четверг, 26 июня 2014 г.

Naprava toplih tleh

Topla tla, je višja raven udobja v primerjavi s samo radiator ali Pretvornik za ogrevanje. Poleg tega je v tem trenutku to je najbolj sodobnih in visoko kakovostnih ogrevalni sistem.

Talni sistem ogrevanja

Obstajata dve vrsti talno ogrevanje: ogrevanje na elektriko in vodo. Prvi je veliko lažje za namestitev in delovanje, tako da je o tem prvič, in se bo razpravljalo.

Na podlagi talno ogrevanje je električni kabel. Kabel je tok z napetostjo 220-240V, ker odpornosti dodeli veliko količino toplote. Prvi, ogrevan kabel, se segreje screed, in to že neposredno toplote v tla.


Kabel lahko tudi dve vrsti - eno-ali dva. Kot material za žile lahko služi kot medenina, pocinkano jeklo, nichrome ali drugo gradivo, ki je vedel, kako proizvajalca. V primeru, da uporabite eno žico, na ravni elektromagnetnega sevanja v 60-krat manjša od dovoljene količine. Če uporabljate dvojnim jedrom, elektromagnetno sevanje celo manj (300-krat manjša od največje dovoljene omejitve). Lahko rečemo tudi, da je polaganje dvojne-dirigent kabel je veliko lažje, saj ni treba, da se vrnete kabel za termostat.

Osamitev te kable lahko dve, tri, Časopisom. Temperatura ogrevanja žice, ne sme presegati 800C, ker izolacija prenesejo temperature več kot 1000C. Tla kabli vgrajeni zaščitni ščit material, da lahko jeklene ali bakrene žice, aluminijaste folije, svinca. Ta ščit varuje kabel iz mehanske poškodbe, in je podlaga za njega.

Ogrevana tla so opremljeni z termostat in temperaturni senzor. Senzor je opremljen v valovite cevi in zlije skupaj z kabel estrih beton. Za višje stroške senzorji, ki samodejno merjenje temperature in glede na to, da nastavitev temperature tal.

Štetje zmogljivosti

Talno ogrevanje se lahko uporablja kot glavni ali dodatni vir ogrevanja. V prvem primeru, napajalni kabel mora biti 150-180 W V drugem primeru 110-120 W je dovolj. Če se uporablja z ogrevana tla dreves'lesene talne obloge, moč, ki bi morale biti še nižja (približno 100 vatov).

Najlažji moč izračun za prostore, je, kot sledi. Izračun zmogljivosti kopalnica, skupna površina 5 m2. Kabel ne spada pod pohištvom ali stacionarno opremo, zato, skupne površine, odštevanje površina kad in pralni stroj: 5-1. 1-0. 4 = 3. 5 m2. Na rabo tal, kot glavni vir toplote za minimalno zmogljivost enaka: 150 * 3. 5 = 525 w Če je namen uporabe dodatnega ogrevanja, najmanjša zmogljivost je enaka 350 w


V velikih področjih, še posebej v primeru uporabe seks kot glavni vir ogrevanja, poraba energije se je močno povečala. To lahko postane problem, kot v stanovanjih je limit na skupno moč električni 10 kW, torej za ogrevanje stanovanja ne sme biti dovolj moči.

Tla kot glavni vir ogrevanja

V SV'ASCO, da je kabel ni tako zelo drugačen od električne opreme, njeno namestitev ni tako zapletena. Na trgu lahko najdete predogrevanja, da so. Imajo kabel je že priključen na polimer očesa z desno korak. Običajno mati uporaba v območjih, kjer ni možnosti za dani standard betonsko ploščo debeline 3-5 glej

Glavna stvar, da imejte v mislih, da kabel ne sme iti, kjer bo pohištvo. Bolje, da bi risbo, kako kabel bo položen, in da bo v pomoč v primeru okvare za prepoznavanje poškodovane površine.

Drug problem s toplo nadstropju je "Kaj tla, za uporabo? ". Idealen za uporabo z talne ogrevalne sisteme, se šteje, linolej in keramične ploščice, vendar pa nekateri pravijo, da linolej ni priporočljivo zaradi dejstva, da se toplota proizvaja kemijsko aktivne snovi. In keramične ploščice so dal okoli hiše. Najbolj pogosto se uporablja v kuhinji ali kopalnici.

Vendar ni izključena uporaba toplo parket, laminat, preproga, in celo s parketa. Poleg tega mnogi proizvajalci proizvajajo te zbirke, ki so usmerjene v uporabo s sistemom topla tla.

Sistem za ogrevanje vode v tleh

Voda, tla so običajno nameščene v državi, hiše, tam, kjer so velike površine. Tak sistem za 12-15% bolj energetsko učinkovit radiator. In s Samostojno ogrevanje pomembno vse prihranke.

Obstaja možnost, da se topla tla, Pref'dolguje za Centralno ogrevanje, potem pa se postavlja vprašanje, in kako uporabljati ta tla, ko ogrevalne sezone bo konec? Obstaja rešitev - nakup majhen električni kotli, vendar pa zaradi njihove velikosti, ne bodo vsi strinjajo, da namestite tako v stanovanju.

Tudi ta sistem je veliko lažje za uporabo, glede na električni tla.


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика