воскресенье, 30 марта 2014 г.

Razpoke na stenah

Ker v tem svetu nič ni večno, in na stene hiš, več časa z'so napake, ki, ko se pojavijo, ki ga želite izbrisati. Vendar pa ni dovolj le, da ravnanje, za tesnjenje razpok v zidu, je treba z'ugotoviti vzrok uničenja in da ustrezno ukrepa. Je pam'ne pozabite, da če ne boste pozorni na velike razpoke na stenah, nato pa čez nekaj časa lahko ostanejo brez bivanja.

Razlogi za pojav razpok na stenah

Glavni vzroki razpoke v steni hiše običajno je treba upoštevati:
1. Različno poravnave temeljev.
2. Temperatura stene deformacije veliki meri (v odsotnosti vnaprej ustvarjene temperatura trakovi).
3. Lokalnih preobremenitev posameznih delov zidov, ki izhajajo iz izsekavanje na stene različnih odprtin (Skupščina, tehnologije in druge namene), ustvarjene z kršitve določene tehnične zahteve.

Če govorimo o tem, Kam'lesene stene, razpoke in so najbolj verjetno, da se pojavijo zaradi neravne pogrezanja Fundacije. Te vloge pa je lahko posledica naslednjih razlogov:
- Raznolikosti Temelj tal ali dajanje na njega neenakomerne bodisi niso v celoti ocenjeno na inženirskih konstrukcij;
- Izpiranje iz pod temeljih tal z vodo iz napačne omrežja, oskrba z vodo, toploto, vodo, kanalizacijo, podtalnico, procesna voda, politini na tla tehničnih prostorov in prodornega za temelje v terenu, ker je napaka ali pomanjkanje hidroizolacijo tal;
- Lokalno uničenje temeljev pod vplivom agresivnih tekočin ali drugih dejavnikov, ki ustvarja preobremenitve določenih področjih.

Spremljanje razpoke na stenah

Naročilo s'izvedeti, kako pečat razpoka v steni, je potrebno ne le z'ugotoviti vzrok problema, ampak tudi ugotoviti spremembe v širine in globine razpoke. Torej, od trenutka odkrivanje razpok na stenah, za njimi je treba gledati. Nadzor je najbolje narediti s pomočjo svetilniki.

V najboljšem primeru, da ugotovijo, crack potrebo po 15 do 20 dni, z uporabo rezultatov v posebej rane list. Svetilniki lahko karkoli: omet, steklo, plastika, pločevinke in tako naprej. Celoten proces dela na tej stopnji je, da po namestitvi svetilniki, da redno merjenje razdalje med njimi.

Tukaj procesov, - spremljanje razpoke na steni in delo, ugotoviti razloge za nastanek razpoke je treba seboj vzporedni. In opredeliti razloge, najprej je treba preučiti tal: njene članice, z zarezo luknje in meritve padavin.

Če po 15-20 dneh od spremembe širine in globine razpoke označene ni, njihov razvoj se lahko šteje več, in boste morali začeti postopek, kako pečat razpoko v zidu. Če v določenem roku razpoke rastejo, je treba sprejeti nujne ukrepe za odpravo vzrokov deformacij površine.

Za primer, bi bilo morda treba okrepiti Temelj, da se izboljša odvajanje napravi, če želite odpraviti puščanje vode pod Temelj omrežja, oskrba z vodo, ravnanje z odpadki, itd.

Zapiranje razpoke v steni

Tehnologija za tesnjenje razpok v zidu, ki so neposredno odvisna od njihove velikosti. Tanke razpoke imajo širino razkritje do 5, 0 mm V tem primeru se postopek, kako pečat razpoka v steni, se bo začelo z izbrisa prah in umazanijo. Nato razpoka v steni oprati z vodo in napolnite z cementa rešitev 1:3. Najboljši rezultat je dosežen, ko rešitev je fed pod tlakom, na primer ročno črpalko.

Široke razpoke v stenah odločila, da se določi tako, da se vstavi opečne ali betonske obloge (ključavnice), nastala na cementni smrtni izračuna struktura 1:4 ali več kompleksna rešitev - del 1:6.

Neredko se zgodi, da na videz razpoke v Cham'lesene stene stojalo'zaradi sezonske spremembe v vlažnosti lastnosti tal ali zunanje temperature. Tam so tako imenovani sezonsko razpoke, ki igra vlogo deformacije (temperatura in sediment) šive. Običajno so zelo majhne in določiti niso potrebni.

Upoštevajte tudi, da je zapiranje razpoke na steni v Cham'lesene stene in tesnjenje kršitev sklepov v velikih blok in plošča hiše je treba v lepem vremenu in da se je treba dogovoriti s konstruktivno rešitev glavnih projektov stavb.

Želimo si, da v svoj dom, svoje življenje pa je bilo manjše razpoke, in tiste, ki se pojavijo, lahko hitro zapolnijo.


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика