суббота, 28 июня 2014 г.

Ekskluzivni, edinstveno

V zadnjih letih, umetnost okrasitev življenjsko okolje postaja vse bolj raznolike in zanimive oblike. Dokaz - o številnih list publikacije avtorja projektov. Ne samo, da dokaže zmogljivosti v industriji gradbenih materialov, pa tudi seznanitev nas z zelo izvirno domišljijo sodobni oblikovalci. Očitno je, da se od navadnih proces imenovan za življenje ustvarjanje inter'jer spremenili v visoko umetniško obrt.

Med osnovne težnje v sodobni inter'jer je nemogoče spregledati želja po individualnosti. In zadnji je, doseči na različne načine. Pogosto medsebojno'jer je lahko zgrajena v celoti znane in ekskluzivnih blagovnih znamk. Ta situacija, seveda, lahko vtis: brez teksture, nepredstavljivo oblike, pohištvo, tehnični napredek ali izredne na velikost in ceno elementov. Medtem pa je treba povedati, da je vizualni učinek je ta rešitev je namenjena za tiste, ki so v stiku z njim, recimo, vsak dan, po vsem, kateri koli neverjetno "trgovina" zelo kmalu naveličali, poleg tega so praviloma milosovski z potrošnikov udobje. In lahko ugotovimo, da je zahtevek za gledalce šok terapija v preteklosti. Danes inter'EP predstavlja sprejemljiv kompromis, ki je precej določeno ceno so estetika in udobje. Seveda, ideja je bogastvo, ki se zelo razlikujejo, vendar je varno reči, da vrtoglavo ocene konča med' " je celo zelo bogatih ljudi, ki so izgubili svoj pomen. Situacijo je treba v prvi vrsti prispevati k telesno in duševno sprostitev, in ne čustveno draženje stanovalcev hiše.

Skupaj z nekaterimi materialne blaginje v nastanek sedanjega inter'jer praznuje in še veliko več kot, recimo, desetimi leti, na kulturni ravni stranke. Tako, z motivom logično, da se izključujejo med'er, brez katere koli tradicijo, in zato pogosto in osnovne pojme slog.

Identiteta bivalno okolje, opredeljeni v naših dneh popolnoma druga merila. V ospredju je prisotnost v inter'Yeri ni tako veliko industrijskih objektov,'predmeti, veliko predmetov ali delci, katerih vrednost je kriv. Ni naključje, da se v modi, vse vrste mavca in Benečani, ročno starih površino ali stenske poslikave. In to je, da ne omenjam izjemen pomen avtorskih del, dekorativne in uporabne umetnosti. Najprej je po njih med'EP in najde svoj obraz. Zato tako popularna umetnost, z moderno. V stanovanjskem okolju naravno del velike slike ali slike, vitraž in steno olajšav; še pred kratkim tako anonimen atribut med'notranjost, kot okna ali pohištvo, tekstil, danes šteje kot avtorsko delo. Kovano pohištvo in ročno poslikanih keramičnih ploščic postala predmet ponos lastnikov. Patinated umetnosti restavrator v prsih je slog, ki tvorijo element prostora. Prirejen za masters-Kabinet talne plošče pritegne oko. In kiparskih sestava nekje v dnevni sobi je poudarek v ozračju.

Moda na ročno izdelana, s katero je pred kratkim prejela široko promet v Evropi, v Sovjetski različica je bila zapisana v umetnosti oblikovanja inter'notranjost, kot enega izmed najbolj pomembnih vidikov življenja. Povpraševanje Obrti očitna. In zato je tako priljubljena danes domač darila. Vendar pa je stopnja pozornosti ni vedno merijo z vrednostjo dar je veliko bolj dragocen, če je dana za roke ljubljene posebej za vas. To velja tudi za koncept oblikovanja inter'jer. Je prenehala biti neosebna in universal; opremljeno, ki je z dušo in celo majhno trohico umetniški okus, se bo zagotovo so posamezne funkcije. Kako? O tem dolgo, da povem vse prakticiranje arhitekt. Ampak je samo ena geometrijo privlačnosti prostor ni omejen. Po stavbe dejanska inter'jer sledi faza dekoracijo ali, bolje, da rečemo, uvedba dekorja.

V novembru hkrati na dveh mestih mesta - v razstavni dvorani Unije umetnikov Velikega Morja, in v Konnogvardeisky Manege, Moskva - razstava posvečena 75. obletnico St. Petersburg Unije umetnikov. V priročniku so vključeni dela predstavniki različnih umetniških delavnic. Poleg kart in slikarjev, razstave se je udeležilo veliko avtorjev, ki delajo v neposrednem stiku z umetnostjo notranje urejanje'jer. Na dan otvoritve revije uspelo, da govori, da nekatere od njih. Umetniki z veseljem delijo svoje vtise o sedanjih strank in misli o modi na avtorja dela.

V vitražni Okna v sodobnem inter'Yeri povedal umetnik-steklo umetnik, Marina Sorokina:

- Zdaj je tema vitraž je zelo pomembno v inter'Yeri. V sodobnem smislu, to je najbolj "priljubljena". In, da imajo v hiši avtorja dela (in to ne velja le za vitraž) je prestižno. Moram reči, da uporablja različne vitražni obliko. Predvsem v modni pri stranki Tiffany je natančen; razkošje, pompozno stvari, ki mnoge barve se uporabljajo drago stekla. Lepe ruske moderne, sosedje in z grosser oblike - močan, površen, lotanih, ki je spomnil, kovanje ali kiparskih slike. Prav tako je mogoče govoriti o oživitvi o'capacious stekla. Izobraženi St. Petersburg javnih želi videti v svojih domovih nekaj podobnega.

- Avtor vitraž dela so dekorativni poudarek ali še vedno prevladuje funkcija?

"Vse je isto, in tako in tako. Veliko funkcionalnih elementov. Če govorimo o vitražni Okna, je izjemno aktivna stvar, za razliko od, na primer, od slikarstva, grafike, akvarelov, na katerih se ljudje odzivajo umirjeno. Sprva, vitraž več javnih umetnosti, danes pa je spet zmaga zasebnih inter'jer.

Svoje mnenje o tem, kakšne vrste dekorativne umetnosti, najbolj zahteval v sodobni inter'Yeri, uredniki skupni umetnik v keramike in stekla Maria Razin:

"Ne morem reči, kaj je to, ker v resnici, iskala po vseh. Pomeni, avtor, je umetnost. Dejstvo, da so ljudje precej pogosto videli v zadnjih letih. In materialne ravni mnogi danes omogoča, da uresniči praktično vse želje in fantazije. Želim omeniti eno točko več. Sodobni kupec je izobražen človek, ki je zelo lepo. Ljudje potujejo po svetu, mnogi vidijo. In "Novorossiysk" trend je natančno poteka. Delo je postalo veliko lažje in bolj zanimivo. Posebne vrste umetnosti, prednostna naloga, ki je očitno v trenutni inter'Yeri bi verjetno klic obarvajo in stene so bile pobarvane v različnih tehnikah.

Pogovor o vlogi avtorskih del v okolju stanovanjsko hišo še naprej umetnik na kovinski Valerij Galkin:

- Bil sem srečen, zelo priljubljena danes dekor. Ta tema je bila pozabljena, za precej dolgo časa: skoraj 60 letih molka, dokler sredini 1970-ih, ki jih lahko imenujemo začetek prenove. Zdaj pa je vrhunec. V teh 30 letih, smo pridobili enako hitrostjo, ki je bil drugačen od, recimo, v XIX - na začetku XX stoletja, ko kovanje je bil na vrhuncu moda. Mimogrede, perestrojke je bilo zelo koristno, v tem smislu. V Kuje so lahko najamete ali kupite nekaj opreme. Zdaj mnogi so že pozabili, da se je v času Sovjetske zveze je za človeka z rokami-končni sanje bila vaja. Vse ostalo je v zasebni lasti in način proizvodnje, ki je veljala na korenu apolitical, in lastnik je bila v kategoriji delodajalec in buržoazne.

In za nas, da se delo vedno potrebne stroje, kladiva, stiskalnice. Danes vse to je tako in kako umetnost kovanja prejeli velik distribucija ni bil le priljubljen, ampak res modi.

- Verjetno, takšno povpraševanje je v veliki meri vplivajo na možnost praktične uporabe proizvodov v ta žanr. Kovanje, ker zelo pogosto v inter'Yeri, kljub visoki stroški avtorskih del?

- Imaš prav, kovanje res nekdaj pomembno funkcijo, ali inter'EP ali Exter'jer. In to ni bila preklicana. V prvem primeru je svetilke, kovanega železa ograj, balkonov, ovire, znaki, adut kartice, in tako naprej, Če govorimo o inter'er, ki so bili prej kovanega železa postelj. In zdaj so, preveč. Ampak ravni usposobljenosti precej drugačna. Veš, tam je proletarian teči, ko napit'pijan človek poskuša nekaj upogibanje vroče, in to je nered. Ker, za razliko od koval d.o.o.-Stvarnika, koval d.o.o.-proizvodni delavec ni sposoben razmišljati in da ustvarite sliko. Mnenje Zobov'priključen, vendar delček sekunde pred roko. Potrebujete stalni del umetnika. Plus proizvodnja plačilo, plus stroški kovine. Ki je, zakaj proizvodnja delo kovač, so precej drage. Na srečo, danes pa'tam se je pojavila skupina ljudi, ki si lahko privoščijo, kovani izdelki. In to ni le zelo bogati stranke, vendar je povprečna raven dohodka.

- Kaj je bilo treba storiti v inter'Yeri vas osebno?

- Verjetno, ne bo narobe, če rečem, da so vsi. Če inter'Yeri lahko ples iz peči, sem, na primer ples iz lestenci. Lestenec je najmočnejša snov. Seveda, pa je potrebno stvar: to prinaša svetlobo. Ampak ne samo, da je ona ohranja celotno inter'jer. Zato je treba dobro oblikovan, estetsko: odzivi med'jer, velikost, slog, zadovoljiti kupca.

Zelo pogosto se v zadnjem času moramo pojasniti, da je vse, kar je enako "zvok" ne more. Mora biti prilagodljiv. Mora biti gama. V arhitekturi, kot v glasbi in kovine. Če inter'jer, da oversaturate isto estetsko močne elemente - na primer: Kabinet kovanega železa, kovanega železa postelja - ti bodo v težavah. Kovanje je naglas.

- Zanimivo je, da poleg tega, da sodobna, ki med'jer bi kovanega železa lestenec?

- Za vsakogar. To je lahko klasična, se lahko izvajajo v Baročnem slogu ali a La Rokoko. Po vsem, Rokoko ne gre le za barvo. Najpomembnejša razlika je še vedno plastika. Plastične oblike. In lahko rečem, da take fine obliki, bi lahko ponaredijo. To ni enostavno, je lahko to niso vsi. To je nauka o akrobatskom letenju, ki je, mimogrede, Sankt Peterburg šolo, popolnoma podrejena. Kot je za sodobne plastike, to je v veliki meri prikaz možnosti za delo s kovinsko: računi, kombinacija Članice, kovine, barve, itd. Kovinski ker - grobih stvari, in kovati snovi: vroče je kot glina, ki jo lahko odprete v vseh oblikah in slike.

Če bomo nadaljevali s praktično uporabo...

- Vse predmete. Kamin oprema, postelje, vse pohištvo, za vstavljanje v Okna, okvirji za ogledala, police, stoli. Svetilke, zvonovi, ne vem ničesar. In vse to v red. Če 15-20 leti je bil tudi ukazal, ampak "nerad" - obdobje stagnacije, ko ni bilo časa za umetnost, danes ljudje dosegel: vse se vrne, in mnogi lahko privoščijo takšne stvari.

Katere vrste dekorativni-uporabne umetnosti v povpraševanju v inter'Yeri naših dni, kaže, kipar Alexey Arkhipov:

- Morda, vse, ki se prilegajo v to inter'jer. Po vseh inter'EP naredi prvi arhitekt. Umetnik prihaja skupaj kasneje. In ko je poklical, stranke pogosto že ve, kaj hoče. Na primer, med'jer se lahko napolni z vitraž. Ali izdelani tako, da je njena pozornost je bila skulpture v niš. Ali ne bo nič zgodilo. Ena slika. In tam so med seboj'kariera, v kateri se zdi, da ni vse dekoracijo - ena funkcija. Medtem ko so precej elegantno in okusno.

- Moraš se ukvarjajo z zasebnim strankam. Kaj bi?

Za zasebno inter'jer naročite večinoma ločeni stvari. Zelo pogosto medaljoni. Veliki predmeti - seveda le, če bi dobila mesto. Zato praviloma v državi hišo. Kaj bi? Portreti so zelo redke. Predvsem skulpture. Tematsko zelo priljubljena starinske predmete. Pred kratkim izdelane figurice Rastlinskih in živalskih vrst, za eno državo hiše. Kot je za material, ki je lahko kar koli: bron, omet, kamen, marmor. Vse je odvisno od sloga med'jer. In seveda, od okusa in želja kupcev.

Jan ROSSO

Vir: zagorod. spb. ru

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика