вторник, 23 сентября 2014 г.

Kako izbrati pravo kotni brusilnik

Glavni namen orodje, ki je popularno znan kot "bolgarski" - rezanje kovin, kamna, čiščenje različnih površin brušenje in poliranje. Pravo ime za to orodje - kotni polirni stroj", (skrajšano Ushm). To se imenuje zato, ker je zaradi značilnosti oblikovanja mehanizma delovanja gred se nahaja na kotom 90 stopinj glede na ravnino motorja. Bolgarski isti brušenje orodja je bila imenuje zato, ker v prvi vrsti takšnih strojev se je začel 70 let v Bolgariji.



Danes na trgu lahko izpolnijo veliko različnih Bolgari. Izgubijo v njih je precej enostavno. Navigacija v to morje možnosti, lahko služijo dveh osnovnih vprašanj: "kaj vrsta materiala, bo treba zmanjšati mlinček" in "kako močna je pravo orodje". Ena od glavnih značilnosti Bolgari imajo porabo energije, to se razlikuje od 600 do 2600 W s tem stojijo'vključuje veliko orodje premer kroga - 115 - 300 mm in število obratov na minuto - 2800 - 11000/min

Če bolgarski le, da bo lahko uporablja kot brušenje, potem bo priročno za delo z kompaktna in lahka modeli, ki tehtajo do 2-3 kg Če mlinček za rezanje nakup, še posebej, če boste potrebovali posebno globino reza, boste morali kupiti močan dve roko brušenje.


znaikak. ru

Pomembno je vedeti,'ne pozabite, da je moč brušenje tesno stojalo', povezani s tako količino, kot je največji premer uporablja območju. Premer plošče je določen z funkcionalnost Bolgari. Več premer diska (in s tem moč) globlje lahko naredimo rez. Da dajo na nizko moč bolgarski diska s premerom, večjim od dopustna norm, pomeni, da vplivajo na delovne pogoje in varnostnih pravil, ki lahko poškodujete disk brušenje in bi velika škoda za zdravo'Yu, ki delajo.

Na podlagi zmogljivosti in njegovih funkcij, brusilni stroji, zato lahko razdelimo na domačem in strokovno. Pošto orodje z manj energije, imajo malo časa za neprekinjeno delovanje, manjša produktivnost, in poenostavljene funkcije. Vsakih 10-15 minut dela, tako mlinček, morate ustaviti in dala počitka, do njenega 15 - 20 minut. Kot kaže praksa, gospodinjski brušenje lahko delo, ne več kot 2-3 ure na dan. Plus gospodinjstva z Bolgari je, da so precej poceni - 1300 - 3500 rubljev

Strokovno brušenje sposoben dolgo in neprekinjeno delo. Kakovost dela se izvajajo s pomočjo njih, zanesljivost deli in elektronika, seveda, višje. Cena močno strokovno brušenje +4000 - 16000 zbadanje. In zgoraj.

Konstrukcijske značilnosti


Za udobje in varnost, je zaželeno, da bolgarski je bila opremljena s sodobnimi mehanizmi zaščite in nadzora. To se predvsem nanaša na sistemi m', katerih poreklo in vzdrževanje konstantne hitrosti pogon. Običajno v času začela bolgarski porabi tok, ki je 4-10-krat višja od nominalne. Skozi to mogoče, velika nihanja v moč gospodinjstev, ki lahko poškoduje druge naprave. Funkcija m', katerih poreklo normalizira v zagonski tok in odškoduje za preskok trenutni ob zagonu, kar kotni brusilnik lahko ne boji, da je vtič v gospodinjstvu električno vtičnico. V napredni modeli Bolgari je sistem za vzdrževanje konstantne hitrosti vožnje, tako da ne glede na trud, ki je pritrjen orodje, ki bo v optimalni način delovanja.



Sistem varstvo orodje iz preklapljanje - zelo uporabna funkcija, in je opremljena z visoko kakovosten mlinček. Veliko nesreč na proizvodnji in v življenju zgodilo, ker dejstvo, da se je nenadoma končala iz omrežja bolgarski levi priključen na električno omrežje, če želite obnoviti napajanja se začne, da delo samo po sebi. Zaščiten pred preklapljanje instrument mora najprej delati, v vsakem primeru vključuje uporabo gumba on / off.

Tam funkcija je uporabna, saj samodejno uravnavanje disk. V procesu diski (še posebej za rezanje), v večini primerov, neenakomerno obrabo, in mlinček začne vibrirati, še posebej na začetku - in to otežuje proces dela. Uravnoteženje sistem na poseben način stabilizira vibracij, in rabljena pogon manj bi'v stik z obdelane površine.

Izberite disk v bolgarski

Brušenje in brusni disk - delovni del brusov. Tehnične parametre kateri koli kot je določeno največji premer kroga, ki se lahko namesti na mlinček. Prav tako določite največje debeline plošče premera luknjami.


dvsinprof. ru

Premer diska, kot smo že omenili, je odvisna od globine reza materiali in storitve disk.
Obstajajo različne vrste plošč za kota poliranje - glede na cilje in potrebe. Z uporabo brušenje in rezanje kolesa lahko enostavno, hitro in stroškovno vrtnice'dovuti sečnjo in izdelavo brušenje. Pri delu z grobo okoli vogala obdelava mora biti med 30 in 40 stopinj. Cut-off kolesa je bolje, da ne uporabite pri delu s široko stranke kovinskih klade in ko cut mahati prazne.

Splošna pravila za izbiro rezanje krog: ne bi smelo biti nobene deformacije na površini ne sme biti razpok in žetone; ki je naveden na disk, je največja hitrost ne sme biti manjša hitrosti gredi Bolgars uporabljajo najboljše vožnje z orodno države.

Brusilni disk krogih - zelo poceni, s pomočjo jih lahko ročaj velik obseg materiali: kovina, les, plastika, kamen.
Pokal brušenje krogih iz trdne kovine se uporabljajo na manjših letal vzemite off vse plasti na plastične (in steklenih vlaken). S pomočjo te zgoščenke se lahko meri plošče iz apnenca in betona, odstranite debele plasti barve.



Diamantno rezanje kolesa - posebna kategorija, disket za mlin. Vsak kroge, ki je nujno za to vrsto materiala. Na primer, diski za granite (zelo trdne snovi) zaljubljen v'eskomu materiala, asfalt pogoni, da se topi v granit, vrste diskov za beton ne bo primerna za apnenca.
Tu so glavne vrste diamant rezalna kolesa. Diski "beton" lahko brez truda cut trdne vrste betona in armiranega betona. Kolesa vrsto Granit za rezanje trdne snovi (gneiss, granit). Vrsta "asfalt" primeren za obdelavo kompleksnih brusni materiali - sveži beton in asfalt. Disk vrsta "gradbeni material" lahko se uporablja pri obdelavi opeke in betona.

Če boste poskušali narediti globoke reze v eno vozovnico, to bo povečalo čas brušenje, zmanjšuje izraz svojih storitev in disk bo izpostavljen pomemben overloads. Tako rezi morate poskusiti, da naredite majhne dele. Za primer, če boste zmanjšali betonsko steno s posebno diamantno ploščo d = 230 mm, za en prehod ni priporočljivo, da se poglobi več kot 20-25 mm (čeprav največja globina je možno rezanje je tukaj 60-65 mm). Kovinski pribor v steno, zato je priporočljivo, da rez ločena diska, na kovine.

Varnost delovne

Veliko umetnikov, kljub svoji ljubezni do bolgarski, kako vsestranski in zmogljivo orodje, ki se imenuje njo zelo nevarno in zahrbtno orodje. Številni primeri, ko je ta stroj pohabljen in celo pripeljala do smrti tistih, ona delala. Izbira pravega orodja, temeljito poznavanje svoje delo in varnost pri delu, strogo upoštevanje pravil delovanja - to je zastava, ki dela s mlinček bodo olajšali delo, prinese dober rezultat, in ne bo prinesla nobene težave.


oldmodels. ru

Proizvajalci iz leta v leto trudijo zmanjšati na nič tveganje ran in poškodb iz brušenje, opremljanje stroja z različnimi sistemi zaščite. Ampak ena izmed prvih in najbolj preprostih pravil je udobno delo s strojem. To mora biti varno, da leži v roki, ne povzroči nelagodje pri delu. Teža brusilniki se mora ujemati moč tisti, ki bodo delali z njo. V procesu brušenja in zmanjšati bo treba osredotočiti na površini materiala, ne razmišljajo o tem, kako, da ne spusti mlinček na svoje noge. Če je bil odkup videl nekaj nevšečnosti, je bolje izbrati drug model.

V majhne Bolgari brez dodatnih ročaj, tako, udobje in zanesljivost pri svojem delu potrebujejo, da preizkusite več z nakupom, počasi. No, če na ročaj bodo gume vložki in depresija za prste. Brušenje in srednje velike, v velikosti, ki je opremljen z ekstra prijem. Pri nekaterih modelih, tako ročaji iz abs materiala, ki naredi delo bolj udobno.



Delo z mlinček stojalo'povezano iskre in zdrobljen, ki obvezna'vedno bodo na rezanje materiala, tako da boste morali zanesljivo zaščito roke, obraz, oči, glava in celotno telo. Lahko uporabite točk, ampak najbolj od scutellum. Če rezanje betona in strešne pločevine in kovine (še posebej znotraj stavbe), priporočljivo je nositi respirator. Če delate iz materiala poskoči veliko iskre, bolje nositi obleko varilec.
Ena od glavnih in osnovnih pravil: med odmori v službi, izpadi električne energije, jukeboxes in deli - obvezna'nujno, brezpogojno, je v celoti odklopite iz vtičnice (veliko nesreč se zgodi na to).

Drugo pomembno pravilo je premer kroga ne sme presegati premera redno zaščitni ovoj. Zato rezultat - nemogoče je, da odstranite zaščitni pokrovček in uporabite mlinček z večjim disk, brez ohišja. Obstajajo primeri, ko je brusni disk med delovanjem raztrgana. V tem primeru, in potrebno zaščitno ohišje. Če je na vrhu diska ne bodo prikazane... sledi strašne zgodbe, ki jih lahko.
Po prenehanju, mora počakati, dokler se disk ustavi, in šele nato postavite ga na tla (padel), pogon gor (za zaščito krog).


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика