пятница, 26 сентября 2014 г.

Razmišljanja o pisarniških prostorov

Razmišljanje o tem, kaj želimo, da vidite naše pisarniške prostore, pogosto se pojavi vprašanje: kdo je bil prvi, da razmišljajo o organizaciji prostora? Kot v starih časih so se rešili to nalogo? Kaj vodeni stari?

Poskusimo, da se ozremo nazaj in misli, da vidite, Grčiji in Rimu v najboljši na njihovo starost.

Dolgo nazaj, ko se človek je ločiti sebe od sveta, ko vse okoli je bil sam, in je prostovoljno in enostavno equaled svetu, ni bila pojem "projekt". Oblikovanje predmet arhitektura je tako neločljivo stojalo'povezano, da življenje sploh, da se njena gradnja je potekala na isti model, v katerem je vse zgodilo. Ustvarjanje je odraz svetu. In glavni način te dobe - mimesis, posnemanje. Vendar je že v tistem času je bilo ustanovljenih kar smo zdaj klic oprema in inter'jer. Raziskovalci antike potrjujejo: arhitekturne strukture niso starejši od stvari, v notranjosti ohišja. (O. M. Freudenberg).

Na podlagi grške arhitekture, ki se pojavi kot arhitekturo templja, ki so bili tako pomembno mitološki koncepti, kot so kvadrat, krog, svetovno drevo, pot, tri, štiri, sedem, načela simetrije, itd. In pomembno je, da vsak kos je moral najti svoje mesto v templju.

V srednjem veku se je spet govoril o tem, da je gradnjo je treba razdeliti v ločene ustrezne dele. In da je ločitev prostora in njegova luč je priloženo posebno svete obrede in rituale.

To je bila v antiki, v starodavno mesto Rim 61 ali 62 - OK 113 oglas, Pliny Mlajši opisano neverjetno notranjost in zunanjost hiše, ki se je sama najbolj celoti mnenje o stanovanjih in prostor v tem trenutku. Bilo je neverjetno hiši, kjer je zapletena modeliranje na stropu, razkošje barv levo občutek harmonije in miru. Poleg tega je bilo pomembno, ne samo notranjost Vile, vendar je dejstvo, da so obdan s čudovitimi vrtovi.

To je v Rimske arhitekture, posebna pozornost je namenjena okno. A. RGL piše, da je "starodavne želje, za izolacijo, bi ne trajajo dlje časa in da je kršitev izhaja iz potrebe po prostoru. Windows vodilni mnenje, se prijavite za nov korak v razvoju arhitekture iz odslej: hiša je zgrajena, ne kot izoliranega telesa, vendar v SV'ASCO z brezmejno vesolje."

Poleg tega je v Rimu je bil zakon, ki je varovano z... pogled od okna. "Tam je tako služnosti, da ne ovirajo pogleda", in: "nihče ne sme biti blokiranje bolj prijetno in prosti obliki"... Cicero je napisal: "Ste kritizirali narrowness operacijskega sistema Windows (v moji hiši), vendar vem, da ga kritizirajo organ" Croped ". Ker, ko sem dejansko je dejal (arhitekt) Kira, ki je dejal, da s široko Okna niso tako prijetna možnost zeleno travo ".

Prostor je bil ustvarjen, da pogled na njih. Lucian piše z navdušenjem, o enem od teh področij: razumevanje lepota je "treba ne samo do človeka, temveč gledalca nadarjenih, ki ne sodnik že sam pogled, vendar pa je pametno razmišljanje, spremlja njegovo premišljevanje", in tiste, ki so v tej hiši, "obrniti na občinstvo," in nihče ne more "svoje govore, da preusmeri svoje misli od spektakla."

Morda v spomin na Rimsko estetika oblikovanja prostora iščemo, kjer preživijo čas, ne le udobje, funkcionalnost, glede na sodobne standarde kakovosti. Iščemo posameznika. In tako oči najti naše lepe, ne samo v hiši, ampak kje smo - na srečo ali na žalost - večino časa: v naši pisarni. Naj nas ne spremenite pogled iz okna, kako je to mogoče storiti z lastnikom vile v senčni nasadi Rimu, toda v Arsenal oblikovalcev družbe "VIR-Artstroy" seveda obstajajo ideje, ki bodo ustvarili iluzijo prostora, da je lahko užival. In v katerem si lahko mislim, da ne samo o delu.

Aleksander Babkin.



Sem članek napisan posebej za podjetje VIR. Na popolno ali delno uporabo materialov povezavo do www. eremont. EN obvezni'obvezno

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика