Govorimo o vinska klet, pogosto ne pomeni, klet in sobe v hiši. Vinska soba prenehajo biti privilegij dragih restavracij, hotelov, trgovin, uradov, vodje velikih podjetij, so vse bolj gradijo svojo apartmaji in države hiš. Kot je izboljšanje blaginje ljudi v Rusiji, so ti posebej opremljenih prostorih, ki so vedno bolj pogosti, saj se njegova prisotnost je znak status lastnika in njegovega dobrega okusa.
Torej, kdo potrebuje takšen prostor, in kaj predstavlja. Seveda, najprej je zanimajo poznavalci kakovost vina z zbirko več kot 500 steklenic. Da bi naredili prostor na posameznih nalog, na ključ, boste morali poiskati pomoč strokovnjakov in, seveda, te storitve, bi bila draga. Cenejši dvakrat za zbiranje vino sobi standard modulov, bo naredil skoraj vse.
Soba mogoče razumeti ne le kot skladišče za steklenice, ampak tudi kot degustacijski prostor za zabaven. Če želite, poleg tega organizirajo ustniki za cigare ali sir sobi. Jasno je, gospodinjska naprava ni stroškov, je potrebno, da bi dobili klimatske namestitev, namestite vrata z integriranim hladilnim sistemom. Te naprave zaščito proti plesni in vonj nadzor vlažnosti indikator, da je vino je ključnega pomena.
Vendar, če ste razmisliti tudi o sebi, da bodo navijači to je pijača, ampak so bolj skromno rezerve, boste kot posebna vina klimatske omare. Imajo vse potrebne lastnosti in raznoliko videz: od majhnih holodilnikov prostorne dveh metrov Kabinet. Ti "palice", boste lahko vgradili v kuhinjsko pohištvo, ali pa izberite vdelanim stvar v pravem slogu. Obstajajo možnosti, v kombinaciji z mini bar, je vsekakor primerna za pisarno.
Osnovne naprave ohranijo konstantno montepertuso od 10 do 14 gramov. Bolj priročno večpredstavnostna modeli s funkcijo pripravo pijače na mize. Vsakdo ve, da okus in vonj vina je odprl popolnoma samo pri določeni temperaturi. Zato ti trgovin ima več predalov za shranjevanje različnih vrst vina: 18o C - primerna za črpanje, starih rdečih vin, pod - 14-16o - za mlade rdeče in rose vina, 10-12o - za plemenito, starih belega vina, 8-10o Z - mlada bela vina, in 6-8o C - za peneče vino in šampanjec.
Smo pa zdaj ustvariti pogoje za zorenje vina, pogojih za shranjevanje.
Z nadzorom temperature razume: nestabilno mlada vina raje kul in gosto red mora nekaj stopinj višje. Najpomembneje je, da se prepreči nihanja: tako vozijo zorenje vina, kar lahko privede do hitrega poslabšanja. Še opomba na vlago - to je treba v območju od 70-80%. Na manjših vrednosti, izdelki suhe, razpokane, vina pretirano stiku z zrakom in oksidira. To je razlog, zakaj steklenice morajo biti v vodoravni položaj: cev nenehno oprati vsebine. Pri visoki vlažnosti pokvari oznake in rastejo mouldy cev. To pomeni, da bo vino dalo mustiness. Na Splošno vonj dal kriv nepopravljivo škodo, ne shranjujte v bližini zbirateljske steklenice kislo zelje ali prekajena šunka.
Izključiti tudi sončni svetlobi: to je škodljiv učinek na barvo vina, nasičenost. Glede na najboljše dim in razpršeno se samodejno vklopi, ko je odprl vrata in se izklopi, ko zaprete vrata / vrata. In to še ni vse! Vino ne bi tresljajem in udarcem, močan hrup. To pomeni, da je v bližini trgovine ne sme biti gradbiščih in poganja kupe, in avtocest z vrstic tovornjaki, Hadash kanalizacijskih in ogrevalnih cevi, železnice. Tudi vibracije, značilne hladilnik pokvari občutljivo snov. Le popolna negibnost zagotavlja harmonično zorenje draga vina in ohranjanje njihove najboljše lastnosti v celotnem obdobju hrambe.
Poleg omare za shranjevanje zaprti steklenice, tam so tako imenovani ustekleničeno vino omare. Običajno moodiness izdelek ne dovoli, da ga shranite za dlje časa, darkovans, in hvala nevtralno vakuumu znotraj Kabineta tudi mehurčki penine ostala nedotaknjena.
Omeniti je treba, da te naprave so izdelani posebej za vino pijače. Močno alkohola na vse trgovine, ne: konjak, stockpiled dedek, verjetno vas razočaral. Samo vino lahko lepa in plemenita, da se stare.
Če želite shraniti nekaj časa, glede na primer, ga pustite na sobni temperaturi v strogo navpičnem položaju. No, če je cev napolnjena z voskom, tako da povsem blokira pretok kisika. Nedokončane pijače prelijemo v drugo posodo z zelo tesno zapiranje pokrova in ne zamudi trenutka, ko končni pitje. Tudi vodka, ki so shranjene za daljša od datuma, ki je naveden na nalepki, izgubi veliko.
Ob uspelo organizirati tak kraj, boste dobili priložnost za vlaganje v mladega vina in jih pustimo, da zraste v sebi. V nekaj letih se bo rast še veliko krat stroškov in koristi, po našem mnenju, očitno. Govoriti o tem veselje imeti v lasti takšno likovno zbirko brez pomena - je treba čutiti.
Irina Makarevich
Sem članek napisan posebej za podjetje VIR. Na popolno ali delno uporabo materialov povezavo do www. eremont. EN obvezni'obvezno
Vir: www. eremont. ru