четверг, 27 марта 2014 г.

Vrste biološki obdelavi procesov

Tam so anaerobne in aerobne biološke obdelave. Biološko čiščenje odplak čiščenje temelji na uničiti mikrobov (mineralizuet) iz odpadnih organskih snovi (onesnaževanje). Anaerobni obdelavi proces - proces uničenja organskih snovi z mikroorganizmi v odsotnosti kisika. Aerobni proces je uničenje organskih snovi z mikroorganizmi v prisotnosti kisika. Za boljše pomnjenje upoštevajte, da "Aero" pomeni "zrak", in predpono "SI" pomeni "ne". Tako je-aerobna" je nekaj, brez zraka.

Obstajata dve glavni sheme biološka obdelava, uporaba naravne ali umetno ustvarjene. V naravnih pogojih procesi uničevanja organskih snovi, ki se pojavijo v tleh in v vodnih telesih. Tako tal prevladujejo anaerobni procesi, in v vodi - aerobna. Če količino organskih snovi v kanalizacijo ni veliko, tal in vodnih teles obvladovanje procesa biološke oksidacije lastno. Ko organskih snovi veliko, oksidacijski procesi niso povečale, in začeli, da se zaviral, in podzemnih vodnih teles rot. Biološko oksidacijo odpadnih voda, ki lahko doseže, če so izpolnjeni pogoji, da lahko okrepi proces. Taki pogoji so ustvarjeni na področju filtriranja in bioponds.

Filtracija polja so zemljišč z peščenih tleh, supbrime in ilovica, pripravljeni za naravno biološko čiščenje odpadnih voda, ko filtriranje (teh vodah) skozi tla obzorja. V tleh običajno prisotni tako aerobnih in anaerobnih bakterij (aerobes - na površino tal, anaerobes - debelina zemlje), oziroma, lahko se bodo izvajale čiščenje procesa (in ne samo naravne anaerobni). Zaradi dejstva, da enostavno čiščenje odpadnih voda na področju filtracije zahteva velike površine in vonj, slab", danes je omejeno uporabo. Druga možnost je naravno čiščenje - bioponds, v naše klimatske razmere so se v glavnem uporablja za čiščenje odpadne vode v poletnih. Vsebina je, da pri nizki temperaturi vode biološki procesi so upočasnila, in okoli nič stopinj komaj gredo.

Obdelava odpadne vode v umetnih pogojih uporablja tudi aerobni in anaerobni procesi. Včasih ločeno, včasih tudi v povezavi. Na domačem trgu majhnih obračun konstrukcije v osnovi obstajata dve vrsti zdravljenja objektov - zračenje biološke čistilne naprave (zračenje tanki in greznic različnih spremembe in kombinacije procesov.

Umetni pogoji so dobri, ki omogočajo, da pospešijo proces čiščenja, zmanjšanje prostora in izbor demopages snovi v ozračje in globoko avtomatizacija čistilne naprave, zaradi česar je lažje (vendar ne vedno cenejše izkoriščanje. V zračenje tanki in greznic se pogosto uporabljajo skupaj z biološkimi filtri, ki so umetne strukture, čiščenje proces, v katerem podoben proces očiščevanja na področju filtracije. Razlika je, da biofilm na področju filter, ki nastane na površini zemlje, in v bofstr - v vseh debeline nakladanje, na svoji površini. Lahko rečemo, da je biofilter je "zmanjšana", kompaktna polje za filtriranje. Za razliko od biofilter, kjer so pogoji ustvarili, stopnjuje proces biološke oksidacije v tleh, zračenje je struktura, kjer pospešuje proces, ki nastane v rezervoarji. Stopnjevanje se izvaja za dovod zraka. Jasno je, da je to predvsem aerobno čiščenje.

Tako, zračenje cisterne, filtri, in greznic je umetne strukture, modeliranje in okrepi naravne procese, ki se pojavljajo v tleh (biofilters in septične cisterne) in v ribnik (aerotanks).

Še enkrat, objekti so razdeljeni v zračenje (aerobna, ki zahtevajo pretok zraka in posledično vir energije), in anaerobni razgradnji rastlin, ki delujejo brez elektrike. Tam so hibridne strukture, ki so vključene in septic tank in zračenje tank. Biofilters se uporablja samo kot dodatek k zračenje cisterne, in greznic, kot vedno je potrebno predhodno razjasniti kanalizacije. V vsakem primeru, vse zračenje sistem v sebi precej zapletena in nepravilno načrtovanje (kar se zgodi zelo pogosto), lahko preprosto ne dela. Če.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика