воскресенье, 22 июня 2014 г.

Okoljske storitve kuhinje 2006-11-09 14:23:50

Gradnja in rekonstrukcija.








Okoljske storitve kuhinje
2006-11-09 14:23:50

Čist zrak v stanovanju zagotavlja kapuco. Ta kos kuhinja inter'jer je bistven element nastanitve in ena najstarejših človekovih izumov. Zdelo se je, skupaj s prvo doma. Nad Claudine žerjavici od ognjišča v šotor, tepee, wattle in daub stavba ali hiša - obvezna'nujno se nahaja luknja, skozi katero je segal daleč produkti izgorevanja, saje, ogljikovega monoksida. Danes kapuco je še vedno prisotna v naših domovih. Vendar zdaj ne gre samo luknjo nad ognjem, in lepa, ki neslišno električni motor je naprava, ki je sposobna za nekaj minut, da očistite zrak iz saje, rasplachivayutsya mikroskopski delci maščobe in odstranjevanje vonjav. Pravijo drugače: kuhinjske nape, zrak čistejši, kuhinja izpušni ventilator, omaro, blokira ali modul. Temeljna razlika je v vseh teh imen ne. Razlika je v oblikovanju zrak čistejši in svoje pasovne širine. Če želite vlagati denarja in truda v kuhinji zraka, in posledično, v okolju doma in zdravje'sedem I'in drugič, ga je treba rešiti, je ni tako enostavno opravilo: izberite modelu risanje za določen kuhinje. Brez praktično znanje ni dovolj. Bodo poskušali pomagati. Promet ali teče? Izvleček čisti zrak kuhinje in odstranjuje vonj kuhanje na račun zračnega hladilnega zraka ustvarjen z ventilatorjem. V okviru svoje okrasne telo skrite enega ali dveh motorjev s tekači, enega ali dveh filtrov. Sodobna zraka čistilniki so dveh vrst (čeprav navzven so lahko podobno). Preprosta in jo lahko enostavno namestite nad štedilnik kroženje zraka čistilec, ki očisti zrak skozi filtre in nato postavi nazaj v sobo. V teče zraka čistilec vrže kuhanje, dim in saje ven skozi prezračevalni sistem objekta. Namestitev je nekoliko bolj zahtevno, zahteva namestitev cevi in dimnikov za pristop k vent luknjo. Vendar učinkovitost, je veliko večja: naravni vlečne sile poveča za ventilator za pretok zraka. Od kar umazan zrak je vržen proč, ustvarja padca tlaka, ki nastane v kuhinji dobi svež zrak od zunaj, ki je obogatena s kisikom in potrebne za zdravje'I negativne ione. Na dostavi, ki izhajajo zraka čistilniki so konfigurirani za tekoče način. Vendar, večina modelov je mogoče delo v obtoku način (kar je koristno, ko se na primer hude zmrzali, ko donosna, da bi vrgel ven topel zrak). Če želite, da ga uporabljate, je potrebno za nakup ogljikov filter za čiščenje zraka v obtoku. Vendar, učinkovitosti ekstrakcije se je nekoliko zmanjšala. Težave z izbiro, da Izbirate kapuco je potrebno, prvič, tehnične značilnosti, drugič, dimenzije, glede na velikost vaše kuhinje in tretjič, za design. Glavne tehnične značilnosti - zmogljivost (performance) risba, da je število preskočila skozi to kubičnih metrov zraka na enoto časa, natančneje na uro. Ta kazalnik se nanaša na pretok in kroženje zraka čistilniki. V prodaji so modeli z kapaciteto 150 do 700 kubičnih metrov na uro. Kako ugotoviti, potrebnih zmogljivosti kapuce? Optimalno prezračevanje v kuhinji za sanitarni standardi: v roku ene ure vse o'količine zraka je treba nadomestiti z 10-12 krat. Zato je pri izbiri risba je potrebno računati na'količino hrane (za več natančnosti, še vedno lahko odbije znesek kuhinjsko pohištvo) in pomnoži s faktorjem 10 ali 12. To je optimalno delovanje zračnega čistilca za vašo kuhinjo, pod pogojem, da kapuco je prekinjena na razdalji 65 - 85 cm od kuhalne površine. Na primer, za kuhinjo z območja 10 kvadratnih metrov z zgornjo mejo višine 2, 7 metra dovolj uspešnosti izpušnih 280-360 kubičnih metrov na uro. Ampak, če iz nekega razloga nape mora biti nameščen nad 85 centimetrov, morate izbrati kapuco večja produktivnost. Vse dobro zraka čistilniki, imajo dve p'na pet stopenj moči, in nekateri modeli gladko uredbe v širok razpon. Ko je peč ni zaseden vse gorilnike, ne pršiti olje na odprtem pan in nič ne dobi zgorela, je lahko omejen na minimum zmogljivosti. Največja je potrebno le v redkih primerih, na primer ko cvrtje ribe ali če vsako jed pregreje. Zakaj za filtriranje zraka, ki še vedno vrže ven? V obtoku način običajno uporabljajo filtri so dveh vrst: growable zagotavljanje, da zamuda najmanjše kapljice maščobe in saje in premog, ki absorbira vonjave. V teku potroshenyh dal samo Seroulavlivajushchej filtri in ogljikovih filtrov se ne uporabljajo: ni kaj očistiti kuhinja diši zrak, ki je še vedno vrgli. Zdi se, kakšen je občutek v maščobe filter, če umazanija gredo ven? Vendar brez tega filter v fan rezilo, v notranjo o'volumen ekstrakcije in na stene voda se kopičijo maščobe. Res je, obstajajo poceni tok, cilindri, ki nimajo filtrov. Taki modeli zahtevajo več nege: z njihovih delov, od prezračevalne nape in na sosednjih območjih voda, je treba redno čistiti maščobnih oblog, in to ni bilo enostavno. Seroulavlivajushchej filtri iz tkanine ali sintepon (organska vlakna), zahtevajo redno zamenjavo. Bolj priročno za večkratno uporabo kovin (aluminij ali jeklo) filter kasete tipa. To je dovolj, da od časa do časa vzeti, potiska ven iz gnezda, kot vložek, in speremo s toplo vodo z dodano orodja za pomivanje posode ali redno pralnega praška. Veliko modelov so na voljo z dvema ali tremi kovinski Seroulavlivajushchej filtri. Možni razlogi, da dve ali tri majhne filter je lažje dati v pomivalni stroj in ročno pranje lažje kot ena velika. Če Seroulavlivajushchej filtri za dolgo uporabo brez zamenjave ali pranje, uspešnost in učinkovitost obdelave zraka občutno zmanjša. Ogljikovih filtrov v obtoku potroshenyh, je treba spremeniti v izraz, ki jih določi proizvajalec. Glede na intenzivnost uporabe teh izrazov razlikuje od nekaj mesecev do dveh let. Nekatera podjetja zagotoviti, da njihove dihalne kazalniki zamenjava filtrov. Najenostavnejša možnost, ko so na površini filter, ki velja tveganja ali nekaj simbol. Če slika zbledi in izgine, ali pa, nasprotno, se na hrbtni strani (določi proizvajalec) - to je signal, da je čas za zamenjavo filtra. V najbolj popoln, cilindri za nasičenost Seroulavlivajushchej in ogljikovih filtrov ure elektronika, štetje povprečni čas, ki svojih storitev, ko kapuco. Po njegovi plošči, s'utripa znak. Tiho, še ne pomeni, počasi Končno, moramo zagotoviti, da izbrani kapuco delal kot tiho. Drugače zvok motorja vam bo, da vas dolgočasil. V tej smeri so oblikovalci dosegli veliko. So opremljeni z nape učinkovito soundproofing in je razvila tihi motorji ventilatorjev. Njihovo delo je skoraj ni slišal, zaradi posebne ležaji in posebne akustične paketov" v votlini pokrova motorja in predel. Predvsem kapuco z dvema low noise motorji z nizko porabo energije, kot z eno močan, vendar glasneje. Poleg tega je oblika z dvema ljubitelje produktivno. V najboljšem štedilnik, cilindri, ki teče na polno zmogljivost motorja ustvarja hrup, približno 46 decibelov, kar je enako miren pogovor v desetih metrov od vas. Kot, da Zasije v ponev? Pri izbiri modela nujno'bodite pozorni na vgrajeno v spodnjem ravnino risbe razsvetljavo. Vse nape so opremljeni z neodvisno svetilk: 20 do 40-vatna kompaktna svetila, 9-13-w fluorescentno ali 20-w halogenske. Katero koli od teh možnosti zagotavlja približno enako intenzivnostjo na površini plošče. Kaj bi raje? Svetloba iz žarnice, ki ima spektra, s premikom v smeri rdeče območje, v primerjavi s spekter naravni sončni svetlobi. Zato, barve, pripravljene hrane je, da bi spremembe. Svetloba najbolj učinkovitih fluorescenčnih sijalk (ki jih rabimo 89 odstotkov manj energije kot običajne žarnice) imenujemo "hladno". Njihov spekter je premaknilo v smeri modra in vijolična področjih. Čeprav proizvajalci se trudijo, da "popraviti" ta z uvedbo posebnih dodatkov v notranje talne svetilke, hrana, pod fluorescentno svetlobo izgleda bolj naravno in ne tako okusne. Raziskave psihologov so pokazale, da je modro svetlobo, modro posode in tudi modra pakiranje na splošno zmanjšanje privlačnosti hrane. Poleg tega, fluorescenčne sijalke skoraj ne dajejo senco, vse, kar se zdi ravno in dolgočasno. Končno, halogenske žarnice. Njihov razpon je zelo blizu sonca in so zato zajeti jim stvari videti dobro,'capacious. Halogenska luč z dražji modeli kuhinjske nape. Tukaj tudi rešiti. Dekorativni zložljive otok... Zdaj o zasnova, koncept, ki vključuje značilnosti oblikovanja modelov. Vse kapuce so vgrajene v naprave, kot so trdno pritrjene na pravem mestu, in so razdeljeni v pornostream (skrito, na primer, v visečo omarico; videti tako kapuco lahko samo gledamo od spodaj), in samo elemente, med'jer. Modeli drugi skupini so veliko bolj pogosti. Ti vključujejo: dekorativne nape z izjemnim design, pritrjena na steno in so Srednje glasbene element kuhinja; to je lahko oklepni dimni kapuco je kamin v obliki skp v obliki skrajšano piramida, pukowca (design tipa "gorskih") ali pravokotne ukrivljen krošnjami; otok je visijo s stropa, sredi kuhinje nad štedilnik, ne mejijo na steno, in se postavi kot otok; teh ekstraktov tudi svetla design z drsno ploščo, ki so ravno drsna zaslon z nišo za filter; te nape sami majhna, vendar v velikosti drsna zaslon z zalogo prekrivajo površino plošče gorilniki in zagotavljajo bolj učinkovito odstranjevanje onesnaženega zraka. Eden najpomembnejših elementov pri oblikovanju nape - material, iz katerega so svoj primer. To je lahko, plastiko, emajl na podlagi jekla, nerjavečega jekla, aluminija, tonirana kaljeno steklo. Najbolj moden danes je smer, v kuhinji design - dekoracijo, ki so posebej obdelani, tako imenovani poti aluminijasto površino, ki je podobna svile in traja barvo sosednjih objektov. Taki modeli ekstrakti popolni harmoniji s katero koli okolje, ali naravnega lesa, steklenih ali plastičnih vseh barv. Poleg tega novi material, ki se ne boji korozije, ne pušča prstnih odtisov in, za razliko od nerjavečega jekla, ki se lahko očistijo s nobenih detergentov. Značilnosti montažna Razdalja od spodnjega roba oklepni dimni kapuco za plin cooktop mora biti vsaj 65 cm. Za električni ali indukcijske kuhalne plošče se lahko zmanjša do 43 cm. Vendar pa to ni potrebno, saj je nizko kapuco bo ustavil. Ponavadi, niza kapuco priložen papir predloge, ki ko je nameščen, ga lahko preprosto in natančno, da bi znamenje na steni, pod montažni vijaki. Nekateri nape imajo dve luknjo prirobnica kanal: na vrh in nazaj. Lahko uporabite katero koli od njih odvisno od postavitve kuhinje. Brezplačno luknjo je prekrita s posebnim pokrovom. Izpušni kapuco izbran niz segmentov cevi za povezavo na ventilacijski kanal (na posebni pogoji kupca). Ločeno nakupa: cev za izpuh zraka za zrak cevi, zgornje dihalne poti, loputo za preprečevanje kondenzacije, plošči, za montažo na steno. Za prostore z visokimi stropi uporablja teleskopski cevi-flues iz nerjavnega jekla. Med namestitvijo risba je pomembno, da se prepreči dejavniki, ki zmanjšujejo učinkovitost. Na primer, valovita površina vtičnico cevi ustvari odpornost na pretok zraka. Potrebno je izbrati le cevi z gladko površino. Poleg tega, je učinkovitost zraka je odvisna od premera in obliko prereza svinca cevi, kot tudi na konfiguracijo. Predvsem cevi za okrogle crosssection s premerom ne manj kot 120 mm; optimalna velikost, pri kateri je upor pretoka zraka, najmanj je 150 mm. Izpušne cevi pretok zraka čistilec običajno prikaže v zračni kanal stavbe. Ni smiselno, da namestite sesalna cev z večjim premerom, kot je prerez kanala, drugače ekstrakt zmanjša. Poleg tega, da se maksimalno učinkovitost od pretoka nape mora upoštevati pravilo: kosov izpušnih cevi je treba namestiti vodoravno, in z naklonom okoli 10 stopinj. Torej je potrebno, da poskusite, da storijo minimalna dolžina zračnih kanalov in minimalni upogibni (kolena). Praksa kaže, da vsako koleno voda zmanjšuje učinkovitost kapuco za 5 odstotkov. Trenja izkaže vročega zraka na notranji steni so tudi negativno vpliva na prepustnost nape, in več zračni kanal, tako da te izgube so večje. Vsi spoji voda, je treba skrbno prilagoditi in biti izoliran. Kot električni aparati in sodobne zraka čistilniki so povsem varna. Ponavadi so dvojno izoliranih električnih vezij in ne potrebujejo dodatne naseda. Večina modelov se samodejno izklopi po 10 ur neprekinjenega delovanja. Nasveti za uporabnike učinkovitost zrak čistejši odvisen od tega, ali jo uporabite. Ko na štedilnik nekaj pregreje, in kuhinja je bila napolnjena z Čad, običajne reakcije Gospodinje - zaprite vrata v kuhinjo. Ta stereotip je shranjena in lastniki sodobnih tokov kapuce. Kuhinja vrata zaprta, in ekstrakt je vključena na največjo moč. Prvi minut kapuco deluje bolj ali manj učinkovito. Toda, kot so vrata zaprta, in ni pretoka zraka, kuhinja vakuum ustvarjen, in motor ventilatorja je "ne prodaja". Zato je zaželeno, nasprotno, krepitev odprto kuhinjo vrata in da odprete okno ali okno, v eno od sosednjih za kuhinjo sobe. Ne odpirajte okna, št okno v kuhinji, drugače kapuco, namesto odstranjevanje otrok, začne sesati, filter in zavrzi, ki prihajajo iz zunanjega zraka. Da bi dobili najboljše učinkovitosti iz risanje, morate omogočiti je na krožniku, in off - nekaj minut po koncu kuhanja. V izdelkih iz nekaterih podjetij, ki za ta način ostankov kap ventilator (od 5 do 15 minut) ali timer, ki se samodejno izklopi, s kapuco čez čas, ki ga nastavite. Poleg tega, drago modeli so lahko opremljeni s funkcijo interval, ko kapuco, se samodejno vključi, ko na uro na nizki moči. To zagotavlja round-the-clock dovod svežega zraka. Takšnih "trikov" stroški za denar, ampak kako naše zdravje'I, udobje in pozitivna čustva ne stoji?
VIR: Znanost in življenja

Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика