пятница, 27 июня 2014 г.

Kaj je treba upoštevati pri gradnji hiše

Danes eden najbolj aktivno zgrajenih objektov,'predmeti so koč. Rezultati izpitov zgrajene zidanice kažejo, da niso vedno upoštevati nekaj pogojev, ki vodijo do višjih cen in povečano čas gradnje, in včasih usodne napake. Priporočila, ki jih strokovnjak, zdravnik tako imenovane Profesor Vojaškega inženirstva-tehnične Univerze V'Vyacheslav Tikhonovich grozdova.

Začetek gradnje šele, ko celoten projekt

Tipična napaka je začetek gradnje koča pred polno odobritev projekta. To velja zlasti projekti stene, streho in sanitarno opremo.

Za primer odsotnosti datum postavitev stene in tla projekta sanitarno inženirstvo sistemi bo vodilo, da je treba zlomiti v stene in stropi dodatno luknje, razpoke in niše. Ko Foundation, ki se gradijo v odsotnosti projekta stene, v prihodnosti pa bo najverjetneje treba ponoviti, ne samo nekaterih delov, Fundacije, ampak tudi za stene.

Za pravilno reševanje navpično mesto načrtovanje

Eden od glavnih pogojev kakovosti in varnosti gradnjo zidanice je računovodske neugodne hidrološke razmere na območju. Torej, če koči, v dolini, ki se zgodi zelo pogosto, je grozil s stalnim poplave zaradi dežja in taljenja snega.

V neugodnih hidroloških razmer koči mora biti vgrajen v nasip, ki zagotavlja bistveno višje kot slepe območje objekta v odnosu do večjih del ploskve. Ta pripomoček sobe morajo biti postavljeni tako, da je raven podtalnice v nobenem primeru ni blizu ravni, ki je edini Temelj bližje kot 50 videti kot garaže, rampa za na'pogon za garaže morajo biti zgrajene, z naklon stavbe, ki zagotavlja raven talne garažo nad slepo območje okoli stavbe.

ČE je TREBA GRADITI HIŠE V nizko področjih, na podeželju, odločiti se morate, navpično načrtovanje razvoja območja in da se poskrbi za odstranitev atmosferske vode. Zlasti pri razvoju projektov, podzemne garaže, savne in skladišča mora zagotoviti odvodnjavanje. Če tega ne stori, teh prostorov zgrajena počitniška hiša bo hitro postal neuporaben v svoje namene, ker na našem območju prevladujejo ne bežanje so glineni tleh.

Poskrbi za zanesljivo, drenažni sistem je možno le, če obstaja nevihta kanalizacije v bližini gradbišča. Na primer, pri gradnji podzemne garaže za na'avto se gradijo globoko jamo z rampo. Za odtok deževnice, ki teče navzdol ploščadi, morate zgraditi spodbujanje predalčni velike prerez in poskrbi za sprostitev vode v nevihta odtoki.

Prosimo, upoštevajte, podjetnike, da če koča je bila zgrajena in nevihta kanalizacijo, ni treba opremiti veliko vnosov., to je zelo zamudno, ali graditi globlje drenažo omrežja, ali za ustvarjanje odprtih celic s sproščanjem v depresivni področja. Od odprtih jarkov bo treba določiti po sosednjih območjih je treba pridobiti soglasje lastnikov, ki je problematična, in pogosto preprosto nemogoče izpolniti.

Opomba razširjenosti heaving tleh

Pri oblikovanju temeljev hiše, upoštevajte, da se v številnih regijah na Severu-Zahodu Rusije prevladuje močno heaving tleh. V tem primeru je bolje, da se vključujejo plitvo ali nezaposleni Foundation. Prav tako bi morali posebno pozornost nameniti uporabi metode counteraction tangens sile frost heaving, in tudi zagotoviti v projekt izgradnje ukrepov za varstvo tal zamrzovanje v hladni kleti.

Če imate heaving tleh ne zagotavljajo potrebne ukrepe, da bi preprečili zmrzovanje tal pod edini Temelj, bo to privedlo do deformacije temelje in zidove že med gradnjo.

Poskrbite, da se ujemajo z oblikovano streho stene

Praktične izkušnje strokovnjakov kažejo, da zelo pogosto projekta streho zmotno izvaja neodvisno od načrtovanja projekta hiše ali celo po erekcijo stene. V projektih strehe zagotavlja ni upravičena niti iz arhitekturne, od konstruktivnega vidika oblikovane strehe. To vodi k dejstvu, da je v teku gradnje smo morali prevesti nekaj delov cornice in za spreminjanje projekta strehe. Prav tako se pogosto dogaja, da je razdalja sistem, nič, da pusto naprej, vendar na zunanjost, kar bistveno otežuje oblikovanje strehe.

Projekt strehe in osnutek načrta hiše je treba razviti hkrati, in strehe mora ustrezati konstruktivno rešitev stene, ne samo na arhitekturni načrt. Vse zavihke na strehi, razen tega, da se zapletejo njegova oblika, so potencialno nevarna mesta za izobraževanje pušča.

Zagotoviti prezračevanje prostorov podstrešje

Hkrati z oblikovanju strehe morajo tudi obvezno'bodite prepričani, da preuči vprašanje prezračevanje prostorov podstrešje. Najprej je treba Zračni Windows (kot pravilo, polkrožno ali trikotne) z zasteklitvijo in louvered žar. Bi jih bilo treba vložiti v projekt, ne glede na prisotnost ognja jaškov z louvered žar. To je priporočljivo tudi med zaboj streho in kapni poskrbi vrzel 30 mm, in V PRISOTNOSTI podstrešju, tla morajo zagotoviti prezračevanje prostora nastala med streho in izolacijo.

Uporabite začasna izolacija

Votlo jedro plošče V ZIMSKEM času GRADNJE OBDOBJE, ki bi moral zajemati začasno izolacije, da se prepreči uničenje konkretne skupaj odpade zaradi zamrznitve njih, ki spadajo v topijo v vodi. Ta nezaželen pojav, ki se zgodi v primeru motenj na a o opeke zaradi atmosferskih voda pride v telo zidanja in zamrzovanje uniči opeke. Tudi obvezna'treba skriti film vrh zidovja, da bi se izognili težko odstraniti efflorescence na površini polaganje.

Zagotoviti komunikacijo luknje

V času gradnje koča ne sme dovoliti vsesplošne vrtanje lukenj za komunikacije v talne plošče. To velja zlasti ekipe votlo jedro plošče, uporabljajo se pri gradnji hiše pogosto. Če projekt ni zagotovila potrebne komunikacijske naprave luknje, so lahko ne le v praznino ploščo (tj. širine, ki ne presega 160 mm).

Opomba zahteve za predelnih sten in gospodarska poslopja

Za Predelne stene uporabite plošče z izračunanimi obremenitve. Na primer, ČE je SLAB, JE design obremenitev, 8 kPa, nato ga je mogoče postaviti zidove naslednje:

  • betonske plošče debeline 80 mm;
  • betonske plošče debeline 100 mm;
  • stene votle opeke z o'capacious mase in ne več kot 1110 kg / kvadratni m debele v 1/2 opeke in katerih višina ne presega 3 m

V DRUGIH PRIMERIH pod particije morate tudi namestitev posebno žarkov. Tudi v praksi smo pogosto srečujejo s situacijo, ko že v celoti zgrajena na glavne stavbe koča zgrajena razširitev kaj je več globine, v primerjavi z že zgrajeno hišo. In jamo za razširitev je izkopani brez zapirala strme stene jame. To vodi k odpravi tal iz izključno od temeljev glavne stavbe, nepravilne vloge baz in deformacijo overground del stavbe.

Vir: www. mukhin. ru

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика