пятница, 27 июня 2014 г.

Hiša na skript. Start

"Če sanje, to ni sanje in načrte", - je rekel, da klasične ruske dramatike. Če potujete po mestu, boste morali pregledati okolice stanovanja, hiše, palače, hiš in hišic - je čas, da se načrti in scenarijev za prihodnost države življenja. Gledališče se začne z obešalnik, scenarij a scenarij uporabe, načrt z mandat. Torej, kje bomo začeli?

In smo morali začeti z parcela, parcele, zemljišča. Tako, pomlad bo kmalu končal v poletnih mesecih, ceste so suhe, je čas, da gredo gledati. Ampak, da bi našli primerno, je treba odgovoriti na dve vprašanji:

1. Kaj je namen kupil parcelo?

Tukaj variante lahko le dve: stalno prebivališče ali Vile. Vendar je veliko odtenkov. Vile so različne: ene potrebe, da zagotovo na obali toplega morja, drugi bi raje gozd zunaj, tretji razvitih koči matrike, kjer je nekaj, kar govori o s sosedi. Če izberete mesto za stalno prebivanje, se morate najprej zanima dostopnost in okoliških o'predmeti, socialne in kulturne infrastrukture: trgovine, zdravstvene ustanove, šole in vrtci. In tudi tukaj, okus in barvo-ne prijatelja: eden želi jutranji sprehod v Park, na druge ne more predstavljati svojega življenja, če je v hoje, št Filharmonije ali celo kino.

2. V tisto območje, ki ga želite zgraditi hišo?

Zanimivo je to, ampak, če se vprašaš, ali na to vprašanje, si verjetno ne bomo premaknili naprej. Predlogi parcel, primernih za gradnjo veliko - vse ne bo preuči potrebo, da ozko področje iskanja. Da se sanje ne ostanejo sanje, najprej izberite kraj, ki privablja vas in vaš dom. To je lahko koči matrike, znan iz otroštva, Prigorodny okrožju, kjer prijatelji ali sorodniki. Če kateri koli izrazil "teritorialne strasti," ali niste brali lokalni lore literature, pojdite videti zanimive kraje. Morda boste'prikaže se točka privlačnosti". Brez tega, da tveganje, da postanejo (v jeziku realtors) "profesionalne smotrelka". To je zagotovo najbolj neugodno za agent odjemalec, ki je videti vse in kupiti ničesar. Tam so revni, ki za let nimajo nič vredno, da bi našli.

Kje in kaj zgraditi?

Torej, če bi lahko odgovorili na ta vprašanja, se premaknete na. Opredeljeni so s podrobnostmi. Za tipičen vile dovolj plot 6 do 10 hektarjev v 30-60 km od mesta. To je zelo zaželeno, organizirani v varovano dacha ali hortikulturo vasi, kjer so 3-8 kW električne energije, na parceli je voda (tj. potencialne sosedje so vrtin ali vodnjakov), kot tudi mesto postaviti sistem lokalnih Kanalizacijskih. Je vredno spomniti, da je pred paleto mora hraniti dobro pod'SNR cesti. Vendar, če ne bi bilo, ne bi dosegel tukaj, vendar ne pozabite vprašati: obvezni'bodite prepričani, da preverite očiščeno je v zimskem času in postane neprehodno spomladi impassability.

V območjih, ki so oddaljena od mesta 100-150 km, in deli, ki so veliko cenejši in okoljsko stanje boljše. To je razlog, zakaj "daleč vile" kupite danes bolj in bolj priljubljena. In tukaj, seveda, najprej je pomembno najti "točko privlačnosti". Gre za tridev'boljši zemlje, da tavajo v mraka v listnati gozdovi, je dvomljivim užitkom. Ampak ribolov cenijo ljubitelji, ki ga imenuje Zaliv ali v bližini jezer in rek, smučarje okoli smučišča, lovec - ob gozdu, jezero dežele. Oddelki 6-8 hektarjev v teh robovi, zadošča za hišo in kopeli, vendar pa lahko vedno kupite matrika do 30-50 ha. Ampak tukaj se moramo vprašati: je potrebno, da vam? Ali ste sposobni obvladovati pol hektarja, ki nenehno prizadevati za poraščena Boer'Jan. Drugi dejavnik, ki sosedi: za zaščito hiše na vašem odsotnosti bo jih. Plačilni dostojno lokalni prebivalec majhne količine za nadzor, boste prihranili na inštalacija alarmnih sistemov. Poleg tega je lahko videti, za ogrevanje hiše ali kopel pred prihodom ali košnjo vaše spletno mesto.

Za dom, namenjeni za trajno bivanje, primarno lokacijo mesta in razpoložljivost sredstev, vključno s sredstvi javnega prevoza. Drugi pomemben dejavnik je razpoložljivost inženiring komunikacije: hiša naj bo vse mestnih objektov. Na žalost, ne vse na voljo zemljišče je dovolj električne energije. Medtem za stalno prebivanje, bo potrebno 10 do 15 kW. To vprašanje po možnosti z'v fazi nakupa. Poleg tega je zaželeno, da imajo možnost priključitve na vodovodno omrežja, plina, plinovod, Kanalizacijo. Vendar najpozneje v naši regiji je redkost, zato je najbolj verjetno, da bo imel za načrtovanje in gradnjo vodo, čiščenje vode in lokalnih Kanalizacijskih.

Pri izbiri mesta za stalno prebivanje, tudi ne pozabite, sosedom, primerno socialno okolje, ki vam bo mir uma, znatno zmanjšanje stroškov za vzdrževanje in varnost. Če ni zaupanja v celovitost sosedje, razmislite o nakupu zemljišč v koči, ki je načrtovala in varnostnega sistema, omrežja in inženiring. Mimogrede, privlačne možnosti na trgu koči vasi je tudi veliko.

Kaj bi bilo treba udobja in komunikacije?

Odgovor na to vprašanje je odvisen od odgovora na prejšnje dve (kje in zakaj). Kako pogosto boste prišli na svoj dom? Le poleti ob koncu tedna, za praznovanje Novega leta, živeti ves čas?..

Pri načrtovanju gradnje sezonskega dachas je treba upoštevati posebnosti njihovega bivanja. Če daje samo za poletje, ne moreš porabiti denar za napredno ogrevalni sistem je povsem dovolj, peč-kamin, olje, električni radiatorji in grelci, convector tip (na besedo, če v sobi je dobro izolirana, in v hiši je štedilnik omogočajo udobno bivanje v noč in v zimskem času). Poletje vodovoda, vam z vodo do zmrzali. Za koče v gozdu preveč je potrebno inženiring. Ampak v tem primeru je povsem dovolj, 2-5 kW električne energije samo za razsvetljavo in gospodinjske aparate, saj se za ogrevanje take države, kot pravilo, štedilnik.

Počitniška hiša za celoletno uporabo je zgrajena z uporabo visoko kakovostnih stene in toplote varčnih materialov. Vgrajena ogrevanje iz kotla na plin, in v odsotnosti plin tekoča goriva. Obstajajo tudi kombinirani kotli, da lahko utopiti in lesa, peleti in premog. Glavno merilo pri izbiri racionalno bilance mesečne stroške ogrevanja pozimi in stroški kotla opreme. Vodovodnega sistema je lahko bodisi od dobro in od organiziranih v počitniški vasi vodovoda - če to ni blokiran za zimo. Poleg tega je pomembno, da se zagotovi hitro sheme za ohranjanje in revitalizacija inženiring sistemov za dolgoročno odsotnosti lastnikov. Moramo razmišljati o vandalizmu stavbe in inženirske sisteme.

Za stalno prebivanje, bi potrebovali veliko več. O oskrbi z energijo in željo povezavo z vodo, ravnanje z odpadki in plin plinovod, smo že povedali. Vendar ne vedno, te težave je mogoče rešiti s priklopom na uporabnost omrežja.

Izpadi električne energije, za nekaj dni, še posebej v zimskem času, se dogaja ves čas. Zato je zaželeno, da razmišljajo o rezervno napajanje iz lastnih bencinski generator. Da ga v zagon in mesto v domače omrežje ni obvezna'obvezna, poleg tega, da izvajanje tega kompleksnega sistema, kot niso vsi specialist.

V odsotnosti vode bo za vrtanje dobro ali kopanje dobro. Vendar pa, kot dobro in vrtina vode skoraj povsod ustrezajo pogojem, pitne, je treba razmišljati ne le črpalke, ampak tudi (v obvezno'obvezno) o sisteme za čiščenje vode.

Sistem lokalnih kanalizacijskih je potrebno tudi atribut (mesto pri Centralni kanalizacijski sistem v naši regiji je zelo redka). "Napredni" lastniki lok izbiro v korist sistemov biološko čiščenje odpadne vode. Zavzamejo manj prostora, ne oddaja je neprijetnega vonja, ga ni potrebno graditi v skladu'dostopne ceste za kleparja. Za razliko od običajnih greznic betonski obroči, ki so primerna za vgradnjo tudi v bližini odprte vode in z visoke ravni podtalnice (ki je značilna za naše robovi stanje).

Ogrevanje hiše za stalno prebivanje - ločena postavka odhodkov. Najbolj dobičkonosna v vsakdanje uporabite možnost - plinski kotel. Vendar le pod pogojem, da obstaja možnost priključitve na plin glavni (območja s plinom - vedno dražje). Če hiša je majhna, smo lahko omeji ogrevanje vode s trdno gorivo v kotel, dajanje kot back - električni 3-5 kW (če je moč, je najboljša izbira). Les'Yana peči in kamini v tej hiši je tudi potrebno atribut udobje.

Kaj zgraditi?

Vsakdo ima svoje želje pri izbiri materialov: opeka, zidaki narejeni iz sodavice beton, les (enostavno ali laminiranih, "sendvič"-plošče). Ampak tukaj pa je vse odvisno od namena (hiša za stalno živi ali dacha) in območjih (povsod ima svoje tradicije in želje). Da je iz istega dve vprašanji. Kam'kamen (opeke) hiša je trdna in trajna, vendar več dreves,'kamen, zgrajen za več, in gradijo, bo zahtevalo veliko večje stroške za ogrevanje. Na eni strani je vaša trdnjava, ki bo služila kot so otroci in vnuki. Na drugi strani pa lahko postane vaš dediči breme. "Karbasnikov" zahtevajo velikih stroškov za kapitala popravila, v prihodnje pa boste lahko zlahka spremenite ali pa ga nadgraditi. Kam'kamnita hiša - dolgo ogrevani (zimske vile, je malo verjetno), potem pa ohranja toploto, za dolgo časa. Pravilno izdelana okvir hiši-termovko, tudi v mrtvih pozimi, lahko ogreje za nekaj ur, vendar pa je za stalno živijo to ni tako udobno. Vse bodo morali kompromis.

Drevesa'lesena hiša še danes na vrhuncu popularnosti, in so povezane z zdravim načinom življenja in željo po harmoniji z okoljem. Med glavne prednosti dreves'lesene hiše lahko imenujemo ekološka kompatibilnost, razmeroma kratkem času gradnje, nizke stroške ogrevanja in ne potrebuje klimatskih naprav v zimskem času je dolgo na toplem v poletnih mesecih - kul. Včasih slabosti dreves'lesene hiše so pekoč občutek kakovosti in relativno kratko življenjsko dobo. Čeprav dreves'lesenih konstrukcij, zdravljenih z antiseptiki in ogenj retardants, ti kazalniki niso slabše kovinski žarkov.

Vendar pa živimo v času, ko je vse šlo narobe. "Hiša-grad" brick je danes velika redkost. Kot pravilo, opeke zdaj pogosto uporabljajo kot sooča material za konkretne škatle. Zadnjo besedo v sodobno stanovanjsko gradnjo - kombinacija domov temelji okvir konstrukcij. Ta hiša ima lahko ogromen Kam'kamen socle, sečnjo lesa v podlagi. Strogo gledano, skoraj vsa stanovanja, ki je danes skupaj: in dreves'kamnita hiša in koča s zunanjost iz plina-betonski bloki so okvir komponente, vsaj razdalja sistem.

Kje projekta?

Pridobitev pripravljen projekt je prava stvar za začetnike homeowner začetku. Vsaj zato, ker arhitekti, ki so pripravljena delati z vsako stranko posebej, so manj kot homeowners. Vendar zaradi debugged sistem prodaja preko Interneta in specializiranih tiskanih katalog izbire v deset tisoče. Kdo želi korenito shranite lahko razkrije banke projektov, ki je na voljo za brezplačen prenos. Če projekt je priljubljen način-preizkušeno prakso. To je ena stran medalje. Vendar pa obstaja še ena. Če projekt se ponovijo v Ameriki ali Evropi, ni obvezna'biti primerna Peterburgu. Toda tudi del lokalne arhitekturne Studio, ki je usmerjen na široko povpraševanje, včasih za nakup ni tako preprost. Je treba pravilno Pref'povezavo na teren in fit "v formi". In to je pravo umetnost: brez strokovne tukaj, ne da upravljati. Praksa nas prepriča, da brez projekta ne more biti zgrajena. Je, da je hiša 6 x 8 m v vrtnarstvu, in še to le, ko deluje dacha Amnesty.

Vendar, izbor in opremljanje slika končal projektov bomo govorili v naslednjih izdajah master class.

Nikolay Civilne

Vir: Klub svetovalcev revije "Države, pregled"

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика