veder vode. Na Splošno, različne možnosti.

Drug način za povečanje prevodnosti tal v območju / tal vsakih nekaj let za vrtanje v zemljo malih surf, se poglobiti in spanje v njih sol in nitrata. Vse tal mora biti na razdalji ne manjši od p'pet metrov od poti in steze.

Od tal do odstopa robustno kabel ali žico, po možnosti oddelek malo več, vendar z minimalno debelino 6 mm To je lahko, na primer, aluminija zavite žice. Ko polaganje uporabo zagotoviti, da ne ustvarja ostrih robov in ne zvije. Pomembno je tudi, da skrbno uskladiti kabel lightning, in do tal. Kabel bo toka do 200 000 amperih, in ima katero koli od'Danna lahko stopijo - tako zanesljivost ni bolelo.



Kabel obvezna'se prepričajte, da nosijo zaščitno izoliranje cevi ali skriti v kabelski kanal. Strele elektrode so na najkrajši poti, se poskuša izolirati in ga vzame iz gorljivih materialov na fasadi in strehi stavbe. Povežite kabel kositra ali plastike oklepajih. Elektrode bolje postaviti na steni, nasproti vhoda. In ozemljitev pokopati proč od ustanovitve različnih vrt stavb.

Naprava strele

Strele (ali strele, lightning rod, ki se ista stvar) je neke vrste golimi dirigent, po možnosti kot veliki kvadratni prečni prerez, ki je zaščitena pred korozijo. Najbolj pogosto, strele iz debele bakrene žice, pocinkane jeklene, aluminijaste ali duralumin. To so lahko izdelani iz pocinkane jeklene površine ali trakovi iz kositra-prevlečene pločevine, očesa gole ali posodah bakrene žice. Da barve ali kaj, da odkrijete strele je nemogoče. V nasprotju s kablom-dirigent, s katerim ta postopek je treba opraviti v obvezno'obvezna.

Dolgo je bilo ugotovljeno, da lightning rod ščiti pred udarom strele udari nekatere imaginarni cone, na vrhu, da je mene. To je, če potegnemo iz vrha strele palico pod kotom približno 45 stopinj, ravno zemljišče in opisati krog okoli hiše prejeli polmer, nato pa znotraj te cone se bo vse, da te strela palico se lahko zaščitite. Kot pravilo, to je celotna hiša z majhno zunaj euroobmočja. Višja kot je strela palico ali več, kot je velikost je sam (5-10 m dolg), večje območje okoli njega, on lahko zaščito pred udarom strele.


stroyfot. ru

To je lažje za izračun: višine, do katere postavljeno strele dirigent, ki je enako oddaljen sami od ščiti vodoravno (5 - 5 m, 10 - 10 metrov, itd.).
Strela je nameščen na poli z debeline 10-15 cm, pribit na škarnikih strehe.

Zgornji konec lightning rod, narejene iz žice, enak premer, na drugi strani (ali več - do 14 mm), jekleni trakovi, profili, cevi premera 50-60 cm. mm Cev zgoraj, lahko poravnavanje ali da je membrana, naredite zanko iz žice, določitev twist ali povoj iz žice.



Če je blizu doma drevo raste, kar je bistveno nad hišo, potem lightning rod na Splošno ne more biti pritrjene na streho in jo pritrdite na drevo. Strele palico je omejeno na dolgo Tychyna in Pref', povezana z lesom objemke iz sintetičnih protja materiala. Nad drevo, ki se strele palico potrebujejo za dvig največje visoko do stanovanjske hiše padel v svojem zaščitna membrana.


patlah. ru

Če strehi je nameščena TV jambor (ni pobarvan, kovine), da se lepo strele lahko dobili iz njega, ali kovinskih visoko krilne (ne pozabite, to je vse ozemljena! ). Strela je mogoče namestiti tudi na dimnikov. Ampak včasih se iz cevi in pritrjena na 2-3 meter pin ni zelo robusten. Veter, ki je prišel gor lahko poškoduje montaža strele in šibke cevi. Zato za zaščito strehe uporabe in druge možnosti za zaščito pred udarom strele.

Strele palice za različne strehe

Strele se lahko razlikujejo glede na material, iz katerega so streho. Torej, za vse kovinski strehe so idealen je klasična lightning rod, ki je visoko pin na strehi.


colan. ru

Za strešne kritine skrilavec ali dreves'lesene strehe strokovnjaki priporočajo nekoliko drugačen sistem. Pin nadomešča tukaj kovinska vrv, ki izvajajo po celotni dolžini od slemena (25 cm zgoraj) in je določena v koncih dve drevesi'leseni oporniki. Kabel tudi vgrajena elektrode postavi v cev in prehaja skozi steno v tla.


colan. ru

Za razpostavljene strehe odlično zaščito pred udarom strele lahko služijo kot mreža iz jeklene žice z razmik o 6x6 m (a ne zelo pogosto - ne več kot 3-4 m). Premer žice ali vrvi, aphid mreži - približno 6 mm V mrežo, tudi varjene elektrode.


colan. ru


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика