пятница, 27 июня 2014 г.

Oblikovanje udobje

Upoštevanje udobje je prva stvar, ki prihaja arhitekt. Kot tudi filozofija za besedo "love" je število popolnoma točne definicije, v svetu arhitekture nejasen pojem "udobje" postane jasno tehnologijo oblikovanje inter'notranjost koči.

Potrebe in zahteve

Fasade njegovi koči, stranka se pogosto odloči, od tega je lahko ponujajo sodobne arhitekture. Razume, da "videz" zgradbe, ne glede na slog in arhitekturne značilnosti, mora imeti sliko, ideja, ki se lahko oblikuje samo strokovno. Ampak, ko gre za notranje oblikovanje in uporabo različnih arhitekturnih odločitvah za oblikovanje inter'notranje zadeve, stranka ne strinja z arhitektom, prepričanje, da on ve bolje, kako bi moralo biti urejeno, da svoje stanovanje. Je intuitivno znano prave odločitve.

Vsaka oseba, ki želi živeti v udobno hišo, kjer je življenjski prostor ustreza popolnoma na način življenja njegove družine. Vsaka družina na svetu je potrebno o istem "nastavite" prostori. Socialne in podnebne razmere v naši državi pravijo, da več funkcij, notranje arhitekture hiše je tudi o'objektivno potrebni za večino ljudi v Rusiji. To je osnova, na kateri ste ustvarili tehnologijo organizacijo udoben življenjski prostor. In v ta okvir upošteva individualne potrebe bodočega lastnika. Tako razmišlja, med'jer koči arhitekta, ki je študiral arhitekturo in uporablja svoje znanje za več let. Deluje na podlagi tehnologije, ki so se razvile skozi desetletja. Njihova natančnost je posledica dejstva, da v skladu s temi tehnologijami zgradili veliko inter'", v katerih ljudje živijo.

Ampak včasih naročnik želi razviti prostor v hiši, ki določa, revolucionarne spremembe. Gredo preko individualnih potreb osebe, contradicting tehnologijo, ki zagotavlja udobno bivanje. Z vidika kupca, to so zahteve, njegov značaj in njegove estetike; z vidika arhitekta - inter'er, kjer je ", ki je programirana" napaka, očitno od samega začetka. Večina ljudi, ki so se odločili, da stavba bo gotovo tako želijo in ne poslušal nasvet pri strokovnjaku, potem se zavedaš, da zgrajena "neprijetno" hiša. Čez nekaj časa postanejo nezadovoljni kupci, katerih potrebe niso zadovoljni. Tako, pravi potrebe osebe, ki včasih ne sovpadajo z njenimi zahtevami. In kupci običajno ne, kot da se ukvarjajo s temi razlikami.

Notranji svet koča

Sodobne tehnologije oblikovanja inter'notranjosti hiše ne trdijo, absolutna popolnost in popolno popolnosti. Vendar praksa kaže, da sedem'th, ki nimajo izkušenj, ki živijo v lastnem domu, v večini primerov, se soočajo z enakimi problemi. Seznam se lahko imenuje tipične. Najpomembnejši pogoj za udobno življenje je pravo mesto za poslovne prostore v notranjosti koči. Obstaja osnovno postavitev, kar pomeni,, v katera področja dajanje najprej ljudje in tisti, ki so na voljo v drugem, kako ustvariti postavitev, v katerih se gostom ni treba zapustiti gost področju koči, da se sprostite ali stuširam, kako upoštevati razpoložljivost objektov in konstrukcij ob koči. Urban rezident samo potem, v procesu izkoriščanja doma, prihaja do zaključka, da se udobno mesto prostorov v stanovanje in počitniška hiša ima pomembne razlike.

Drugi pomen je glede na klimatske razmere. Ta dejavnik včasih zanemarja tiste, ki oblikujejo želene estetike svoje hiše, ki počiva nekje na Sredozemsko morje. Izdelal arhitekt spremembe se ne sme razlagati tako stranka kot izkrivljanje slike hiše. V resnici, dejavniki, kot so steklene površine, največja višina prostorov, narekujejo vremenske razmere, namesto "ustvarjalnost" arhitekt.

Specifičnost razvoja naše države, ki je ustvaril drugi dejavnik je rusko mentaliteto. Človek je sposoben pripraviti v domišljiji svoje domove, le na podlagi svojih lastnih izkušenj. V naši post-Sovjetske države je najbolj pogost način za udobno stanovanje - veliko prostorne sobe z bogato dekoracijo. Brez razumne zahteve za načrtovanje prostorov in njihovo lokacijo, relativno drug na drugega v sodobni Rusi bolj pogosto kot ne. Zato je pred začetkom projektiranja je arhitekt mora dokazati, umetnost psiholog in s'ugotoviti, sam slike koča, ki je prišel stranke. In to je težko delo, ki zahteva izkušnje, znanje in občutek za dotik - vir informacije, da bi začeli "obnovo" slike v domišljiji stranke. Šele potem oblikovalec "vsajene" sodobne arhitekturne rešitve na ta način, ponudbe kupcev za razvoj inter'jer skladu z zahtevami sodobne arhitekture. To je dolgotrajen proces, hitrosti in učinkovitosti, ki je odvisen od volje strank, da dela skupaj z arhitektom. Šele potem lahko obstaja ustvarjalni pristop k ustvarjanju inter'notranjost, ki odraža značaj, in naklon stranke in sodobno arhitekturno rešitev, ki bo zagotovila njegovo udobje.

Obstaja tudi več dodatnih dejavnikov, ki bistveno vplivajo udobno bivanje.

  • Razpoložljivost določenih izdelkov, ki vključujejo kamini, peči, home cinema, kuhanje objektih, kopališčih in bazenih.
  • Nevidni dejavniki (ogrevanje in prezračevanje koči, soundproofing strukture)
  • Nezavedni dejavniki (višina zahteve,'velikost in barvo načrta iz psihološko dojemanje prostora, nezavedno s strani kupca).

Na podlagi teh dejavnikov, eden lahko dal določeno stanje. Na primer za uporabo v vsakem prostoru materiala za tleh, vendar ne parket. V procesu dialoga z'iacovos, da je proti uporabi parket samo zaradi enega razloga - na tla bo Sijaj, čeprav sodobne parket to ne primanjkuje.


  • Pritisk na proračun. Nekaj predlogov, arhitekt stranka zavrača, ki so po njegovem mnenju jih je preveč drago. Čeprav to ne velja vedno.

  • Časovni dejavnik. Stranke pogosto ne razumejo, koliko časa je bilo potrebno, da bi design koči, glede na njegove individualne potrebe. Poleg tega večino časa je preživel ne na pripravo projekta, in razumeti, kako projekt je treba.
Stranke, ki se razlikujejo

Arhitekt se zanima za vzpostavitev projekta v hiši, ki je priročen in prijetno živeti. Je to koristno ustvariti projekt, ki se bodo lahko predstavili svoje strokovno znanje za nove stranke. Mnenja ljudi, ki so živeli v koči, za nekaj let in verjamem, da je življenjski prostor je logično in dobro premišljena, postane oglaševanje strokovno znanje in sposobnost za razumevanje človekovih potreb. Zato, design office poskuša najti stranke, ki razumejo posebnosti delo arhitekta ali pripravljen za delo na pristojni oblikovanje njihove potrebe in želje v inter'notranjost njegove hiše.

Med potencialne stranke, včasih "lutke" - ljudje, ki pridejo, da bi projekt, dolgo izberite, zahtevajo, da se to v projekt nekatere spremembe, potem drugi, in šele nato zavrne. Delo z drugimi strankami zahteva zelo veliko časa v tem trenutku, arhitekt morda ne bo na voljo. Da bi povečali učinkovitost svojega lastnega dela in ne izgubljajte časa, strokovnjaki poskušali takoj ugotoviti, kateri skupini pripada kupcu v skladu s tem "tipologijo". Naslednje klasifikacije pomaga najti potencialnim strankam in z maksimalno učinkovitostjo, da dela za njih.

Prvo skupino sestavljajo stranke, ki nimajo pojma o tehnologijo za ustvarjanje udobno doma in ne bo jih lahko upoštevajo v času dela na projektu. Za katerega koli razloga, mora stranka želi, da bi inter'notranjost svojega doma nekaj idej, ki se zdi, da mu za določitev udobno stanovanje. Ne želi poslušati mnenja arhitektov in pričakuje, da bi dobili svoje ideje, okrašena v projektu, ne glede na njihovo kakovost. To je, on je ne zanima, razmišlja svoje ideje z vidika tehnologije, udobja. Inter'jer koči, s tem ustvarili, bodo ustvarili le zadovoljna stranka. V tej situaciji, želja arhitekta, da bi se izognili delo s tako osebo naravno.

Za druga najštevilnejša skupina stranke so tiste, ki niso seznanjeni s tehnologijo in oblikovanje naloge, vendar je pripravljen upoštevati predloge in zamisli oblikovalca. Z njimi arhitekt deluje kot psiholog in umetnik, če želite ustvariti pristojni projekta udobno stanovanje. On ne "gradnja" slika udobno stanovanje, ki obstaja v mislih stranko, in nato prevesti zahteve v jezik arhitekture, pri čemer se upoštevajo individualne želje.

Tretja skupina je sestavljena "civiliziran" kupci. So lahko in so pripravljeni bodite ustvarjalni tandem z strokovnjaka, ki bo razvila med'jer koči, ki se opirajo na sodobno tehnologijo, in ob upoštevanju želje in življenjski stil kupcev. "kot Nalašč strankam" so zelo redke, vendar je še vedno najbolj zaželenih strank.

Najmanjši četrto skupino pa sestavljajo stranke, zahteve, ki so po zmogljivosti oblikovalca. Taki ljudje pridejo, na primer, želite postati lastnik projekta, ki bo šel dol v zgodovini arhitekture ali drugih zahtev iz te vrste. Ti so pripravljeni plačati za to, vendar naloga ni mogoče zagotoviti, ali nemogoče v načelu.

V pravice strank, ki niso vedno

Slavni Le Corbusier je dejal, da hiša je stroj za življenje. In arhitekt oboroženih tehnologije in izkušnje za ustvarjanje takšnih strojev. Večina gonilnikov glede na to, da strokovnjaki najbolje vedo, kako morajo biti načrtovani in izdelani. Le najbolj neumno moviegoer lahko povem, Direktor, ki je "narobe posnel film". Vse pa se spremeni, ko gre za delo arhitekta na oblikovanje inter'notranjost hiše.

Rusi pogosto mislijo, da so dobro znani recepti idealno namestitev. Vsakdo ima sliko svoje hiše, nekaj oblikovalske rešitve in značilnosti modela, ki je, verjetno, ne more biti skupaj v isti hiši. Rezident sodobni Rusiji meekly zaupanje kirurg vaše telo, ", da bi dobili pravico,", ampak se boji, da zaupa design vašega doma arhitekt.

Kot dejavniki, ki otežujejo delo na oblikovanje dober projekt inter'notranjost so številne napake, ki so določene trdega dela s stranko, pogosto z poskusov in napak s velike izgube časa in truda:

  • Zahtev strank včasih ne, načeloma mogoče vključiti v projekt kot on želi.
  • Da je prijetno, da stranka na slike iz revije in v lastno domišljijo, pogosto ne marajo projekta, zlasti pa v končni koči.
  • Risanje dom vaših sanj, stranka ne upoštevati veliko dejavnikov, s katerimi se bodo soočili po izgradnji in arhitekt očitno že od samega začetka.
  • Stranka ima pogosto napačne predstave o lastnosti in lastnosti materialov in konstrukcij hiše, s katerimi je arhitekt znamke na strokovni ravni.
  • Stranka ponavadi bolj misliti interior design'notranje zadeve, in ne o tem, kako bo hiša udobno.
  • Tudi, če kupec ima izkušnje popravila stanovanja in pisarne, to ni dovolj, da zastopa, predstavlja in upoštevati vse strukturne značilnosti državo hišo.

Če oseba, ki vztraja na spoštovanju več neizvršljivo pravila, samodejno postane stranka v prvo vrsto. To pomeni, da projekt inter'jer ali ne bo končana, ali oseba, ki bodo prejeli inter'er, ne izpolnjuje zahtev za udobno stanovanje. V vsakem primeru, bo pa v nezadovoljni stranki. Najbolj produktivnih tehnologije za ustvarjanje kakovostnih stanovanj, za mesto, kot delate z arhitektom za oblikovanje inter'notranjost svojega doma, da se približajo v podobi idealne, "civiliziran" stranke, za katere arhitekt je z veliko veselje, ki bo vašo profesionalnost in kreativnost.

Vir: uradni List "Koči Zbirko"

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика