пятница, 20 июня 2014 г.

Njegovo Veličanstvo Stranka

Ko je zemljo kupil in okrašena, projekt je pripravljen, in na mizi je pogodba, je čas, da razmislite o svojem novem položaju. Zdaj ste razvijalec. Ta status daje svoje pravice in predpisuje nekatere obveznosti,'asana.

Pravice in obvezno'ASCI stranka

Glavni dokument, ki določa pravice in obveznosti'asana kupca - pogodbo o gradbenih delih.

Ta dokument mora biti zasnovan tako, da upošteva interese in zagotoviti algoritem ukrepov za stranke v kateri koli vrsti gradbena dela. V tej pogodbi, zagotoviti in predpisal postopek za rešitev vseh, ki izhajajo težave, tudi v primeru prenehanja pogodbe. Ogrožati izvajalca in stranko se lahko v tem primeru, če je narava njihovega odnosa je medsebojni sporazum o kazni in vnaprej dogovorjenih pogojev za zaposlitev organizacije ali tretje osebe za gradnjo. V nasprotnem primeru izvajalec ne odgovarja za kakovost končnega o'predmet.

Obvezna'priloge k Pogodbi so naslednji:

  • projektno dokumentacijo;
  • seznam del.
  • ocena;
  • urnik;
  • seznam aktov izpitne pole;
  • seznam dokumentov, ki jo prenese na izvajalca, da kupca ob dostavi na'predmet;
  • pogoji za privabljanje tretjih strani, da sodelujejo pri gradnji.

Nemogoče je, da zahteva od izvajalca, da ni napisano v pogodbi. Le dosledno spoštovanje Pogodbe vam bo dala priložnost, da zahteva to in izvajalca. Na primer, tipično za naročila vloge, ki je predpisan v ustreznem oddelku.

Temeljne pravice kupec je nadzor nad potekom izvajanja naročila. V tem primeru, če ima stranka težave, bi moral o tem obvesti izvajalca in popraviti, mora zahtevek ustrezno uporabljajo. Vendar je kupec ni upravičen posegati v operativno in gospodarskih dejavnosti izvajalca. Zaradi tega je dogovor, da se ugotovi, da stranke razumejo to. Mimogrede, v pogodbeni stranki se lahko določi, da se upravljanje in nadzor ni pravica in dolžnost'povezava stranke.

Obvezna'obveznosti stranke:

  • izvajalec zagotovi potrebno tehnično dokumentacijo, ki vsebuje projekte, v o'predmet, na podlagi katerega je prejela gradbeno dovoljenje;
  • za pomoč izvajalec dodatne storitve. Ta obvezna'komunikacija mora biti določeno v pogodbi. Na primer, stranka, ki se ukvarjajo z zagotavljanjem prevoza, ki zagotavlja dobavo električne energije, vode. Vendar pa je plačilo za pripomočke, med gradnjo - obvezna'komunikacije izvajalca. Zato bi morala biti vključena v oceno, in spodbujati odgovoren in štedljivost.
  • za zagotavljanje zemljišč za gradnjo. Pogodba mora vsebovati članice, regije in njeno območje;
  • da bi plačali za izvedena dela, ki jih izvajalec v skladu z ocenami, da je v okviru pogojev, ki jih ta dokument. Urnik dela, ne da bi pojasnil, obvezno'ASCI stranka plačilo za vmesne faze gradnje, ne dovoli dobavitelju, da zahteva plačilo sredstev pred koncem gradnje.
  • za zavarovanje gradbeni riziki.

Gradbeništvo spremljanje

Nadzor v času gradnje razdeliti med stranko, specialist, ki zagotavlja tehnični nadzor in nadzor Ministrstva za lokalno samoupravo organi.

V tem primeru, če imate licenčna dokumentacija, ki jo gradite na podlagi delovne pogodbe, za komunikacijo z organi nadzora in nadzora v postopku gradbenih del se izvajalec. Ne dajte mu priložnost, da bi se to delo na ramenih.

Če delate z neodvisno strokovno tehnični nadzor nad gradnjo, ne podvoji v svojih funkcij. Seveda, nihče ne more prepovedati, da pridete na spletno mesto, vendar ne morete svetuje nekaj, gradbeniki ali preverite jih ven.

Če iz nekega razloga zavrne techcontrol, je treba pogovoriti z izvajalcem urnik obiskov na'predmet. Ni vredno, da obisk na spletno stran vsak dan, ne pa'treba dolgo - ni v vašem interesu. V tem primeru, če ste podpisali sporazum o postopni prevzem dela, ni treba, da pogrešam dejstvo, da je v stavbi so skrite. Ti vključujejo tehnološke postopke, ki so zaprti za nadaljnje faze gradnje, na primer, dampinga temeljev, hidroizolacije, namestitev izolacije.

Za nadzor za ta dela, morate imeti poseben list, v katerem jih popraviti. Vsaki fazi dela potrebo po nadzoru in potrdi s podpisom, brez katerih gradbeniki ne more začeti naslednji fazi. Poštenost gradbeniki ne prekliče, ampak te stvari je treba preveriti obvezna'in se prepričajte. Drugače ne boste vedeli, kaj je hiša zgrajena, in v primeru nepredvidenih okoliščin, tudi sodišče ne bo moglo pomagati.

Zjutraj blaga, večer - plačilo

Glavni instrument nadzora je denar. Zapomnite si pravilo: "imaš denar, ki si želi, da bi dobili izvajalca. Mehanizem nadzora nad njimi se, da ne extradite jih izvajalec do takrat, dokler ne boste storili vse, kar lahko pričakujete v skladu s pogodbo.

Vsa gradbena podjetja so morali plačati del zneska vnaprej, na primer, nakup gradbenih materialov, za kritje prevoza in režijske stroške v začetni fazi. Plačilo vnaprej, praviloma ne preseže dvajset do trideset odstotkov "polje" hiše.

Vendar nekatera podjetja želijo, da bi dobili 60%, opirajoč se njihove želje, da morate kupiti vse materiale za gradnjo. Ta trik lahko nastanejo po sklenitvi ustrezno pripravo pogodbe. Podjetje lahko od vas zahteva, da optimizirate stroške in trdi, da so materiali, stalno pridobivanje bolj drago.

Ne sodijo za takšno apeli, tudi če ste prepričani, da vaš izvajalec. V tem primeru boste izgubili mehanizem, ki vpliva na to, vas bo težko narekujejo pogoje, pod pre-paid fazah gradnje.

Ne pozabite,'zapomnite naslednje pravilo: če izvajalec dobi določen znesek, ki je izgubil vse zanimanje zanjo. Ne bomo govoril o poštenosti in obresti. No, ko je zanimanje za gradnjo podprti še prejeli denar. Zaradi tega obrestne gradbeniki opravljajo svoje delo učinkovito.

S pogodbo se bo razpored proizvodnje in financiranja dejavnosti. Ti dokumenti se z vsako drugo. Niso potrebne za izpolnjevanje formalnosti. Z njihovo pomočjo, lahko nadzor nad delom, plačevanje denarja za njihovo delo. Po zaključku gradbenih fazah, boste morali sprejeti delo, podpisati akt o sprejemu fazi in da bo redno denarja.

Plačilo za delo in materialov, pam'ne pozabite prejemki, ki morajo biti v določenem znesku, je osnova za plačilo in datum. Sprejemanje mora biti opremljen z žigom in s podpisom osebe, odgovorne za gradbena podjetja. Ta dokument je tudi orodje za nadzor.

Če zaposlujete "neuradni" delovne sile, plačilo za takšno delo le na rezultat. Če se vam vnaprej, vzeti sprejemnik računa, ki ga je napisal sam, z navedbo podatke iz potnega lista.

Zakon dostave-prevzem izvršenih del. Dajanje hiše v delovanje

Ko je projekt končan. Seveda, da ste čakali ta dan. Morda pred njegovem koncu, boste pogosto obiskali spletno mesto, več podrobnosti opazil in bližje seznanili z izvajalcem. Menite, da v vaši hiši, boste vedeli vse podrobnosti, in ko bo poklical izvajalec z novico o zaključku del, ne hitite, v tem primeru ni potrebe, da se mudi.

Zdravo sum

Pre-določite datum prevzema izvršenih del. Tega ni treba narediti pravico naslednji dan po opravljenem delu. Pojdi na'predmet in skrbno pregledati vse. Pam'ne pozabite, da po podpisu akta, delavci imajo absolutno ne pomagajo. Vaša pravica v tej situaciji, ne sodišče, se bo izkazalo,.

Videti krog hiše, ki iščejo slabosti. Ne kažejo potrošnikov ekstremizem, se podrobno, vendar ne mimo precejšnje pomanjkljivosti. Po vsem, medtem, ko so v rokah močan vzvod - preostanek denarja boste morali plačati po podpisu akta o sprejemu.


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика