среда, 26 марта 2014 г.

Tabela slog

Zgodovina kaže, da je prvi jedilnice s'pojavila se je v času faraonov. V starih časih je bil velik dvorane okrašena z izredno razkošje, ker jedilnica (ali dvorana) je bil kraj, kjer je lastnik pogosto so prejeli svoje goste. Pozneje, v letih temno Starosti, dvorana, je bilo središče življenja, plemstvo so praznovali vse bolj ali manj pomemben dogodek, od poroke na turnirju. Ni spremenilo razmere v Nov čas, niti v XX stoletju, in na ta dan v refektorij je, če ne srce, potem zagotovo "želodec" vsak dom.

Sodobni človek, ki ni omejena v notranjosti'notranja jedilnica: izbira materialov in stilov, ki so skoraj neomejene. Stari svet je dal človeštvu antika, Srednji vek - Gotskem stilu, Novi časi so prinesli, Barok in Rokoko, XVIII-XIX stoletja je postala v dobi Cesarstva in slog Thomas Chippendale, XXXXI stoletja je moderen, minimalističen in high-tech. Dodaj veliko prehoda stilov in materialov, ki nastaja v okviru znanstveno-tehnični napredek: vse to vam bo dalo neizrekljivega lepoto vaše jedilnice.

Baročni slog je značilna dekorativne splendour vklesan skulpture in zaobljene oblike. Barok je obilo gilded štukature, kodre, kompleksna vklesan elementov, ogledala. Najbolj pogoste kombinacije barv v Baročnem slogu belo zlato. Velja za "žensko" slog. Sega v konec XVII - zgodnje XVIII stoletja. Najbolj znani proizvajalci pohištva in lesa-carvers Baročno - Daniel Moreau in Andre Brustolon.

Za jedilnico pohištva v slogu Queen Anne je bila uporabljena predvsem oreh. Ta diskreten in eleganten stil, ki je povezana z vladavino Kraljice Ane (1702-1714). Rojen je bil na Nizozemskem in je imel velik vpliv na pozno Rokoko. Značilno za ta stil so noge Cabriole in nazaj v obliki vaze.

Rokoko - izraz francoskega izvora, kar pomeni, enostavno, komplicirani in prefinjen slog, ki je značilna absolutna odsotnost ravne črte. Pohištvo za jedilnice, eleganten, majhen po velikosti, z zaobljenimi koti in do uporabnika prijazno, kot drugih kosov pohištva v tem stilu, okrašena z asimetričnimi okrasnih carving z motivi v obliki školjke, vrtinči in cvetje.

Drevesa'leseni del predmete, pobarvane v svetlih barvah - bela, modra, zelena, lakirovanie in delno gilded. Razvit v Franciji v začetku XVIII stoletja, najbolj znani predstavniki umetnikov Jules Oppenord, Claude Živel in Pravičnega,-ABP Zidar, master kresse in Kavarne.

V Angliji pohištva v slogu Rokoko dobi ime Chippendale - v imenu ene izmed najbolj znanih mojstrov v tem stilu: enako ukrivljene noge plus nekaterih elementov v Kitajski slog. Za razliko od francoske, Chippendale pohištvo ni pobarvan in prekrita z zlato leaf, prepoznavanja značilnosti strukture lesa; drevesa'Yana del je pokrit z voskom ali lakov.

Na klasike - slog, ki se je pojavila v drugi polovici XVIII stoletja na valu zanimanja v antični umetnosti, ki so podprte z izkopavanj od Pompeji in Herculaneum. Pohištva dobe je značilno eleganco in klasični motivi s stolpci, maske in venci. Druga opredelitev značilnosti tega sloga je prevlado simetrije, bas-olajšave carving in ravne črte.

A slovit mojster, ki je delal v stilu klasike, je Robert Adam, in njegovo delo je splošno znano, skupaj z dela Hepplewhite in vzorcev Sheraton. Vendar, pohištvo za vsako od njih je imel svoje individualne značilnosti: Hepplewhite ostane veliko krivulj v tistem času, kot vzorci Sheraton vse linije so naravnost in jasno.

Louis XVI slog je pogosto v nasprotju slog svojega predhodnika, Louis XV. To je opremljeno z ovalne vklesan headboards in naravnost ozke noge, čez višino, ki je izrezan utori. Je bilo dokaj razširjeno barve dreves'Yana pohištvo gilding, vdelan pohištvo, pohištvo narejeno iz eksotičnih vrst lesa, prekrita z lakom. V slogu Ludvika XVI., je vključena v koncept klasike, in sovpada s Odbora francoski kralj Ludvik XVI, saj je njegov vzpon na prestol in pred začetkom francoske revolucije. Glavna imena,-združljivost'povezane s tem slogu, G. Jacob, Jean-Francois ebenovine in Jean-Henri Rizner.

Slog Regency (ali angleški Imperij: izraz, ki se nanašajo na pohištvo, ki v času vladanja Kneza Gale (1811-1820) in za obdobje od 1790 in 1830. Jedilnica pohištvo je precej v klasičnem duhu, vendar je bolj zapleten in preprosta oblika. Najbolj znani umetniki so bili Thomas upam, George Smith in Henry Holland.

Slog dobi Cesarstva (ali fizične): enako, kot v francoskem slogu Regency je bila ustanovljena v Franciji v času vladavine Napoleona (1804-1815). Ta stil je značilna enostavne linije, najmanj dekoracijo in pomanjkanje podolgovat lesa. Dekor je pogosto vključuje kovinsko uporabe: labodi, vojaške motive, eagles, slike, trofeje, Lovor venci, čez kopje in Napoleon je logotip. Charles Percy je bil najbolj ponosni master ta slog.

Slog dobi Kraljica Victoria: to je ime, ki se uporablja za sklicevanje pohištvo, proizvedenih v času vladavine Kraljice Viktorije. Ta slog je mešanica neogotskem slogu, Rokoko in klasike. Okrašena v Viktorijanski slog ponavadi zelo odpadkov, z velikim številom woodcarving, mozaikov in kovinski aplikacije. Pozni Viktorijanski slog, ki vključuje elemente angleški ročne obrti, umetnosti in francoski art Nouveau.

Modernistične slog z francoskem slogu začetku XX stoletja je značilno inovativno razumevanje dekorativne oblike, svetleče barve, okraski in povezave do narave. Različnih kompleksnih ukrivljenih črt in oblik, da se zdi, da ustvarite svojo lastno edinstveno ritem. Jedilnica pohištvo a La sodobne običajno ima veliko dekorativne elemente: carving, mozaik, smalt, itd. Čez čas sovpada z katalonski modernizma, čeprav estetsko so drugačni, ker je slednji prevladujejo ukrivljeno obliko.

Mali ustvarjalnost - angleščina za, ki je nastala kot odziv na naraščajoče industrializacije XX stoletja. Poudarek je na obrtno proizvodnjo pohištva je enostavna in poceni, brez nepotrebne dekoracije. V ta slog se prilega pohištvo zasnovan tako, William Morris in Charles, Mac.

Gradiva na temo

Vrnitev art Nouveau
Vzhodne modrosti v notranjosti'Yeri
Možnosti med'francoska notranjosti, apartmaji
Angleški inter'jer
Slog potopila nemški oblikovalec XIX. stoletja Michael Tonatom, ki je razvil tehniko, serijska proizvodnja upognjena drevesa'leseno pohištvo. Stoli v tem slogu so bile in so še vedno uporabljajo v Evropi in Ameriki.

Minimalism vključuje popolne odsotnosti dekorativne elemente, rezervne dele in pribor. Posamezne sestavine okolja, ki mora biti utemeljeno: vse zavihek ali nišo, mora imeti določene funkcionalne obremenitev. Izrazne minimalism inter'notranjost je doseči skozi igro oblike in prostornine, tekstur in materialov. Minimalističen inter'jer lahko opazili v skoraj vse barve, v tem primeru, kot pravilo, se ne uporablja več kot 2-3 cvetje.

Hi-tech stil, ki izvira iz sredine XX stoletja. Med glavne značilnosti tega sloga - odprtost funkcionalne dele in preglednosti so ključni elementi. Najbolj pogosto je to slog, ki uporablja stekla in kovin (včasih plastike narejene kot "metal"). Vse kromiran kovinski deli in spojni elementi (vijaki, kovice in tako naprej), prav tako izstopajo zlasti. Ta slog, funkcionalnost, ki se je začela ob koncu XX - začetek XXI stoletja, ki je zelo priljubljena. V menzah ta slog ujeli in uživajo veliko priljubljenost. Med najbolj znanih oblikovalcev ta slog se lahko loči Le Corbusier, ki je zasnoval salon iz cevaste jekla.

Seveda, vse pohištvo stilov, ki so zelo različni drug od drugega in oblik, barv in materialov, ki se uporabljajo, vendar v sodobnem jedilnice so pogosto mešajo in prepletajo. Čisto slog je redko videti v svoji izvirni obliki. In to ima svoje očitne prednosti: lahko daš prosto pot, za domišljijo in za združevanje več stilov v eni inter'Yeri.

Vendar morate vedeti, temeljna načela oblikovanja takšnih dekorativni "meša". Oblikovalci klic mešanico stilov, eklektičen slog. Ko se ukvarjajo s pohištvom, koncept "ansambel" prevlada nad koncept "element", tako da boste morali razmisliti o združljivosti elementi, ki niso pozabili na udobje in funkcionalnost za vsako od njih v inter'Yeri.

Kot veste, je slog, ki ustvarja sliko, in sliko, ki je veliko denarja. Stroške jedilnico pohištva je odvisna od države izvora (predvsem italijanske in španske izvora) in ime gospodarja, od materiala in zahtevnosti obravnave. Komplet ponavadi pride z mizo in stoli in knjižno polico-predstavitev bodo morali kupiti ločeno. Cena stilsko samopostrežni se začne od 25 tisoč evrov, en stol je iz 4 tisoč (ki jih bodo potrebovali najmanj štiri).

Slog, ki ne vplivajo na ceno pohištva. Pogosto minimalen nabor je dražji od pohištvo v Baročnem slogu. To pojasnite oddity še država izvora in znamenitih master.

Cena vprašanja
  • Jedilnica gospodarstvo razred: bife - od 25 tisoč rubljev, Stol, 2, 5 tisoč rubljev, Naslonjač-window - od 20 tisoč rubljev
  • Jedilnica poslovni razred: bife - od 80 tisoč rubljih, Stol - do 7 tisoč rubljev, Naslonjač-katalog - 40 tisoč rubljev
  • Jedilnica dodaten razred: bife - od 100 tisoč rubljev, Stol - od 10 tisoč rubljev, Naslonjač-vitrina - od 80 tisoč rubljih
Cena spremljanje sodelovali pohištveni saloni "km", D & D, Verona, Elt, "Palazzo" in drugi.

Komentar strokovnjaka
Tatjana Kramarenko, salon "Pohištvo od a do ž":

Da vklopite pogled v jedilnico, ne pa'bodite prepričani, da spremenite vse pohištvo. Včasih celo staro pohištvo z oblazinjenjem ali lak premaz lahko spremenila do neprepoznavnosti. "Osveži" pogled jedilnico, včasih je dovolj za nakup stilizirane tabele, stoli in knjižno polico, ki bo prvič, da bi pritegnili pozornost.

Prav tako je treba opozoriti, da je novo pohištvo, čiščenje slog je bolj "močan značaj", kot je pohištvo, ki se množično proizvodnjo. Torej, tudi eno ali dve novi (vendar nenavadno! Predmet inter'jer lahko pritegne pozornost k sebi.

Vendar, pomembne predmete, jedilnica, naj ne bodo različne sloge, ali je vaša jedilnica je podobna starinska trgovina. Seveda, če je soba organizira sposoben oblikovalec, je potem mogoče, in lahko poskrbi različnih stilov elemente, ki vaši jedilnici bodo dobili določeno barvo, ampak da bi to dosegli, morate imeti res močno talent.

Pri oblikovanju inter'jer je zaželeno, da ustvarite 2-3 točke, ki bo pritegnila pozornost in ustvarijo občutek celovitosti slog jedilnico. Glavni elementi jedilnico, ki se osredotoča pozornost - to je tabele, stoli in morda snack bar ali okno, z okrasnimi jedi.

Lyrics: Vasiliy Kradinov
Foto dovoljenjem pohištveni salon Verona

Vir: www2. iž-dom. webstroy. ru

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика