четверг, 25 сентября 2014 г.

Eko hiša - hiša prihodnosti

Problem ohranjanja energije se sprosti danes v ospredju. Še posebej pomembna je gradnja hiše, ne zahteva stroški ogrevanja, tako imenovani eko hiše ali pasivne hiše (iz angleške. Pasivna hiša).

Prvi energetsko učinkovita hiša je bila zgrajena leta 1972 v Manchester (United states) v okviru projekta arhitekti, Nicholas in Andrew Isakov. Zaradi svoje kubičnih obliki, hiša je imela najmanj področju zunanje stene, steklena površina pa je bila za 10%. Tako zmanjša izgubo toplote. Hiša je bila optimalno usmerjen v kardinal, ki je funkcionalno zonirovat prostor. Zvočniki platnene strehe zaščito hiše pred svetlo sonce, steklene fasade, na Južni strani je bila v kombinaciji z masivnim obzidjem. Dolžina in širina hiše sovpadala 3:2. Odsevni aluminija, ki pokriva strehe, zmanjšanje ogrevanja in stroškov za prezračevanje. Voda se ogreva s pomočjo namestitev strehi sončne energije.

Danes v svetu, ki je zgrajena okoli dva tisoč eko domov. Glavna načela trajnostnega stanovanj ni hlapnih (uporaba obnovljivih virov energije), sredstev za varčevanje, resurcionalism, ne onesnažuje okolja, in, seveda, udobje.

V težkih podnebnih naše države ecohouse ne more narediti brez dodatno ogrevanje, gradnjo sistemov oskrbe z električno energijo iz obnovljivih virov, brez vladni programi, predpisi in davčne spodbude za uporabo alternativnih virov energije, ostaja neprivlačna. Vendar Zahodnega izkušenj se je izkazalo, da je zavrnitev obsežnih inženiring omrežij in komunikacij omogoča gradnjo eko-vasi cenejša gradnja drugih vrst stanovanj.

Ecohouse označuje posebna mikroklima, in brez popravila, uporabe sončne energije in alternativnih virov toplote, Avtonomne biološko čiščenje odpadnih voda, biogenerators sistem odstranjevanja odpadkov, uporaba deževnice. Toplotno-izolacijske lastnosti sten, strehe in Fundacije, energetsko učinkovitost Oken, prezračevanje sistema, pomaga ohraniti toploto.

Prvi pogoj za eko domovih je dobro izolirana, z debelimi zidovi. Pokaže koeficient upora za prenos toplote: zunanje stene - 9-12, streha - 14-16, Fundacija pa je 8-10 stopinj. Z x m2/W.

V ecohouse ZDA stene so debele glinozyom'leseni bloki. V Zahodni Evropi nosi dreves'vse ali Kam'vse okvir " debele (ne manj kot 50 cm) sloju plošče Kam'lesna volna.

Drugi pomemben pogoj je koeficient prenosa toplote odpornost Windows - ne manj kot 1. 5 deg. Z x m2/W. Gradnja okno profil mora imeti nizko toplotno prevodnost. Najboljše za eko hiše so primerna drevesa'lesena Okna s trojno zasteklitvijo, ki je napolnjena z inertnim plinom. Okna z veliko zasteklitev območje naj se razširi proti Jugu. V zimskem času, po sončnem zahodu, okna morajo biti zaprta polkna, težkih Zaves, navojna, za zmanjšanje toplotnih izgub. Posebno metalooxizi premaz na steklo ne preprečuje vdor sončne svetlobe in odražajo toplote, ki prihajajo iz sobe.

Druga značilnost eko domov - opravljanje-in-izpušno prezračevanje s toplotno recuperator. V Rusiji, z hladnejše podnebje, glavni toplotnega izmenjevalnika se lahko doda na tla. Temperaturo tal na globini 8 metrov več konstantna, v primerjavi z atmosfero, ki bo zagotovila, da je priliv v hišo na sveži zrak optimalno temperaturo.

In končno, še en pomemben pogoj - sončne baterije in zbiralci, ki temeljijo na učinek tople grede. Tam so ploščati in vakuumski solarni sistemi. V Rusiji, v zimskem času z majhno dolžino sončni dan je potrebno, namestite dodaten ogrevalni sistem, raje, na primer, topla tla.



Sem članek napisan posebej za podjetje VIR. Na popolno ali delno uporabo materialov povezavo do www. eremont. EN obvezni'obvezno

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика